Svi se uplašili da se ne presele kod njih iz mjesta u kojima su trenutno. Mi ne možemo podnijeti domaće ljude, komšije, koji se razlikuju po ponašanju i sistemu vrijedonsti od nas, a kamoli da se obradujemo strancima.O'zone wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-r ... /180508111
Odjednom svi raspravljaju o migrantima
Ilegalni migranti u BiH
-
Hakiz
#551 Re: Migranti
- Haris.ba
#552 Re: Migranti
Hoće direktor granične policije podnijeti ostavku? 
- RIZVA
#553 Re: Migranti
Onaj ujko sto kopira Mirka Filipovica? Sve se bojim, Covic kad svoje postavi to vise ne mozes ni spahtlom zguliti
- triconja
#554 Re: Migranti
Znaci, idu u minken. Djekna zdra'oŠunj wrote:
EU vise ne prima izbjeglice i migrante, a ovi ce jako tesko uci u Hrvatsku ili Sloveniju. Svakog kojeg uhvate na svojoj teritoriji, vratice nazad u BiH.
-
invincible1921
#555 Re: Migranti
Ti ratovi nemaju veze sa ratom u pravom smislu rijeci....isto ko da kazes da je rat u turskoj jer se puskara sa kurdima po istoku drzave...postedi me patetikeVizionar 1985 wrote:Sve ratovi u tim drzavama. Pakistan rat sa Talibanima, u Tunisu sa pobunjenicima itd. Znaci Alzir, Libija, Tunis, Egipat, Sirija, Irak, Afganistan, Pakistan pa cak i Maroko sve u nekakvim ratovima ili sukobima ili pobunama i pod diktatorima. Slicna stvar u ostatku Afrike, dijelu Azije, a u Amerikama sa mafijom i neimastinom. Jos na to sve udarile klimatske promjene i mozda nesto u vezi Sunca ili sto je uzrokovalo da Sunce sada bude bijelo. Pa nije ni cudo da se desava seoba naroda.invincible1921 wrote:Pisete gluposti. Kad je kod nas bio rat bar koliko ja znam svaka drzava je rekla koliko ce primit izbjeglica, svaki covjek koji je bio u kampu i kasnije se nastanio u nekoj drzavi je bio uredno zaveden ko je, sta je, odakle je, vako nako.
Vecina ovih haj sto nemaju dokumente znaci nemas pojma ko su likovi nego sto ih 99% dolazi iz drzave u kojoj nije rat uopste(pakistan, tunis, itd)i jos pored svega dolaze bespravno, nelegalno bez da im je drazavva uopste dozvolila. Sad ce mi neko puc moralnu vertikalu u smislu idu za boljim zivotom. Ok , ali sta da ih sad neka drzava primi znaci pravis opasan presedan jer ako moze ovaj pakistanac hajmo se i mi iz bosne pokupit i pravac njemacka, svedska. Eo mi migranti ugrozeni dajte azil i drzavljanstvo? Po cemu su oni u prednosti nad nama![]()
- animals
#556 Re: Migranti
Sad ce Dodo , Bakir i Covic izaci i zajednicki pozeljeti dobrodoslicu,
tim jadnim migrantima..ko muti Merkel..
ce jedno milijon da ih razmjeste po bogatim gradovima BIH...
mi mozemo i imamo snage da ih zbrinemo
tim jadnim migrantima..ko muti Merkel..
ce jedno milijon da ih razmjeste po bogatim gradovima BIH...
mi mozemo i imamo snage da ih zbrinemo
-
PeppermintSA
#557 Re: Migranti
Stvarno ne znam šta će se desiti ako 50.000 najavljenih migranata uđe u zemlju u sljedećih par sedmica. Ova nesposobna država ne može obezbijediti jedan portabl toalet za onih stotinjak migranata kod Vijećnice. Šta očekivati ako ih se 20.000 pojavi u Sarajevu. Samo naivna budala može misliti da neće otimati, silovati, napadati, krasti - dovoljno je da svaki 20. puta problematičan, to je čopor od hiljadu ljudi. Ovdje je svaka druga kuća i dalje naoružana. Može biti svašta - da ne pričam o tome da će turistička sezona otići u pičku materinu.
- insomnia78
#558 Re: Migranti
Znas sta ce biti? Nista
Izbjegavacete da prolazite tuda a i kada to budete radili bice na brzinu, spustene glave
Pusti mi tlapnje a naoruzanim i zajebanim ovdasnjim ljudima zeljnim osvete
Izbjegavacete da prolazite tuda a i kada to budete radili bice na brzinu, spustene glave
- Toffee karamela
#559 Re: Migranti
za sve nedoumice, direktive i stručna mišljenja u vezi migranata, bar ovih koji su se naselili u SA, obratite se njemu

- O'zone
- Globalni moderator
#560 Re: Migranti
Da ti barem jednominsomnia78 wrote:Znas sta ce biti? Nista
- O'zone
- Globalni moderator
#561 Re: Migranti
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-bihac ... /180508070
"Radi se o jednom razbojništvu, dvije teške i četiri lakše krađe, te dva krivična djela nanošenja lakših tjelesnih povreda. U svim evidentiranim krivičnim djelima, policijski službenici podnijeli su izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom kantonalnom tužilaštvu. Evidentirana su i četiri narušavanja javnog reda i mira, gdje su policijski službenici protiv stranih državljana - migranata koja su počinila narušavanje, podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši zbog međusobnog fizičkog sukoba", istakli su u MUP-u.
Prije nekoliko dana u Velikoj Kladuši je izgorjela porodična kuća, čiji vlasnici borave u SAD-u, a u kojoj je boravilo desetak migranata. MUP USK trenutno istražuje uzroke požara. Iz Uprave policije MUP-a USK kazali su nam da će i dalje aktivno pratiti stanje na području Unsko-sanskog kantona, te poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje, kako bi zaštitili sve njene građane te zadržali dobru sigurnosnu situaciju.
- ho oponopono
#562 Re: Migranti
...joj prpa ih ko fol ufatila, aman...
- triconja
#563 Re: Migranti
Insomnia bogami fino te u posljednje vrijeme slusatO'zone wrote:Da ti barem jednominsomnia78 wrote:Znas sta ce biti? Nista
Ovdje je takva letargija da cak da citav isil ovdje dodje niko ne bi kurcem mrdno
- Troll_Happens
#564 Re: Migranti
Code: Select all
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/376163/filmska-pljacka-u-centru-sarajeva-trojica-maskiranih-razbojnika-pokrala-media-market- insomnia78
#565 Re: Migranti
To je previse rafinirano za njih
-
ujkasam
#566 Re: Migranti
Dobra fora ... samo migrante okrivit .... sad kad klosati krenu pljackat po carsiji hahau
- Edin H.
#567 Re: Migranti
Haris.ba wrote:Hoće direktor granične policije podnijeti ostavku?
- animals
#568 Re: Migranti
Nikad mi nece biti jasni ovi poltroni sto brane ove takozvane migrante..
uvijek se migriralo, ali postojala su pravila..
ovi nemaju nikakvi pravila, niti dostojanstva..
- triconja
#569 Re: Migranti
Mislim da su oni koji ih brane previse emotivni i zrace empatijom, kad postanu velika manjina, onda ce se mozda neki konkretni koraci i poduzetianimals wrote:Nikad mi nece biti jasni ovi poltroni sto brane ove takozvane migrante..
- astala_vistala
#570 Re: Migranti
Njemačka je magupski odradila posao,pozvali su sve doktore i stručnjake kod sebe,dobro popunili nedostatak radne snage,a svima ostalima ostavili ovu fukaru i lazne migrante iz Indije,Pakistana,sve muskarci od 16 do 50 god,ja vidio sam jednu zenu,ne mrzim nikoga,ali mi ko Bosnaci nismo za EU i te vrijednosti a kamol ljudi iz plemenskih zajednica i kasti.
- Edin H.
#571 Re: Migranti
Uhvatite se rjecnika pa naucite sta znaci rijec poltron.triconja wrote:Mislim da su oni koji ih brane previse emotivni i zrace empatijom, kad postanu velika manjina, onda ce se mozda neki konkretni koraci i poduzetianimals wrote:Nikad mi nece biti jasni ovi poltroni sto brane ove takozvane migrante..
Uvlacimo se migrantima da bi izvukli korist od njih, je li?
- triconja
#572 Re: Migranti
Bit ce kasnije dala baba dinar da udje u kolo a daje 10 da izadje, ili skuplja pita nego tepsija.Edin H. wrote:Uhvatite se rjecnika pa naucite sta znaci rijec poltron.triconja wrote:Mislim da su oni koji ih brane previse emotivni i zrace empatijom, kad postanu velika manjina, onda ce se mozda neki konkretni koraci i poduzetianimals wrote:Nikad mi nece biti jasni ovi poltroni sto brane ove takozvane migrante..
ovi nemaju nikakvi pravila, niti dostojanstva..![]()
Hajmo realno koja je korist od migranata (ovih ekonomskih kojima je cilj neka druga drzava) ako izuzmemo nehumane metode (recimo radne kampove i tako te fasisticke ideje)?
- animals
#573 Re: Migranti
Ma vi glumite majku Terezu..Edin H. wrote:Uhvatite se rjecnika pa naucite sta znaci rijec poltron.triconja wrote:Mislim da su oni koji ih brane previse emotivni i zrace empatijom, kad postanu velika manjina, onda ce se mozda neki konkretni koraci i poduzetianimals wrote:Nikad mi nece biti jasni ovi poltroni sto brane ove takozvane migrante..
nemate pojma ni koga ni sta branite...
u stvari, samo vas je dvojica..
pa ne prestavljate nikakvu prijetnju nama fasistima..
- triconja
#574 Re: Migranti
Kakvi fasisti, kakvi bakraci bolan, da onaj halifa islamske drzave preseli sve sta ima u bosnu niko ne bi nista, kakav fasizam, kakvi bakraci.animals wrote:Ma vi glumite majku Terezu..Edin H. wrote:
Uhvatite se rjecnika pa naucite sta znaci rijec poltron.![]()
nemate pojma ni koga ni sta branite...
u stvari, samo vas je dvojica..
pa ne prestavljate nikakvu prijetnju nama fasistima..
- animals
#575 Re: Migranti
Procitaj ti sta znaci poltron..Edin H. wrote:Uhvatite se rjecnika pa naucite sta znaci rijec poltron.triconja wrote:Mislim da su oni koji ih brane previse emotivni i zrace empatijom, kad postanu velika manjina, onda ce se mozda neki konkretni koraci i poduzetianimals wrote:Nikad mi nece biti jasni ovi poltroni sto brane ove takozvane migrante..