Snaga SDA je u tu kada ljudi misle da ce pobjediti. Onda ima aktivista.
Narod i Pravda (Konakovic)
- madner
#551 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Slaba masinerija, raspadaju se ljudi.
- Thorgerson
#552 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Druze, bitno je da si na listi. Jel ti fkt mislis da su ljudi nasli Konakovica na listi i dali njemu X.malakh wrote:pa jarane imaš stranicu izbori.ba i malo se začešljaj i presaberi ko mu je prešao i koliko je taj koji je prešao kod konakovića imao glasova na prošlim izborima.Dr. Kuca wrote:
Konakovic je siguran, ko ce jos osvojiti glasova? zato rekoh 1 plafon 2 poslanika. Nece ni on osvojiti vise od 10ak milja.
konaković je sam imao preko 10 hiljada, sa svega 30% popularnosti kakvu danas ima.
malo mi je smiješno kako glasači sda ponižavaju konakovića, a strukture sda po tristo milja dijelile samo da ga smijene.
sve u svemu, procjena ti je amaterska. malo proguglaj, malo razmotri sve i dođi sa komentarima.
i da, svi oni lutajući sda glasači, koji zbog zukića, sarajlića, ćesira i sličnih, ne glasaju za sda, će glasati za konakovića.
Hrpa ljudi stavi X samo na stranku -- i automatski glasovi idu svima. Takodjer, mozes staviti vise X-eva.
Nesto cisto sumnjam da je doticni imao "cistih" 10.000 glasova. A opet i to je smijesna cifra. On u Sarajevu nema sanse. A sta tek ocekivati za druge gradove?!
-
The 51st State
#553 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
sumnjam, svjestan je svojih dometa, a za drzavni nivo sam je reko da ce ici sa ovim sepicevim, asda i slicnim strankama, ne znam sta bi bio ekvivalent tim subjektima u mostaru.palermo wrote:Ko će meni reći hoće li ova Konakovićeva stranka ići i sa listom i za federalni i državni nivo ?
Mislim, čitam vas ovdje, sve je to ok, ne mogu reći da nije zanimljivo, ono kao neka lijepa trač partija......al nekako teško mogu da povežem na neki način ovu stranku sa mojim životom u Mostaru........ima li ikakve, hoće li oni utjecati i na moj život.......il se sva priča završava u Tarčinu ?
- rocco_siffredi
#554 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kad krene zelena linija da glasa sa Sedrenika,preko Breke i Velesica,Pofalica,Buca Potoka,Sokolja,Brijesca pa sve do Vogosce,uz Ilidžu i Efendicevog NG, uz opstinare, BHTelekomovce i EP i ostale budzetljije, od Dine će ostati samo dugmici.
Kompletna stranka, kad ih sve sabere će imati plafon 10-12k glasova.
Kompletna stranka, kad ih sve sabere će imati plafon 10-12k glasova.
- JThomas
#555 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
eufemistički rečeno "infrastruktura".
- JThomas
#556 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
svakom budžetliji i svakom zaposleniku javnih preduzeća je jasno da će na sehari ostati sda. možda i sa dinom, možda bez dine, ali dino bez nje sigurno neće. i tu je izbor jasan. odnosno i nema ga, iznuđen je kao i dosad.
- rocco_siffredi
#557 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Evo ljute mi se sa Kosevskog brda i Kobilje glave što nisam i njih spomenuo. Dini dakle ostaje par hiljada glasova koje će skupiti oko M Dvora pa do BBI uz nešto glasova sa FB
Uz svesrdnu i bezuvjetnu pomoć efendija na hutbama i dzumama na izborima slijedi metla, a onda i par sudskih procesa da ga se baci na smetljište historije.
Aparat je doveden do savršenstva,tu i tamo se pokvari neki kotačić,malo se ili podmaze ili zamjeni novim i furaj dalje
Uz svesrdnu i bezuvjetnu pomoć efendija na hutbama i dzumama na izborima slijedi metla, a onda i par sudskih procesa da ga se baci na smetljište historije.
Aparat je doveden do savršenstva,tu i tamo se pokvari neki kotačić,malo se ili podmaze ili zamjeni novim i furaj dalje
-
mishic
#558 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa te "infrastrukture", "guranja", "pomaganja" i ostale kombinatorike i jesu učinile besmislenim i same izbore.
Na te metode upecale su se sve postojeće stranke, iznevjeravale biraće i na kraju iznevjerile i same sebe. "Glasačka mašinerija" je odavno ostala bez mogućnosti istinskog izbora i glasala po logici biranja "manjeg zla". Onaj ko danas pretenduje na te glasove morat će napraviti odmak baš u tom pravcu. Ostati principijelan i privržen proklamiranom programu i predizbornim obečanjima a ne trgovati foteljama i neprincipijelnim koaliranjima. U suprotnom postat će još samo jedan povijesni subjekat koji se pojavio i nestao na političkoj sceni BiH. Narod nije mutav, prepoznat će, nagraditi, a dugoročno gledano, masovno stati iza onoga ko umjesto lopovluka u politici inaugurira principijelnost, transparentnost i sve druge vrijednosti koje su decenijama potisnute sa političke scene u BiH.
Na te metode upecale su se sve postojeće stranke, iznevjeravale biraće i na kraju iznevjerile i same sebe. "Glasačka mašinerija" je odavno ostala bez mogućnosti istinskog izbora i glasala po logici biranja "manjeg zla". Onaj ko danas pretenduje na te glasove morat će napraviti odmak baš u tom pravcu. Ostati principijelan i privržen proklamiranom programu i predizbornim obečanjima a ne trgovati foteljama i neprincipijelnim koaliranjima. U suprotnom postat će još samo jedan povijesni subjekat koji se pojavio i nestao na političkoj sceni BiH. Narod nije mutav, prepoznat će, nagraditi, a dugoročno gledano, masovno stati iza onoga ko umjesto lopovluka u politici inaugurira principijelnost, transparentnost i sve druge vrijednosti koje su decenijama potisnute sa političke scene u BiH.
- Alighieri
#559 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
10.000 max broj glasova. Treba sacekati maj i znace se okvirno tacan broj.
Nude fotelje za sebe, za narod prosperitet ravan ovih 23 godine koje imamo.
Nude fotelje za sebe, za narod prosperitet ravan ovih 23 godine koje imamo.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#560 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
nije tačno. da bi moj glas otišao npr. tebi, ja moram staviti x pored tvog imena i prezimena i samo u tom slučaju ja sam glasao za tebe. ako stavim x samo na stranku, znači da sam ja glas dao samo stranci.Thorgerson wrote: Druze, bitno je da si na listi. Jel ti fkt mislis da su ljudi nasli Konakovica na listi i dali njemu X.
Hrpa ljudi stavi X samo na stranku -- i automatski glasovi idu svima. Takodjer, mozes staviti vise X-eva.
Nesto cisto sumnjam da je doticni imao "cistih" 10.000 glasova. A opet i to je smijesna cifra. On u Sarajevu nema sanse. A sta tek ocekivati za druge gradove?!
u prvom slučaju, moj glas može pomoći i tebi i stranci, a u drugom slučaju, moj glas pomaže isključivo stranci.
dotični je imao okruglo 10738, a bio je 14. na izbornoj list. tako da, ni broj mu nije pretjerano pomogao i svako ko je glasao za njega, glasao je zato što je ašćare htio njega da zaokruži.
- saibaba
#561 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Hvala ti za to "majstor spinovanja"plain vanilla wrote:Pa bome ja ukrala nista nisam. Niti sam kad zivjela na grbaci drzave. Niti pohvalih SDP ijednom recenicom.saibaba wrote:Tvoj me komentar podsjetio na programe stranaka proizaslih iz SDA.. kao "nemate vi pojma kakvi su to lopovi" i "ono sto sam ja ukrao to je nista sta vas SDA krade 20 godina" .. i meni je zao SDP a ..plain vanilla wrote:Sta mi nudimo? Ko mi? Ja sam bivsi glasac SDP, s naglaskom na bivsi. Nisam clan nijedne stranke, kamoli kakav kandidat, gluho bilo.
Ali majstori spinovanja vole okrenuti pricu u nebitnom pravcu.
A stranke proizasle iz SDA, to je tako naivan naziv. Radoncic, na primjer, bi jos uvijek s tekom da nije bilo SDA. Nije on proizasao iz SDA, njega je SDA stvorila. I takvih kriminalnih primjera koliko hoces.
Da ne duljimo ne može kriminal SDA biti opravdanje za provale Enisa Bešlagića.
-
sahara1428
- Prpa.ba
#563 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Evo kratki presjek prethodna 3 izborna ciklusa za Skupstinu KS, cisto da razbijemo mitove o "neizlaznosti", "glupim stadima", "nedostatku zastupljenosti" i slicno (u hiljadama glasova)
2006 180
SBiH 58
SDA 42
SDP 29
SDU 12
BPS 8
nezastupljeno: 30.5
2010 208
SDP 50
SDA 37
SBB 36
SBiH 22
BPS 10
NS 10
SDU 7
BOSS 7
RZB 6
nezastupljeno: 22
2014: 211
SDA 52
DF 36
SBB 35
SDP 20
NS 16
BPS 10
BOSS 8
nezastupljeno: 33
SDA minimalna 2010. sa 37, maksimalna 2014. sa 52 hiljade glasova sto je tradicionalno vec maksimalan broj glasova za pobjednicku stranku u KS.
SDP minimalan 2014. sa 20, maksimalan 2010. sa 50 hiljada glasova.
Izlaznost u konstantnom porastu, sa 180 hiljada 2006. na 211 hiljada 2014.
Demokratska zastupljenost glasaca u Skupstini 89.5% 2010. godine, 84.4% 2014. godine, minimalna je bila 2006 (svega 83%).
Ko malo bolje pogleda brojeve, vidjece i znacajnu izbornu koaliciju lutajucih glasaca od oko 45 hiljada glasova (oko 25% birackog tijela) koja je donijela pobjedu SBiH-u 2006., SDP-u pobjedu i rast SBB-u 2010. te rast DF-u i ostanak na istom za SBB 2014.
Za ove glasove je znacajno da se rijetko vracaju kuci, ili makar do sad nisu imali priliku. Imajuci u vidu da ce SBB imati blagi pad, da je DF zivuci mrtvac, da SDA gubi nemali dio svoje koalicije te da SDP ne nudi nista novo, makar je meni najlogicnije da ce solidan dio tih glasova otici upravo Kifli, Hadzibajricu i NS-u. Racunajuci jos Kiflin miraz iz SDA, sasvim dovoljno za 20ak hiljada glasova i status bozije ruke u SKS.
2006 180
SBiH 58
SDA 42
SDP 29
SDU 12
BPS 8
nezastupljeno: 30.5
2010 208
SDP 50
SDA 37
SBB 36
SBiH 22
BPS 10
NS 10
SDU 7
BOSS 7
RZB 6
nezastupljeno: 22
2014: 211
SDA 52
DF 36
SBB 35
SDP 20
NS 16
BPS 10
BOSS 8
nezastupljeno: 33
SDA minimalna 2010. sa 37, maksimalna 2014. sa 52 hiljade glasova sto je tradicionalno vec maksimalan broj glasova za pobjednicku stranku u KS.
SDP minimalan 2014. sa 20, maksimalan 2010. sa 50 hiljada glasova.
Izlaznost u konstantnom porastu, sa 180 hiljada 2006. na 211 hiljada 2014.
Demokratska zastupljenost glasaca u Skupstini 89.5% 2010. godine, 84.4% 2014. godine, minimalna je bila 2006 (svega 83%).
Ko malo bolje pogleda brojeve, vidjece i znacajnu izbornu koaliciju lutajucih glasaca od oko 45 hiljada glasova (oko 25% birackog tijela) koja je donijela pobjedu SBiH-u 2006., SDP-u pobjedu i rast SBB-u 2010. te rast DF-u i ostanak na istom za SBB 2014.
Za ove glasove je znacajno da se rijetko vracaju kuci, ili makar do sad nisu imali priliku. Imajuci u vidu da ce SBB imati blagi pad, da je DF zivuci mrtvac, da SDA gubi nemali dio svoje koalicije te da SDP ne nudi nista novo, makar je meni najlogicnije da ce solidan dio tih glasova otici upravo Kifli, Hadzibajricu i NS-u. Racunajuci jos Kiflin miraz iz SDA, sasvim dovoljno za 20ak hiljada glasova i status bozije ruke u SKS.
-
kluz franjo
#564 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Samo je jedna ideologija nadmoćnija od konkretnih cifri.Prpa.ba wrote:Evo kratki presjek prethodna 3 izborna ciklusa za Skupstinu KS, cisto da razbijemo mitove ...
Ideologija gluposti.
Kolega @Prpa
Da su izbori sad u nedjelju Kiflini bi napravili super rezultat. Po mom mišljenju 30+.
Šta će biti do oktobra, bumo videli...
-
putokaz1
#565 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zanimljive su brojke
Kakve li će biti sad
Teško je procjeniti
SDA opet prva????
Drugi KO???
Moguće da prođe prag čak 11 stranaka
SDA SBB BPS BOSS NZBLOK BHNL SNIP SDP DF GS NS
Niko nema snagu da stigne SDA ili pak Ima????
Kakve li će biti sad
Teško je procjeniti
SDA opet prva????
Drugi KO???
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#566 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Vratiće se Valter......Opetja033 wrote:I da ce taj naziv i ostati ako se on i njegova ekipa budu pitali. To mu od mene moze biti samo plus i jedan od razloga zasto cu glasati za ovu opciju na izborima!sabina1 wrote:Ostaće upamćeno da je vlada Dine Konakovića potvrdila naziv škole Mustafa Busuladžić u Dobroševićima.
-
salihh
#567 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ovo je jedan od primjera zasto ljevica prakticno odbija jedan znacajan dio glasackog tijela... ovo obecavanje revansizma kao jedinom predizbornom ponudom nece privuci nikoga osim onih koji bi radili sve ovo sto sda sada radi... sjasi kurta da uzjase murta... e pa sjasi sabinasabina1 wrote:Vratiće se Valter......Opetja033 wrote:I da ce taj naziv i ostati ako se on i njegova ekipa budu pitali. To mu od mene moze biti samo plus i jedan od razloga zasto cu glasati za ovu opciju na izborima!sabina1 wrote:Ostaće upamćeno da je vlada Dine Konakovića potvrdila naziv škole Mustafa Busuladžić u Dobroševićima.
- _Reds_
#568 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Čekaj šta je uopce NP?
Desnica, ljevica ?
Desnica, ljevica ?
- Haris.ba
#569 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma možemo samo grah bacati. Ali, sve su prilike da niko neće imati izrazitu većinu. I tu će presuditi "koalicioni potencijal". A tu SDA nema ravne.putokaz1 wrote:Zanimljive su brojke
Kakve li će biti sad
Teško je procjeniti
SDA opet prva????
Drugi KO???
Pa sad u Skupštini SDA i SBB nemaju većinu. Ali, tu je uvijek BPS, BOSS, DF...da glasa.
Stvar se neće samo krojiti na osnovu rezultata u kantonu. Ako SDA bude imala matematike za Predstavnički dom FBiH, ne sumnjam da će to opet se preslikati na kantone u nekom smislu. Mada sve je moguće. Sve zavisi od SBB, od presude Radončiću...
Prisustvujemo veoma zanimljivom razvoju političke situacije gdje postoji proces jačanja kantonalnih stranaka. I tu postoji mogućnost da se stvaraju begovati. Nešta slično ko u TK. Da imamo premijera FBiH iz SDA, ali da SDA ne bude ni u jednoj vladi u kantonu (mada sumnjam da je to moguće u ZEDO, SBK, HNK).
- JThomas
#570 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
on ima sigurnu kvotu, gidu jaču nego iko drugi. i ima najviše minulog rada, nakradenog, nakupljenog za kupovinu. i to je sve. tačno, on nema ni sad ni sa sbb "pravu" većinu. ali opet ima šta mu treba. ima "srbe", "penzionere", bossove, bpsove i najviše para i poslova da ih kupi.
situacija po glasovima na dan izbora je daleko od jednoumlja i dominacije. ali se ona poslije izbora svejedno pretoči u dominaciju. zbog frtalja vijeka već provedenog na budžetima...
situacija po glasovima na dan izbora je daleko od jednoumlja i dominacije. ali se ona poslije izbora svejedno pretoči u dominaciju. zbog frtalja vijeka već provedenog na budžetima...
-
Tabijat
#571 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Imao je i Željko Komšić 330 hiljada u SDP-u pa sad ima P***** dim.malakh wrote:skupljao glasove zajedno sa ademovićem, okerićem i amorom mašovićem._Reds_ wrote:
Pa bolan nije to 10.000 svojih glasova.
To je 10.000, ali tih 10.000 je sigurno glasao i za još nekoliko njih, ili njih 30 ako se zeljeli.
Od tih 10.000, Kiflu vjerovatno nije stavilo samog više od 10. Drugo Kifla je radio sa Sarajevo Taksijem, i oni su radili za njega.
kifla je čovjek koji je sa sredine liste skočio na treće mjesto. imao više glasova i od generala i od hodža. to je činjenica. a njegova tadašnja popularnost je bila samo 30% sadašnje popularnosti, i to je činjenica.
a isto tako je činjenica da mu danas nije potrebna saradnja sa sarajevo taksijem da bi osvojio tih deset hiljada glasova.
- Haris.ba
#572 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ali pod Lagumdžijom. Ovako ima svoju strankicu i predsjednik je. Bitniji je sad nego sa tri stotine tisuća glasova.Tabijat wrote:Imao je i Željko Komšić 330 hiljada u SDP-u pa sad ima P***** dim.
Ono bolje prvi u selu, nego drugi u gradu.
Sad na njegove prijedloge SDP saziva sjednice i raspravlja. Ma kako smiješni prijedlozi bili. Tako će i Kifla. Doći će sutra Sarajliću i diktirati uslove. I isti će pristati radi vlasti. Ili će biti u prilici izbaciti SDA iz vlasti u kantonu, te tako Sarajliću uzvratiti za Šetino smjenjivanje. I to i lično njemu samome. Jer onda i Sarajlić mora otići iz struktura.
- _Reds_
#573 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Upravo tako Harise.
Bit ovih malih stranki i jeste to, da je predsjednik glavni baja.
Nije važno sto mu je stranka od Čaršije do Ilidže, ili neke od Čaršije do Marin Dvora, ali baja je baja.
Jesu ono u Srbiji postojalo jedno vrijeme ovako nešto slično ??
Dokaz da baje žele biti baje, jeste da nemamo ni zajedničkih lista na izborima, ni koalicija.
Bit ovih malih stranki i jeste to, da je predsjednik glavni baja.
Nije važno sto mu je stranka od Čaršije do Ilidže, ili neke od Čaršije do Marin Dvora, ali baja je baja.
Jesu ono u Srbiji postojalo jedno vrijeme ovako nešto slično ??
Dokaz da baje žele biti baje, jeste da nemamo ni zajedničkih lista na izborima, ni koalicija.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#574 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Onima koji podržavaju i kojima odgovara i koji kreiraju situaciju da USTAŠKI uvlakači i dupelisci a osvjedočeni i ovjekovečeni nacionalno-rodni šovinisti nose nazive škola može dohakati samo Valter jer im je jedino on u prošlosti i dohakao.salihh wrote:Ovo je jedan od primjera zasto ljevica prakticno odbija jedan znacajan dio glasackog tijela... ovo obecavanje revansizma kao jedinom predizbornom ponudom nece privuci nikoga osim onih koji bi radili sve ovo sto sda sada radi... sjasi kurta da uzjase murta... e pa sjasi sabinasabina1 wrote:Vratiće se Valter......Opetja033 wrote: I da ce taj naziv i ostati ako se on i njegova ekipa budu pitali. To mu od mene moze biti samo plus i jedan od razloga zasto cu glasati za ovu opciju na izborima!
Još će itekako biti promjena jahača...