Connaisseur Karlin wrote:supercali wrote:House wrote:respo, bi l' natego LGBT osobu?
Zensku homo sklonosti sto da ne ostalo sve ne dolazi u obzir
wow, cak i ako ona izgleda kao muskarac

Recka je recka
On topic: Idete iz krajnosti u krajnost. Demonizirate LGBT populaciju čak ih mješate sa pedofilima što po meni nije nikako uredu smijem reći da je i odvratno, ili ih s druge strane uzdižete kao da su oličenje nevinosti.
Treba biti realan i reći da ni homo ni hetero osobe nisu cvjećke ali i da obje grupacije imaju pravo na život, slobodu mišljenja, uvjerenja i naravno mogućnost da biraju svoju sexualnu orijentaciju te i da je u granicama normalnog, zakonskog okvira i pokažu u javnosti bez straha da će im neko skočiti za vrat zato što su takvi.
Bosna i Hercegovina je tradicionalna sredina i biti homoseksualka/ac nije biti jednostavno ali, nismo jedina država gdje je takvo stanje tako da ne trebamo sad prozivati sebe zaostalima. Ljudi imaju prirodnu averziju prema stvarima koje nisu "prirodne" pa tako su na tapeti tetovaže, bušenje raznih djelova tijela, implantati, plastične operacije...etc Može se razumjeti averzija pojedinca prema ljudima koji sve to preferiraju ali se ne smiju tolerirati fizičke i verbalne prijetnje te nasilje.
Treba još Bosne da proteče da ovdje ljudi shvate ko je prava "prijetnja" a to LGBT sigurno nisu, mada naša tendencija da se koljemo oko banalnih stvari tipa 50-ak pripadnika LGBT zajednice dok nam pod nosom prolijeću puno bitnije stvari je zabrinjavajuća i iz godine u godinu se ponavlja. Ne mislim time da se treba prestati diskutovati o tome ali sam definitivno mišljenja da nije potrebno svu svoju energiju ulagati u tu vrstu rasprave...