Ugovor lutko, ugovor...nista nisi naucila na zapadu.Connaisseur Karlin wrote:pa zasto njegovi fan club ne objave clanak na fbGeneral War wrote:Pa zato je i pitam,kakavdanakneiskustvu wrote:da,bas ce na ovom portalu objaviti tekst koji se tice sarajeva
Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
- General War
#551 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
- Connaisseur Karlin
#552 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
daj c/pkakavdanakneiskustvu wrote:ne,nego je vezan za široki brijeg i grudeConnaisseur Karlin wrote:radi i za druge portale , samo sam postavila jedan od primjera , da vidimo famozni zabranjeni clanakkakavdanakneiskustvu wrote:da,bas ce na ovom portalu objaviti tekst koji se tice sarajeva
zasto misis a je zabranjeni clanak iskljucvo vezan za Sarajevo ? pisao je i u Oslobodjenju o drugim lokacijama !?
postavio je neko da li na ovoj ili na fan club temi taj članak,ili sam ga negdje na fb vidio i procitao pa zato to mislim
- Connaisseur Karlin
#553 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
ama moze Boris napisati novi clanak ili detaljno obrazloziti problemGeneral War wrote: Ugovor lutko, ugovor...nista nisi naucila na zapadu.
- General War
#554 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Pa obrazlozio je, ima to na par BH portala.Connaisseur Karlin wrote:ama moze Boris napisati novi clanak ili detaljno obrazloziti problemGeneral War wrote: Ugovor lutko, ugovor...nista nisi naucila na zapadu.
- Connaisseur Karlin
#555 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
nije obrazlozio "prirodu" clankaGeneral War wrote:Pa obrazlozio je, ima to na par BH portala.Connaisseur Karlin wrote:ama moze Boris napisati novi clanak ili detaljno obrazloziti problemGeneral War wrote: Ugovor lutko, ugovor...nista nisi naucila na zapadu.
-
kakavdanakneiskustvu
#556 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
daj c/pConnaisseur Karlin wrote:ne,nego je vezan za široki brijeg i grudekakavdanakneiskustvu wrote:radi i za druge portale , samo sam postavila jedan od primjera , da vidimo famozni zabranjeni clanakkakavdanakneiskustvu wrote:da,bas ce na ovom portalu objaviti tekst koji se tice sarajeva
zasto misis a je zabranjeni clanak iskljucvo vezan za Sarajevo ? pisao je i u Oslobodjenju o drugim lokacijama !?
postavio je neko da li na ovoj ili na fan club temi taj članak,ili sam ga negdje na fb vidio i procitao pa zato to mislim
pa kazem ti da sam negdje procitao,nisam napisao procitao na tom i tom mjestu
- Connaisseur Karlin
#557 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
pa sto pise, reci namkakavdanakneiskustvu wrote:
-
kakavdanakneiskustvu
#558 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Connaisseur Karlin wrote:pa sto pise, reci namkakavdanakneiskustvu wrote:
ja bas cu prepicavati tekst,mozda pronadjem pa postavim ovdje
- Connaisseur Karlin
#559 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
kakavdanakneiskustvu wrote:Connaisseur Karlin wrote:pa sto pise, reci namkakavdanakneiskustvu wrote:
ja bas cu prepicavati tekst,mozda pronadjem pa postavim ovdje
-
kakavdanakneiskustvu
- Connaisseur Karlin
#561 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
nedostaje dio iz Vildanine izjavekakavdanakneiskustvu wrote:http://www.tacno.net/zagreb/grijeh-slob ... od-borisa/
smijesno je braniti nekoga , ako ne znamo sto je napisao
- General War
- insomnia78
#563 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Pa nije ovo taj tekst. Ovo je reakcija poslijeGeneral War wrote:Ne znam jesil lijenija ili dosadnija![]()
http://www.6yka.com/novost/140212/boris ... ajebancije
-
kakavdanakneiskustvu
#564 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
dainsomnia78 wrote:Pa nije ovo taj tekst. Ovo je reakcija poslijeGeneral War wrote:Ne znam jesil lijenija ili dosadnija![]()
- Matzan
#565 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Nova kolumna B.D.
Zvao me nekidan u dva iza ponoći eurosmijeh da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic.
- insomnia78
- Connaisseur Karlin
#567 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
pa to sam vijdela, ima na Oslobodnju , nisu mu zabranili da Poslanika uporedi sa Erdoganom , mogli su i ovaj clanak zabraniti, jelt tako il nije :General War wrote:Ne znam jesil lijenija ili dosadnija![]()
https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/kolu ... ije-368301
a evo i ovo je napisao tokom ovog Ramazana o ramazanskom postu:
https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/kolu ... uza-364367
ne znamo kompletan sadrzaj zabranjenog clanka , a u gore postavljenom spominjanje Poslanika nije ce nzru-ria-ra-no
ne znamo detalje price, i nema potrebe biti na starni novina ili Borisa, jer ne znao detalje sukoba
ti si se prebrzo zaletio sa otvranjem teme i napao Oslobodjenje
- fakat
#568 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Matzan wrote:Nova kolumna B.D.
Zvao me nekidan u dva iza ponoći eurosmijeh da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic.
- General War
#569 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
A ha...karlinki treba "priroda"insomnia78 wrote:Pa nije ovo taj tekst. Ovo je reakcija poslijeGeneral War wrote:Ne znam jesil lijenija ili dosadnija![]()
- General War
#570 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Kako li izgleda tvoj svijet...Connaisseur Karlin wrote:
ti si se prebrzo zaletio sa otvranjem teme i napao Oslobodjenje
-
hAZNADAR
#571 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Pomalo gubis orjentaciju Ware, neznas ni sam sta sve postiras,..
- General War
#572 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Iskustvo me naucilo moj hAZNADARE da nije problem sta pise vec ko pise, tako nemoj mi se uvrijedit sto ja to tako ne vidim, cak sta vise...
- Gojeni H
#573 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Ne razumijem sta je ovde uvredljivo?Banksy wrote:
Ostaje još samo pitanje:
Zašto u Sarajevu, 2018. ismijavanje Poslanika u vrijeme ramazana ne može,
a ismijavanje nekog drugog poslanika u vrijeme korizme može.
Sve ostalo je pitanje uređivačke politike privatnog medija i eventualne intervencije, cenzure ili samocenzure urednika, ali i slobodnih odluka kolumniste.
Kod kršćanskih kaura, recimo, takvih dilema oko prorokova izgleda nema: kod njih se netko s tim zaista dobro zajebava.
Svih onih pet stotina godina, naime, sve od renesanse do danas, katolički bogoprorok Isus Krist ne samo da se ustrajno ukazuje, pokazuje i prikazuje gdje može i ne može – od crkvenih oltara, svetačkih sličica i dječjih slikovnica do naslovnica magazina, privjesaka, majica, golemih kipova i hollywoodskih blockbustera – i svih tih pet stotina godina prikazuje se vazda isto, kao plavooki frontman kakve sweet-metal grupe, dugačke plave kose i brižljivo njegovanih uvojaka: punih pet stotina godina točno se tako, kao da će sad u oblaku umjetnog dima sići s križa i uz laserski light-show zapjevati “Final Countdown” iz Knjige Otkrivenja, prikazuje i na Leonardovim i Rafaelovim slikama, i u Zeffirellijevim i u Gibsonovim filmovima, i u Parkerovu i Stoneovu South Parku, i što učenjaci na zapadu rade nakon tih pet stotina godina? Snimaju dokumentarne filmove i mrtvi se ozbiljni pitaju kako je izgledao Isus Krist!
Tako je, da skratim, prije koju godinu britanski BBC - blago posumnjavši da bi semitski mađioničar iz Galileje prije dvije hiljade godina mogao izgledati kao skandinavska Instagram-zvijezda jutros stigla iz stockholmskog Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa kozmetičkog salona - pozvao uglednog forenzičkog antropologa Richarda Neavea, stručnjaka za facijalnu rekonstrukciju sa Sveučilišta u Manchesteru, da rekonstruira mogući stvarni fizički izgled Isusa Krista. Ovaj pak na temelju višegodišnjih forenzičkih istraživanja dvije hiljade godina starih kostura i lubanja Kristovih zemljaka i suvremenika, za BBC-jev dokumentarac “Sin Božji” napravio rekonstrukciju Isusova lica, i što? Na opće zaprepaštenje, Isus ispao tamnoputi neki vozač kamiona jakih čeljusti, velikog nosa, crnomanjaste kose, tamnih smeđih očiju i gustih brežnjevljevskih obrva: umjesto visokog, lijepog i plavog švedskog sweet-metal pjevača ispao, kako bih rekao, redar na njegovu koncertu u Plovdivu.
Katolički učenjaci i njihovi najbolji učenici na to su, jasno, pobjesnili i optužili BBC da je Isusa prikazao kao neandertalca, nehotice tako otvorivši važno teološko pitanje: zašto bi bilo blasfemično i uvredljivo za Krista ako je bio crnpurast, dežmekast, grd i ružan, ili barem grd i ružan za naše zapadne Instagram-standarde? Što, recimo, ako je bio šepav? Što ako je bio debeo, ćelav, razrok ili golemih, klempavih ušiju? Pa nije Isus po Judeji obilazio audicije za manekena muških gaća Calvin Klein ili voditelja na OBN-u!
Ali na ovo iznad bi neko iz Oslobođenja trebao odgovoriti.
Ustvari, sa ukusom preispitivanje stereotipa samo jednog (ali najglasnijeg) dijela vjerske grupe o potencijalnom fizickom izgledu centralne licnosti krscanstva. Opet, ne razumijem gdje i sta je ovde uvredljivo za jednog krscanina?
- insomnia78
#574 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Ma kako uvredljivo. Ta nije Muhamed
-
kakavdanakneiskustvu
#575 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
dainsomnia78 wrote:Ma kako uvredljivo. Ta nije Muhamed