Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Novak20

#551 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Novak20 »

Ima li ovaj kandidat BiH pasoš ?
neon-x

#552 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Novak20 wrote:Ima li ovaj kandidat BiH pasoš ?
Ne razumijem fiksaciju Mirsadom u negativnom smislu? Iskreno me zanima.
Novak20

#553 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Novak20 »

neon-x wrote:
Nije fiksacija Mirsadom nego predizbornom taktikom i šemom SDA po kojoj politički zečevi iskaču iz kojekakvih mađioničarskih kutija par mjeseci prije izbora da bi osvojili 5 - 10.000 glasova. Objektivno, dva kruga glasanja ne postoje i da je Mirsad od zlata svjestan je da ne može ni blizu Predsjedništvu. Pitanje je zašto se onda upušta u ovo i pristaje da bude SDA mamac za naivne. Što se nije preselio da živi godinu-dvije u BiH ako ga stvarno interesuje uspjeh i rušenje ove truHle vlasti ?
neon-x

#554 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Novak20 wrote:
neon-x wrote:
Nije fiksacija Mirsadom nego predizbornom taktikom i šemom SDA po kojoj politički zečevi iskaču iz kojekakvih mađioničarskih kutija par mjeseci prije izbora da bi osvojili 5 - 10.000 glasova. Objektivno, dva kruga glasanja ne postoje i da je Mirsad od zlata svjestan je da ne može ni blizu Predsjedništvu. Pitanje je zašto se onda upušta u ovo i pristaje da bude SDA mamac za naivne. Što se nije preselio da živi godinu-dvije u BiH ako ga stvarno interesuje uspjeh i rušenje ove truHle vlasti ?
Naivno je misliti da bi takav covjek napustio takvu karijeru i to na vrhuncu iste koju je gradio citav zivot da bi dosao pomoci SDA u utrci za clana predsjednistva, mjesta koje btw, u slucaju da ne bude Sebija kandidat, uopce Bakira ne zanima. Mirsad je ranije u intervjuu negdje rekao da u ovom mjesecu trajno preseljava sa zenom u BiH, da prodaje kucu i sve sto ima u Americi. Rekao je da ako dobije znacajan broj glasova i vidi da ima na cemu graditi politiku cak i ako ne pobjedi da ce osnovati stranku i izaci na naredne izbore. Ne vidim razlog zasto ne bi imao ozbiljne sanse. U BiH je veliki broj nezavisnih nacelnika. Jak kandidat to moze preslikati i na drzavni nivo.
Novak20

#555 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Novak20 »

Onda je u startu napravio grešku u koracima. Trebao je sve rasprodati pa se vratiti, osnovati stranku pa se kandidovati za Predsjedništvo. Ovako, ne vjerujem ni Mirsadu ni tebi na riječ.

:run:
seln

#556 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

neon-x wrote:cak i ako ne pobjedi da ce osnovati stranku i izaci na naredne izbore.
E, ovo mu je dobro. Ako nam necega fali u BiH, onda stranaka...
neon-x

#557 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

seln wrote:
neon-x wrote:cak i ako ne pobjedi da ce osnovati stranku i izaci na naredne izbore.
Glavni prigovor je da nema stranku i da ne moze nista promijeniti. Naravno da je bitno pokusati preko stranke obezbijediti znacajniji uticaj i na ostale nivoe vlasti da bi mogao realizovati svoju politiku. Ali to je nesto sto ce tek raditi poslije izbora.

Toplo preporucujem Pressing na N1 u srijedu u 20h. http://ba.n1info.com/a261931/Vijesti/Vi ... kadic.html
seln

#558 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

neon-x wrote:
seln wrote:
Glavni prigovor je da nema stranku i da ne moze nista promijeniti. Naravno da je bitno pokusati preko stranke obezbijediti znacajniji uticaj i na ostale nivoe vlasti da bi mogao realizovati svoju politiku. Ali to je nesto sto ce tek raditi poslije izbora.

Toplo preporucujem Pressing na N1 u srijedu u 20h. http://ba.n1info.com/a261931/Vijesti/Vi ... kadic.html
Ja sam juce rodjen i ovo su prvi izbori u BiH.
neon-x

#559 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

seln wrote:
neon-x wrote:

Ja sam juce rodjen i ovo su prvi izbori u BiH.
Whatever sto bi rekli ameri.
neon-x

#560 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

emmir1

#561 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by emmir1 »

Glasam za ovog gospodina
neon-x

#562 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

emmir1 wrote:Glasam za ovog gospodina
Svako ko tvrdi da zeli dobro ovoj drzavi a ne glasa za ovog covjeka sa ovakvom konkurencijom i u ovakvoj situaciji trebao bi ozbiljno i iskreno da se preispita. Pri tome naravno mislim na svakoga ko nije clan neke stranke, nema direktne koristi od iste niti planira imati.
GandalfSivi

#563 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

neon-x wrote:
Izgubi me lik na iskrama, 9:30
Smrcak15

#564 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

neon-x wrote:
Svako ko tvrdi da zeli dobro ovoj drzavi a ne glasa za ovog covjeka sa ovakvom konkurencijom i u ovakvoj situaciji trebao bi ozbiljno i iskreno da se preispita. Pri tome naravno mislim na svakoga ko nije clan neke stranke, nema direktne koristi od iste niti planira imati.
slazem se u potpunosti, samo sto bi ja to ovako rekao

ko ne glasa za ovog covjeka u ovoj zabokrecini blatu kako hocete je idiot na kubik, budala samo taka....
pa ovaj covjek mi djeluje kao Mesija za spas Bosne i Hercegovine, svjetlo na kraju tunela

evo pregledao sam i ovaj njegov intervju nocas, standardno dobar :thumbup: kao uvijek u svojim intervjuima, jednostavno niko mu nije do koljena od bosnjacki kandidata

stanje je ovakvo, sve ove godine i narod sto nije mogao da bira normalne politicare koji su sposobni i koji rade za dobrobit naroda a narod mora da bira izmedju manjeg zla je poput osobe koja cijelo vrijeme pije mutnu vodu
Image

i nikako da dodje do bistre vode, konstantno pije tu mutnu vodu od koje ima zdravstvenih problema ,i odjednom se nadje cista bistra hladna voda(Mirsad hadzikadic)
Image

i onda bosnjo kaze, ma jok, sta ja znam sta su stavili u tu bistru vodu, i dalje cu ja piti ovu mutnu vodu

eh upravo je takvo stanje ako ne budemo glasali za ovoga covjeka.
Last edited by Smrcak15 on 24/05/2018 01:03, edited 1 time in total.
kudrilo

#565 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by kudrilo »

Ma za ovog treba glasati.

Uz to, imam osjećaj da ga Ameri guraju, vi znate da Zukić izjebe svakog gosta, meni nekad nezgodno bude, s ovim je baš normala bio, odmjeren, s poštovanjem.

N1= CNN = USA
Inteligencija

#566 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Inteligencija »

Mislim da bi i on sutra potpisao da ima 50 000 glasova sto znaci da on nema ni teoretske sanse da udje u predsjednistvo, nazalost ali tako je.
BAK-eV

#567 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by BAK-eV »

Smrcak15 wrote:
neon-x wrote:
slazem se u potpunosti, samo sto bi ja to ovako rekao

ko ne glasa za ovog covjeka u ovoj zabokrecini blatu kako hocete je idiot na kubik, budala samo taka....
pa ovaj covjek mi djeluje kao Mesija za spas Bosne i Hercegovine, svjetlo na kraju tunela

evo pregledao sam i ovaj njegov intervju nocas, standardno dobar :thumbup: kao uvijek u svojim intervjuima, jednostavno niko mu nije do koljena od bosnjacki kandidata

stanje je ovakvo, sve ove godine i narod sto nije mogao da bira normalne politicare koji su sposobni i koji rade za dobrobit naroda a narod mora da bira izmedju manjeg zla je poput osobe koja cijelo vrijeme pije mutnu vodu
Image

i nikako da dodje do bistre vode, konstantno pije tu mutnu vodu od koje ima zdravstvenih problema ,i odjednom se nadje cista bistra hladna voda(Mirsad hadzikadic)
Image

i onda bosnjo kaze, ma jok, sta ja znam sta su stavili u tu bistru vodu, i dalje cu ja piti ovu mutnu vodu

eh upravo je takvo stanje ako ne budemo glasali za ovoga covjeka.
Zasto bi Bosnjaci glasali za njega, kada nigdje njih i ne spominje.

Sve nesto prava, drzava, ovo ono.

Pa i Dodik je Bosanac, ako ce Bosnjaci biti gradjani drugog reda u RS i davati teritorij Srbiji.

Niko ne prica o vrucem krompiru: Kako se vecinski narod ponizava, u institucijama ga se svelo na 33% i preglasava ga se!
Zasto ovaj tip to jasno ne kaze?
Smrcak15

#568 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Pa preglasava se kad su nam nekompetentni politicari....

Mene interesuje ekonomija privlacenjd investicija, pravosudje, uredjenje drzave, omugucavanje posla i normslan zivot tooooo je sto ovaj covjek prica , a ako ce on biti samo da bi stiti interese bosnjaka bez imalo vizije i znanja kako unaprijediti ekonomiju ne treba mi hvala mu...jadan smo narod kad se samo hvatamo na to ko ce te braniti interes bosnjaka a ekonomija i otvaranje radnih mjesta ma to u drugo planu eeee bosno moja jadna li si ti kad gradjani ovako razmisljaju.
seln

#569 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

neon-x wrote:
Svako ko tvrdi da zeli dobro ovoj drzavi a ne glasa za ovog covjeka sa ovakvom konkurencijom i u ovakvoj situaciji trebao bi ozbiljno i iskreno da se preispita.
:lol: :lol: :lol:
De ba, mani nas jeftine reklame, nismo djeca.
Apsolutno dopustam da ti u ovom covjeku vidis spasitelja i Mesiju (ili trecinu Mesije, s obzirom na ustav), ali ne mozes nekome imputirati lose namjere samo zato sto ne misli kao ti.
Maraschino

#570 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Maraschino »

Clan Predsjednistva je jedna od laksih funkcija.
doktor78

#571 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by doktor78 »

Žao mi je što će se čovjek ovog kapaciteta i znanja bespotrebno uprljati u našoj političkoj kaljuži.
Nama da dođe Tesla, kao nezavisni kandidat nema šanse. Bez pristupanja nekom političkom projektu uticaj prof. Hadžikadića na politička dešavanja u našem društvu će biti minoran.
dulekrele

#572 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by dulekrele »

Fin cova ali bezveze trosi energiju a i pare. Inace bas bi bilo lijepo vidjeti onakvu osobu predsjednistvu.
neon-x

#573 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

seln wrote:
neon-x wrote:
Svako ko tvrdi da zeli dobro ovoj drzavi a ne glasa za ovog covjeka sa ovakvom konkurencijom i u ovakvoj situaciji trebao bi ozbiljno i iskreno da se preispita.
Apsolutno dopustam da ti u ovom covjeku vidis spasitelja i Mesiju (ili trecinu Mesije, s obzirom na ustav), ali ne mozes nekome imputirati lose namjere samo zato sto ne misli kao ti.
Ja stvarno mislim da u konkurenciji kakva jeste pojavom ovakvog kandidata ne bi trebalo biti tesko izvagati. Mislim da onaj ko odluci da glasa za nekog drugog se treba iskreno preispitati o svojoj najdubljoj motivaciji i stvarnim razlozima. Ne vidim smisao u odabiru vec vidjenih scenarija. Jednom se mora prestati davati znacaj politikanstvu i jeftinom populizmom i okrenuti stvarnoj politici.

Meni uopce nije problem otvoreno reklamirati dobar proizvod, a nisam siguran za one koji dolaze na temu da osporavuju Mirsada da mogu isto tako otvoreno reklamirati one za koje planiraju glasati. Volio bih cuti koji je to kandidat bolji po tvome misljenju i zasto?
seln

#574 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by seln »

neon-x wrote:
seln wrote:
neon-x wrote:
Ja stvarno mislim da u konkurenciji kakva jeste pojavom ovakvog kandidata ne bi trebalo biti tesko izvagati. Mislim da onaj ko odluci da glasa za nekog drugog se treba iskreno preispitati o svojoj najdubljoj motivaciji i stvarnim razlozima. Ne vidim smisao u odabiru vec vidjenih scenarija. Jednom se mora prestati davati znacaj politikanstvu i jeftinom populizmom i okrenuti stvarnoj politici.

Meni uopce nije problem otvoreno reklamirati dobar proizvod, a nisam siguran za one koji dolaze na temu da osporavuju Mirsada da mogu isto tako otvoreno reklamirati one za koje planiraju glasati. Volio bih cuti koji je to kandidat bolji po tvome misljenju i zasto?
Apsolutno se ne upustam u raspravu na tu temu.
Ne zbog toga sto nemam misljenje, niti ga se stidim, ali predizborno vrijeme u Bosni je ono vrijeme kada neko na nekom divovskom prekidacu iskljuci ratio. Tada su Bosanci spremni ubiti, zaklati, protjerati, odreci se roditelja i djece, prekinuti prijateljstva, baciti obraz pod noge... sve pro i kontra Njegovog velicanstva Kandidata. Sad, je li to iz ubjedjenja (cak i ako je je zbog manjka informacija) ili iz oportunih razloga, u to se ne bih upustao....

Eto, pogledaj pisanje mog zeme @kmirsada; sve sto ti govoris za Hadzikadica, on isto govori za Falatara. I on smatra da samo budale mogu glasati za nekog drugog, citav bozji dan udara u predizborne bubnjeve, sve s ciljem da namakne glasove njegovom Mesiji.
Ti i on - dva lica iste medalje. Oni s mrvicom iskustva i informacija se vise ne javljaju, jer znaju da se i najbolji kandidat moze posrati u fotelju.
neon-x

#575 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

seln wrote:
Apsolutno se ne upustam u raspravu na tu temu.
Ne zbog toga sto nemam misljenje, niti ga se stidim, ali predizborno vrijeme u Bosni je ono vrijeme kada neko na nekom divovskom prekidacu iskljuci ratio. Tada su Bosanci spremni ubiti, zaklati, protjerati, odreci se roditelja i djece, prekinuti prijateljstva, baciti obraz pod noge... sve pro i kontra Njegovog velicanstva Kandidata. Sad, je li to iz ubjedjenja (cak i ako je je zbog manjka informacija) ili iz oportunih razloga, u to se ne bih upustao....

Eto, pogledaj pisanje mog zeme @kmirsada; sve sto ti govoris za Hadzikadica, on isto govori za Falatara. I on smatra da samo budale mogu glasati za nekog drugog, citav bozji dan udara u predizborne bubnjeve, sve s ciljem da namakne glasove njegovom Mesiji.
Ti i on - dva lica iste medalje. Oni s mrvicom iskustva i informacija se vise ne javljaju, jer znaju da se i najbolji kandidat moze posrati u fotelju.
Uz duzno postovanje ali po mom sudu Falatar je jedan uspjesni NGO karijerista sa miss amerika pricom o miru u svijetu kojeg NS koristi za popravljanje svog bodovnog salda. Ne vidim nikakav moguci sustinski doprinos rjesavanju nasih problema.

Ja nikada glasao osim kada sam napunio 18 pa onako s rajom za rasimove liberale, a to je bilo jaaako davno. Veci sam cinik od 99% clanova foruma i Mirsad uopce nije moj tip osobe da bi mi mogao biti nekakav licni heroj. Medjutim dovoljno sam iskusan i informisan da znam prepoznati kada se pojavi neko ko razumije sustinu probelama u BiH i ko je spreman da se napokon pocne baviti time. Sretna je okolnost da je covjek izuzetno kapacitiran i dobronamjeran. Ovo je jedinstvena prilika da se pokaze da moze pobijediti jedna takva prica i napokon kazniti dosadasnji jad od politike nekakvih mediokriteta koji se svodio na populizme razlicitih vrsta sa stvarnim ciljem borbe za fotelje, upravljanje resursima i uhljebljevanje. Dakle, vidio sam tracak nade i jedini razlog sto ga reklamiram je ne bi li i drugi vidjeli.
Locked