Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Locked
mO k3

#551 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by mO k3 »

JoseMujica wrote:
pustopoljina wrote: fakat sam mislila na ove da mislis.
bl je glavni grad genocidne republike srpske. tim je sve receno.
koji paritet? bihac ili livno...pogledaj opcinske vijecnike...
sarajevo je jedino gdje postoji neki paritet, a i to samo zbog para. ostala mjesta su sica.
ne lupetaj...glavni grad RS je iStočno SAOrajevo

druga je stvar što tamo vlada kaubojština
Glavi grad je Sarajevo :) pogledaj ustav
handžar88

#552 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by handžar88 »

Ukidanje interneta likovima koji otvaraju glupe teme.. mislim da nam je potrebnija jedna takva tema da raspravljamo..
dale cooper

#553 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by dale cooper »

vivaldi wrote:
ma nema to veze, sejdic i finci godinama hodaju sa presudom iz strazbura pa mogu s njom guzicu obrisat.

poenta je u tome da ovdje ustav nikome nista ne moze garantovati. jedina garancija su bake-mile-covic jer ako se ikada oko icega dogovore to ce tako biti bez obzira sta pise u ustavima i zakonima
Pa mogu se tako ponašati zato što je nakaradno uređenje.
pustopoljina

#554 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by pustopoljina »

JoseMujica wrote:
pustopoljina wrote: fakat sam mislila na ove da mislis.
bl je glavni grad genocidne republike srpske. tim je sve receno.
koji paritet? bihac ili livno...pogledaj opcinske vijecnike...
sarajevo je jedino gdje postoji neki paritet, a i to samo zbog para. ostala mjesta su sica.
ne lupetaj...glavni grad RS je iStočno SAOrajevo

druga je stvar što tamo vlada kaubojština
Ko za malo gleda, malo i vrijedi. Bitno je da si razumio.
vivaldi

#555 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by vivaldi »

dale cooper wrote:
vivaldi wrote:
ma nema to veze, sejdic i finci godinama hodaju sa presudom iz strazbura pa mogu s njom guzicu obrisat.

poenta je u tome da ovdje ustav nikome nista ne moze garantovati. jedina garancija su bake-mile-covic jer ako se ikada oko icega dogovore to ce tako biti bez obzira sta pise u ustavima i zakonima
pa jebemu ne znam sta nije jasno. ustav nikome nista ne moze da garantuje jer nema cime da garantuje, jer nema instrumenata da sprovodi vlastite odluke, jer nema...jer nema..jer nema...mozes nabrajat do sutra.

nema nikakvog smisla popravljat ustav koji niko ne postuje drugim ustavom kojeg niko nece jebat 2 % jer da je ikome stalo do ustava postovali bi i ovaj. ne znam kako da jednostavnije objasnim
mO k3

#556 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by mO k3 »

Nego da se vratimo temi sta je sa trećim :mrgreen:
dale cooper

#557 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by dale cooper »

vivaldi wrote:
dale cooper wrote:
vivaldi wrote:

pa jebemu ne znam sta nije jasno. ustav nikome nista ne moze da garantuje jer nema cime da garantuje, jer nema instrumenata da sprovodi vlastite odluke, jer nema...jer nema..jer nema...mozes nabrajat do sutra.

nema nikakvog smisla popravljat ustav koji niko ne postuje drugim ustavom kojeg niko nece jebat 2 % jer da je ikome stalo do ustava postovali bi i ovaj. ne znam kako da jednostavnije objasnim
Pa novi ustav sa ovim ljudima sigurno da nije moguć. Meni samo nije jasno da ako oni koji obnašaju vlast krše
ustav i zakone koje trebaju da sporovode i poštuju, šta to nas obavezuje da isto ne uradimo?
vivaldi

#558 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by vivaldi »

dale cooper wrote:Pa novi ustav sa ovim ljudima sigurno da nije moguć
te ljude nismo dobili na nagrandoj igri vec na izborima i ne samo ove trenutno vec zapravo ne postoji nijedna zemlja na planeti u kojoj je u tako kratkom periodu vise razlicitih stranaka i lidera bilo u vlasti i to na najvisim funkcijama. znaci nema njuske ni u vlasti ni u opoziciji koja nije ministrovala i opet smo u istom kurcu
dale cooper

#559 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by dale cooper »

vivaldi wrote:
te ljude nismo dobili na nagrandoj igri vec na izborima i ne samo ove trenutno vec zapravo ne postoji nijedna zemlja na planeti u kojoj je u tako kratkom periodu vise razlicitih stranaka i lidera bilo u vlasti i to na najvisim funkcijama. znaci nema njuske ni u vlasti ni u opoziciji koja nije ministrovala i opet smo u istom kurcu
Dobro, znam ja šta su problemi, ali šta je eto po tebi rješenje?
pemanapemani

#560 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by pemanapemani »

:run:
JoseMujica wrote:
Čović sa Puljićem razgovarao o teškom položaju katolika u BiH
evo da znate da Dragan Čirilica čita forum i odmah je poduzeo žurne korake da obrani krvate od majorizacije....sve je plako puljketu po skutima da je ovi izašo ko popišan sa sastanka
Kako onda postovati Puljica. Meni se kao osobi katolickog porijekla jednostavno gadi.
vivaldi

#561 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by vivaldi »

dale cooper wrote:Dobro, znam ja šta su problemi, ali šta je eto po tebi rješenje?
ne vidim ga. kada to kazem imam na umu sveukupnu situaciju i okolnosti i ne vidim nikakvo realno rjesenje.

naravno utopijskih rjesenja ima, ali nisam politicar pa da za platu od 5 hiljada prodajem suplju i lazne nade.
dale cooper

#562 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by dale cooper »

vivaldi wrote:
dale cooper wrote:Dobro, znam ja šta su problemi, ali šta je eto po tebi rješenje?
ne vidim ga. kada to kazem imam na umu sveukupnu situaciju i okolnosti i ne vidim nikakvo realno rjesenje.

naravno utopijskih rjesenja ima, ali nisam politicar pa da za platu od 5 hiljada prodajem suplju i lazne nade.
Dobro, a koje bi rješenje preferirao kada bi recimo bilo izvodljivo. Jebiga ja sam rekao svoje, valjda možeš
i ti meni reći u kakvoj bi zemlji volio živjeti.
vivaldi

#563 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by vivaldi »

dale cooper wrote:Dobro, a koje bi rješenje preferirao kada bi recimo bilo izvodljivo. Jebiga ja sam rekao svoje, valjda možeši ti meni reći u kakvoj bi zemlji volio živjeti.
pa svaki covjek ce isto reci - pravda, postenje itd, ali to je jaaaaako dug put i u idealnim okolnostima, ali kod nas su zbog rata nakaradne okolnosti koje ce manje-vise dugo ostati nepromjenjive.
SaraFina

#564 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by SaraFina »

pustopoljina wrote:
dale cooper wrote:Ja sam za povratak na ustav R BiH iz 92 i stavljanje van snage konstitutivnosti naroda, a vraćanje
konstitutivnosti svim građanima BiH. Ali hej, to sam samo ja, sumnjam da imam mnogo istomišljenika. :D
hej, de budi malo realan.
i ja sam za gradjansku bih.
ali gradjansku, a ne da se jedni gradjani vise pikaju od drugih gradjana. nema smisla se praviti corav, lud, kad znas da ako jednih ima preko 50% a drugih 12% da ce u jedan covjek-jedan glas sistemu onih 12% uvijek morati misliti kako su raspolozeni onih 50% ?
sto bi mislili, ako im se mogu zagarantovati prava?
da budu konstitutivni, bez obzira koliko ih ima.
a imaju pravo na to, jer su odavde, nisu nikakve doslje. nisu nikakvi stranci.
e mozes ti sad reci da ovih 50% nisu hajvani, koji bi ovima ukrali bozic, porusili krizeve i dali samo minimalne place, ako i toliko...ali hbg.
povjerenje je dobro- kontrola je bolja, pogotovo sa ratnim iskustvom iza nas.
oni su jednostavno u takvoj situaciji da moraju drzati ledja uz zid.
mozda bi im i moglo biti bolje da se posve svrstaju uz probosansku stranu, ali pogledaj molim te ove idiote u vecinskom narodu? koju probosansku stranu???
:thumbup:
Slažem se u potpunosti. .. dodala bi i da je tema stvarno dno, maksimalno iživljavanja i uopće se ne slažem da bi ovakvi naslovi trebali " krasiti " jedan od najposjećenih bosanskih portala...
Toliko stranica nakucano u jednom jedinom danu, prelazi sve granice dobrog ukusa a i razuma. Slažem se da su dnevnopolitička prepucavanja razbibriga ljudima u ovima zimskim danima, no ovo je već " nemoralno "
Što se tiče političkih elita koje pripadaju svim trema stranama, suglasna sam da im se svakodnevno otvaraju hejterske tema. No običnog čovjeka, forumaša ili nekog ko prati forum a nije podguzna vladajuće stranačka muha HDZ-A na ovaj način unižavati je jako nedostojno.
Čisti šupljak i iskompleksiranost prezentirana na najgori mogući način. Neljudski.
Obični ljudi bez obzira na vjeru i naciju u svakodnevnim kontaktima trebaju pokušati premostiti razlike i ostvariti normalnu ljudsku komunikaciju.
SaraFina

#565 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by SaraFina »

handžar88 wrote:Ukidanje interneta likovima koji otvaraju glupe teme.. mislim da nam je potrebnija jedna takva tema da raspravljamo..
I mene čudi da je tema " preživjela " skoro cijeli dan obzirom na sam naslov. Naslov degradira bukvalno cijelu jednu naciju taman da ih je 1% u BiH.
Ne vladajuću političku elitu ili Dragana Čovića nego cijeli hrvatski korpus.
Maraschino

#566 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by Maraschino »

:lol: :lol:

@seln, naklon do poda...izdominirao si i ofirao sve dusmane ove jebene i napacene zemlje. :thumbup:

Ovdje se ne radi o drugacijem misljenju nego licemjerstvu pojedinih forumasa.

Svako ima svoje zelje pa valjda trebaju i Bosanci/Bosnjaci imati svoje. Jedna od njih trebala bi biti i ova izmedju svih ostalih...pa dokle se stigne.
Svakim danom smo svjedoci nekih novih ''zahtjeva'' iz Mostara i B.Luke pa valjda i Sarajevo ima svoje. :D

Ili BiH sa ekonomskim regijama ili nista ne dirati pa dok se boje ne rastope.
Bodkin

#567 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by Bodkin »

dale cooper wrote:
vivaldi wrote:
Dobro, znam ja šta su problemi, ali šta je eto po tebi rješenje?
Imaju dva.
Prvi je kolektivna lobotomija.
Drugi je da se iseli 30% stanovnistva. Ostali ce pomrijeti za 50-70 godina. Onda ovdje rezervat napraviti
SaraFina

#568 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by SaraFina »

Maraschino wrote::lol: :lol:

@seln, naklon do poda...izdominirao si i ofirao sve dusmane ove jebene i napacene zemlje. :thumbup:

Ovdje se ne radi o drugacijem misljenju nego licemjerstvu pojedinih forumasa.

Svako ima svoje zelje pa valjda trebaju i Bosanci/Bosnjaci imati svoje. Jedna od njih trebala bi biti i ova izmedju svih ostalih...pa dokle se stigne.
Svakim danom smo svjedoci nekih novih ''zahtjeva'' iz Mostara i B.Luke pa valjda i Sarajevo ima svoje. :D

Ili BiH sa ekonomskim regijama ili nista ne dirati pa dok se boje ne rastope.
Moja želja nije da Hrvati nestanu s lica zemlje, a ni iz BiH. To što tebe možda seln zastupa ovom temom, vaša je zajednička mokra želja.
Tema degradira cjelokupan hrvatski korpus u BiH i blago rečeno neprimjerena je.
Nije u pitanju Čović, Ljubić i HDZ nego svi Hrvati u BiH i poziv na harangu i iživljavanje.
Da se bumerang selnu ne obije o glavu u USA ili tebi. .. Možda meni. ...
Maraschino

#569 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by Maraschino »

SaraFina wrote: Moja želja nije da Hrvati nestanu s lica zemlje, a ni iz BiH. To što tebe možda seln zastupa ovom temom, vaša je zajednička mokra želja.
Nije u pitanju Čović, Ljubić i HDZ nego svi Hrvati u BiH i poziv na harangu i iživljavanje.
Mislis na Hrvate sto su se pobunili protiv HDZ-ove i HNS-ove politike?

Njima svaka cast a ovi sto traze ''kruha preko pogace'' i ne zasluzuju nista bolje.
prog321

#570 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by prog321 »

SaraFina wrote: Moja želja nije da Hrvati nestanu s lica zemlje, a ni iz BiH. To što tebe možda seln zastupa ovom temom, vaša je zajednička mokra želja.
ma ja. koji zločin tražiti od Hrvata isto ono što oni drugima u Hrvatskoj daju. wtf. :-)
pa ima li u Hrvatskoj konstitutivnosti ?
SaraFina

#571 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by SaraFina »

Maraschino wrote:
Mislis na Hrvate sto su se pobunili protiv HDZ-ove i HNS-ove politike?

Njima svaka cast a ovi sto traze ''kruha preko pogace'' i ne zasluzuju nista bolje.
Ovdje se na temi par likova bukvalno iživljava i na forumašima hrvatske nacionalnosti koji ovdje pišu bez prerasuda... i očigledno nisu nikakvi stranački uhljebi.
To je jako ružno nazvati nekog manjinom, protivustavno je i protiv pravila foruma...I to manjina na njihovoj djedovini kao što pustopoljina već fino pojasni. Baš ogavna definicija i graniči mi sa uvredama tipa " poturice ".
SaraFina

#572 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by SaraFina »

prog321 wrote:
ma ja. koji zločin tražiti od Hrvata isto ono što oni drugima u Hrvatskoj daju. wtf. :-)
pa ima li u Hrvatskoj konstitutivnosti ?
Hrvatska je nacionalna država HR naroda. Da nećeš možda ti iz Slovenije kakvu apelaciju upućivati da se Srbima iz HR vrati status prijeratni? Pupovac te imenovao za glasnogovornika???
Hafis

#573 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by Hafis »

Selam ljudima. Evo navrnuo samo na sekund. U koja ste doba? Ima li kakvih pomaka?
SaraFina

#574 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by SaraFina »

Hafis wrote:Selam ljudima. Evo navrnuo samo na sekund. U koja ste doba? Ima li kakvih pomaka?
Loš si doture totalno u odbrani sopstvenih nacionalnih interesa :D

Što je ovo jadan ne bio?
Herb

#575 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by Herb »

Onog trenutka kad Bošnjacima pripadne 70% zemlje,tada treba pristajati na dogovore a do tada strateški potisnuti dušmane.
Treba prije svega naučiti pucati perom,ne oružjem
Locked