MarlboroGold wrote:SaraFina wrote:
Šta je ovo neki jeftini pokušaj "manderizma"? Ateisti pametniji od vjernika?

Ja nisam vjernica i na moj post je Nurko zalijepio citat od pjesme koju izvodi gospodja Ražnjatović. Pitala sam ga jednorečeničnim upisom, da li on ozbiljno moj post odobrava sa tim pjesmuljkom i lik je odgovorio " da dotična pjeva o teškom položaju balkanskih žena i da je tekstopisac Marina Tucaković"
Nisam mogla vjerovati da neko na tako sulud i neodgovoran način " daje na težini mom upisu" pa sam ja lično digla prašinu.
Izvoli vrati temu unazad, ti ili bilo ko i biće ti u potpunosti jasna moja reakcija.
Dakle, kojeg li paradoksa, čovjek svjesno pokreće temu o potlačenosti žene u Islamu nekim traljavim uvodnim postom i na drugoj strani citira Cecu.
Ovo nije Srbija niti srpski forum. I da jeste mislim da je većini i Srba jasno ko je Svetlana Ražnjatović. Na bosanskom forumu ime Svetlane Rqžnjatović može isključivo predstavljati uvredu svakoj bosanskoj ženi. UVREDU. I to bez obzira na religijsku pripadnost.
Muž Svetlana Ražnjatović i njegove paravojne formacije operirale su i po susjednoj katoličkoj Hrvatskoj, da bi početak rata u BiH dočekale u prvom valu pokolja, silovanja i progona bijeljinskih nesrba.
Znači tebi je kao i Nurki sasvim normalno ženu tog monstruma i njen pjesmuljak koji je napisala gle časti Marina uzeti za simbol stradanja balkanskih žena? Neovisno o religiji.
Meni je ne normalno i uvredljivo. Ta žene je moralna i ljudska nakaza. Koja je u doba najvećih stradanja sa srpskim koljačem i silovateljem dijelila život. I dan danas uživa iako on ubijen u plodovima njegovih zlodjela odnosno imovini koju je priskrbio pljačkanjem devedesetih. I sama je presudjeni kriminalac.
Da ili ne? Može biti bilo kakav simbol ta moralna i ljudska nakaza ženskog spola?
Ja stvarno ne znam koliko puta trebam reći jedno te istu stvar. Evo, ako će ti biti lakše, ok našao je primjer kojeg nije trebao, ali sam ja to zanemario iz razloga što znam na šta je ciljao. Ne treba sve gledati emotivno i u skladu sa time reagovati. O Ceci mislim sve najgore kao i ti, te da je ona bruka za svaku normalnu ženu. Sad probaj zaboraviti da se radi o njoj ili da je neko deseti to napisao/koristio, pa probaj dati svoje mišljenje.
Pa ja sam dala svoje mišljenje a mogu ga i pojednostaviti ako sam bila nejasna
Dakle, ako uzmeš Nurkin prvi post i pokušaš dati odgovor na svaku negativnu tezu koju je naveo, nametnuće ti se jedan te isti odgovor.
Obzirom da krećemo sa stajališta da Bog ne postoji i da je vjeru i Boga izmislio čovjek, za manipulaciju masama, čovjek je takodjer pod krinkom islama i šerijatske propise "prilagodio" u osobnu korist.
I obzirom da taj čovjek ima spol otvoreno možemo reći MUŠKARAC.
Ni Bog, ni Islam( pa i u svom izvornom obliku), ni Muhammed, u sadašnjosti nemaju koristi od obespravljivanja i tlačenja žena nego samoproklamovani gospodar ženskog života i smrti. MUŠKARAC.
Kome pogoduju /idu na ruku sve navedene stavke u uvodu? Bogu sigurno ne, ni mrtav trgovac Muhammed nema osobne koristi, a bogami ni Islam kao vjera takodjer. Naprotiv! Islam se u ovom slučaju stavlja u službu pohlepnog beskrupoloznog muškog šoviniste i dobija negativne osude.
- Muškarcu u ovim slučajevima odgovara isključivo da ženu proglasi neuravnoteženom, te joj prilikom parničnog postupka treba "tutorica" inače se njeno svjedočenje proglašava ništavnim.
-Muškom šovinisti odgovara da žena na plus 40 hoda u prenosnom šatoru neutralne boje, po mogućnosti tamnom, da bi se uklopila u takve slične i izgubila svoj identitet. Postala bezlična masa.
-Muškarcu općenito odgovara biti gospodarem života i smrti žene u društvu jer to je sam sebi odobrio "šerijatom"
-Muškarci provode šerijatske zakone općenito koji gle "slučajnosti " opet idu njima isključivo u korist( umanjivanje nasljedstva ili imovine i sl)
Itd itd
Znači Bog, ako smo već pošli sa stajališta da ne postoji, s ovim nema ništa, a ni Islam kao vjera ( dokazali smo njegovu zloupotrebu i zloupotrebu Boga). Samo čovjek sebična jedinka muškog spola.
I tako je to i u demokratskim sekularnim i katoličkim državama. Samo ovdje pod krinkom zakona primjenjuju se ta šovinistička pravila u ublaženom obliku.
Koleginica je po drugi put trudna ovih mjeseci. Obzirom da u ranoj fazi ginekolozi koji vode trudnoću ne izdaju potvrde, bila je primorana uzeti bolovanje (da je vjerovatno ne bi odale jutarnje mučnine )
Nama treba za posao" mobilan " tim mladjih ljudi, i da se saznalo prije nego joj ljekarski trudnoća potvrdjena, prebacili bi je na "pogodnije" radno mjesto. Ne manje plaćeno, ali bi je kośtalo dijela radnog iskustva koje već stekla.
Dovoljno?