Bakir nije = Bosnjaci. Ta prica "nasi su prihvatili"(nasi neodredjeno pa da se pretvori mi kao narod) je upravo taj ciljani spin.JThomas wrote:još ste kod referenduma govorili da ovo bakir dodika navlači da bude uhapšen...a danas zajednička, državna vojska postrojena na obilježavanju dana rs. reakcija sa bošnjačko/bosanske strane blaža nego na neke neuporedivo benignije stvari. i šta da čovjek pomisli...Grean wrote: To nije tacno vec je dio srpsko-hrvatske strategije da se ponavlja nebil' bilo prihvatljivo.
Neki to rade svjesno neki nesvjesno.
a bakir lijepo sve kaže ko ima uši da čuje, da je centar važniji od desetak drugih opština, a da sarajevo ima veći budžet od cijele rs. i mali od palube kifla vam fino kaže da je doček nove godine postavio standarde i da se već misli na sljedeću novu godinu...
- NOVA KRIZA U BOSNI!?
- Grean
#551 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
- Hemel
#552 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Prosjecnog Cedu iz B.Luke ne interesuje ekonomija a svoje(federalne) politicare mozes na Sebilju objesiti i opet neces stvari promijeniti. Zlo se ponovo radja. Na to treba biti spreman.Better Man wrote:Ne nasjedajte na gluposti. Sve ovo oko 9 janura je dogovor između Bakira, Milorada i Dragana da narod i građane BiH grupišu u nacionalne torove radi ličnih interesa i opstanka na vlasti. Sve ovo treba ignorisati i samo sve trojicu ubiti pitanjima o ekonomiji i napretku zemlje. Kad bilo koji od trojice krene trubit o nacionalnoj ugroženosti treba ih odmah prekinuti i kazati im da nas to ni pod razno ne zanima, već nas aamo intresuje ekonomski razvoj, zapošljavanje i slično.
-
PM72
#553 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Krokodajl wrote:Snašo se mal ne reko.MikroBelaj wrote:...
Ko će mom djetetu objasniti što za Svetog Savu mora nastupati na školskoj priredbi, što joj pop dođe u školu da posveti i okadi školu. Što na času likovnog crtaju ikone. Ko će mom djetu objasniti što se ovdje sustavno krši ustav, pa uči istoriju i Kralja Dragutini i Uroša prvog drugog trećeg petog koji su se borili protiv Dahija.
Hoće li Incko ?
Hoće li Rusi ?
Je li ja moram, izgleda da moram ali nemam snage za to, lako je prditi iz Sarajeva gdje na teraviju možeš otići bez da ti neko baci kamen na džamiju gdje možeš organizovati iftar na otvorenom bez da ti Delije il iGrobari skandiraju Nož Žica Srebrenica. Lako je razapeti ljiljanku i kleti se u patriotizam, pjevati jedna si jedina na Bilinom polju. Ko pita ljude po Posavskim, Podrinjskim selima kako oni žive, kakav je osjećaj prolaziti ulicama i gledati u face onih koji su te 92-e iz kuće otjerali, koji su ti rodbinu u logore slali.
To nije pitanje ustava krize politike, to je pitanje ljudstva, života ovog dunjalučkog, kratkog, određenog.
Ja nemam tri života pa da ih dam ovoj državi, dao sam joj mladost i ne žalim, mnogi su svoju djecu dali za ovu državu, ja svoju nedam, jedino što im mogu dati je obrazovanje i da odu odavde i da se ne vraćaju, vratio sam se, živim i radim u RS.
Lako je pričati o ustavima, pravima, politikama, treba doći pa živiti, a ne sjetiti se samo kada je dan bijelih traka i 11. juli, ja to proživljavam svaki dan, i zato izbjegavam ovakve teme, nisam dana proveo u dijaspori, ne žalim ni za što, ali da opet izbije rat, budi siguran da bi se pokupio, od mene dosta.
Svaka ti čast! Podržavam te u svemu jer sam i ja stalno kod povratnika - heroja a ovi što prde po Sarajevu i dijaspori...da ne psujem.
- Challenger__
#554 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
+1Krokodajl wrote:Snašo se mal ne reko.MikroBelaj wrote:...
Ko će mom djetetu objasniti što za Svetog Savu mora nastupati na školskoj priredbi, što joj pop dođe u školu da posveti i okadi školu. Što na času likovnog crtaju ikone. Ko će mom djetu objasniti što se ovdje sustavno krši ustav, pa uči istoriju i Kralja Dragutini i Uroša prvog drugog trećeg petog koji su se borili protiv Dahija.
Hoće li Incko ?
Hoće li Rusi ?
Je li ja moram, izgleda da moram ali nemam snage za to, lako je prditi iz Sarajeva gdje na teraviju možeš otići bez da ti neko baci kamen na džamiju gdje možeš organizovati iftar na otvorenom bez da ti Delije il iGrobari skandiraju Nož Žica Srebrenica. Lako je razapeti ljiljanku i kleti se u patriotizam, pjevati jedna si jedina na Bilinom polju. Ko pita ljude po Posavskim, Podrinjskim selima kako oni žive, kakav je osjećaj prolaziti ulicama i gledati u face onih koji su te 92-e iz kuće otjerali, koji su ti rodbinu u logore slali.
To nije pitanje ustava krize politike, to je pitanje ljudstva, života ovog dunjalučkog, kratkog, određenog.
Ja nemam tri života pa da ih dam ovoj državi, dao sam joj mladost i ne žalim, mnogi su svoju djecu dali za ovu državu, ja svoju nedam, jedino što im mogu dati je obrazovanje i da odu odavde i da se ne vraćaju, vratio sam se, živim i radim u RS.
Lako je pričati o ustavima, pravima, politikama, treba doći pa živiti, a ne sjetiti se samo kada je dan bijelih traka i 11. juli, ja to proživljavam svaki dan, i zato izbjegavam ovakve teme, nisam dana proveo u dijaspori, ne žalim ni za što, ali da opet izbije rat, budi siguran da bi se pokupio, od mene dosta.
E moj Kroks... Ne gleda to dalje od svog nosa.
- MikroBelaj
#555 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Pokusao sam okrenuti malo na salu,a vjeruj da te apsolutno razumijem,oprosti ako sam te necim povrijedio,i nisam u Sarajevu vec u Tuzli,i naravno i ja sam svoju mladost i najbolje godine proveo u rovu,i dan danas deveram na vise nacina!Krokodajl wrote:Snašo se mal ne reko.MikroBelaj wrote:...
Hoće li Incko ?
Hoće li Rusi ?
- Hemel
#556 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ne znas ti kako se Mujica zahjcovao '95 ali ga rahmetlija sprijeci da oslobodi cijelu BiH.Grean wrote:Ovo je glupa i naivna prica. Jos jedan spin koji doprinosi Dodikovoj i Covicevoj listi zelja.JoseMujica wrote:za sve što se dešava pravo na Kovače i žalite se krepancu koji je 1995 spasio smećare i predao im tapiju na pola države pa sad mogu rusi karat s amaerima prekoo naših leđa![]()
svi vi koji mislite da su ovo nasumične provokacije bolje vam je da se odamah u miljacku bacite dok je zaledila....ovo sranje je tek počelo i bivat će samo gore
- Krokodajl
#557 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
@MirkoBelaj
Sve uredu
Sve uredu
- bogoljub
#558 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Veoma je bitno imati na umu da Bakir nije=Bošnjaci, Dodik nije = Srpski narod i Čović nije = Hrvatski narod!
-
PM72
#559 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Alija nekog nešto spriječio?Hemel wrote:Ne znas ti kako se Mujica zahjcovao '95 ali ga rahmetlija sprijeci da oslobodi cijelu BiH.Grean wrote:Ovo je glupa i naivna prica. Jos jedan spin koji doprinosi Dodikovoj i Covicevoj listi zelja.JoseMujica wrote:za sve što se dešava pravo na Kovače i žalite se krepancu koji je 1995 spasio smećare i predao im tapiju na pola države pa sad mogu rusi karat s amaerima prekoo naših leđa![]()
svi vi koji mislite da su ovo nasumične provokacije bolje vam je da se odamah u miljacku bacite dok je zaledila....ovo sranje je tek počelo i bivat će samo gore
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#560 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
car je go
- MikroBelaj
#561 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Krokodajl wrote:@MirkoBelaj
Sve uredu
-
dudlov
#562 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
prog321 wrote:Realno MZ treba da ide ako ne mogu nista uraditi protiv separatizma.
Sto ce ovdje ?
Marisana ce biti 5 minuta nakon sto odu, ali ... sta je tu je
- JThomas
#563 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
ovaj forum se zove politika, to nije slučajno, znaš...i kad se priča o ovome naravno da se misli na politiku a ne na nanu hanifu...i kad kažem dogovoreno, naravno da se misli na dogovor političara, a ne mene i tebe...Grean wrote:
Bakir nije = Bosnjaci. Ta prica "nasi su prihvatili"(nasi neodredjeno pa da se pretvori mi kao narod) je upravo taj ciljani spin.
- Hemel
#564 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Pa Mujica kaze da Alija nije potpisao mi bi to zacas posla.PM72 wrote:
Alija nekog nešto spriječio?Oslobođenje Bosne 1995? Pa ko vas filuje tim nebulozama i lažima? Nismo mogli maknut ni metra dalje...
-
Moenx
#565 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
I sta ako nisubogoljub wrote:Veoma je bitno imati na umu da Bakir nije=Bošnjaci, Dodik nije = Srpski narod i Čović nije = Hrvatski narod!
Ali su ih zato isti odabrali , te time rekli svoje -- to jeste sva tri imaju legitimitet tako se predstavljati
Mozda se i ne radi toliko o tome o toj gore pomenutoj jednakosti ili ne koliko zapravo taj mutni suzanjski odnos i komunikacija izmedju vlati i naroda
Vlast uvijek moze ucijenjivati narod , na ovaj ili onaj nacin-- strahom od drugog i drugacijeg ratnim stanjem i tako dalje
To se i u nas desava ali u principu svagdje u svijetu se javljaju takvi u vecoj ili manjoj mjeri neposteni odnosi
I na taj nacin zapravo narod biva prodan htio on to ili ne htio vidjeti
-
PM72
#566 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ma jašta radi.Taman se zafurali da ih sve ćuhnemo preko Drine,njih milion i po ,kad Alija naredi - Curik.
-
sumirprimus
#567 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
krokodile djesi tacno? pod svetim savom?
seli se jebote.
seli se jebote.
- Banksy
#568 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Rahmetlija nije nikad ni želio cijelu BiH, samo svoj fildžan i vreću za svog Bakira. Dugo je trajalo i jako skupo nas je koštalo, ali smo nadošli, nepovratno. Niko nam više i nikad neće moći prodavati šuplju o Aliji i njegovim dobrim i poštenim namjerama.Hemel wrote:Ne znas ti kako se Mujica zahjcovao '95 ali ga rahmetlija sprijeci da oslobodi cijelu BiH.Grean wrote:Ovo je glupa i naivna prica. Jos jedan spin koji doprinosi Dodikovoj i Covicevoj listi zelja.JoseMujica wrote:za sve što se dešava pravo na Kovače i žalite se krepancu koji je 1995 spasio smećare i predao im tapiju na pola države pa sad mogu rusi karat s amaerima prekoo naših leđa![]()
Jedina dilema danas je je li rahmetlija bio dio plana od prvog dana ili je na svoj fildžan i svoju vreću nadošao u ratnom hodu.
- Prpa.ba
#569 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Obje teme imaju svoje vrijeme i mjesto. To sto nam je ekonomija u kurcu ne znaci da nismo nacionalno ugrozeni, stavise, to znaci da smo posebno nacionalno ugrozeni.Better Man wrote:Ne nasjedajte na gluposti. Sve ovo oko 9 janura je dogovor između Bakira, Milorada i Dragana da narod i građane BiH grupišu u nacionalne torove radi ličnih interesa i opstanka na vlasti. Sve ovo treba ignorisati i samo sve trojicu ubiti pitanjima o ekonomiji i napretku zemlje. Kad bilo koji od trojice krene trubit o nacionalnoj ugroženosti treba ih odmah prekinuti i kazati im da nas to ni pod razno ne zanima, već nas samo intresuje ekonomski razvoj, zapošljavanje i slično.
EDIT: samo da dodam da je razvaljivanje ekonomije na teritorijima koji su bili pod kontrolom Republicke Armije jos jedna od uspjesnih mjera Srpske Demokratske Akcije kojom su Bosnjacima umanjili sanse za opstanak.
-
Pilaw_Pavlaka
#570 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
A sta je bila alternativa Aliji; konkretno u datom periodu?Banksy wrote:
Rahmetlija nije nikad ni želio cijelu BiH, samo svoj fildžan i vreću za svog Bakira. Dugo je trajalo i jako skupo nas je koštalo, ali smo nadošli, nepovratno. Niko nam više i nikad neće moći prodavati šuplju o Aliji i njegovim dobrim i poštenim namjerama.
Jedina dilema danas je je li rahmetlija bio dio plana od prvog dana ili je na svoj fildžan i svoju vreću nadošao u ratnom hodu.
-
sumirprimus
#571 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
jebote zamisli bake wikilik preko zeta?

- Čitalac
#572 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Emil Sioran, poslednji veliki cinik 20. veka, rekao je pre nekih tridesetak godina da balkanski narodi “nisu glupi, ali idu od poraza do poraza”.
Sad sam uveren da nije bio u pravu. Balkanski narodi jesu glupi jer samo glupaka možeš nebrojeno puta izigrati na isti način.
Ko ima više od 30 godina, čitav ovaj današnji cirkus u Banja Luci već je gledao i to više puta. Isti je repertoar, čak su i neki učesnici isti, što je dodatna potvrda beskrajne narodne gluposti.
Jer, biti gladan, go i bos, a aplaudirati onima koji su iz rata izašli samo bogatiji i bahatiji, to je valjda vrhunac mizerije.
Slaviti Karadžićevo krvavo nasleđe i ne saosećati sa morem žrtava njegove zločinačke politike, to je valjda vrhunac ljudske propasti.
Istinski žalim sve normalne ljude sa ovih prostora jer im budale nikada neće dopustiti da žive.
Sad sam uveren da nije bio u pravu. Balkanski narodi jesu glupi jer samo glupaka možeš nebrojeno puta izigrati na isti način.
Ko ima više od 30 godina, čitav ovaj današnji cirkus u Banja Luci već je gledao i to više puta. Isti je repertoar, čak su i neki učesnici isti, što je dodatna potvrda beskrajne narodne gluposti.
Jer, biti gladan, go i bos, a aplaudirati onima koji su iz rata izašli samo bogatiji i bahatiji, to je valjda vrhunac mizerije.
Slaviti Karadžićevo krvavo nasleđe i ne saosećati sa morem žrtava njegove zločinačke politike, to je valjda vrhunac ljudske propasti.
Istinski žalim sve normalne ljude sa ovih prostora jer im budale nikada neće dopustiti da žive.
- BarbaDue
#573 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Sve ide ka tome da bude gore. Zakuhava se!
-
emmir1
#574 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Better Man wrote:Ne nasjedajte na gluposti. Sve ovo oko 9 janura je dogovor između Bakira, Milorada i Dragana da narod i građane BiH grupišu u nacionalne torove radi ličnih interesa i opstanka na vlasti. Sve ovo treba ignorisati i samo sve trojicu ubiti pitanjima o ekonomiji i napretku zemlje. Kad bilo koji od trojice krene trubit o nacionalnoj ugroženosti treba ih odmah prekinuti i kazati im da nas to ni pod razno ne zanima, već nas samo intresuje ekonomski razvoj, zapošljavanje i slično.
Ovo je tužno koliko je naivno.
Ovo je sprega Srba preko Drine i ovih naših, sve u detalj.
Osokolio ih poraz Klintonovih na izborima, nadaju se da će Tramp i USA zažmiriti dok budu komadali BIH.
Njihova greška je što podcjenjuju patriotske snage BIH i da im Tramp zažmiri i BIH izgubi podršku USA, što se vrlo vjerovatno neće desiti.
Nismo mi dovoljno jaki da oslobodimo cijelu BIH, no RS neće ostati ni blizu u ovim granicama.
Nažalost Srbi nisu shvatili da je politika 90 tih propala, da nas je sve mnogo koštala, da su generacije izgubljene...
Danas za uspjeh imaju mnogo manje šanse, ali guraju sve u haos.
- Connaisseur Karlin
#575 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
KrokodajlKrokodajl wrote:Snašo se mal ne reko.MikroBelaj wrote:...
Hoće li Incko ?
Hoće li Rusi ?