THE WITCHER (sve o)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sveti Koilije

#551 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Sveti Koilije »

aditon wrote: 17/06/2020 15:07
Sveti Koilije wrote: 17/06/2020 13:14 Bravo za adition-a koji je prekucao igru :D Mene vrijeme jebe tako da tek s Kirom odrađujem Wandering in the dark. Uletio sam sa lvl 4 u taj quest gdje je preporucen lvl 5 pa me onaj golem fino napatio i onda sam sinoc prekinuo session kad me onaj ledeni wild hunt pulen riješio par puta. Bit će mi veselo sa njim pošto sam svu panju za ispravak skršio na golemu :D

Morat ću dobro prošetati okolo dok se ne bacim na barona jer je i za taj quest preporučen lvl 6. Imate li kakvih savjeta kako da se relativno brzo napimpam u Velenu? :)
ja ti mogu reći isto ono što su i meni rekli a to je da u početku sporo napreduješ naročito ako igraš sporedne misije. Za početak više odrađuj mani questove koji nose tonu iskustva. Međutim, nije velika razlika u jačini Geralta između 5 i 6 levela, odnosno možeš savladati i daleko jače protivnike pravilnom borbenom tehnikom. Ja sam npr uspio ubiti earth elemntu level 31 kad sam ja bio na levelu 23 a oprema level 20. Trajalo je poprilično dugo, sigurno preko 5 minuta sam morao mahati mačem. Ali sam ga na kraju roknuo. Moj najdraži sign 90% igre je quen jer bez obzira na jačinu protivnika kad si pokriven quenom ne mogu ti ništa. Tek pred kraj igre sam više koristio Aard i Igni, ali sam kroz leveling Geralta ove sposobnosti dodatno napucao. Da skratim, koristi quen i space (tj dodge) a nakon toga zadaji udarce i nema problema, možeš roknuti bilo koga. :D
Hvala ti! Kad sam uletio u par random fightova i dobio batina sjetio sam se da zaboravim koristiti quen češće :lol: Morat ću se malo baciti na sporedne sad, i onako ne žurim da prekucam igru. Fazon je što sam na početku naletio na par sporednih koji traže level preko 20 ili 30 a tu znam da nemam šta tražiti. Haj' reko odoh "odraditi" Kiru pa ćemo onda dalje :D Eee lijepa vremena kad se nakačiš na igru pa dnevno ulupaš minimalno 5-6 sati i tako heftama... To je immersion, ovo sve ostalo je na kapaljku :lol:
aditon

#552 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

jbg sve te razumijem...nemam ni ja vremena, dnevno ako ulovim sat, maximalno dva i to u kasnim večernjim satima kad mi žena i dijete spavaju..

Ima dosta gameplaya tako da se ne brineš za to da češ igru baš brzo preći...nakon osnovnog dijela igra, imaš i ove dlc-ove koji izgleda nisu kratki...za sad igram hearts of stone..

u svakom slučaju, zbog w3 nisam ni apex ni cod warzone upalio više od mjesec dana :D cijeli mi je fokus na W3..
Sveti Koilije

#553 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Sveti Koilije »

Sve znaš, samo još djece nemamo inače sumnjam da bih mogao početi rasprodavati tehniku zbog nekorištenja :D Od bilo kakvog multiplayer ulaženja sam davno odustao...

Ja završio GTA V, instalirao RDR 2 ali me nekako W3 više vukao i na njega se bacim. Jednostavno mi paše atmosfera igre, koncept i likovi haos.
aditon

#554 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

Sveti Koilije wrote: 17/06/2020 15:51 Sve znaš, samo još djece nemamo inače sumnjam da bih mogao početi rasprodavati tehniku zbog nekorištenja :D Od bilo kakvog multiplayer ulaženja sam davno odustao...

Ja završio GTA V, instalirao RDR 2 ali me nekako W3 više vukao i na njega se bacim. Jednostavno mi paše atmosfera igre, koncept i likovi haos.
kakva rasporadaj, ja planiram upgrade kad nova serija kartica izađe :D što se mp tiče, i ove sam igre vremenski bio ograničen, ali na kraju, zadovoljan sam kad mogu i sat vremena odvojiti za gaming. GTA V sam dva puta prekucao, sad kad W3 završim RDR 2 je na redu...tamam do cyberpunk-a :)
Sveti Koilije

#555 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Sveti Koilije »

Hahaha a neki upgrade je uvijek u planu :D Trenutno se suzdržavam od ulaganja u komp, stariji je ali imam prostora za još neki skok (i5 2400, rx 460 2GB trenutno). Više sam sklon ideji kvalitetnijeg podmlađivanja. Ovaj Xbox One sam uzeo pojeftino prije 1,5 godinu i taman mi služi da mogu bez frke igrati stvari na kojima bi se taj komp znojio.

Joj šuti, backlog je strašan, ima bitnih klasika, ali mi je lakše kad vidim da je većina nas koji smo blizu sa godinama imamo iste muke :D
Riddle

#556 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Riddle »

Ovdje ispisali 10 stranica otkad sam zadnji put bio. Drago mi je vidjeti da je Geralt jos uvijek na svom putu. :D

Gledam malo ove slike i uvijek moram prokomentarisati kako se razbolim kad vidim Kaer Morhen. Jos kad zamislim muziku uz to... Koja igra jebote. Kad sam kod muzike, nista se ne poredi sa Skellige.

aditon

#557 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

kad smo kod muzike, mogla je biti raznovrsnija. Vrti se nekoliko različitih muzičkih podloga u ovisnosti u kojem dijelu svijeta se nalaziš.

Nego završio sam hearts of stone, odličana ekspanzija zaista..zanima me samo da li bi ova ekspanzija traja i duže da sam prihvatio neku od želja koju mi je na kraju ponudio da ispuni Master Mirror? Nakon što isti rokne van Evereca, pita me da li bi da mi ispuni koju želju tj da radim za njega. Ja sam odabrao da ga ne želim ni vidjeti, a kasnije sam se pokajao jer kontam da sam odabrao "da", možda bi mi se ukazala prilika da ga roknem (inače o'Dimm me pravo nervira s onim svojim blaženim osmjehom, hinjskim..volio sam da sam ga sasjekao :D )

Počeo sam blood and wine, prve impresije su da Toussant izgleda kao AC Odissey, haman da se malo Ubisoft ugledao na njih kada je kreirao svoj svijet. Dalje, igra konačno izgleda kako treba, lightning je svjetlosnu godinu ispred istog u orginalnom dijelu igre...ako su več ispeglali te stvari s tim dlc-om, ne kontam kako se update nije odrazio na cijelu igru...lightning u igri mi je baš bio smor, pizdio sam zbog njega te mi je ukupni dojam pokvario ali igra s ova dva dlc-a izgleda neuporedivo bolje. Naravno i dalje ima nekih bugova i glicheva ali to ne kvari, bar meni, ukupni dojam. Žao mi je samo da cijela igra nije bila, u tehničkom smislu, ispeglana kao što se to vidi na ova dva dlc-a.

Potrošio sam 20k coina na kuću što sam dobio i još je nisam završio...mislim da sam se zajebao..još nisam niti jedan witcher gear digao na grandmaster level a pretpostavljam da je to skupo do bola...ostalo mi je oko 9k coina :cry: Također sam i onom liku u Velenu dao 5k coina da obnovi svoju kovačnicu, onaj lik koji može opremu da učini začaranom...tražio je još 10k...kontam, haj ti odavde dok nisi bankrotirao :lol:
Averus

#558 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Ajjjjjjjjjj đe ćeš Oglierda ubiti pa to je aaaaaaaaaaaaaa :-) :-) :-)

Ja sam samo čekao priliku da O'Dimm-a umlatim koliko mi je mrzak. Pravo ono hinjavo govno :lol:
Ja sam Muji dao sve love što je tražio, da mi može raditi enchant weapons i nije se nešto previše proslavio, ali mi se isplatilo par stvari koje nudi (npr vraćanje HP-a, dodatni efekti na maču i tako to).

Kuću sam razvio do kraja, ali ja sam inače hoarder pa sam doslovno skupljao i prodavao sve živo što sam nalazio :lol:

Armor setove nisam sve uzeo. Mislim da sam skupio Feline i Wolf set, a da sam Bear i Ursine skupio donekle, ali ne i Grandmaster level :oops:

Al' lik ubi Oglierda jbt... :oops:
Riddle

#559 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Riddle »

Ja nikad nisam mogao to uraditi. David Beckham u srednjovjekovnom izdanju, ne mogu vala, jace od mene. Mora mu se pomoci. Cak lik ima mancesterski naglasak. :lol:

Ipak, ako se pomogne Mirroru, a da prethodno nisi zavrsio glavnu pricu, pored brojnih nagrada ce reci kako da se postigne najbolji zakljucak price sa Ciri.
Averus

#560 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Ma ja nisam ni primjetio Beckham paralelu, meni je lik od prvog pojavljivanja tako karizmatičan i ostavio odličan dojam!
A misija s njegovim bratom me je raskućila :lol:

I nakon tako tih proživljenih stvari već sam naginjao na njegovu stranu. Međutim, ono zaustavljanje vremena u kafani mi je bilo presudni momenat da kažem u glavi "joooj samo da dođe prilika da ubijem govno" (O'dimm-a). Kako je lik jeziv i kako sam se sve vrijeme osjećao nesigurno i nekako posmatrano, negativno dok sam radio te misije... uh :lol:
aditon

#561 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

Averus wrote: 22/06/2020 10:34 Ajjjjjjjjjj đe ćeš Oglierda ubiti pa to je aaaaaaaaaaaaaa :-) :-) :-)

Ja sam samo čekao priliku da O'Dimm-a umlatim koliko mi je mrzak. Pravo ono hinjavo govno :lol:
Ja sam Muji dao sve love što je tražio, da mi može raditi enchant weapons i nije se nešto previše proslavio, ali mi se isplatilo par stvari koje nudi (npr vraćanje HP-a, dodatni efekti na maču i tako to).

Kuću sam razvio do kraja, ali ja sam inače hoarder pa sam doslovno skupljao i prodavao sve živo što sam nalazio :lol:

Armor setove nisam sve uzeo. Mislim da sam skupio Feline i Wolf set, a da sam Bear i Ursine skupio donekle, ali ne i Grandmaster level :oops:

Al' lik ubi Oglierda jbt... :oops:
a vidi...vođen sam pogrešnom informacijom...mislio sam da von Everec na kraju, kako god, umire..i kontam onda haj neću mu se zamjeriti odmah (mislim na oDimm-a) Međutim, nekako me iznenadilo da je to kraj bio cijele ekspanzije hearts of stone...i meni je krivo što sam tako na kraju završio, ali kao što rekoh, pogrešno sam informisan u vezi Beckhama :-?

Što se ovih setova tiče, ja sam sve setove digao na mastercrafted level, osim Griffin seta koji je na superior levelu. Najbolji mi je Ursine set i njega mislim barem dići na grandmaster level međutim bojim se da neću imati keša..iako još nisam ni naletio na kovača koji to radi ali znam da ću ga naći u Toussantu.
Riddle wrote: 22/06/2020 11:35 Ja nikad nisam mogao to uraditi. David Beckham u srednjovjekovnom izdanju, ne mogu vala, jace od mene. Mora mu se pomoci. Cak lik ima mancesterski naglasak. :lol:

Ipak, ako se pomogne Mirroru, a da prethodno nisi zavrsio glavnu pricu, pored brojnih nagrada ce reci kako da se postigne najbolji zakljucak price sa Ciri.
jbg sad...imam namjeru u budućnosti ponovo W3 igrati, ovaj put sve drugačije ću uraditi jer me zanimaju i drugačiji završeci igre..

posebno mi žao što sam rokno Kiru i što nisam rokno o'Dimma..ali to je tako kod ovakvih igara gdje je moguć različit ending..
Optimus09

#562 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Optimus09 »

Ima li u igri lik Bonharta ?
U ovim knjigama pobi covjek sve :lol:
Zavrsio sam ih,kraj mi ostade malo nejasan :-D
SanskiBiser

#563 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

Optimus09 wrote: 23/06/2020 23:19 Ima li u igri lik Bonharta ?
nema ali u seriji bi komotno mogao da ga glumi Hound iz GOT. :D
aditon

#564 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

koliko ima knjiga i gdje se mogu kupiti..ja sam malo gledao po ovim trgovačkim centrima, obično bude knjiga uz kasu ali nema witchera...možda buybook?
Averus

#565 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

"Obrati se kolegi Averus ima on sve u PDF i EPUB, eng i domaći"
- Every Witcher fan ever :D
aditon

#566 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

Averus wrote: 24/06/2020 09:13 "Obrati se kolegi Averus ima on sve u PDF i EPUB, eng i domaći"
- Every Witcher fan ever :D
kolega lijepo je to, ali dobro bi bilo da imam i kolekciju u vidu knjiga...imam dosta fantasy knjiga kući, sve kolekcije poput npr GOT-a itd...witcher bi se lijepo uklopio :D a što se tiče elektornske forme, ako ti nije problem možeš poslati na [email protected] :)
Averus

#567 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

aditon wrote: 24/06/2020 09:22 kolega lijepo je to, ali dobro bi bilo da imam i kolekciju u vidu knjiga...imam dosta fantasy knjiga kući, sve kolekcije poput npr GOT-a itd...witcher bi se lijepo uklopio :D a što se tiče elektornske forme, ako ti nije problem možeš poslati na [email protected] :)
Slao sam nekad na onom našem forumaškom discordu
Evo ti link:
https://www.ligaraketa.com/Witcher%20Saga.7z

Stranica je moja, da ne misliš da je neko leglo virusa ili nešto :D
Optimus09

#568 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Optimus09 »

SanskiBiser wrote: 24/06/2020 07:34
Optimus09 wrote: 23/06/2020 23:19 Ima li u igri lik Bonharta ?
nema ali u seriji bi komotno mogao da ga glumi Hound iz GOT. :D
:D :thumbup:
Ne mogu takodje prezaliti Regisa,jeftino pade :nevjerujem:
aditon

#569 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

bankrotirao sam... :cry:
Averus

#570 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Prodaj Roach-a :lol:
aditon

#571 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

Roach mi je jedina utjeha...možda skoknem do Novigrada, i tamo me čeka nekoliko utjeha...ali coin-a imam kao da sam tek počeo igru...s jednom malom razlikom..ursine witcher set - grandmaster level :izet: da mi je samo još feline set nadograditi, ali obzirom koliko sve košta, nema teoretske šanse da to i ispunim...
SanskiBiser

#572 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

aditon wrote: 26/06/2020 11:58 Roach mi je jedina utjeha...možda skoknem do Novigrada, i tamo me čeka nekoliko utjeha...ali coin-a imam kao da sam tek počeo igru...s jednom malom razlikom..ursine witcher set - grandmaster level :izet: da mi je samo još feline set nadograditi, ali obzirom koliko sve košta, nema teoretske šanse da to i ispunim...
nema samo jedan set mislim da se moze na Grandmaster a da ne ostanes ko crkveni mis :D
aditon

#573 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

SanskiBiser wrote: 26/06/2020 12:02
aditon wrote: 26/06/2020 11:58 Roach mi je jedina utjeha...možda skoknem do Novigrada, i tamo me čeka nekoliko utjeha...ali coin-a imam kao da sam tek počeo igru...s jednom malom razlikom..ursine witcher set - grandmaster level :izet: da mi je samo još feline set nadograditi, ali obzirom koliko sve košta, nema teoretske šanse da to i ispunim...
nema samo jedan set mislim da se moze na Grandmaster a da ne ostanes ko crkveni mis :D
može i dva samo je je stvar da sam trošio novce tamo gdje nije trebalo...znao sam da je witcher gear skup ali mi niko nije rekao o kojoj tačno cifri govorimo...ovaj ursine sam relativno jeftino prošao, mislim prije svega na grandmaster level, ne računam do tog momenta koliko me koštao, ali kako sam neke stvari imao a neke kraftao, na kraju me nešto preko 30k coina izašla ova nadogradnja...u protivnom sigurno bi me koštalo oko 45k. Nema šanse da do kraja igre skupim još 45k, a tako bi volio ovaj feline imati jer uz ursine je i najbolji i najcool izgleda
Veigar

#574 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Veigar »

Ja sam opet ostavio W3 nakon onog vukodlaka i nikako da se vratim. :(
aditon

#575 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

Veigar wrote: 26/06/2020 12:17 Ja sam opet ostavio W3 nakon onog vukodlaka i nikako da se vratim. :(
natjeraj se jer nečeš požaliti...Witcher je definitivno igra koju moraš odigrati, na nekom drugom levelu. Ja dok nju ne prekucam skroz, ništa drugo me ne zanima :D
Post Reply