SP 2018 BiH - Belgija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Idemedosumom

#551 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by Idemedosumom »

Na tabeli drugoplasiranih smo trenutno predzadnji, i to imamo isti broj bodova kao i Wales (8), ali imamo gol-razliku bolju za 1.

Wales do kraja gostuje Gruziji i dočekuje Irsku. Ako Wales obje pobijedi i pri tome popravi gol razliku u odnosu na nas, onda smo donji, mada većina ovdje smatra da smo donji svakako :-D
zavrzlama

#552 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by zavrzlama »

Idemedosumom wrote:Na tabeli drugoplasiranih smo trenutno predzadnji, i to imamo isti broj bodova kao i Wales (8), ali imamo gol-razliku bolju za 1.

Wales do kraja gostuje Gruziji i dočekuje Irsku. Ako Wales obje pobijedi i pri tome popravi gol razliku u odnosu na nas, onda smo donji, mada većina ovdje smatra da smo donji svakako :-D
Bas me utjesi i uljepsa dan :lol:
mikogoago

#553 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by mikogoago »

Najbolja opcija :pobjedimo Belgiju ,Estoniju i na kraju budemo najgori drugoplasirani zbog gol razlike :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
handžar88

#554 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by handžar88 »

2 sjevera 120km, mislim da je vise nego fer cijena bujrum ko hoce na pp
Idemedosumom

#555 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by Idemedosumom »

Šta Pjanić uradi cijenama :(
mikogoago

#556 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by mikogoago »

Foto: AA

MEHMED BAŽDAREVIĆ: Protiv Belgije niko neće glumiti Pjanića
29.09.2017. | Rubrika: SelektorKomentara: 32
Bh. selektor govorio o utakmici protiv Belgije i Pjanićevom izostanku

Sa Belgijom je velika utakmica. Velike utakmice su za velike igrače, poput Miralema Pjanića. Nažalost, jednog od naših velikih igrača neće biti u ekipi zbog povrede i to je veliki gubitak za nas u predstojećim mečevima, rekao je za Anadolu Agency (AA) Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Pjanić će zbog istegnuća mišića propustiti dva odlučujuća meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018”, protiv Belgije 7. oktobra u Sarajevu te tri dana kasnije s Estonijom u Talinu.

“Zamijeniti Pjanića na njegovoj poziciji ne može niko, ne samo u našoj reprezentaciji nego u bilo kojoj ekipi svijeta. Radi toga nećemo ni pokušati tražiti igrača kojeg staviti u tim koji će, da kažem, glumiti Pjanića. Pokušavat ćemo odraditi određene taktičke zamisli sa kojim ćemo se pokušati najbolje suprotstaviti Belgijancima, ali o tome neću izlaziti u javnost iz razumljivih razloga. Do utakmice ima vremena. Razgovarat ćemo puno sa igračima kroz niz sastanaka i nadam se naći dobro rješenje”, istakao je Baždarević.

Tvrdi i da zna u kojoj će formaciji bh. nacionalni tim igrati. Međutim, i to će ostati tajna do utakmice.

“Glupo bi bilo imalo otkrivati karte pred ovako važnu utakmicu”, kazao je Baždarević, koji protiv Belgije neće moći računati ni na Ervina Zukanovića radi suspenzije uzrokovane žutim kartonima.

Ne smatra da će Belgijanci ući opušteno u utakmicu na stadionu “Grbavica” i pored toga što su osigurali plasman na Mundijal.

“Ne, oni su preozbiljna reprezentacija da bi se igrali ugledom. Istina je da ćemo imati daleko veći motiv i tu vidim našu veliku šansu. Vidim je u htijenju i požrtvovanju, bespoštednoj i istinskoj sportskoj borbi za ovu državu i njene narode”, poručio je Baždarević.

Pripreme fudbalskih reprezentativaca BiH za utakmice sa Belgijom i Estonijom počet će u ponedjeljak, 2. oktobra, na Ilidži u Sarajevu.

“Vjerujem da nećemo imati više problema sa povredama. Trenutno o tome najviše razmišljam”, naglasio je Baždarević.

(Reprezentacija.ba)
spree

#557 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by spree »

Pokušavat ćemo odraditi određene taktičke zamisli sa kojim ćemo se pokušati najbolje suprotstaviti Belgijancima, ali o tome neću izlaziti u javnost iz razumljivih razloga.
meša i taktika u jednoj recenici :lol: . razumljivi razlozi -> nema pojma
Tvrdi i da zna u kojoj će formaciji bh. nacionalni tim igrati. Međutim, i to će ostati tajna do utakmice.
jel moguce :?

442
Bazinga1234

#558 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by Bazinga1234 »

spree wrote:
Pokušavat ćemo odraditi određene taktičke zamisli sa kojim ćemo se pokušati najbolje suprotstaviti Belgijancima, ali o tome neću izlaziti u javnost iz razumljivih razloga.
meša i taktika u jednoj recenici :lol: . razumljivi razlozi -> nema pojma
jel moguce :?

442
Zar formacija nije samo sifra na terenu
Edin H.

#559 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by Edin H. »

zavrzlama wrote:
Idemedosumom wrote:Na tabeli drugoplasiranih smo trenutno predzadnji, i to imamo isti broj bodova kao i Wales (8), ali imamo gol-razliku bolju za 1.

Bas me utjesi i uljepsa dan :lol:
I meni, hvala ti @Idemedosumom :D
svi u napad

#560 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by svi u napad »

Nisam optimista nikako ovaj put. Ne zato sto smo objektivno puno slabiji od Belgije i sto imamo jadu od ublehe za selektorra vec sto nam FIFa nece dozvoliti da idemo u Rusiju. Fudbal je prljav kao i politika. Ja gledam neke druge stvari (prije svega FIFIN interes a to je novac) i zbog toga smo donji ovaj put i palimo se bez potrebe. Stvari treba gledati iz finansijsko mafijaskog tj. FIFInog ugla. Njima nije u interesu da tri ili mozda 4 repke iz bivse Yuge idu u Rusiju. Srbija ide sigurno a Hrvati 80%. Mi i ako pobjedimo Belgiju tj, oni nam puste tekmu i pobjedimo Estoniju dobit cemo Italiju u barazu a onda ce biti penal za zabare. To je prvi scenario koji ce nas navijace naprosto ubiti a sto je najgore ovaj usljo i neznalica od selektora bi jedini profitirao od ovog scenarija. Stalna prica i plac kako nije imao srece a doveo nas do 2 baraza.
Ja vjerujem vise u drugi scenario koji je manje bolan za nas navijace a i neznalica ce otici sa klupe. To je da ce Belgija zapeti i pobjediti nas i dati sansu Velsu da igra baraz jer bi Grcka ili mi kao drugi bili najlosiji drugi i ne bi ni usli u baraz. To je jednostavnije za FIFU nego nas pustati u kvale pa tamo nekom frljokom mozda i pobjedis ako ne dobijes Italiju ili Portugal.
P.S - izvinjavam se cijenjenim forumasima sto ponavljam komentar koji sam stavio na temi o neznalici. Imao sam dilemu gdje staviti komentar posto pase na obje teme. Imajte razumjevanja i ne hatorite.
legionar2010

#561 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by legionar2010 »

ja bi ovako...
Image
studeni76

#562 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by studeni76 »

Ma ja ba, teorije zavjere. Drugi su odgovorni, samo mi nismo.
p206

#563 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by p206 »

Zamijeniti Pjanića na njegovoj poziciji ne može niko, ne samo u našoj reprezentaciji nego u bilo kojoj ekipi svijeta. Radi toga nećemo ni pokušati tražiti igrača kojeg staviti u tim koji će, da kažem, glumiti Pjanića. Pokušavat ćemo odraditi određene taktičke zamisli sa kojim ćemo se pokušati najbolje suprotstaviti Belgijancima, ali o tome neću izlaziti u javnost iz razumljivih razloga.
Znači, ako su do sada stoperi slali 50 dugih lopti napadačima u toku utakmice, sad kad nema Pjanića sredina će se preskočiti i slaće 100 dugih lopti.
Time ćemo zaebati i Felainija koji igra na sredini.
svi u napad

#564 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by svi u napad »

Legionar dobar ti je prijedlog i mislim da je to trenutno najbolje rjesenje no neznalica ce staviti Viscu, Ibisevica i kao slag na tortu iznenadjenje da zadovolji navijace Salihovica jer njega vole navijaci kako je sam izjavio.
legionar2010

#565 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by legionar2010 »

svi u napad wrote:Legionar dobar ti je prijedlog i mislim da je to trenutno najbolje rjesenje no neznalica ce staviti Viscu, Ibisevica i kao slag na tortu iznenadjenje da zadovolji navijace Salihovica jer njega vole navijaci kako je sam izjavio.
Hmmm...mozda bi mogao i Salihovic umjesto Cimirota da ima ko izvesti slobodni udarac... Visca i Ibisevic obojica su mi dragi ali Visca protiv ovakve Belgije je smjesno uopce razpravljat, njega nije tesko zatvorit jer nezna predriblat igraca. Ibisevic je legenda ali valjda necemo protiv Grcke sa 2 napadaca... ali to uopste nijebitno 2 ili jedan napadac bitam je sistem da koji moze odoljeti njima, mislim da je Belgijska ljeva strana malo slabija a nasa je malo bolja zbog Kolasinca a i brzog Lulica...A Krunic mi s ejako dopao portiv Albanije vidi se da ima u njemu talenta... Duljevic je trenutno u jako dobroj formi treba i to iskoristiti... pogotovo njemu ce biti velika zelja da se dokaze...
zavrzlama

#566 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by zavrzlama »

Posto mi nemamo vezni red sva nasa igra se svodi na preskakanje igre trazeci Dzeku dugim loptama i to loptama koje putuju toliko dugo da protivnicka odbrana lako udvoji Dzeku i uzmu loptu.Ako bas preskacemo igru(vezni red)bar nek bunare u protivnicki sesnaesterac mozda nekad i kiksaju jer obicno nasi napadi zavrse na 20 metara od protivnickog gola....
Last edited by zavrzlama on 29/09/2017 23:19, edited 1 time in total.
vernes81

#567 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by vernes81 »

legionar2010 wrote:ja bi ovako...
Image
Nista... dogovoreno idemo ovako :bih: :thumbup:
Mesha nahrani kerove nediraj nista !!!
Tipicoti

#568 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by Tipicoti »

Nemamo sanse protiv Belgije.........jedino da Mesa dovede Dzumhura (on je jedini nas sportas u formi uz Dzeku), mozda bude nesto. :D
Tipicoti

#569 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by Tipicoti »

legionar2010 wrote:ja bi ovako...
Image
Ma jok, ne valja ti ovo gore .....
Ja bih ovako:
Svi u odbranu i da Dzeko tamo negdje naprijed trckara i ceka loptu... :D (mi smo ovi crveni dole)
Image

Evo Mesine taktike:

Image

:D
AmiĐa_Idriz

#570 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by AmiĐa_Idriz »

Jozu Simunovica u napad sa Dzekom a iza njih Ibisevic.
pirmin

#571 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by pirmin »

legionar2010 wrote:
svi u napad wrote:Legionar dobar ti je prijedlog i mislim da je to trenutno najbolje rjesenje no neznalica ce staviti Viscu, Ibisevica i kao slag na tortu iznenadjenje da zadovolji navijace Salihovica jer njega vole navijaci kako je sam izjavio.
Hmmm...mozda bi mogao i Salihovic umjesto Cimirota da ima ko izvesti slobodni udarac... Visca i Ibisevic obojica su mi dragi ali Visca protiv ovakve Belgije je smjesno uopce razpravljat, njega nije tesko zatvorit jer nezna predriblat igraca. Ibisevic je legenda ali valjda necemo protiv Grcke sa 2 napadaca... ali to uopste nijebitno 2 ili jedan napadac bitam je sistem da koji moze odoljeti njima, mislim da je Belgijska ljeva strana malo slabija a nasa je malo bolja zbog Kolasinca a i brzog Lulica...A Krunic mi s ejako dopao portiv Albanije vidi se da ima u njemu talenta... Duljevic je trenutno u jako dobroj formi treba i to iskoristiti... pogotovo njemu ce biti velika zelja da se dokaze...
Jesu li Fikro, Mirza i onaj momak iz Zenice sto je volio Lamparda jos u Legionarima? :D
incognito071

#572 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by incognito071 »

legionar2010 wrote:
Ne moze Duljevic nikako ispred Milicevica na 10ki
AmiĐa_Idriz

#573 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by AmiĐa_Idriz »

Ludilooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Kurjakk

#574 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by Kurjakk »

mikogoago wrote:Foto: AA

MEHMED BAŽDAREVIĆ: Protiv Belgije niko neće glumiti Pjanića
29.09.2017. | Rubrika: SelektorKomentara: 32
Bh. selektor govorio o utakmici protiv Belgije i Pjanićevom izostanku

Sa Belgijom je velika utakmica. Velike utakmice su za velike igrače, poput Miralema Pjanića. Nažalost, jednog od naših velikih igrača neće biti u ekipi zbog povrede i to je veliki gubitak za nas u predstojećim mečevima, rekao je za Anadolu Agency (AA) Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Pjanić će zbog istegnuća mišića propustiti dva odlučujuća meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018”, protiv Belgije 7. oktobra u Sarajevu te tri dana kasnije s Estonijom u Talinu.

“Zamijeniti Pjanića na njegovoj poziciji ne može niko, ne samo u našoj reprezentaciji nego u bilo kojoj ekipi svijeta. Radi toga nećemo ni pokušati tražiti igrača kojeg staviti u tim koji će, da kažem, glumiti Pjanića. Pokušavat ćemo odraditi određene taktičke zamisli sa kojim ćemo se pokušati najbolje suprotstaviti Belgijancima, ali o tome neću izlaziti u javnost iz razumljivih razloga. Do utakmice ima vremena. Razgovarat ćemo puno sa igračima kroz niz sastanaka i nadam se naći dobro rješenje”, istakao je Baždarević.

“Glupo bi bilo imalo otkrivati karte pred ovako važnu utakmicu”, kazao je Baždarević, koji protiv Belgije neće moći računati ni na Ervina Zukanovića radi suspenzije uzrokovane žutim kartonima.

Ne smatra da će Belgijanci ući opušteno u utakmicu na stadionu “Grbavica” i pored toga što su osigurali plasman na Mundijal.

“Ne, oni su preozbiljna reprezentacija da bi se igrali ugledom. Istina je da ćemo imati daleko veći motiv i tu vidim našu veliku šansu. Vidim je u htijenju i požrtvovanju, bespoštednoj i istinskoj sportskoj borbi za ovu državu i njene narode”, poručio je Baždarević.

Pripreme fudbalskih reprezentativaca BiH za utakmice sa Belgijom i Estonijom počet će u ponedjeljak, 2. oktobra, na Ilidži u Sarajevu.

“Vjerujem da nećemo imati više problema sa povredama. Trenutno o tome najviše razmišljam”, naglasio je Baždarević.

(Reprezentacija.ba)

Ovaj opet jede vanago i pametuje. Sto bi ko glumio pjanica kad ionako ne igramo na njega, sva mu je taktika u nabijanju na Dzeku i eventulano Djurica, tako da ne vidim smisao u tom pametovanju! Na kraju mislim da se na ovaj detalj i sam Pjanic zalio nakon neke tekme.
dječak sa šibicama

#575 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by dječak sa šibicama »

Bazinga1234 wrote:Dobar tekst, vrijedi pročitati.
Naročito za one koji misle da njegovo neigranje ne predstavlja hendikep za nas.

Bokšić vs Katanec

Anegdota je stara dvadesetak godina: Kada su Ivicu Osima pitali zašto pobogu na Svjetsko prvenstvo 1990. nije vodio u to vrijeme jednog od talentovanijih svjetskih napadača Alena Bokšića, Osim je lakonski odgovorio "zato što Srećko Katanec može više pretrčati sa Bokšićem na leđima, nego što Bokšić može pretrčati sam".

Alen, splitski dijamant, kasnije je napravio karijeru kakva se može samo poželjeti, Lacio pa Juventus u kojem je igrao sa Zinedineom Zidaneom, Cristianom Vierijem, Alessandrom Del Pierom...

Naivni um, common sense, reći će, pa dobro, šta je uradio Srećko Katanec. Kakvu god da je imao karijeru nije bolja od Bokšićeve. Ali zato jeste naivni um. Da je lako biti Ivica Osim, svi bi to bili.
Mala ispravka, nije rijec o Katanecu vec o Zlatku Vujovicu.

Katanec nije ni bio konkurencija Boksicu, odnosno obratno.
Locked