Jedete li svinjetinu?
- MyTao
#551 Re: Jedete li svinjetinu?
Sta je gore po islamu... alcohol ili svinjetina?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#552 Re: Jedete li svinjetinu?
hladna topa.MyTao wrote:Sta je gore po islamu... alcohol ili svinjetina?
-
daddy-kool
#553 Re: Jedete li svinjetinu?
Najgore je svjesno ići u grijeh.MyTao wrote:Sta je gore po islamu... alcohol ili svinjetina?
-
daddy-kool
#554 Re: Jedete li svinjetinu?
zločin.Chmoljo wrote:hladna topa.MyTao wrote:Sta je gore po islamu... alcohol ili svinjetina?
Odakle je to avatar?
- hadzinicasa
#555 Re: Jedete li svinjetinu?
Chmoljo wrote:hladna topa.MyTao wrote:Sta je gore po islamu... alcohol ili svinjetina?
!
- Chmoljo
#556 Re: Jedete li svinjetinu?
s internetadaddy-kool wrote:zločin.Chmoljo wrote:hladna topa.MyTao wrote:Sta je gore po islamu... alcohol ili svinjetina?
Odakle je to avatar?
-
daddy-kool
#557 Re: Jedete li svinjetinu?
Ja mislio ti skeniro neke slike ...Chmoljo wrote:
s interneta![]()
- Pitar s Kariba
#558 Re: Jedete li svinjetinu?
pa ne znam sad detalje, pozadinu i porijeklo priče, tako da ću karikirati, a shvatit će se suština i porukahadzinicasa wrote:pa de stavi, sta smeta... nek to bude najveci offtopic na forumu!Pitar s Kariba wrote:Vezano za ovo šta je veći grijeh, ima ona zanimljiva priča o ubistvu, bludu i alkoholu ... ali nema tamo svinjetine, pa nije za ove teme
uglavnom, neki je čovjek tražio uslugu od šejtana, a ovaj mu tom zahtjevu udovoljio, samo pod uslovom da za uzvrat počini jedan grijeh. šejtan mu dade da bira:
da ubije dijete svoga komšije
da počini blud sa komšijinom ženom
ili da popije bokal vina
i čovjek, naravno, izabra vino .... međutim, nakon što popi bokal vina, pomuti mu se razum i on skoči preko komšinijih taraba, ubi dijete i silova ženu.
- zagortenej
#559 Re: Jedete li svinjetinu?
šta li piju isilovci? 
- tranquil
#560 Re: Jedete li svinjetinu?
Zato ja samo pijem pivo... broj silovanih žena i ubijene djece: 0.Pitar s Kariba wrote:pa ne znam sad detalje, pozadinu i porijeklo priče, tako da ću karikirati, a shvatit će se suština i porukahadzinicasa wrote:pa de stavi, sta smeta... nek to bude najveci offtopic na forumu!Pitar s Kariba wrote:Vezano za ovo šta je veći grijeh, ima ona zanimljiva priča o ubistvu, bludu i alkoholu ... ali nema tamo svinjetine, pa nije za ove teme![]()
uglavnom, neki je čovjek tražio uslugu od šejtana, a ovaj mu tom zahtjevu udovoljio, samo pod uslovom da za uzvrat počini jedan grijeh. šejtan mu dade da bira:
ili da popije bokal vina
i čovjek, naravno, izabra vino .... međutim, nakon što popi bokal vina, pomuti mu se razum i on skoči preko komšinijih taraba, ubi dijete i silova ženu.
- Chmoljo
#561 Re: Jedete li svinjetinu?
Red Bull.zagortenej wrote:šta li piju isilovci?
daje im krila.
- cLo
#562 Re: Jedete li svinjetinu?
A da je, recimo, birao da ubije dijete, nakon cedomorstva bi ga mucio osjecaj krivnje, napio bi se, shrvala bi ga majcina bol, pa bi se javila suluda ideja da joj nadomjesti gubitak pravljenjem novog djeteta 
- tranquil
#563 Re: Jedete li svinjetinu?
Premalo. U njihovom slučaju vino bi pomoglo.zagortenej wrote:šta li piju isilovci?
Ili H2SO4.
- wewa
#564 Re: Jedete li svinjetinu?
ovo ili sam cula ili citalaPitar s Kariba wrote:pa ne znam sad detalje, pozadinu i porijeklo priče, tako da ću karikirati, a shvatit će se suština i porukahadzinicasa wrote:pa de stavi, sta smeta... nek to bude najveci offtopic na forumu!Pitar s Kariba wrote:Vezano za ovo šta je veći grijeh, ima ona zanimljiva priča o ubistvu, bludu i alkoholu ... ali nema tamo svinjetine, pa nije za ove teme![]()
ili da popije bokal vina
hvala za podsjecanje
hard core cLocLo wrote:A da je, recimo, birao da ubije dijete, nakon cedomorstva bi ga mucio osjecaj krivnje, napio bi se, shrvala bi ga majcina bol, pa bi se javila suluda ideja da joj nadomjesti gubitak pravljenjem novog djeteta
-
Romanija
#565 Re: Jedete li svinjetinu?
Po mom kolegi Pakistancu koji me pita sta ovo citam na pauzi, jedenje svinjetine ili bilo kojeg drugog somea koje nije halal, je jedno te isto ako se smatras muslimanom.
- corsa
#566 Re: Jedete li svinjetinu?
A sta je po njemu veci grijeh, alkohol iili svinjetina? Bas me interesuje sta kaze pakistanac.Romanija wrote:Po mom kolegi Pakistancu koji me pita sta ovo citam na pauzi, jedenje svinjetine ili bilo kojeg drugog somea koje nije halal, je jedno te isto ako se smatras muslimanom.
- MyTao
#567 Re: Jedete li svinjetinu?
Jako glupa prica kao i sve druge koje imaju veze sa religijom... Ovako se plase djeca od 3 godine... ali svako ko je ikada probao alcohol u zivotu zna da to ne funkcionise tako.Pitar s Kariba wrote:pa ne znam sad detalje, pozadinu i porijeklo priče, tako da ću karikirati, a shvatit će se suština i porukahadzinicasa wrote:pa de stavi, sta smeta... nek to bude najveci offtopic na forumu!Pitar s Kariba wrote:Vezano za ovo šta je veći grijeh, ima ona zanimljiva priča o ubistvu, bludu i alkoholu ... ali nema tamo svinjetine, pa nije za ove teme![]()
ili da popije bokal vina
Ovako isto plase djecu travom... probas jednom i cijelu familiju pobijes
-
Romanija
#568 Re: Jedete li svinjetinu?
Alkohol = Svinjetina = No-halal meso = Harrrrrrrrram!corsa wrote:A sta je po njemu veci grijeh, alkohol iili svinjetina? Bas me interesuje sta kaze pakistanac.Romanija wrote:Po mom kolegi Pakistancu koji me pita sta ovo citam na pauzi, jedenje svinjetine ili bilo kojeg drugog somea koje nije halal, je jedno te isto ako se smatras muslimanom.
Last edited by Romanija on 08/06/2017 15:24, edited 1 time in total.
- hadzinicasa
#569 Re: Jedete li svinjetinu?
ovdje Pakistanci poste po vremenu u Pakistanu....
cuh od prijateljice iz Zeneve da i Arapi tako isto.
edit: meine bi bas zanimalo, po kojem osnovu, ja ga ne mogu dokuciti ali mozda ima nesto sto ja ne znam, dok je to rasprostranjeno tako.
edit: meine bi bas zanimalo, po kojem osnovu, ja ga ne mogu dokuciti ali mozda ima nesto sto ja ne znam, dok je to rasprostranjeno tako.
Last edited by hadzinicasa on 08/06/2017 15:28, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#570 Re: Jedete li svinjetinu?
ja mislim da ova pričica, iako kratka, ima i malo dublje značenje od tog bukvalno-prepadajućeg... i mogla bi se komotno podvući pod narodnu mudrost.MyTao wrote:
Jako glupa prica kao i sve druge koje imaju veze sa religijom... Ovako se plase djeca od 3 godine... ali svako ko je ikada probao alcohol u zivotu zna da to ne funkcionise tako.
Ovako isto plase djecu travom... probas jednom i cijelu familiju pobijes![]()
![]()
-
Romanija
#571 Re: Jedete li svinjetinu?
?????hadzinicasa wrote:ovdje Pakistanci poste po vremenu u Pakistanu....
- corsa
#572 Re: Jedete li svinjetinu?
Romanija wrote:Alkohol = Svinjetina = No-halal meso = Harrrrrrrrram!corsa wrote:A sta je po njemu veci grijeh, alkohol iili svinjetina? Bas me interesuje sta kaze pakistanac.Romanija wrote:Po mom kolegi Pakistancu koji me pita sta ovo citam na pauzi, jedenje svinjetine ili bilo kojeg drugog somea koje nije halal, je jedno te isto ako se smatras muslimanom.
- Matzan
#573 Re: Jedete li svinjetinu?
aCme wrote:![]()
![]()
Jel HNS izdao kakvo priopćenje glede ovog vaza?
- seln
#574 Re: Jedete li svinjetinu?
Ugrozba vitalnih nacionalnih interesa.Matzan wrote:aCme wrote:![]()
![]()
Jel HNS izdao kakvo priopćenje glede ovog vaza?
-
Bodkin
#575 Re: Jedete li svinjetinu?
Nacisti su okupirali cijelu evropu. Tom logikom su bili na visem civilizacijskom stupnju.ja71 wrote:a ko hoce namjerno da pogresno shvati to ce i uraditi.Bodkin wrote: PRirodno je da su nacisti bili na visem civilizacijskom stepenu razvoja. Nema sta
Nijemce sam stavio u kontekst sa golfom a osim toga pod Nijemcima nisam mislio iskljucivo na naciste