LGBT parada

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Idemedosumom

#551 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

supercali wrote:
Idemedosumom wrote:
supercali wrote: Al to onda nije problem lgbt ljudi jer on nije homo nego je hetero
Ali ko se bori za to pravo, koje čak i hetero pedofil može i vjerovatno hoće zloupotrijebiti (barem prije hetero usvajanja)?
Al otkud tebi da je lakse tako dobiti dijete?
To je kao ova prica od kate sta bi bilo kad bi bilo
To si pitanje trebao na početku postaviti, a ne na kraju ove diskusije, oznojih se, jbte :lol:

Nemam konkretne dokaze za moju tvrdnju, ja tako mislim i više puta sam do u detalje obrazložio zašto to mislim. Da ne idemo dalje u krug :-D
supercali

#552 Re: LGBT parada

Post by supercali »

Kad udjem u sarinu teritoriju natjerat cu je da aneksira :mrgreen:
supercali

#553 Re: LGBT parada

Post by supercali »

Idemedosumom wrote:
To si pitanje trebao na početku postaviti, a ne na kraju ove diskusije, oznojih se, jbte :lol:

Nemam konkretne dokaze za moju tvrdnju, ja tako mislim i više puta sam do u detalje obrazložio zašto to mislim. Da ne idemo dalje u krug :-D
Pa i ja sam obrazlozio zasto je teze tako dobiti i zasto je lakse sa zenom dobiti kao hetero
walk_M-A-N

#554 Re: LGBT parada

Post by walk_M-A-N »

Agresivni pederi spominju riječ ponos, svašta, kako degradiraju tu riječ, i djecu, odvratno.
Neka traže referendum, pa da vidimo koliko imaju podrške za svoje bolesne ideje.
Idemedosumom

#555 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

supercali wrote:
Idemedosumom wrote:

Pa i ja sam obrazlozio zasto je teze tako dobiti i zasto je lakse sa zenom dobiti kao hetero
I opet se ne slažemo. Jedino nam preostaje trial by combat :-D
House

#556 Re: LGBT parada

Post by House »

respo, bi l' natego LGBT osobu?
supercali

#557 Re: LGBT parada

Post by supercali »

Idemedosumom wrote:
supercali wrote:
Idemedosumom wrote:

I opet se ne slažemo. Jedino nam preostaje trial by combat :-D
Meni preostaje kafa sa sarom a za tebe ne znam ionako me boli briga sta homo osobe rade sta hetero osobe rade
Gledam svoja posla
supercali

#558 Re: LGBT parada

Post by supercali »

House wrote:respo, bi l' natego LGBT osobu?
Zensku homo sklonosti sto da ne ostalo sve ne dolazi u obzir
House

#559 Re: LGBT parada

Post by House »

pošteno
Connaisseur Karlin

#560 Re: LGBT parada

Post by Connaisseur Karlin »

zar je moguce da se na temi brani LGBT populacija jer je manje nasilna :D :lol: aha LGBTijevci ne znaju sto je nasilje, ma djeca cvjeca :lol:
Connaisseur Karlin

#561 Re: LGBT parada

Post by Connaisseur Karlin »

supercali wrote:
wow, cak i ako ona izgleda kao muskarac :D
MyTao

#562 Re: LGBT parada

Post by MyTao »

Connaisseur Karlin wrote:zar je moguce da se na temi brani LGBT populacija jer je manje nasilna :D :lol: aha LGBTijevci ne znaju sto je nasilje, ma djeca cvjeca :lol:
Niko ne tvrdi da su manje nasilini, vec da nisu vise... velika je to razlika... velikaaa...
Sara03

#563 Re: LGBT parada

Post by Sara03 »

supercali wrote:Kad udjem u sarinu teritoriju natjerat cu je da aneksira :mrgreen:
Eh, više ne možemo biti prijatelji, zaboravi i na kafu... da 'vako javno zadireš u moj intimni prostor. :zoka:
Jack Be Nimble

#564 Re: LGBT parada

Post by Jack Be Nimble »

Ovakve iste rasprave slusao kada sam dosao u Ameriku. Ako im se dopusti da se zene ili usvajaju, onda ce sva djeca crknuti i pedofilija ce biti normala :D...Eto zene se i usvajaju vec par godina (u nekim drzavama vec deceniju) i nikom nista.
O'zone
Globalni moderator

#565 Re: LGBT parada

Post by O'zone »

Connaisseur Karlin wrote:
supercali wrote:
wow, cak i ako ona izgleda kao muskarac :D
Recka je recka :mrgreen:

On topic: Idete iz krajnosti u krajnost. Demonizirate LGBT populaciju čak ih mješate sa pedofilima što po meni nije nikako uredu smijem reći da je i odvratno, ili ih s druge strane uzdižete kao da su oličenje nevinosti.

Treba biti realan i reći da ni homo ni hetero osobe nisu cvjećke ali i da obje grupacije imaju pravo na život, slobodu mišljenja, uvjerenja i naravno mogućnost da biraju svoju sexualnu orijentaciju te i da je u granicama normalnog, zakonskog okvira i pokažu u javnosti bez straha da će im neko skočiti za vrat zato što su takvi.

Bosna i Hercegovina je tradicionalna sredina i biti homoseksualka/ac nije biti jednostavno ali, nismo jedina država gdje je takvo stanje tako da ne trebamo sad prozivati sebe zaostalima. Ljudi imaju prirodnu averziju prema stvarima koje nisu "prirodne" pa tako su na tapeti tetovaže, bušenje raznih djelova tijela, implantati, plastične operacije...etc Može se razumjeti averzija pojedinca prema ljudima koji sve to preferiraju ali se ne smiju tolerirati fizičke i verbalne prijetnje te nasilje.

Treba još Bosne da proteče da ovdje ljudi shvate ko je prava "prijetnja" a to LGBT sigurno nisu, mada naša tendencija da se koljemo oko banalnih stvari tipa 50-ak pripadnika LGBT zajednice dok nam pod nosom prolijeću puno bitnije stvari je zabrinjavajuća i iz godine u godinu se ponavlja. Ne mislim time da se treba prestati diskutovati o tome ali sam definitivno mišljenja da nije potrebno svu svoju energiju ulagati u tu vrstu rasprave...
Sara03

#566 Re: LGBT parada

Post by Sara03 »

O'zone wrote: Recka je recka :mrgreen:

On topic: Idete iz krajnosti u krajnost. Demonizirate LGBT populaciju čak ih mješate sa pedofilima što po meni nije nikako uredu smijem reći da je i odvratno, ili ih s druge strane uzdižete kao da su oličenje nevinosti.

Treba biti realan i reći da ni homo ni hetero osobe nisu cvjećke ali i da obje grupacije imaju pravo na život, slobodu mišljenja, uvjerenja i naravno mogućnost da biraju svoju sexualnu orijentaciju te i da je u granicama normalnog, zakonskog okvira i pokažu u javnosti bez straha da će im neko skočiti za vrat zato što su takvi.
Ne uzdižemo mi nikoga, samo u postupku nasrtaja forumskih drugova i drugarica, nastojimo ukazati na činjenicu da i među njima ima razumnih i jednostavnih bića, koja samo žele svoje prava i slobode. :)

Inače se slažem sa postom. :thumbup:
supercali

#567 Re: LGBT parada

Post by supercali »

Sara03 wrote:
supercali wrote:Kad udjem u sarinu teritoriju natjerat cu je da aneksira :mrgreen:
Eh, više ne možemo biti prijatelji, zaboravi i na kafu... da 'vako javno zadireš u moj intimni prostor. :zoka:
Ma mi smo sad spojeni nema povratka
Kafu cemo preko pp dogovoriti
Sara03

#568 Re: LGBT parada

Post by Sara03 »

Connaisseur Karlin wrote: wow, cak i ako ona izgleda kao muskarac :D
Il' možda bi 2 u 1. :D
Poznata španjolska blogerka i njena hanuma.
Image
Nisam ni znala da je "pederica", kad ono oženi se, reko haj' sa srećom. :D

PS Malo homoerotike za napaljene (homofobne) forumske dečke...
O'zone
Globalni moderator

#569 Re: LGBT parada

Post by O'zone »

Sara03 wrote:

Ne uzdižemo mi nikoga, samo u postupku nasrtaja forumskih drugova i drugarica, nastojimo ukazati na činjenicu da i među njima ima razumnih i jednostavnih bića, koja samo žele svoje prava i slobode. :)

U Homoseksualnoj zajednici ima fenomenalnih naučnika, umjetnika, javnih ličnosti, profesora, političara, građevinskih radnika, šumara....i hejbet ostalih profesija. Ti ljudi su uspješni u tome što rade i samim time doprinose zajednici. Nazivati ih bolesnicima ili ih izvrgavati ruglu mogu samo veoma ograničene osobe...

Međutim među njima ima onih a tu posebno muških "kraljica drame" :mrgreen: koji svakom progovrenom riječi da prostiš sjbu sve ono što ovi uspješni naprave. Ti likovi ugalvnom zauzimaju i vodeća mjesta na manifestacijama koje promoviraju LGBT zajednicu i time po meni prave dosta štete. Čak ni meni nije oku prijatno vidjeti slike sa Gay pride-a gdje se vodaju na lancima, ližu sladolede u obliku penisa i nose one razne infantilne kostime. Ne vidim svrhu toga. To već prelazi granicu bilo čega normalnog.

E sad kad se kod nas kaže da neko najavljuje "Šetnju pripadnika LGBT zajednice" ljudima večinom prva asocijacija budu ovi gore navedeni skupovi i automatski su protiv istih čak ne žele ni da saslušaju argumente koji bi bili izneseni jer šta ima govoriti nakav lik u kožnim gaćama i kapi?
kakavdanakneiskustvu

#570 Re: LGBT parada

Post by kakavdanakneiskustvu »

O'zone wrote:
Sara03 wrote:

U Homoseksualnoj zajednici ima fenomenalnih naučnika, umjetnika, javnih ličnosti, profesora, političara, građevinskih radnika, šumara....i hejbet ostalih profesija. Ti ljudi su uspješni u tome što rade i samim time doprinose zajednici. Nazivati ih bolesnicima ili ih izvrgavati ruglu mogu samo veoma ograničene osobe...

Međutim među njima ima onih a tu posebno muških "kraljica drame" :mrgreen: koji svakom progovrenom riječi da prostiš sjbu sve ono što ovi uspješni naprave. Ti likovi ugalvnom zauzimaju i vodeća mjesta na manifestacijama koje promoviraju LGBT zajednicu i time po meni prave dosta štete. Čak ni meni nije oku prijatno vidjeti slike sa Gay pride-a gdje se vodaju na lancima, ližu sladolede u obliku penisa i nose one razne infantilne kostime. Ne vidim svrhu toga. To već prelazi granicu bilo čega normalnog.

E sad kad se kod nas kaže da neko najavljuje "Šetnju pripadnika LGBT zajednice" ljudima večinom prva asocijacija budu ovi gore navedeni skupovi i automatski su protiv istih čak ne žele ni da saslušaju argumente koji bi bili izneseni jer šta ima govoriti nakav lik u kožnim gaćama i kapi?

:thumbup: jedan gandalf je peder
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 15/05/2017 21:36, edited 1 time in total.
supercali

#571 Re: LGBT parada

Post by supercali »

Vidia to je problem kazes protest parada odmah kontaju ovi u koznim gacicama i sl a to nigdje nisam vidio da je neko pokusao na balkanu u bilo kom gradu gdje se pokusala odrzati parada
akibhf

#572 Re: LGBT parada

Post by akibhf »

Da vam nesto pokusam objasniti sa pravne strane.
Biti peder ili lezbejka nije u BiH zabranjeno.
U BiH svako ima pravo da najavi skup i da se okupi, bez obzira koje je sexualne orijentacije.
Ako se to ipak ne dozvoli, onda se krsi i ustav i zakoni BiH.
To da li je u redu sto se LGBT okuplja, da li ste vi za ili protiv itd, to je druga tema.
Ne simpatisem ni ja navedene ljude, ali sam za to da se propisi u bilo kojoj zemlji moraju postovati.
statixx

#573 Re: LGBT parada

Post by statixx »

Moj drug je radio na kruzeru kojeg je LGBT pokret zakupio za krstarenje po San Francisco zaljevu. Kaze nikad bolje orgijanje nije vidio - kokain, house muzika, ljubav, mir - i ti fazoni. Ljudi razlicitih profila uglavnom visokoobrazovani i dobrostojeci.

E sad vi vidite, jer kod nas je ovaj fenomen uglavnom rezervisan za kockaste glave sa lancicima i u trenerkama, koje takodjer orgijaju, ali po gradskim cestama ubijajuci neduzne ljude ili po kafanama razbijajuci flase od glavu .
supercali

#574 Re: LGBT parada

Post by supercali »

akibhf wrote:Da vam nesto pokusam objasniti sa pravne strane.
U BiH svako ima pravo da najavi skup i da se okupi, bez obzira koje je sexualne orijentacije.
To da li je u redu sto se LGBT okuplja, da li ste vi za ili protiv itd, to je druga tema.
Ne simpatisem ni ja navedene ljude, ali sam za to da se propisi u bilo kojoj zemlji moraju postovati.
Znamo mi da nije zabranjeno nego je pitanje koliko je prihvatljivo
Jedini koji bi vise najebo je da dodje cetnik u uniformi i pocne marsirati titovom
Cak i za ustasu sumnjam da bi gore prosao
akibhf

#575 Re: LGBT parada

Post by akibhf »

supercali wrote:
akibhf wrote:Da vam nesto pokusam objasniti sa pravne strane.
Znamo mi da nije zabranjeno nego je pitanje koliko je prihvatljivo
Jedini koji bi vise najebo je da dodje cetnik u uniformi i pocne marsirati titovom
Cak i za ustasu sumnjam da bi gore prosao
Ko god misli da nije prihvatljivo neka se obrati politicaru kojeg je birao, pa neka mijenja zakone. Sve ostalo je suplja prica i prezvakana tema.
Post Reply