Da nije zato što su u mnogo navrata dobili po ušima od Izraela?Jack Be Nimble wrote:Meni je uvijek bilo cudno kako svi arapski lideri na BI su manji od makovog zrna kada se prica o Izraelu. Sve sto imaju da kazu je da se mi ne slazemo sa tom politikom. Ostalo sve spada na narod da zapali sliku aktuelnog americkog predsjednika, koju americku zastavu i haj kuci.
Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
- cyprus
#551 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
- commendatore
#552 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
pa cuj - neko umre pa na samrti kaze sta ga je tistilo citav zivot..... ne mora sve bit laz....cyprus wrote:Jebo mračne tajne svjetskih centara moći koje možeš guglanjem raskrinkaticommendatore wrote:guglaj USS Libertycyprus wrote:Sigurno je da izraelski uticaj u Americi postoji i da je značajan, ali ova tendencija da mu se pridaje epski značaj, po kome ispada da su SAD ništa drugo nego marioneta je![]()
![]()
![]()
![]()
Guglo, i šta sa ovim?
a ako neko ima gram mozga pa poveze povezanost americkih zidovskih udruzenja, donacije USA za izraelsku vojsku u tehnologiji novcu i svemu ostalom - valjda bi trebalo to jednom zdravom mozgu donijeti neki znak jednakosti a ne bit degenerik
- commendatore
#553 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
dobili jesu - zbog (JOS) jedne NAZI doktrine koju su doktoriralicyprus wrote:Da nije zato što su u mnogo navrata dobili po ušima od Izraela?Jack Be Nimble wrote:Meni je uvijek bilo cudno kako svi arapski lideri na BI su manji od makovog zrna kada se prica o Izraelu. Sve sto imaju da kazu je da se mi ne slazemo sa tom politikom. Ostalo sve spada na narod da zapali sliku aktuelnog americkog predsjednika, koju americku zastavu i haj kuci.
"divide et impera".....
- Challenger__
#554 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Nema potrebe da gugla, već bilo na temi.commendatore wrote:guglaj USS Libertycyprus wrote:Sigurno je da izraelski uticaj u Americi postoji i da je značajan, ali ova tendencija da mu se pridaje epski značaj, po kome ispada da su SAD ništa drugo nego marioneta je![]()
![]()
Challenger__ wrote:[Izrael 1967. godine hladnokrvno i ciljano masakrira američke marince i sve se to fino zataška.
cyprus, nemoj da ti je teško odgledati.
- cyprus
#555 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Ne kontam... Ako postoji OGROMAN wikipedijin članak o tome, sa preko 100 linkova, većinom oficijelnih i mainstream, kako onda može biti da je zataškano?commendatore wrote:pa cuj - neko umre pa na samrti kaze sta ga je tistilo citav zivot..... ne mora sve bit laz....
a ako neko ima gram mozga pa poveze povezanost americkih zidovskih udruzenja, donacije USA za izraelsku vojsku u tehnologiji novcu i svemu ostalom - valjda bi trebalo to jednom zdravom mozgu donijeti neki znak jednakosti a ne bit degenerik
- Challenger__
#556 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Ne kontaš. Stvar se desila davne 1967 a došla u javnost znatno kasnije. Postavio sam dokumentarni film, nemoj da ti bude teško da ga pogledaš kada budeš imao vremena.cyprus wrote:Ne kontam... Ako postoji OGROMAN wikipedijin članak o tome, kako onda može biti da je zataškano?
Svjedoci - sudionici iz tog vremena, od mornara do političara.
Pogledaj.
- salik79
#557 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
"Incident", koji se naknadno provrtio, bacila se koja suplja i vuk pojeo kenjca. Dzaba i prezivjelim mornarima i njihovim porodicama, niko ih ne benda (najvise se sazna putem interneta o tome), masmediji ih ne uzbijaju ni za suhu sljivu, jer - jelte - bio je to "incident". Pilot pa pogrijesi.Fudo387 wrote:Pa kako ste vi saznali za taj incident ako su ga zataskali?salik79 wrote:Naravno da se zataska, kada je poznato ko kontrolise medije...Challenger__ wrote:Hajde Boga ti, Izrael kao zečeve izmasakrira američke marince a to i ne sazna američka javnost, sve se zataška. Ništa pravo na informisanje, ništa istraga, ništa pravična nadoknada.
Zimbabve ima više dostojanstva od jadnika koji vam vode državu.

Last edited by salik79 on 11/12/2017 00:32, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#558 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Plus se vrtilo najmanje milion puta na History kanalu, koji je, gledaj cuda, americki.cyprus wrote:Ne kontam... Ako postoji OGROMAN wikipedijin članak o tome, kako onda može biti da je zataškano?commendatore wrote:pa cuj - neko umre pa na samrti kaze sta ga je tistilo citav zivot..... ne mora sve bit laz....
Kontrolisu Ameriku, a minstar vanjskih poslova im cuci dva dana na aerodromu u Njujorku, nece niko da ga primi.
Last edited by Fudo387 on 11/12/2017 00:33, edited 1 time in total.
- Challenger__
#559 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Izvoli.cyprus wrote:...
Challenger__ wrote:Izrael 1967. godine hladnokrvno i ciljano masakrira američke marince i sve se to fino zataška.
- Jack Be Nimble
#560 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Nisam mislio vojnicki, ali si u pravu dobili su po usima i guzici na terenu. Samo onako kontam da u zadnji par decenija nisu mogli izgraditi neku politicku moc. Jedino Iran kobiva nesto moze, a i njihova prica se svede da prikazu Saudijce i ostale kao jew lovers.cyprus wrote:Da nije zato što su u mnogo navrata dobili po ušima od Izraela?Jack Be Nimble wrote:Meni je uvijek bilo cudno kako svi arapski lideri na BI su manji od makovog zrna kada se prica o Izraelu. Sve sto imaju da kazu je da se mi ne slazemo sa tom politikom. Ostalo sve spada na narod da zapali sliku aktuelnog americkog predsjednika, koju americku zastavu i haj kuci.
- animals
#561 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Pametni ljudi koji su svatili da ne mogu opstati, ako nemajucommendatore wrote:
pa cuj - neko umre pa na samrti kaze sta ga je tistilo citav zivot..... ne mora sve bit laz....
jaki igraca iza sebe..
a ti i dalje pali zastave i gazi postere...
- commendatore
#562 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
glupa ti je percepcija i promašena ad hominem poenta - nicije ja zastave ne palim i ne gazimanimals wrote:Pametni ljudi koji su svatili da ne mogu opstati, ako nemajucommendatore wrote:
pa cuj - neko umre pa na samrti kaze sta ga je tistilo citav zivot..... ne mora sve bit laz....
jaki igraca iza sebe..
ja volim vrijednosti svakog naroda - izraelskog nativamerickog americkodoseljenickog afroamerickog....
ja samo glasno kazem svoje misljenje...
- animals
#563 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Nisam na tebe mislio..commendatore wrote:glupa ti je percepcija i promašena ad hominem poenta - nicije ja zastave ne palim i ne gazimanimals wrote:Pametni ljudi koji su svatili da ne mogu opstati, ako nemajucommendatore wrote:
jaki igraca iza sebe..
ja volim vrijednosti svakog naroda - izraelskog nativamerickog americkodoseljenickog afroamerickog....
ja samo glasno kazem svoje misljenje...
vec na Arape...
- commendatore
#564 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
jebo arape - to je politicki glup narodanimals wrote: Nisam na tebe mislio..
vec na Arape...
ja se drzim SunTzuWu-ove suptilnosti i vaznosti poznavanja neprijatelja....
- salik79
#565 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Kao i CIA-ino svrgavanje Mosadeka. Tek neki dan objelodanili dokumentaciju i nakon vise od 60 godina nam svim otvoreno priznali ono sto su vec i djeca u vrticu znala...Al', eto, opet ce neko doci i pitati "I, sta s ovim?".Challenger__ wrote:Ne kontaš. Stvar se desila davne 1967 a došla u javnost znatno kasnije. Postavio sam dokumentarni film, nemoj da ti bude teško da ga pogledaš kada budeš imao vremena.cyprus wrote:Ne kontam... Ako postoji OGROMAN wikipedijin članak o tome, kako onda može biti da je zataškano?
Pogledaj.
-
Fudo387
#566 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Doniraju i egipatskoj vojsci, naoruzali su i Saude, Ukrajince, nekadasnju vojsku federacije BiH, opremi i obuci, HV...i masu drugih poslusnih pudlica. Bilo im u interesu.commendatore wrote:
- cyprus
#567 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Počeo sam, ali nemam sad toliko vremena... Brod je dakle napadnut nakon što je sakupljao informacije o Šestodnevnom ratu... OK, otkad marioneta prisluškuje lutkara? Zar nije logičnije da su Izraelci naredili Amerikancima da se udalje, nego da ih gađaju?Challenger__ wrote:Ne kontaš. Stvar se desila davne 1967 a došla u javnost znatno kasnije. Postavio sam dokumentarni film, nemoj da ti bude teško da ga pogledaš kada budeš imao vremena.cyprus wrote:Ne kontam... Ako postoji OGROMAN wikipedijin članak o tome, kako onda može biti da je zataškano?
Pogledaj.
Last edited by cyprus on 11/12/2017 00:49, edited 1 time in total.
- commendatore
#568 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
koje to Saude - mozda lizoguzacke supke koji finansiraju teroristicke organizacije po svijetu a druge optuzuju? koje to Ukrajince - one sto im je 1/3 zemlje oteta - a USA se nije ni pocesala po guzovima? koju to Vojsku Federacije koja vise ne postoji? Opremi I Obuci (oldtajmerskim MTSom) - o cemu ti?Fudo387 wrote:Doniraju i egipatskoj vojsci, naoruzali su i Saude, Ukrajince, nekadasnju vojsku federacije BiH, opremi i obuci, HV...i masu drugih poslusnih pudlica. Bilo im u interesu.commendatore wrote:
evo tebi pitanje?
americku likvidnost obezbjedjuje:
a) nafta (necija
b) ratovi (kao sredstva ucjene i zavrtanja ruku)
c) oboje
- commendatore
#569 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
onda nemoj naše trošitcyprus wrote:
Počeo sam, ali nemam sad toliko vremena...
- Challenger__
#570 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Hah, bojim se da ti je zamjena teza u tome ko je marioneta a ko lutkar. Odgledaj film kada budeš imao vremena jer je cijela stvar prestrašna: "Veliki brat" je mudo Marjanovo.cyprus wrote:Počeo sam, ali nemam sad toliko vremena... Brod je dakle napadnut nakon što je sakupljao informacije o Šestodnevnom ratu... OK, otkad marioneta prisluškuje lutkara?
Napali su ih u namjeri da nestanu materijali koji bi kompromitovali izraelsko vođstvo koje se oglušilo o dogovor Lyndon B. Johnsona i njegove administracije sa rukovodstvom Izraela.
Popišali su im se na glavu, plus izmasakrirali marince i još ih prinudili da cijelu stvar zataškaju.
Kažem ti, car je go, više dostojanstva ima Zanzibar.
- jeza u ledja
#571 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
velika tajna za mosaseka nema sta. kako ja za to znam kad mi americki mediji ispiru mozak? ili za rusenje putnickog aviona? intervju sa sahom americke tv iz 70ih gdje ga pitaju sta sa proslavom hiljadu koliko godina perzije a ljudi nemaju sta da jedu, zatvarani. ah ti americki mediji... napravili ljudi internet gdje mozes svaki stvar guglati i saznati info. ah ti americki mediji....danas u istom tom iranu se blokiraju drustvene mreze a vi pricate o medijskom uticaju cionista i ispiranju mozgova.
kakve gluposti. kakvo krivljenje stvarnosti. ono, iz perspektive mrava.
- Challenger__
#572 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Polako, Cyprus je dobar lik, treba vremena, strašne su ove stvari. Neka istraži i provjeri cve. Lakapo.commendatore wrote:onda nemoj naše trošitcyprus wrote:
Počeo sam, ali nemam sad toliko vremena...
-
Fudo387
#573 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Pricao si o donacijama i vojnoj pomoci Izraelu, jer ih k’o biva ovi kontrolisu pa im moraju davati. Ja sam ti samo nabrojao mali broj onih koje su isto pomagali i naoruzavali, tako da ti je to o kontroli suplja. Oni tu prije svega stite svoje nacionalne interese, kontrola svjetskih rezervi nafte, brana od drugih koji bi da preuzmu primat...itd.commendatore wrote:koje to Saude - mozda lizoguzacke supke koji finansiraju teroristicke organizacije po svijetu a druge optuzuju? koje to Ukrajince - one sto im je 1/3 zemlje oteta - a USA se nije ni pocesala po guzovima? koju to Vojsku Federacije koja vise ne postoji? Opremi I Obuci (oldtajmerskim MTSom) - o cemu ti?Fudo387 wrote:Doniraju i egipatskoj vojsci, naoruzali su i Saude, Ukrajince, nekadasnju vojsku federacije BiH, opremi i obuci, HV...i masu drugih poslusnih pudlica. Bilo im u interesu.commendatore wrote:
a ako neko ima gram mozga pa poveze povezanost americkih zidovskih udruzenja, donacije USA za izraelsku vojsku u tehnologiji novcu i svemu ostalom - valjda bi trebalo to jednom zdravom mozgu donijeti neki znak jednakosti a ne bit degenerik![]()
evo tebi pitanje?
americku likvidnost obezbjedjuje:
a) nafta (necija) prodana na WallStreetu
b) ratovi (kao sredstva ucjene i zavrtanja ruku)
c) oboje
To je daleko od humanog, pravednog, samo su u poredjenju sa onima koji cuce iza coska i cekaju k’o zapeta puska, zlatni.
Gledaj svoja posla, ne qrci se, i bices ok.
- cyprus
#574 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Hm, zamjena teza? Ja sam mislio da ti smatraš da je Izrael lutkar, a Amerika marioneta?Challenger__ wrote:Hah, bojim se da ti je zamjena teza u tome ko je marioneta a ko lutkar. Odgledaj film kada budeš imao vremena jer je cijela stvar prestrašna: "Veliki brat" je mudo Marjanovo.cyprus wrote:Počeo sam, ali nemam sad toliko vremena... Brod je dakle napadnut nakon što je sakupljao informacije o Šestodnevnom ratu... OK, otkad marioneta prisluškuje lutkara?
Napali su ih u namjeri da nestanu materijali koji bi kompromitovali izraelsko vođstvo koje se oglušilo o dogovor Lyndon B. Johnsona i njegove administracije sa rukovodstvom Izraela.
Popišali su im se na glavu, plus izmasakrirali marince i još ih prinudili da cijelu stvar zataškaju.
Kažem ti, car je go, više dostojanstva ima Zanzibar.
- commendatore
#575 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
this is above your paygrade hunjeza u ledja wrote:velika tajna za mosaseka nema sta. kako ja za to znam kad mi americki mediji ispiru mozak? ili za rusenje putnickog aviona? intervju sa sahom americke tv iz 70ih gdje ga pitaju sta sa proslavom hiljadu koliko godina perzije a ljudi nemaju sta da jedu, zatvarani. ah ti americki mediji... napravili ljudi internet gdje mozes svaki stvar guglati i saznati info. ah ti americki mediji....danas u istom tom iranu se blokiraju drustvene mreze a vi pricate o medijskom uticaju cionista i ispiranju mozgova.