Nova Suzuki vitara
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- amar1994
#551 Re: Nova Suzuki vitara
Ja nijedan ne bi osim tog sa suzuki masinom , peri deri peri deri i to bez plina

-
NediM17
#552 Re: Nova Suzuki vitara
I 1.4bj je suzukijev motor 
- amar1994
#553 Re: Nova Suzuki vitara
NediM17 wrote:I 1.4bj je suzukijev motor
eh moze i taj onda
https://www.olx.ba/artikal/28916197/suz ... t-gl-plus/
-
Throttle
#554 Re: Nova Suzuki vitara
Jel to onaj 1.4t sto je u Opelima
- nepass1
#556 Re: Nova Suzuki vitara
Mislim da moze i 1.4 sa automatskim mjenjacem. Gledao sam za ger trziste da ima.NediM17 wrote:I 1.4bj je suzukijev motor
- nepass1
#557 Re: Nova Suzuki vitara
Inace mjenjac je meni losiji od skodinog, osjetno teze se ubaci u brzinu, rikverc pogotovo. To mi je za sad najveca mana.
- Haris.ba
#558 Re: Nova Suzuki vitara
Meni jedino u rikverc nekad nece iz medjubrzine.
A to i nije neki minus. Rijetko kada i idem u rikverc tako. Uglavnom iz prve brzine prebacujem u rikverc.
Sa mjenjacem sam prezadovoljan.
I kakav je na 1.6b automatik? Robotizirani? Ja ne bih ako nije dsg.
A to i nije neki minus. Rijetko kada i idem u rikverc tako. Uglavnom iz prve brzine prebacujem u rikverc.
Ne znam koliko je u BiH prodano sa automatikom, ali sumnjam da je puno. Jer vecina pocne bacati oko na druga auta kada vide cijenu sa automatikom i motorom koji nije 1.6 benzin. Rekose mi da je najprodavaniji model 2x srednji paket 1.6b.NediM17 wrote:Inace, Harise, ima automatik Vitara vise nego sto mozes i pomisliti. Vitara mi je na piku za sljedeci auto, i 1.6 benzinca bih vise volio kupiti sa automatikom nego sa rucnim mjenjacem. Kod dizela bih automatik zaobisao.
-
NediM17
#559 Re: Nova Suzuki vitara
@Throttle i Beco
1.4 BoosterJet i ostatak BoosterJet game su Suzuki motori.
@Hare i Nepas
Upravu ste, ima i 1.4BJ u kombinaciji sa automatikom.
Automatik uz 1.6VVT je klasicni automatik sa hidraulicnim pretvaracem. Uz dizel ide automatik sa duplim kvacilom, i rekoh vec da mislim da je to Fiat TCT mjenjac, treba istraziti. Ja bih bas te automatike sa duplim kvacilom zaobisao, jer jesu mrak, ali dok se ne pokvare. Jebo ti saltanje u par milisekundi ako ce kasnije boliti glava.
Ima dosta Vitara automatik, po mojoj slobodnoj procjeni cca. 20% , sto je dobar procenat obzirom da kod nas ljudi preferiraju rucne mjenjace i da su sve ovdje kupljene.
Da bacim komentar na rucni mjenjac na SX4, vjerovatno je skoro identican na Vitari. Osrednji hodovi rucice, fina preciznost, dosta dugi prenosni omjeri, i nece nekada u rikverc iz prve. 7/10 ocjena od mene.
1.4 BoosterJet i ostatak BoosterJet game su Suzuki motori.
@Hare i Nepas
Upravu ste, ima i 1.4BJ u kombinaciji sa automatikom.
Automatik uz 1.6VVT je klasicni automatik sa hidraulicnim pretvaracem. Uz dizel ide automatik sa duplim kvacilom, i rekoh vec da mislim da je to Fiat TCT mjenjac, treba istraziti. Ja bih bas te automatike sa duplim kvacilom zaobisao, jer jesu mrak, ali dok se ne pokvare. Jebo ti saltanje u par milisekundi ako ce kasnije boliti glava.
Ima dosta Vitara automatik, po mojoj slobodnoj procjeni cca. 20% , sto je dobar procenat obzirom da kod nas ljudi preferiraju rucne mjenjace i da su sve ovdje kupljene.
Da bacim komentar na rucni mjenjac na SX4, vjerovatno je skoro identican na Vitari. Osrednji hodovi rucice, fina preciznost, dosta dugi prenosni omjeri, i nece nekada u rikverc iz prve. 7/10 ocjena od mene.
- nepass1
#560 Re: Nova Suzuki vitara
Ma mene zivcira rikverc, moram ubaciti u 0rvu i tek onda hoce rikverc. A novo auto.Haris.ba wrote:Meni jedino u rikverc nekad nece iz medjubrzine.
Ne znam koliko je u BiH prodano sa automatikom, ali sumnjam da je puno. Jer vecina pocne bacati oko na druga auta kada vide cijenu sa automatikom i motorom koji nije 1.6 benzin. Rekose mi da je najprodavaniji model 2x srednji paket 1.6b.NediM17 wrote:Inace, Harise, ima automatik Vitara vise nego sto mozes i pomisliti. Vitara mi je na piku za sljedeci auto, i 1.6 benzinca bih vise volio kupiti sa automatikom nego sa rucnim mjenjacem. Kod dizela bih automatik zaobisao.
Ali ja skontam da nije u rikvercu. Zena,je problem, cim krenes ubaciti u rikverc upali se kamera i ona misli da je u rikvercu, onda pocne skripanje, meljanje. Krene auto naprijed ako je blaga nizbrdica, panika itd
-
NediM17
#561 Re: Nova Suzuki vitara
Milion puta mi se desilo da nece u rikverc, ali nikada da ne skontam da nije uletio u brzinu. Jos nisam vozio nijedan rucni mjenjac koji ama bas svaki put udje u rikverc bez problema. Neki su bolji, neki gori, ali svaki pomalo zajebava. 
- amar1994
#562 Re: Nova Suzuki vitara
Golf 2 najbolje ulazi u rikvercNediM17 wrote:Milion puta mi se desilo da nece u rikverc, ali nikada da ne skontam da nije uletio u brzinu. Jos nisam vozio nijedan rucni mjenjac koji ama bas svaki put udje u rikverc bez problema. Neki su bolji, neki gori, ali svaki pomalo zajebava.
- nepass1
#563 Re: Nova Suzuki vitara
Golf 2 je najmladji 1992g, moja vitara je 2018g. A imao sam golfa 2 1991g sa predjenih 180k i garantujem ti da me vise do sad zajebavao rikverc kod vitare u ovo 40 dana sto je vozam nego u golfu2 kojeg sam vozio 6g. Za fabiju da ne spominjem, u 8g nisam fulio brzinu ili da rikverc nije htio uklopiti.amar1994 wrote:Golf 2 najbolje ulazi u rikvercNediM17 wrote:Milion puta mi se desilo da nece u rikverc, ali nikada da ne skontam da nije uletio u brzinu. Jos nisam vozio nijedan rucni mjenjac koji ama bas svaki put udje u rikverc bez problema. Neki su bolji, neki gori, ali svaki pomalo zajebava.![]()
, toliko dobro da prvu ne mozes nac
A kod vitare sam vec ritual razvio jbt
- amar1994
#564 Re: Nova Suzuki vitara
Onda ti se nije pojela plastika na biracu
Cudime od japanca to , ja bi otisao u servis da provjere. Sta oni koriste sajle ili poluge? Recimo mazde nove su sa sajlama i nisu ni blizu dobri biraci kao u ovih sa polugama , pa su cesto ljudi isli u servis da im podese , to se uradi za nekih pola sata
Vidi , raspitaj se.
Jbga , recimo astra g nikad nije htjela u prvu dok ne stanem skroz
Cudime od japanca to , ja bi otisao u servis da provjere. Sta oni koriste sajle ili poluge? Recimo mazde nove su sa sajlama i nisu ni blizu dobri biraci kao u ovih sa polugama , pa su cesto ljudi isli u servis da im podese , to se uradi za nekih pola sata
Vidi , raspitaj se.
Jbga , recimo astra g nikad nije htjela u prvu dok ne stanem skroz
-
NediM17
#565 Re: Nova Suzuki vitara
Trebao si kupiti kod Kramara razradjenog premijuma, onda ne bi imao tih problema. 
- nepass1
#566 Re: Nova Suzuki vitara
Kramara ni na netu ne gledam, kamo li uzivo da odemNediM17 wrote:Trebao si kupiti kod Kramara razradjenog premijuma, onda ne bi imao tih problema.
Ali sto se tice rada motora sam odusevljen, tek na 4k obrtaja postaje bucniji. Kad postigne radnu temperaturu uopste se ne moze skontati da je upaljeno auto ni kad si vani.
A nema ljepseg osjecaja kad otvoris haubu, mozes komotno jesti sa motora
- iceman ze
#567 Re: Nova Suzuki vitara
Kolika je startna cijena i koji je benzinski motor u pitanju?
- kritichar
#568 Re: Nova Suzuki vitara
Koji bi motor preporucili za poslovnu vitaru, da ne izda na terenu, 1.9, 1.6, dizel, benzin?
-
NediM17
#569 Re: Nova Suzuki vitara
nemas u novoj vitari 1.9 dizel. dizelas je bolji za terena sigurno.
- kritichar
#570 Re: Nova Suzuki vitara
Zato mi nije prioritet godiste koliko pouzdanost, ove nove su 1.6 ali to mi se cini premalo za 4x4 za auto te velicine, malo starije dolaze sa motorima 1.9, to je vec nekako prilicnije terencima. Mada ne trazim cistog terenca vec univerzalno poslovno auto gdje je 40% umjereno zahtjevna terenska voznja.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#571 Re: Nova Suzuki vitara
Vitara je autić, nije teška, tako da je taj 1.6 motor dovoljan.kritichar wrote:Zato mi nije prioritet godiste koliko pouzdanost, ove nove su 1.6 ali to mi se cini premalo za 4x4 za auto te velicine, malo starije dolaze sa motorima 1.9, to je vec nekako prilicnije terencima. Mada ne trazim cistog terenca vec univerzalno poslovno auto gdje je 40% umjereno zahtjevna terenska voznja.
-
NediM17
#572 Re: Nova Suzuki vitara
sa 1.6 dizelom neces imati problema na terenu. sa 1.6 benzincem ces zapaliti kvacilo ali krenuti neces na nekom zajebanijem brdu. koliko god da si dobar vozac, nekada je to gotovo nemoguca misija.kritichar wrote:Zato mi nije prioritet godiste koliko pouzdanost, ove nove su 1.6 ali to mi se cini premalo za 4x4 za auto te velicine, malo starije dolaze sa motorima 1.9, to je vec nekako prilicnije terencima. Mada ne trazim cistog terenca vec univerzalno poslovno auto gdje je 40% umjereno zahtjevna terenska voznja.
- nepass1
#573 Re: Nova Suzuki vitara
Za 1.maj cu ici po makadamu i zemlji, sa ljetnim gumama (ako mi zena pusti da idem sa svojim autom)
pa javim utiske kako ide
Opcenito mi je bas gotiva voziti je, kad zavrtim preko 4k obrtaja tako poleti da se zijanim svaki put.
Opcenito mi je bas gotiva voziti je, kad zavrtim preko 4k obrtaja tako poleti da se zijanim svaki put.
- Gojeni H
#574 Re: Nova Suzuki vitara
Da ne dizem novu temu.
Prodaju li se kod nas gdje vise one grand vitare, motori 1,9 dizel i 2,4 benzinski? Na gugletu samo izbacuje novu vitaru, ili jimnya
Prodaju li se kod nas gdje vise one grand vitare, motori 1,9 dizel i 2,4 benzinski? Na gugletu samo izbacuje novu vitaru, ili jimnya
- Haris.ba
#575 Re: Nova Suzuki vitara
Vidio sam jednu na placu u Kiseljaku nedavno. Ne proizvode se koliko znam. S-cross je valjda trebao biti ta neka zamjena za grand vitaru. Nije baš dostojna veličinom, ali ako se hoće novo auto a suzuki - to je to.Gojeni H wrote:Da ne dizem novu temu.
Šta znači umjereno zahtjevna terenska vožnja? Daj neku dionicu na mapi da vidimo. Inače je sve relativno. Koliko god pogon bio dobar, i sa 1.6 benzincem, ipak terensku vožnju ne vide svi isto.kritichar wrote:Zato mi nije prioritet godiste koliko pouzdanost, ove nove su 1.6 ali to mi se cini premalo za 4x4 za auto te velicine, malo starije dolaze sa motorima 1.9, to je vec nekako prilicnije terencima. Mada ne trazim cistog terenca vec univerzalno poslovno auto gdje je 40% umjereno zahtjevna terenska voznja.
Daster je meni recimo više primjeren za duže makadame zbog prve brzine koja je podešena za to.
A vitara 1.6 benzinac me nije nigdje ostavila na makadamu. Samo treba biti svjestan mogućnosti.