Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Nocty

#551 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Nocty »

pozdravi dervisa :)
wmosi

#552 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by wmosi »

Ja sam uočio još jednu suštinsku razliku koja je bitna, čini mi se.
Kad je Isus u pitanju, njemu sotona nije smio priviriti. Najbliže mu je bio kad je po dopuštenju trebalo da ga iskuša na ljuske slabosti..ono kad je 40 dana postio u pustinji. Kod Muhameda nije takav sklučaj, njemu se desilo da mu je satana ubacio riječi koje nisu od Alaha, što je ovaj kasnije priznao i pokajao se. Isus je bio imun na uticaj zle sile, što Muhamed, vidimo, nije.
patriot_1

#553 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

Nocty wrote:
patriot_1 wrote:

Kad smo kod žaljenja,,zašto žalite ovog"Noctya" pa ga ne banirate,ubacuje se na svaku temu i piše nebuloze koje uopće nisu uz istu vezane,gasi teme jer nitko gotovo ne želi s njim debatirati!Spamuje !
Npr na temi"Nepoznati Bog" piše"
Postby Nocty » 17/04/2017 16:45

kako ne postoji?
jel ti mislis da su nule i jedinice samo brojevi il ih trenutno gledas preko ekrana?
ajd otvori prozor malo pa vidi trojke sestice i devetke

a na jedanesci mashi dovidjenja"
Ne smiješ direktno da mi se obratiš
Nisi znači zaboravio kako braco mariše.
OŠ se i popu žalit sljedeće?
Ne pričam i ne dopisujem se sa osobama sa kojima nema smisla debatirati!Pošten čovjek se ne obraća onima koji ga ne fermaju ni za suhu šljivu a ti stalno pilaš nešto na mojim postovima!Di ti je poštenje?Imaš li imalo časti?Ne zanimaš me,o.... u skokovima!
patriot_1

#554 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

wmosi wrote:Ja sam uočio još jednu suštinsku razliku koja je bitna, čini mi se.
Kad je Isus u pitanju, njemu sotona nije smio priviriti. Najbliže mu je bio kad je po dopuštenju trebalo da ga iskuša na ljuske slabosti..ono kad je 40 dana postio u pustinji. Kod Muhameda nije takav sklučaj, njemu se desilo da mu je satana ubacio riječi koje nisu od Alaha, što je ovaj kasnije priznao i pokajao se. Isus je bio imun na uticaj zle sile, što Muhamed, vidimo, nije.
:thumbup:
Nocty

#555 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Nocty »

normalno da neces
nisam ti ja smrcak :)
:evil:
Nocty

#556 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Nocty »

i jim morrison je trip'o u pustinji i vidio indijanca

ljudi nisu htjeli da im se njihova vjera zna jer nisu bili obicni vjernici nego ljecnici
i onda dodje neka tudja vojska ,ukrade ti sve sto imas i preseli glavnu crkvu u svoj glavni grad i sad ti doso ovdje da govoris sta mi vidimo

nocna mora.
patriot_1

#557 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

Nocty wrote:normalno da neces
Mogu li te zamoliti kao čovjek čovjeka,nemoj se ubacivati na moje upise?
Nocty

#558 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Nocty »

patriot_1 wrote:
Nocty wrote:normalno da neces
Mogu li te zamoliti kao čovjek čovjeka,nemoj se ubacivati na moje upise?
nesh ga sam landohijat ovdje kako ti se prohtije BogOmi

neko treba imat i ravnotezu s zdravim razumom
arzuhal

#559 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by arzuhal »

patriot_1 wrote:
Dajte mi taj primjer u kojem je Knjaz Ovodunjalučki ubacio riječi koje nisu od Gospoda, nikako da se sjetim te dogodovštine i neslane šale :mrgreen:
Kada, gdje, ko navodi, šta tačno, itd.
Smrcak15

#560 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Smrcak15 »

arzuhal wrote:
patriot_1 wrote:
Dajte mi taj primjer u kojem je Knjaz Ovodunjalučki ubacio riječi koje nisu od Gospoda, nikako da se sjetim te dogodovštine i neslane šale :mrgreen:
Kada, gdje, ko navodi, šta tačno, itd.
to su stare krscanske postaplice kojima masu kad god im ponestane argumenata, ali pazi ovo, vecina tih koji tim postapalicama masu uopste nisu zavirili u Kur'anu da to sami procitaju jeli to stvarno tako ili su to nebuloze anti-islamski stranica koje veze sa vezom nemaju.
patriot_1

#561 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

"Smrcak15=

to su stare krscanske postaplice kojima masu kad god im ponestane argumenata, ali pazi ovo, vecina tih koji tim postapalicama masu uopste nisu zavirili u Kur'anu da to sami procitaju jeli to stvarno tako ili su to nebuloze anti-islamski stranica koje veze sa vezom nemaju
Znači,po tebi bi mi morali zaviriti u Kuran da saznamo što je istina?
Ili se varam?
Smrcak15

#562 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote:
"Smrcak15=

to su stare krscanske postaplice kojima masu kad god im ponestane argumenata, ali pazi ovo, vecina tih koji tim postapalicama masu uopste nisu zavirili u Kur'anu da to sami procitaju jeli to stvarno tako ili su to nebuloze anti-islamski stranica koje veze sa vezom nemaju
Ili se varam?
pa ako hcoes da pricas o Kur'anu moras, a ne da ti neko tamo soli pamet a ti to progutas bez imalo soli i Vegete, onako bljutavo i neslano...samo daj da prodje kroz grlo.. :-)
patriot_1

#563 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

Smrcak15 wrote:
patriot_1 wrote:
"Smrcak15=

Ili se varam?
pa ako hcoes da pricas o Kur'anu moras, a ne da ti neko tamo soli pamet a ti to progutas bez imalo soli i Vegete, onako bljutavo i neslano...samo daj da prodje kroz grlo.. :-)
Zašto bi Kuran bio mjerilo istine a ne Biblija?
lijepa u dusi

#564 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by lijepa u dusi »

:facepalm:
Covjeze, da bi mogao pricati o clanku u Indexu, moras ga procitati. Da bi mogao pricati o dogadjajima iz Biblije, moras procitati. Da bi mogao pricati o dogadjajima iz Kur'ana, moras ga procitati. Ovdje se ne radi o istinitosti tvrdnji iz Kur'ana, vec o istinitosti tvrdnji da nesto uopste pise u Kur'anu. Koliko samo mrznje i otresitosti, bahatosti i gadjenja, da nisi u stanju procitati postove kako treba.
patriot_1

#565 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

lijepa u dusi wrote::facepalm:
Covjeze, da bi mogao pricati o clanku u Indexu, moras ga procitati. Da bi mogao pricati o dogadjajima iz Biblije, moras procitati. Da bi mogao pricati o dogadjajima iz Kur'ana, moras ga procitati. Ovdje se ne radi o istinitosti tvrdnji iz Kur'ana, vec o istinitosti tvrdnji da nesto uopste pise u Kur'anu. Koliko samo mrznje i otresitosti, bahatosti i gadjenja, da nisi u stanju procitati postove kako treba.
Ne,zapizdila si u krivom pravcu!S oproštenjem!
Ni mržnje ni bahatosti ni gađenja nema u meni!

Dakle,skontah ovako:"Pročitaj Kuran da bi saznao istinu!"
Zar je Kuran mjerilo svih istina?
Jer je kakti zadnja Božja objava koja korigira(ispravlja)Stari i Novi Zavjet!
Dakle ako u Novom Zavjetu(a i u Starom -samo što to Židovi ne vide) piše da je Isus Božji Sin i Bog onda Kuranska objava da NIJE meni niš ne znači!
lijepa u dusi

#566 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by lijepa u dusi »

patriot_1 wrote:

Dakle ako u Novom Zavjetu(a i u Starom -samo što to Židovi ne vide) piše da je Isus Božji Sin i Bog onda Kuranska objava da NIJE meni niš ne znači!
:facepalm: :lol:
Odoh piti kafu, pametnije mi je
patriot_1

#567 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

lijepa u dusi wrote:
patriot_1 wrote:

Nemoj,kasno je,nećešmoći zaspat,a muža nemaš! :-D
Da malo ubiješ vrime :izet:
Smrcak15

#568 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote: Zašto bi Kuran bio mjerilo istine a ne Biblija?
Zato sto ono sto Kuran tvrdi je logicnije od onoga sto pise u bibliji , ili bolje reci logicnije od vjerovanja krscana koje je u koliziji sa samom biblijom.
SamoVasGledam

#569 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by SamoVasGledam »

Šta je logičnije u Kur'anu nego u Bibliji?
pink floydd

#570 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by pink floydd »

Smrcak15 wrote:
Zato sto ono sto Kuran tvrdi je logicnije od onoga sto pise u bibliji , ili bolje reci logicnije od vjerovanja krscana koje je u koliziji sa samom biblijom.
zato što je napisan poslije biblije pa skontali da ima nelogičnosti i izbjegli ih

da se kojim slučajem našao još neki fanatik da izmisli slj. abrahamsku religiju siguran sam da bi njegova knjiga bila logičnija naspram Kurana
Smrcak15

#571 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Smrcak15 »

SamoVasGledam wrote:Šta je logičnije u Kur'anu nego u Bibliji?

bit cu konkretan i kratak pa da neduljim, nego jasno i precizno naznacit te nelogicnosti u bibiliji

Nauka

1. biljke se stvaraju prije sunca, :-)

O Bogu

2. Hrvlje se sa covjek i izgubit hrvanje
3. stvori nesto pa se pokaje
4. Bog predstavljen kao berber koji brije noge i glvae ljudima
5. Bog koristi transportno sredstvo male kerube kao helikopter, mali bebasti andjeli :-)
6. Bog naredjiva ubijanje neduznih, kao dojencad i zivotinje kad vojska osvoji mjesto
itd itd da neduljim

O bibliji

7. Biblija sama za sebe kaze da je pisana lazima
8. kotradikcije su prisutne sto je ocito da ima lazi, ili jedno ili drugo je laz, ili ja laz obadvoje ,jer dvije istine nemogu biti o jednoj stvari.

O poslanicima

9. Poslanici su opisani uzasno, da je Poslanik Lut/Lot ima incest sa kcerima :run:
10. solomon opisao kao idolopoklonik itd itd

O Isusu

11. Isusa pokaziva kao nekoga ko se lose ponasa prema materi bez postovanja
12.kotradiktorni stavovi o Isusu
13. Biblija isusa predstavlja kao teskog ludjaka, koji je van pameti, tako sto isus dodje kod grane i trazi voce van sezone, ali posto vidi da drvo nije rodilo, pocne da proklinje to drvo sto mu nije dalo vocke van sezone (koje je On sam uradio/ako je Bog po krscanima) i zbog isusovog proklinjanja drvo uvene :-) mozes misliti, sad da vidis nekoga da trazi voce a zima ili pocetak proljeca i pocne proklinjati drvo...pomisliti da ovaj nije dobar u glavi, treba pod hitno na lijecenje.

Dok u Kuranu ove stvari nemozemo naci ni u nauci, ni o Bou, ni u Kuranu, ni o poslanicima itd
Last edited by Smrcak15 on 30/04/2017 10:50, edited 1 time in total.
arzuhal

#572 mod-comment

Post by arzuhal »

patriot_1 wrote:
lijepa u dusi wrote:
patriot_1 wrote: Ne,zapizdila si u krivom pravcu!S oproštenjem!

Nemoj,kasno je,nećešmoći zaspat,a muža nemaš! :-D
Da malo ubiješ vrime :izet:
Već sam te upozoravao na jezik i način komuniciranja, neki dan. I jutros sam prvo naišao na prvi post u kojem nastavljaš s istim, pa sam krenuo da te upozorim žutim kartonom, ali u nastavku vidjeh da se čvrsto držiš svog načina komuniciranja s osobama čije stavove ne dijeliš a imaš potrebu da nekako poniziš...

Banned user for reason “kršenja Pravila foruma i oglušavanja na upozorenje”
» patriot_1

7 dana
Smrcak15

#573 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Smrcak15 »

pink floydd wrote:
Smrcak15 wrote:
zato što je napisan poslije biblije pa skontali da ima nelogičnosti i izbjegli ih

da se kojim slučajem našao još neki fanatik da izmisli slj. abrahamsku religiju siguran sam da bi njegova knjiga bila logičnija naspram Kurana
ovo je lahko oboriti, jer nemozes znati sta je tacno ako govoris o stvarima koje ce nauka tek otkriti nakon 1400 godina

kao eto neko vidio naucne greske u bibliji i skontao se da prepravi da ih napise tacno.

prvo te stvari koje se spominju u Kuranu ne spominju se u bibliji, prva stvar,, druga stvar je sto je nauka tek potvrdila nakon 1400 godina ono sto Kur'an govori kao recimo da embrio lici na pijavicu ponasa se kao pijavica, krv ne cirkulise poput ugruska(krv u stojecem stanju gdje nema cirkulacije) i zakvacak nesto stoje zakaceno, embrio je zakacen tako sto je prikopcan pupcanom vrpcom preko koje dolazi krv/hrana i ostale potrebstine.
Smrcak15

#574 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Smrcak15 »

pa vrlo jednostavno, postavis na logicni ispit i jasno ti bude zasto

recimo naprimjer da Biblija kaze, covjek nemoze podici 2 kamena, ali zato moze poditi 10 kamenja

vidis odmah da nesto tu smrdi sa logicne strane, ako nemoze 2 kamena, onda sigurno nemoze ni 10 podici, jer nema logika da nemoze 2 kamena a moze ih 10 podici, ovo je prosta logika, i ako ovo nemoze shvatit onda vjeruj u sve sto zelis.
wmosi

#575 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by wmosi »

Smrcak15 wrote: pa vrlo jednostavno, postavis na logicni ispit i jasno ti bude zasto
...
vidis odmah da nesto tu smrdi sa logicne strane,
Ima li logičnih strana prihvatiti ono što Muhamed obećava svojim sledbenicima u raju, žene, intimni odnosi, hrana i piće švedski sto, erekcije, protekcije..Ima li to?
Koliko se zna, i muslimane sahranjuju, i biologija odrađuje svoj dio posla.. Kako će onda prah i pepeo koristiti sve one slatkoće raja?
Post Reply