Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SaraFina

#551 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by SaraFina »

tranquil wrote:
SaraFina wrote:Ne, ne. Ne promijeni se vlasnik dragi Boto :D mani zamjene teza.

Nego onaj koji se prestavljao vlasnikom nelegalno s pravne, moralne i ljudske strane bude prinudjen vratiti oteto. U medjuvremenu to oteto je bio prodao i godinama naplaćivao i iskorištavao, smatrajući da će biti trajno :D
U tome je velika razlika.
:D
Nije govno nego se neko posr'o.

Analizirajmo slučaj da vidimo koliko je komplikovano.
Da li Progres ili IZ ne dozvoljava ukop na mjestu koje je godinama plaćano i jednoj i drugoj organizaciji?
Kraj analize.

S tim da imaš VLASNIKA zemljišta na jednoj strani odnosno IZ, s kojom nisi sklopio nikakav ugovor i s druge strane PROGRES koji je neregularno i silom zaposjeo vlasništvo IZ, isparceslisao ga i prodao te godinama kasirao prije nego što je bio ZAKONSKI prisiljen ga vratiti :D i koji je potpisnik ugovora.
Ci-Nick

#552 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by Ci-Nick »

Šuti dobro je da nisu iz IZ naredili da se uklone svi ukopani u vrijeme Progresove uzurpacije.
Nije do njih, nije ni do Katoličke crkve u Europi koja je radila sve što je radila.
Do naroda je koji im daje moć.
Kako bi ovčice bez čobana vjerskih i političkih. :run:
SaraFina

#553 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by SaraFina »

HAVANA wrote:

Najmanje što su trebali u takvim UVJETIMA je obavjestiti svoje klijente.
Da je malo,nije.Jednom se umire.Hoce ba covjek pored zene,platio za to i gotova prica. :roll:Ja kao korisnik usluge duzan sam da placam za ono sto zelim.Oni kao neko ko pruza odredjenu uslugu duzni su da obavijeste korisnika jesu li ili nisu u mogucnosti da pruze tu uslugu.Jok,svi bi pare i prava,a slabo ko bi obaveze...
Ja to u potpunosti razumijem. Ali IZ je mogla i sve te neregularno sklopljene i naplaćene ugovore od Progresa pravno poništiti i profitirati ponovnom prodajom. Tako da je to ipak čin dobre volje. S pravne osnove imala je potpuno pravo. Ti čim si vidio godišnji račun i zaglavlje IZ te broj računa trebao si logično reagirati.
Niko nije dužan pa ni IZ objasniti povrat vlasništva. Ne preuzimanje, nego povrat zakonski.
tranquil

#554 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by tranquil »

SaraFina wrote:
tranquil wrote:

Nego onaj koji se prestavljao vlasnikom nelegalno s pravne, moralne i ljudske strane bude prinudjen vratiti oteto. U medjuvremenu to oteto je bio prodao i godinama naplaćivao i iskorištavao, smatrajući da će biti trajno :D
Nije govno nego se neko posr'o.

Analizirajmo slučaj da vidimo koliko je komplikovano.
Da li Progres ili IZ ne dozvoljava ukop na mjestu koje je godinama plaćano i jednoj i drugoj organizaciji?
Kraj analize.

S tim da imaš VLASNIKA zemljišta na jednoj strani odnosno IZ, s kojom nisi sklopio nikakav ugovor i s druge strane PROGRES koji je neregularno i silom zaposjeo vlasništvo IZ, isparceslisao ga i prodao te godinama kasirao prije nego što je bio ZAKONSKI prisiljen ga vratiti :D i koji je potpisnik ugovora.
Postoje okolnosti koje su dovele do ove situacije. Ali to je opravdanje, i k tome još i glupo. Slučaj 2017 je sljedeći:
Čovjek je umro. Ima godinama plaćano mjesto. Ne dozvoljavaju mu da ga koristi osim ako ne natjeraju njegovu porodicu da čovjeku posthumno promijene religijsko opredjeljenje.

Jebe se porodici za okolnosti i otimačine i vraćanje i javašluke i Progresa i IZ koje su dovele do toga, i u potpunosti ih shvaćam. Lopta je u terenu IZ i ukazivanje na Progresove propuste je samo bijedni izgovor, čak i ako ima smisla i logike, to nikoga ne zanima sada 2017, kada se treba iskoristiti to godinama plaćano mjesto.
SaraFina

#555 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by SaraFina »

Nažalost to nije nikakva argumentacija vezana za ovaj slučaj. Mada ljudski suosjećam.
tranquil

#556 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by tranquil »

SaraFina wrote:Nažalost to nije nikakva argumentacija vezana za ovaj slučaj. Mada ljudski suosjećam.
Pozivanje na stvari iz 90-ih doslovno nije argumentacija za ovaj slučaj, to je bijedničko prebacivanje krivice ma drugog.

Jedina validna argumentacija danas je da je čovjek plaćao i da sada porodica traži to što je plaćao. Osnova jebenog obligacionog prava. Jebe se kome za tzv. "suosjećanje" i tzv. "dobru volju" ako ne ispoštuješ ono što si obavezan. Ni manje ni više.
HAVANA

#557 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by HAVANA »

Ci-Nick wrote:Šuti dobro je da nisu iz IZ naredili da se uklone svi ukopani u vrijeme Progresove uzurpacije.
Nije do njih, nije ni do Katoličke crkve u Europi koja je radila sve što je radila.
Do naroda je koji im daje moć.
Kako bi ovčice bez čobana vjerskih i političkih. :run:
Pa po ovim razmisljanjima mogli bi i to serbez.Iskopaj i frljakni ih negdje.Sta imaju kome sta objasnjavat.Imaju pravo.
SaraFina

#558 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by SaraFina »

tranquil wrote:
SaraFina wrote:Nažalost to nije nikakva argumentacija vezana za ovaj slučaj. Mada ljudski suosjećam.
Pozivanje na stvari iz 90-ih doslovno nije argumentacija za ovaj slučaj, to je bijedničko prebacivanje krivice ma drugog.

Jedina validna argumentacija danas je da je čovjek plaćao i da sada porodica traži to što je plaćao. Osnova jebenog obligacionog prava. Jebe se kome za tzv. "suosjećanje" i tzv. "dobru volju" ako ne ispoštuješ ono što si obavezan. Ni manje ni više.

Nije to nikakvo prebacivanje krivnje. S moralne i ljudske strane suosjećam što se pokojnikova želja nije ispoštovala. Pravno i logički postavljeno argumentacija je čista ko sunce. To što se pravo i logika u ovom slučaju kosi sa moralnim i ljudskim načelima nije izoliran slučaj.
uvijek dobar post

#559 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by uvijek dobar post »

A Nijaz duraković pokopan u haremu Alipašine džamije...
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#560 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by Romeo 80 »

HAVANA wrote:

Mene kao korisnika apsolutno zaboli qrac ko je sta uzeo i preuzeo.Sad ja mogu preuzeti nesta,ali preuzimam prava i obaveze.Ako dodje do promjene duzan si da me obavijestis,da mi ne naplacujes dalje za neku uslugu koju mi neces moci i zeljeti pruziti.Plus sto te stvari bole i vrijedjaju,a nasljednicima stvaraju veliki problem jer ne mogu ispuniti zelju pokojnika a obecali su.I platili.Covjek zeli pored almase,zivot ga nije rastavio od nje...eto ovi mogu.
Moj Havana, odustani! :) Znaš onu narodnu: "Prije metar u guzicu nego cenat u glavu" Ja pokušao objasniti, ali ne ide :oops:
Neće to da shvati da svaki pravni posao povlači kako prava tako i obaveze. Neće to ili ne želi da shvati da ako je pravni posao ništav, da su onda i ugovori pod njim sklopljeni ništavi. I da u ovom konkretnom slučaju IZ nema pravni osnov naplaćivati članarinu ljudima kojima neće pružiti uslugu za koju godinama plaćaju.

Sarafina@ Budući da ne kontaš, da razlomim na proste faktore. Imam auto i ističe mi uskoro registracija. Mogu li ti poslati fakturu da mi to platiš? Ja sam vlasnik, majke mi! :D
SaraFina

#561 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by SaraFina »

Nemoj se samo dalje ofirati pravni eksperte :D

Skupićemo za registraciju a ti odgovori na post koji ti uputih :)
edo_79

#562 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by edo_79 »

SaraFina wrote:Ja sam ovdje Edo iznijela argumente, koje ne možeš pobiti. To što nisu u prilog tvom razmišljanju, samo je tvoj problem.
Ništa ti ovdje nisi iznijela .... tješi se samo i uživaj :thumbup:
Romeo 80

#563 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by Romeo 80 »

petunija wrote:
hadzinicasa wrote:ja se samo pitam sve vrijeme gdje je nestao onaj nas cuveni(?) merhamet.
gdje je nestao suzivot i razumijevanje i kako to da se: "moze al' ako ce po mom'" tumaci kao tolerancija, razumijevanje i dobronamjernost?
razumijem da u "jednonacionalnim" zajednicama ljudi mozda nisu imali priliku da se susrecu s drugim i drugacijim, ali ja sam odrasla u okolini gdje se islo drugacijima na slave, ljudi se zenili medjusobno i uspjevalo je da se svacije postuje. moja majka je u 80toj godini isla na pravoslavnu sahranu sa sve samijom i to njoj (a ni bilo kome od nas) nije bilo ni malo neobicno, niti se od toga pravilo neko cudo - isla na mise zadusnice u katolicku crkvu svijetla obraza i klanjala zena a.r. 105 godina svih 5 vakat namaza. ali valjda ona, kao ni ja nije bila "prava" muslimanka pa cemo je diskreditirati u ovoj argumentaciji. ovo sto sam napisala potvrdjuje onu da svak polazi od sebe. da. ja zaista ovdje, polazim od sebe.

sad ce se javiti oni koji kazu: zato nam se sve ovo i desilo. nije. prvo nije se desilo nego su uradili ljudi. i to oni kojima je ovakav nacin Zivota smetao.
ne mogu nikako da shvatim i nikada necu moci, kako i kada su mi braca postali neki Arapi ili Turci, a prestao mi brat biti prvi komsija. Jeste, strasne stvari su ucinjene i tesko je jal zatomiti, ali ja mislim da je najvece zlo ovo ubistvo ljudskosti.

pravno mozemo raspravljati o ovom cinu, o propustima ucinjenim prije ili kasnije, o nasljednicima pravnim i ovim krvnim, ali cinjenica je da ostaje gorak ukus u ustima i tuga u grudima kad covjek ovako nesto procita. to je to od mene na ovu temu.
Uđoh ne temu samo zato što sam vidjela tvoj nick na kraju
Post ti je :thumbup: :thumbup: :thumbup: :kiss:
Samo da i ja potvrdim! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :kiss:
SaraFina

#564 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by SaraFina »

SaraFina wrote:Nemoj se samo dalje ofirati pravni eksperte :D

Još jednom :

Eksperte, Jesi ti stvarno pravnik? 

Čuj koji je pravni osnov IZ iskoristila nastavljajući naplaćivati nešto u njenom vlasništvu, što je bilo predhodno silom zaposjednuto, oduzeto i prodato ( isparcelisano ) i naplaćeno ? Jesi ti ozbiljan?

Koji je pravni i moralni - ljudski osnov iskoristio Progres prodavajući tudje vlasništvo u takve svrhe? Bolje je pitanje. Grobno mjesto nije zemljište koje se privremeno zakupljuje, nego trajno jarane.
Izvoli prodaj ti nečije tako i naplati. U bilo koje svrhe.

Što je trebala IZ? Poništiti ugovore koje je uzurpatorski Progres otimačinom potpisao i naplatio? Godišnje naplate?
S pravnog stajališta IZ imala je potpuno pravo i na tu opciju, obzirom na okolnosti kako je Progres došao do zemljišta koje je bilo uknjiženo na IZ kao VLASNIKA 

Ja pravnika bože  i pitanja 

edo_79

#565 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by edo_79 »

muha_sa wrote:nevezano za ovaj slucaj--ogromna vecina nas moramo prvo na sebi poradit :-) svi na krivo nasadjeni :-) dovoljno prošetat i malo zentat face i sve ce se samo kazat :( o saobracaju i saobracajnoj ne/kulturi da ne govorimo :-)

ko skonto skonto
Pametnom je muha moj dobri i išaret dosta :thumbup:
SaraFina

#566 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by SaraFina »

edo_79 wrote:
Ti si osobito briljirao izlijevajući žuč i nekontrolisani krkanluk na temi.

Dobro nam se i dešava kakvi smo.

P.S vrati se i pročitaj svoje postove. Obzirom na naslov višestruko si opravdao svoja uvjerenja i dokazao ljudskost.
Last edited by SaraFina on 09/11/2017 10:04, edited 1 time in total.
edo_79

#567 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by edo_79 »

SaraFina wrote:
edo_79 wrote:

P.S vrati se i pročitaj svoje postove.
Nebih više da trošim svoje vrijeme na tebe Sarafina, drž se ti prava i imama iz Doboja ....

Ako moje razmišljanje definišeš kao žuč i nekontrolisani krkanluk, a svoj kao racionalno i ljudsko objašnjenje svega, onda mi je drago da sam krkan.
Ja da sam na tvom mjestu, sa takvim stavovima, mene bi bilo stid samog sebe pogledati u ogledalo ....

Nemam potrebe da se vraćam i čitam postove, ja nisam ograničen k'o balkon, imam dušu i razmišljam ljudski. Nisam ti ja kriv što ja ne ulazim u okvir onih koji bi imama i IZ Doboj branili po svaku cijenu, i nebi se libili spočitavati sve što se napiše kao realan argument.....

Prema tome ..... Osjećaj se poselamljenom ..... aj zdra'o
Last edited by edo_79 on 09/11/2017 10:07, edited 2 times in total.
tranquil

#568 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by tranquil »

SaraFina wrote:
edo_79 wrote:

A nisu nešto bolji ni forumaši koji su u seriji postova tretirali lični život, mjesto stanovanja i uposlenje forumaša s kojima se ne slažu oko toga da li bi osoba trebala dobiti uslugu koju je godinama plaćala.
SaraFina

#569 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by SaraFina »

tranquil wrote:
SaraFina wrote:
edo_79 wrote:

A nisu nešto bolji ni forumaši koji su u seriji postova tretirali lični život, mjesto stanovanja i uposlenje forumaša s kojima se ne slažu oko toga da li bi osoba trebala dobiti uslugu koju je godinama plaćala.

Ako aludiraš na mene, ispričavam se na šali u vezi pilotiranja javno upućenoj Ljubinki.
Uz argumentiran doprinos koji ne možeš osporiti ta greškica je zanemarljiva :D

Nisam rigala žuč :D
HAVANA

#570 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by HAVANA »

SaraFina wrote:

Još jednom :

Čuj koji je pravni osnov IZ iskoristila nastavljajući naplaćivati nešto u njenom vlasništvu, što je bilo predhodno silom zaposjednuto, oduzeto i prodato ( isparcelisano ) i naplaćeno ? Jesi ti ozbiljan?

Koji je pravni i moralni - ljudski osnov iskoristio Progres prodavajući tudje vlasništvo u takve svrhe? Bolje je pitanje. Grobno mjesto nije zemljište koje se privremeno zakupljuje, nego trajno jarane.

Što je trebala IZ? Poništiti ugovore koje je uzurpatorski Progres otimačinom potpisao i naplatio? Godišnje naplate?
S pravnog stajališta IZ imala je potpuno pravo i na tu opciju, obzirom na okolnosti kako je Progres došao do zemljišta koje je bilo uknjiženo na IZ kao VLASNIKA 

Koji je pravni osnov da mi nakon preuzimanja nastavis naplacivati za neku uslugu koju si duzan da mi pruzis, samim tim jer je naplacujes?I na kraju je ne pruzis.
SaraFina

#571 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by SaraFina »

edo_79 wrote:
SaraFina wrote: Ti si osobito briljirao izlijevajući žuč i nekontrolisani krkanluk na temi.

Nebih više da trošim svoje vrijeme na tebe Sarafina, drž se ti prava i imama iz Doboja ....

Ako moje razmišljanje definišeš kao žuč i nekontrolisani krkanluk, a svoj kao racionalno i ljudsko objašnjenje svega, onda mi je drago da sam krkan.
Ja da sam na tvom mjestu, sa takvim stavovima, mene bi bilo stid samog sebe pogledati u ogledalo ....

Nemam potrebe da se vraćam i čitam postove, ja nisam ograničen k'o balkon, imam dušu i razmišljam ljudski. Nisam ti ja kriv što ja ne ulazim u okvir onih koji bi imama i IZ Doboj branili po svaku cijenu, i nebi se libili spočitavati sve što se napiše kao realan argument.....

Prema tome ..... Osjećaj se poselamljenom ..... aj zdra'o
Obzirom na naslov višestruko si opravdao i potkrijepio argumentirano svoje stajalište :D
Ljudskost i tolerancija na nivou :thumbup:
edo_79

#572 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by edo_79 »

HAVANA wrote:Koji je pravni osnov da mi nakon preuzimanja nastavis naplacivati za neku uslugu koju si duzan da mi pruzis, samim tim jer je naplacujes?I na kraju je ne pruzis.
Ko si ti da pitaš nju koji ti je pravni osnov. Ima da plaćaš, šta te briga što nećeš dobiti uslugu koju plaćaš, jarane kako se usuđuješ da tražiš uslugu za koju daješ pare, tvoje je da plaćaš i da umreš, a šta će poslije bit ..... WHO GIVES A F**K! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
edo_79

#573 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by edo_79 »

SaraFina wrote: Obzirom na naslov višestruko si opravdao i potkrijepio argumentirano svoje stajalište :D
Ljudskost i tolerancija na nivou :thumbup:
Oprosti mi molim te .... ti si oličenje ljudskosti i tolerancije .... nije ni čudo što smo pali qrcu za uši sa razmišljanjima i stavovima tebe i tebi sličnih ...

Najljubaznije te molim da više ne trošiš svoje dragocjeno ljudsko i tolerantno vrijeme na hajvana i netolerantnu osobu punu žuči kakva sam ja ....
Romeo 80

#574 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by Romeo 80 »

SaraFina wrote:

Još jednom :

Eksperte, Jesi ti stvarno pravnik

Ja sam seljak, ali nije bitno za temu.

Nije sporno vlasništvo nad zemljištem niti pravo IZ da isto naplaćuje, već činjenica da za ono što je plaćeno IZ ne želi da pruži uslugu!

Totalno nebitno za temu. Nije tema Progres već IZ i Dedo Trampić.

Ne, nego je očito trebala nastaviti naplaćivati uslugu koju ne želi pružiti! :D

SaraFina

#575 Re: Jesmo li stvarno dotakli dno ljudskosti??

Post by SaraFina »

HAVANA wrote:
SaraFina wrote:

Još jednom :

Koji je pravni osnov da mi nakon preuzimanja nastavis naplacivati za neku uslugu koju si duzan da mi pruzis, samim tim jer je naplacujes?I na kraju je ne pruzis.

Ne nakon preuzimanja, nego POVRATA otetog zemljišta koje je uknjiženo na IZ.
OTETOG, isparcelisanog i trajno prodatog u svrhu grobnih mjesta. Te godinama unazad od 99' naplaćivanog od Progresa uz ugovore s kojim IZ nema ništa, niti je dužna ispoštovati.
Čin dobre volje IZ je bio obzirom na pravne osnove da ih ne poništi.
Post Reply