AUSTRALIAN OPEN 2017

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
commendatore

#551 Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by commendatore »

sargon wrote:
Prognoza za nedjelju: Rafa dobija u 4 seta. :-D
baš tako lako?? cisto sumnjam + rudjer se vise odmarao :arrow:

Image
Nadzorna_ploca

#552 Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by Nadzorna_ploca »

Ma hajte molim vas.. Pa nećemo valjda opet analizirati ko je najbolji svih vremena kad se zna da je to Endi Rodik.
sargon

#553 Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by sargon »

commendatore wrote:
sargon wrote:
Prognoza za nedjelju: Rafa dobija u 4 seta. :-D
baš tako lako?? cisto sumnjam + rudjer se vise odmarao :arrow:

Image
Kad se uzmu u obzir Rođine godine 24 sata dužeg odmora ne znači ništa...

bet-at-home kvota Rafa - Rođo 1.69 - 2.05
Fajcion

#554 Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by Fajcion »

Konačno finale svih finala :thumbup: Kao da sam koju godinu mlađi :-D
ultima_palabra

#555 Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by ultima_palabra »

Koliko je lose igranje 5 sati za Rafu, dobro je za samopouzdanje da je dobio tijesan mec, zadnje dvije godine je gubio takve.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#556 Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by konektovan »

Blaga prednost rafi u finalu, samo zbog h2h. :thumbup:
Pepefrog

#557 Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by Pepefrog »

shake69 wrote:Iskreno receno, prizeljkivao sam ex Sharapowa kao laksu opciju u finalu za Rogera, ali sta da se radi, mozda je ovo i najpravednije. Veliko finale dva najveca tenisera od kada se udara loptica reketom. Valja tezim putem da se osigura tron, kao sto je uvijek bilo po Fedex-a. Malo ga je, ako je ikada u karijeri, mazila sreca i milodari iz Sedam brace kao nekima pa cemo u ring s Matadarom u nedjeljno jutro pa ko koga! Ovakav Rafa glatko uzima RG sto ce reci da bi opasno mogao ugroziti Rogerov primat najboljeg igraca u historiji ove lijepe igre, ali je istovremeno ovo vjerovatno posljednja sezona gdje se ima sta jos gledati zbog 4-5 klasnih igraca koji su na vrhuncu, ili igraju posljednju godinu vrijednu osvajanja GS. Ovo je najava sjajnih GS, ali i mastersa ove godine. Neka bude recimo raspored pobjednika GS u 2017: Roger, Rafa, Roger i Stakor, nemam nista protiv! :zoka:
Idemo, Roger!
Malo ga je sreca mazila u kareijeri a prvih 10 GS titula osvojio protiv Filipusisa, Rodicka, matorog Agasija, Bagdatisa, Safina i Hewita.

Ne bi da omalovazam pomenute tenisere ali oni jednostanvo nisu nivo i konkurencija kakva su Nadal, Djokovic i Murray bili jedni drugima. Sreca za Federara je stos u se ista generacija Djokovic i Nadal da se nisu nasli jedan drugome na putu u isto vrijeme sada bi oba imali 20+ slamova...
jarobot

#558 Re: RE: Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by jarobot »

Pepefrog wrote:
shake69 wrote:Iskreno receno, prizeljkivao sam ex Sharapowa kao laksu opciju u finalu za Rogera, ali sta da se radi, mozda je ovo i najpravednije. Veliko finale dva najveca tenisera od kada se udara loptica reketom. Valja tezim putem da se osigura tron, kao sto je uvijek bilo po Fedex-a. Malo ga je, ako je ikada u karijeri, mazila sreca i milodari iz Sedam brace kao nekima pa cemo u ring s Matadarom u nedjeljno jutro pa ko koga! Ovakav Rafa glatko uzima RG sto ce reci da bi opasno mogao ugroziti Rogerov primat najboljeg igraca u historiji ove lijepe igre, ali je istovremeno ovo vjerovatno posljednja sezona gdje se ima sta jos gledati zbog 4-5 klasnih igraca koji su na vrhuncu, ili igraju posljednju godinu vrijednu osvajanja GS. Ovo je najava sjajnih GS, ali i mastersa ove godine. Neka bude recimo raspored pobjednika GS u 2017: Roger, Rafa, Roger i Stakor, nemam nista protiv! :zoka:
Idemo, Roger!
Malo ga je sreca mazila u kareijeri a prvih 10 GS titula osvojio protiv Filipusisa, Rodicka, matorog Agasija, Bagdatisa, Safina i Hewita.

Ne bi da omalovazam pomenute tenisere ali oni jednostanvo nisu nivo i konkurencija kakva su Nadal, Djokovic i Murray bili jedni drugima. Sreca za Federara je stos u se ista generacija Djokovic i Nadal da se nisu nasli jedan drugome na putu u isto vrijeme sada bi oba imali 20+ slamova...
Sreća za Đokovića što su mu šapnuli da ne troši više boba da ne bi sve izgubio i savjet da malo vegani i očisti se od boba.
Đoković je sad na nivou Džumija[emoji3] [emoji3] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
commendatore

#559 Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by commendatore »

Pepefrog wrote:
Idemo, Roger!

sve je to sjajno al Istomin - ej.....

Image

dobro je nije Gabašvili igro....

i onaj kako se zove Queerej.... sto ga je QUeerej znao utrpat Kitlici to je cudo....

Karalovic sa Šalate? - deda ga trehno prije godinu.... bjezi bolan, i vas par se dojepe nekog Filipopušisa nekog.... zato je tu Karalo da pojebe skor :lol:

eeeee tuga je srpska velika.... samo mi je zao vas par - covjek skupio miljone ne jebe vas porezno ni sekunde i opet mu se klanjate.... a tek par slomljenih ledja u Dejvis kupu :zoka:
Last edited by commendatore on 27/01/2017 18:10, edited 1 time in total.
sjedi 1

#560 Re: RE: Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by sjedi 1 »

jarobot wrote:
sjedi 1 wrote:
jarobot wrote:Ko bi reko da će Srbija za Bugarina navijati. Za koga li će u nedjelju.
Prvo su nsvijali za Srbiju ali za kratko. Pa za Češku pa za Njemačku, za Japan, Francusku, opet Za njemačku, pa Kanadu pa za Stena na kraju za Bugarsku. U nedjelju ko god pobjedi biće dan žalosti u nebeskim dvorima[emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji23]

Jebote vi Španci i Švajcarci na forumu umjesto da se radujete finalu vi o srbima..
Razumijem da je novakova dominacija u prethodnim godinama ostavila traga,ali brate opustite se malo,uživajte
Mi uživamo a vi?

Što se tiče otvorenih prvenstava Australije u tenisu nauživao sam se da mi može biti tri sledeća života tako da mogu malo i odmoriti
commendatore

#561 Re: RE: Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by commendatore »

sjedi 1 wrote: Što se tiče otvorenih prvenstava Australije u tenisu nauživao sam se da mi može biti tri sledeća života tako da mogu malo i odmoriti

pa odmori bolan - nemoj nAs smarat :-)
sjedi 1

#562 Re: RE: Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by sjedi 1 »

commendatore wrote:
sjedi 1 wrote: Što se tiče otvorenih prvenstava Australije u tenisu nauživao sam se da mi može biti tri sledeća života tako da mogu malo i odmoriti

pa odmori bolan - nemoj nAs smarat :-)
Ti me pitao ja ti odgovorio
Pozdrav
Artest

#563 Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by Artest »

Ako Ljubo ne uradi svoj posao na psiholoskoj pripremi, pisi propalo.

Vidim li ga u prvom setu stegnutog, i kako mu prvi servis ide u mrezu, gasim TV.

Ovo je sansa s nebesa; sve je do njega.
sjedi 1

#564 Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by sjedi 1 »

Ja ne znam što svi otpisujete Rodžera,po meni šanse su 50:50 pa možda i blagu prednost dajem Švajcarcu jer je odmorniji
Rafa se danas baš istrošio a i ni njemu nije više 20-tak godina da se tako brzo oporavi od velikih fizičkih napora...
Tomahawk11
Globalni moderator

#565 Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by Tomahawk11 »

Roger 60 - Rafa 40. Sanse.
No, to je moje misljenje.
Vidjecemo.
Da nas ocekuje spektakl, ne sumnjam.
KENJAC

#566 Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by KENJAC »

Jebo te sumpor , to doguzeljalo do finala pa se uzbihuzurilo ko gladan tigar !
Sad shvatate kako je meni sest punih godina ? Dobro sam ikako normalan osto !
sargon

#567 Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by sargon »

sjedi 1 wrote:Ja ne znam što svi otpisujete Rodžera,po meni šanse su 50:50 pa možda i blagu prednost dajem Švajcarcu jer je odmorniji
Rafa se danas baš istrošio a i ni njemu nije više 20-tak godina da se tako brzo oporavi od velikih fizičkih napora...
Mislis da ce se 36-ogodisnji Rođo oporaviti za ova dva dana nakon onih 5 setova?

Rafa je u ovom trenutku (i zbog godina naravno) u daleko boljoj ficzičkoj kondiciji. Nakon Zevereva i 5 setova u mecu sa Gaelom na Rafi se nije primjetio umor.
sjedi 1

#568 Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by sjedi 1 »

sargon wrote:
sjedi 1 wrote:Ja ne znam što svi otpisujete Rodžera,po meni šanse su 50:50 pa možda i blagu prednost dajem Švajcarcu jer je odmorniji
Mislis da ce se 36-ogodisnji Rođo oporaviti za ova dva dana nakon onih 5 setova?

Rafa je u ovom trenutku (i zbog godina naravno) u daleko boljoj ficzičkoj kondiciji. Nakon Zevereva i 5 setova u mecu sa Gaelom na Rafi se nije primjetio umor.
Ne možegu se ni po čemu porediti ovaj današnji i onaj jučerašnji meč
Ovaj danas je bio dosta fizički zahtjevniji od onog juče
Drugo,Rodžer mora biti agresivan i svesti razmjenu do maksimalno 5~6 udaraca u suprotnom nema šta tražiti.
Pretpostavljam da će Rafa forsirati rodžerov jednoručni bh do iznemoglosti
Rodžer mora imati jako visok procenat ubačenog prvog servisa i mislim da će biti svježiji i ako je u godinama
Ne znam ali nekako mi Rodžer djeluje rasterećeniji,opušteniji za razliku od Rafe
Uostalom, vidjećemo
sjedi 1

#569 Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by sjedi 1 »

KENJAC wrote:Jebo te sumpor , to doguzeljalo do finala pa se uzbihuzurilo ko gladan tigar !
E moj Kenjac haj ti to objasni.Pa svako finale po kokoš mesa spadne sa mene a đe su 1/2,1/4...
Neka Hi malo nek se i oni pate...
shake69

#570 Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by shake69 »

sjedi 1 wrote:
KENJAC wrote:Jebo te sumpor , to doguzeljalo do finala pa se uzbihuzurilo ko gladan tigar !
E moj Kenjac haj ti to objasni.Pa svako finale po kokoš mesa spadne sa mene a đe su 1/2,1/4...
E, aferim ti Srbendo za ovu metaforu, nikad cuo! :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#571 Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by Tomahawk11 »

Valja vam kakav fitnes upisati ove godine.
Necete moci na proljece hodati.
KENJAC

#572 Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by KENJAC »

sjedi 1 wrote:
Ej , bolan. Ja sam svako finale GS gledo u istoj kosulji. Sve na stolu mora bit pod konac. Mora i punica samnom bit, pa jadnica po pet sati hekla neke stoljnake ni zvuka ne pusta.... Ma sad kad skontam i porodica ce mi odahnut barem do Pariza !
KENJAC

#573 Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by KENJAC »

Tomahawk11 wrote:Valja vam kakav fitnes upisati ove godine.
Necete moci na proljece hodati.
Ma ne budi smijesan. Nisam se posteno najeo od onog prokletog drugog kola ! Ne ide niz grlo !
nuki_cika

#574 Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by nuki_cika »

Ovdje se neki ponasaju kao da ce Ljubicic I onaj drugi sjediti I reci Rodji "haj izadji na teren I pustiti da te razvali.Smjesni ste, pa valjda ce smisliti neku taktiku koja ce babuku pribliziti pobjedi, neutralisati jacinu nadalovih udaraca,umrtviti igru sto svakako rafi nece odgovoriti
ultima_palabra

#575 Re: AUSTRALIAN OPEN 2017

Post by ultima_palabra »

nuki_cika wrote:Ovdje se neki ponasaju kao da ce Ljubicic I onaj drugi sjediti I reci Rodji "haj izadji na teren I pustiti da te razvali.Smjesni ste, pa valjda ce smisliti neku taktiku koja ce babuku pribliziti pobjedi, neutralisati jacinu nadalovih udaraca,umrtviti igru sto svakako rafi nece odgovoriti
Ako je umrtvi tek je onda najebao :D On mora maksimalno ubrzati igru, rjesavati poene u 5 i manje udaraca itd
Post Reply