Teroristicki napad u Berlinu

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#551 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Bodkin wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Deda Kurcoje wrote:Ja sam postavio link lijecenje kur'anom, gdje se daje objasnjenje za diabetes, gdje dzin zadrzava insulin u pankreasu I ne dozvoljava istom da regulira nivo glukoze u krvi, na istoj stranici se govori o hidzami I naravno kompletno ste PREVIDJELI IDIOTIZAM tvrdnje da dzin ZADRZAVA insulin u pankreasu I krenuli u odbranu hidzame (to sto neki sportisti istu praktikuju ne znaci samo po sebi da je ista validna metoda za lijecenje bolesti, kao diabetes, npr.). Klasika. To nije bila poenta posta. Poenta je ukazivanje na opasnost religije u svakodnevnom zivotu. Bez insulina se ne zivi, umire se. Nema te hidzame koja ce da spusti nivo secera u krvi, samim pustanjem krvi, stvari ne funkcioniraju na taj nacin, jer je glavna funkcija insulina da „ugura“ secer u celije, gde ce se on metabolisati, pretvoriti u energiju, i od cega zavise funkcije svih organa i tkiva. Neko ko to zanemaruje, a dijabeticar je, recimo tipa 1 bez insulina ce da umre u vrlo kratkom Roku (infarct, mozdani udar, otkazivanje bubrega, gangrena, itd.). A, vi o hidzami I sportistima.
Razumijem ali opet ne kontam kako to tebe ugrožava i kako je to dokaz bilo čemu pogotovo onome što tvrdiš za islam? Ako se vratiš na moj post lijepo sam rekao da je pravo svakoga da vjeruje u džine, Harry Potera, Djeda Mraza, Crvenkapicu...itd. Isto tako jedna kršćanska sekta ne dozvoljava transfuziju jer smatra...bla, bla, bla. Jbg. i meni je to nerazumno ali to nije prijetnja i opasnost ako odrasla osoba vjeruje u takve stvari?
Krscanstvo bi bilo isto ili gore da nije stavljeno na marginu i da nije narod pismen.
A i ugrozava sve dok hoce da me pregazi kamionim jer ja hocu transfuziju. To je ta paralela
Ili još bolja paralela kada lik sa pištoljem uleti u džamiju u srcu te Evrope i rokne troje ljudi, samo par sati prije ovog sa kamionom. Sve je to isto sranje samo nekima jedno manje smrdi.
Edin H.

#552 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Edin H. »

ioannes wrote:
NATO zemlje su na jedan ilegalni i gnusni nacin napale i opustosile te zemlje...ti ljudi koji su tome rukovodili su ratni zlocinci.
znas kako to historicari rade? oni su pragmaticni, oni broje mrtve, body Count se to zove .....vrlo stupidan posao i kad izbroje mrtve dodju do zakljucka
da su "krscanske" zemlje u zadnji 16. god pobile milion do 2 miliona muslimana...a koliko su muslimani zauzvrat pobili "krscana" ? par tisuca...

kviz pitanje za tebe... ko je ovde agresivan? da, upravu si, muslimani
Uz to jos napadose i razvalise miroljubivu zemlju poput Srbije, te udarise na goloruki narod.

Neka te sramota, Ameriko. :oops:
Dr Baltazar

#553 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Dr Baltazar »

jeza u ledja wrote:
Dr Baltazar wrote: Jez hajd malo ohladi. Zima je u USA, ali ne daje ti to pravo da pretjeruješ.

Jučer poginulo par ljudi u Berlinčiću, digla se frka odmah kao da je milion ljudi izginulo. Neko se malo kamionom igrao i pogriješio rutu - ništa strašno.

U Iraku redovno bombe bacaju, ubijaju po 15-20 porodica iz korijena i prođe 1 vijest u 5 dana o tome.

Ako ti nije dovoljno, vakat je za pretrage.
Ko si ba ti da mi odredjujes nesto?

Sto blize kuci - to bitnije. Vrlo jednostavno. Zasto da se lazemo? Neko se malo igrao kamionom, ha ha, smijesno u pm.
Meni je itekako smiješno jer je svaka druga vijest i u BiH (koja veze sa Njemačkom nema) "javljanje iz Berlina Bosanke" "javljanje iz Berlina našeg novinara" "javljanje iz Berlina naše novinarke" i tako u nedogled. ZDF izgubio programsku šemu :lol: :lol: I ide vijest nakon toga napad neke krščanske budaletine (ubio više ljudi nego taj sa kamionom - a i taj sa kamionom nije musliman 100%) kao nije teroristički. Dupli standardi.

A u Ankari bombe svako 2 hefte pucaju i to je kao nebitno.
daddy-kool

#554 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by daddy-kool »

Deda Kurcoje wrote:
Pa, jeste frajeru, jer ako si u islamskoj zemlji I ako si ostao bez insulina, a koristis recimo svinski insulin, u vecem si problemu, jer je u islamskim zemljama zabranjen kao takav. Ovo je samo ilustracija problema, negira se tip insulina koji je od svinje, ako mi to spasava zivot, ne interesuje me, na meni je da odlucim sta da ubrizgam kako bih spasio sebi zivot, a ne da mi to odredjuje knjiga napisana prije 1400 godina. Isto vazi i za sve hriscanske, hindu, judaisticke, svete knjige. Baziram svoje misljenje samo na opiplivim dokazima, ne na produktima fantazije. Nauka, nikada religija, istorija, nikada mit ili legenda. Cinjenice. Ne bajke.
Sve same predrasude, nisi ti vidio nauke.
Kikibombona

#555 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Kikibombona »

jeza u ledja wrote:
Tebi i ovom badi kauntu iznad - prvo, nije tacno da nije postojao nijedan napad u Evropi, no ranije su postojale neki drugi prioriteti, (Palestina/Izrael, Iran), pa su se desavale otmice aviona, napadi na izrelske ambasade, i tako. NARAVNO da je rast islamskog terorizma dijelom uzrokovan i uplitanjem zapadnih sila na BI (i ranije kolonizacijom) no prebaciti problem i krivicu na Zapad je smijesno jer je problem ocigledno mnogo dublji.

Btw, da li trebam navoditi arapsko divljanje prije 9/11?
I to je bio odgovor na nasilje u Palestini. Amerika i Evropa su bile itekako involvirane u iracko-iranski rat.

Arapi se krse medjusobno. I svete se jedni drugima. A kada ih napadne zapad, osvetit ce se njima.

Malo je ovo licemjerno. Zapad masakrkra po BI a za se niko na zapadu ne cese. Kao da oni vole umirsti i patiti, preko noci ostati bez icega, zivjeti u blatu satorskog naselja. Svi su oguglali na patnju tih ljudi. I ne gleda ih se kao neke ljude. I kada se neka budala medju njima osveti na pogresan nacin, svi se hvataju za glavu i cude. Pa nisu ni ti Arapi spuzva koja moze beskonacno upijati svako sranje.
Drvosjeca iz Dejcica

#556 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Deda Kurcoje wrote:
Deda Kurcoje wrote:Ja sam postavio link lijecenje kur'anom, gdje se daje objasnjenje za diabetes, gdje dzin zadrzava insulin u pankreasu I ne dozvoljava istom da regulira nivo glukoze u krvi, na istoj stranici se govori o hidzami I naravno kompletno ste PREVIDJELI IDIOTIZAM tvrdnje da dzin ZADRZAVA insulin u pankreasu I krenuli u odbranu hidzame (to sto neki sportisti istu praktikuju ne znaci samo po sebi da je ista validna metoda za lijecenje bolesti, kao diabetes, npr.). Klasika. To nije bila poenta posta. Poenta je ukazivanje na opasnost religije u svakodnevnom zivotu. Bez insulina se ne zivi, umire se. Nema te hidzame koja ce da spusti nivo secera u krvi, samim pustanjem krvi, stvari ne funkcioniraju na taj nacin, jer je glavna funkcija insulina da „ugura“ secer u celije, gde ce se on metabolisati, pretvoriti u energiju, i od cega zavise funkcije svih organa i tkiva. Neko ko to zanemaruje, a dijabeticar je, recimo tipa 1 bez insulina ce da umre u vrlo kratkom Roku (infarct, mozdani udar, otkazivanje bubrega, gangrena, itd.). A, vi o hidzami I sportistima.
Razumijem ali opet ne kontam kako to tebe ugrožava i kako je to dokaz bilo čemu pogotovo onome što tvrdiš za islam? Ako se vratiš na moj post lijepo sam rekao da je pravo svakoga da vjeruje u džine, Harry Potera, Djeda Mraza, Crvenkapicu...itd. Isto tako jedna kršćanska sekta ne dozvoljava transfuziju jer smatra...bla, bla, bla. Jbg. i meni je to nerazumno ali to nije prijetnja i opasnost ako odrasla osoba vjeruje u takve stvari?
Pa, jeste frajeru, jer ako si u islamskoj zemlji I ako si ostao bez insulina, a koristis recimo svinski insulin, u vecem si problemu, jer je u islamskim zemljama zabranjen kao takav. Ovo je samo ilustracija problema, negira se tip insulina koji je od svinje, ako mi to spasava zivot, ne interesuje me, na meni je da odlucim sta da ubrizgam kako bih spasio sebi zivot, a ne da mi to odredjuje knjiga napisana prije 1400 godina. Isto vazi i za sve hriscanske, hindu, judaisticke, svete knjige. Baziram svoje misljenje samo na opiplivim dokazima, ne na produktima fantazije. Nauka, nikada religija, istorija, nikada mit ili legenda. Cinjenice. Ne bajke.
Vidiš ja se slažem da je nauka ispred religije ali isto tako kao agnostik mislim da i nauka bez zdrave primjese malo religije nije kompletna i ne može dati sve odgovore. Barem ne za sada. Inzulin kojeg si se uhvatio nigdje nije kod muslimana zabranjen, osim ako je svinjskog porjekla, ali ima i onaj koji nije. Dakle inzulin u islamu generalno nije sporan niti je odbijanje svinjskog inzulina dokaz da je neko islamista i terorista.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 20/12/2016 23:53, edited 1 time in total.
Point.

#557 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Point. »

Deda Kurcoje wrote:Ja sam postavio link lijecenje kur'anom, gdje se daje objasnjenje za diabetes, gdje dzin zadrzava insulin u pankreasu I ne dozvoljava istom da regulira nivo glukoze u krvi, na istoj stranici se govori o hidzami I naravno kompletno ste PREVIDJELI IDIOTIZAM tvrdnje da dzin ZADRZAVA insulin u pankreasu I krenuli u odbranu hidzame (to sto neki sportisti istu praktikuju ne znaci samo po sebi da je ista validna metoda za lijecenje bolesti, kao diabetes, npr.). Klasika. To nije bila poenta posta. Poenta je ukazivanje na opasnost religije u svakodnevnom zivotu. Bez insulina se ne zivi, umire se. Nema te hidzame koja ce da spusti nivo secera u krvi, samim pustanjem krvi, stvari ne funkcioniraju na taj nacin, jer je glavna funkcija insulina da „ugura“ secer u celije, gde ce se on metabolisati, pretvoriti u energiju, i od cega zavise funkcije svih organa i tkiva. Neko ko to zanemaruje, a dijabeticar je, recimo tipa 1, bez insulina ce da umre u vrlo kratkom roku (infarct, mozdani udar, otkazivanje bubrega, gangrena, itd.). A, vi o hidzami I sportistima. Po pitanju slike one dvije ratnice, sve je to isto pakovanje, I jedna I druga imaju svoje ublehaske knjige, s time da mi se vise dopada ona manje odjevena, mogu bolje da joj ocijenim attribute.
Bolan gluposti pises. Pa u africi krscanska plemena vjeruju da ako se karindjas sa osobom koja je zarazena HIV-om, da ces time postati imun. Mislim to su sve plemenska praznovjerja. Nisam ti ja neki Bog zna vjernik, pusio sam vutru, pijem, karindjam a nisam ozenjen, kockam, sviram dva istrumenta, pa opem kazem da sam Musliman. Mozda za neke nisam, boli me kurac.
Poenta je da ja odlucujem sam u kakvoj mjeri se drzim vjere, tu imam potpunu slobodu, nisam od onih kojima samoproglaseni licemjerni sejici i takozvani dokroti Islama vode zivot i govore sta, kad i gdje.
jeza u ledja

#558 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by jeza u ledja »

ioannes wrote:
jeza u ledja wrote:
ioannes wrote: istrazi prvo zrtve USA i NATOa od 9/11 pa do danas u toj smijuriji zvanoj "rat protiv terora" prije nego sto pokusavas diskreditirati nekoga
Velika vecina ljudi ubijenih u Iraku i Siriji su zrtve napada muslimana. Znaci nije NATO, nije USA.
ljudi su im ilegalno napali zemlje,prouzrokovali kaos, unistili zemlje i dan danas ubijaju...
ti ili si bezobrazan ili ne znas dalje razmisljati od svoje *uzice.
prica sa tobom je zavrsena
Kakve uzice? Malo si drzak, a?

Ilegalno je napadnut Irak. I ja se apsolutno slazem da je to jedan od glavnih uzroka trenutnog haosa na BI. No ti ne citas o cemu se pise, izvlacis zakljucke kako odgovara tvom besmislenom narativu.
Drvosjeca iz Dejcica

#559 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Point. wrote:
Deda Kurcoje wrote:Ja sam postavio link lijecenje kur'anom, gdje se daje objasnjenje za diabetes, gdje dzin zadrzava insulin u pankreasu I ne dozvoljava istom da regulira nivo glukoze u krvi, na istoj stranici se govori o hidzami I naravno kompletno ste PREVIDJELI IDIOTIZAM tvrdnje da dzin ZADRZAVA insulin u pankreasu I krenuli u odbranu hidzame (to sto neki sportisti istu praktikuju ne znaci samo po sebi da je ista validna metoda za lijecenje bolesti, kao diabetes, npr.). Klasika. To nije bila poenta posta. Poenta je ukazivanje na opasnost religije u svakodnevnom zivotu. Bez insulina se ne zivi, umire se. Nema te hidzame koja ce da spusti nivo secera u krvi, samim pustanjem krvi, stvari ne funkcioniraju na taj nacin, jer je glavna funkcija insulina da „ugura“ secer u celije, gde ce se on metabolisati, pretvoriti u energiju, i od cega zavise funkcije svih organa i tkiva. Neko ko to zanemaruje, a dijabeticar je, recimo tipa 1, bez insulina ce da umre u vrlo kratkom roku (infarct, mozdani udar, otkazivanje bubrega, gangrena, itd.). A, vi o hidzami I sportistima. Po pitanju slike one dvije ratnice, sve je to isto pakovanje, I jedna I druga imaju svoje ublehaske knjige, s time da mi se vise dopada ona manje odjevena, mogu bolje da joj ocijenim attribute.
Bolan gluposti pises. Pa u africi krscanska plemena vjeruju da ako se karindjas sa osobom koja je zarazena HIV-om, da ces time postati imun. Mislim to su sve plemenska praznovjerja. Nisam ti ja neki Bog zna vjernik, pusio sam vutru, pijem, karindjam a nisam ozenjen, kockam, sviram dva istrumenta, pa opem kazem da sam Musliman. Mozda za neke nisam, boli me kurac.
Poenta je da ja odlucujem sam u kakvoj mjeri se drzim vjere, tu imam potpunu slobodu, nisam od onih kojima samoproglaseni licemjerni sejici i takozvani dokroti Islama vode zivot i govore sta, kad i gdje.
:thumbup: Isti sam ti takav, mada u ovim nekim godinama i sa porodicom neke stvari ne dolikuje da radim. :mrgreen:
Deda Kurcoje

#560 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Deda Kurcoje »

[quote="Drvosjeca iz Dejcica"

Vidiš ja se slažem da je nauka ispred religije ali isto tako kao agnostik mislim da i nauka bez zdrave primjese malo religije nije kompletna i ne može dati sve odgovore. Barem ne za sada. Inzulin kojeg si se uhvatio nigdje nije kod muslimana zabranjen, osim ako je svinjskog porjekla, ali ima i onaj koji nije. Dakle inzulin u islamu generalno nije sporan niti je odbijanje svinjskog inzulina dokaz da je neko islamista i terorista.[/quote]

Insulin sam ti naveo kao primjer, naravno da znam za ljudski, sinteticki ili govedji. Radi se o ZABRANI, baziranoj na misljenju jednog covjeka,Muhameda, mogao je biti I Isus, nebitno (koji nije ni postojao, nema nikakvog, apsolutno nikakvog traga u istorijskim zapisima tog vremena o postojanju istog), ZABRANI staroj 1400 godina. Necu zabrane. Necu da mi religija kroji pravila. Hocu pivo. Hocu svinsko pecenje. I ovdje, I u Mekki, I u Kanadi...Moze li? Ne moze! Gdje? U Mekki I u Sarajevu. U restoranu, ne kod kuce.
insomnia78

#561 Re: RE: Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
I pitao sam za Evropu. Zasto prije Afganistana nije bio NIJEDAN napad?
Naravno da je bilo. Im'o si napad na metro i vozove u Parizu 95-e ili npr. napad na onaj restoran u Spaniji 85. Pun kurac napada na ambasade Izraela. Otmice aviona. Bla, bla
Deda Kurcoje

#562 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Deda Kurcoje »

Point. wrote:
Ma, nisi ti nikakav muslimanski vjernik. Ni po izrazavanju, ni po ponasanju. Mozda si hriscanin, musliman nisi.
Last edited by Deda Kurcoje on 21/12/2016 00:01, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#563 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by jeza u ledja »

Kikibombona wrote:
jeza u ledja wrote:
Tebi i ovom badi kauntu iznad - prvo, nije tacno da nije postojao nijedan napad u Evropi, no ranije su postojale neki drugi prioriteti, (Palestina/Izrael, Iran), pa su se desavale otmice aviona, napadi na izrelske ambasade, i tako. NARAVNO da je rast islamskog terorizma dijelom uzrokovan i uplitanjem zapadnih sila na BI (i ranije kolonizacijom) no prebaciti problem i krivicu na Zapad je smijesno jer je problem ocigledno mnogo dublji.

Btw, da li trebam navoditi arapsko divljanje prije 9/11?
I to je bio odgovor na nasilje u Palestini. Amerika i Evropa su bile itekako involvirane u iracko-iranski rat.

Arapi se krse medjusobno. I svete se jedni drugima. A kada ih napadne zapad, osvetit ce se njima.

Malo je ovo licemjerno. Zapad masakrkra po BI a za se niko na zapadu ne cese. Kao da oni vole umirsti i patiti, preko noci ostati bez icega, zivjeti u blatu satorskog naselja. Svi su oguglali na patnju tih ljudi. I ne gleda ih se kao neke ljude. I kada se neka budala medju njima osveti na pogresan nacin, svi se hvataju za glavu i cude. Pa nisu ni ti Arapi spuzva koja moze beskonacno upijati svako sranje.
Kako mislis niko se na Zapadu ne pocese? Kako treba da se pocesem de mi reci? Ti mislis da se ti ceses?
Mislis to je tako jednostavno. Pocesemo se ja i moja raja i cica mica zavrsena prica?

I ta prica, na BI narod gine svakodnevno, na Zapadu jedan teroristicki napad odmah uzbuna....mislim, sta ocekujes, ali fakat? Ali fakat stvarno jesmo li mi u nekoj emisiji, ili? :-)

A evo i ovi napadi polako postaju svakodnevnica, i pravo da ti kazem nisu vise vijest kakva bi bila prije 10 godina. Ima i do toga. Isto je vazilo i za haos u Iraku.
Dr Baltazar

#564 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Dr Baltazar »

Deda Kurcoje wrote:
Vidiš ja se slažem da je nauka ispred religije ali isto tako kao agnostik mislim da i nauka bez zdrave primjese malo religije nije kompletna i ne može dati sve odgovore. Barem ne za sada. Inzulin kojeg si se uhvatio nigdje nije kod muslimana zabranjen, osim ako je svinjskog porjekla, ali ima i onaj koji nije. Dakle inzulin u islamu generalno nije sporan niti je odbijanje svinjskog inzulina dokaz da je neko islamista i terorista.
Insulin sam ti naveo kao primjer, naravno da znam za ljudski, sinteticki ili govedji. Radi se o ZABRANI, baziranoj na misljenju jednog covjeka,Muhameda, mogao je biti I Isus, nebitno (koji nije ni postojao, nema nikakvog, apsolutno nikakvog traga u istorijskim zapisima tog vremena o postojanju istog), ZABRANI staroj 1400 godina. Necu zabrane. Necu da mi religija kroji pravila. Hocu pivo. Hocu svinsko pecenje. I ovdje, I u Mekki, I u Kanadi...Moze li? Ne moze! Gdje? U Mekki I u Sarajevu. U restoranu, ne kod kuce.
Pa naučniče, slijedi svoju mamu koja je dokazala da svinjetina i nije baš zdrava za ljudski organizam.

Nije postojao ? :lol: :lol: :lol: :lol: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: Jesi dobar ? :hitna:

Neće moći ovdje dok je nas. Beograd, Zagreb pa loči i jedi krmetinu :) :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#565 Re: RE: Re: Teroristicki napad u Berlinu

insomnia78 wrote:
Kikibombona wrote:
I pitao sam za Evropu. Zasto prije Afganistana nije bio NIJEDAN napad?
Naravno da je bilo. Im'o si napad na metro i vozove u Parizu 95-e ili npr. napad na onaj restoran u Spaniji 85. Pun kurac napada na ambasade Izraela. Otmice aviona. Bla, bla
Bilo je istina ali rjeđe, ovo od 2001 je postalo k'o dobar dan. :roll: Ja bih rekao da je jedan od uzoka ovog današnjeg problema počeo sa podrškom mudžahedinima u Avganistanu u borbi protiv Rusa. Pa je li ono Rambo onomad sam pobio dva korpusa crenih u Avganistanu. :mrgreen:
insomnia78

#566 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by insomnia78 »

Vidi se mir. Nema govora
cyprus

#567 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by cyprus »

Politički islam je uskrsnuo 1979. godine u Iranu... Jeste da šiiti i suniti nisu isto, ali tu je korijen...
jeza u ledja

#568 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by jeza u ledja »

daddy-kool wrote: Odgovor obojici je da to nije islam.
Isto kao što Colonel Sanders, nije pravi pukovnik, ili Dr Dre pravi doktor, tako i taj sajt ima veze sa islamom.
Kolega, ne zelim ulaziti u detalje islama ili bilo koje druge religije. Meni je licno to gubljenje vremena, cak i sa znanjem da je to poznavanje opste kulture. Jednostavno ne mogu.
Nije ba rijec o tom linku uopste, nego o Kuranu i Bibliji, to su bolan knjige pune opisa nasilja i poziva na nasilje najgore vrste, pogotovo bilbija...(ne znam sto je napisah velikim slovom. :D )

Ljudi su jednostavno izabrali dijelove knjiga koje im odgovaraju, a ostalo zanemarili. Nisu fundamentalisti. Oni koji ih malo bukvalnije interpretiraju, ili iz njih dalje izvlace cudne zakljucke - to su ovi sto se danas razaraju.
Naravno, ultimativno to je do njih, ne do neke knjige. Ali sad shvatas sta mislim kad kazem problem i jeste i nije u islamu.
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Gdje se u hidžami, onaj link što je postavio Deda, konkretno spominje nasilje? :? Ja ću prvi to osuditi bez ustučavanja.
Ovo iznad je odgovor i tebi.
Last edited by jeza u ledja on 21/12/2016 00:15, edited 1 time in total.
daddy-kool

#569 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by daddy-kool »

cyprus wrote:Politički islam je uskrsnuo 1979. godine u Iranu... Jeste da šiiti i suniti nisu isto, ali tu je korijen...
Terorizam je oružje slabih i očajnih, počelo je sa Palestincima, Afganistancima i sl.
Ali bilo je terorizma u Evropi i prije 100 godina.
Deda Kurcoje

#570 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Deda Kurcoje »

jeza u ledja wrote:
daddy-kool wrote: Odgovor obojici je da to nije islam.
Isto kao što Colonel Sanders, nije pravi pukovnik, ili Dr Dre pravi doktor, tako i taj sajt ima veze sa islamom.
Kolega, ne zelim ulaziti u detalje islama ili bilo koje druge religije. Meni je licno to gubljenje vremena, cak i sa znanjem da je to poznavanje opste kulture. Jednostavno ne mogu.
Nije ba rijec o tom linku uopste, nego o Kuranu i Bibliji, to su bolan knjige pune opisa nasilja i poziva na nasilje najgore vrste, pogotovo bilblija...(ne znam sto je napisah velikim slovom. :D )

Ljudi su jednostavno izabrali dijelove knjiga koje im odgovaraju, a ostalo zanemarili. Nisu fundamentalisti. Oni koji ih malo bukvalnije interpretiraju, ili iz njih dalje izvlace cudne zakljucke - to su ovi sto se danas razaraju.
Naravno, ultimativno to je do njih, ne do neke knjige. Ali sad shvatas sta mislim kad kazem problem i jeste i nije u islamu.
Dzaba, svako objasnjenje dozivljavaju kao kritiku na svoj racun, identifikacija sa religioznom grupom je apsolutna I koliko god da se koristi zdravo rezonovanje, kod vjernika isto ne prolazi, jer imaju brainwashed filtere, koji im ne dopustaju sagledavanje istog. A, ima I IQ udjela I obrazovanje, naravno.
Point.

#571 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by Point. »

Dr Baltazar wrote: Jez hajd malo ohladi. Zima je u USA, ali ne daje ti to pravo da pretjeruješ.

Jučer poginulo par ljudi u Berlinčiću, digla se frka odmah kao da je milion ljudi izginulo. Neko se malo kamionom igrao i pogriješio rutu - ništa strašno.

U Iraku redovno bombe bacaju, ubijaju po 15-20 porodica iz korijena i prođe 1 vijest u 5 dana o tome.

Ako ti nije dovoljno, vakat je za pretrage.
Cuj nista strasno. Koji blesnik jebote. I furas se da si svabo, bajern ovo ono.
jeza u ledja

#572 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote:Politički islam je uskrsnuo 1979. godine u Iranu... Jeste da šiiti i suniti nisu isto, ali tu je korijen...
Mah. Mozemo ovako unazad decenijama. Dugo godina se vrtio problem Izrael/Palestina (naravno, i sad), samo se ideologija od panarabizma, preko socijalizma, promjenila danas na radikalni islam, ili koji je vec termin najprihvatljiviji.

Nervira cinjenica da ti ljudi nisu u stanju skontati sta je za njih dobro, a da vecina onda ispasta zbog daljeg nasilja nastalog tim, ili se i sami radikalizuju. Vrtlog zla, u kom ucestvuju svi, pocevsi od Amerike pa sve do onog nomada u pustinji. Ali najveca odgovornost mora da je na njima samima, jer oni sami osjete 99% tog nasilja, jada i bijede.
Ako nesto ne moze, probaj sta moze, ne udaraj glavom od zid. Tako radi i Evropa, tako radi i Amerika i ostatak naprednog svijeta. Ne moze sve kako ti zelis.
cyprus

#573 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by cyprus »

daddy-kool wrote:
Terorizam je oružje slabih i očajnih, počelo je sa Palestincima, Afganistancima i sl.
Ali bilo je terorizma u Evropi i prije.
Osnovna izvornog palestinskog pokreta nije bio islam, nego nacionalizam... Za njih se nije mogao vezati pojam islamskog terorizma... Tek sa stupanjem Hamasa na scenu se može govoriti i o tome...
daddy-kool

#574 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by daddy-kool »

jeza u ledja wrote:
Pazi, da neka budala skonta da počne da provodi samostalno zakonik USA po vlastitom shvatanju (pa zatvara, ubija i muči ljude jer i u tom zakoniku USA ima smrtna kazna, pa zatvaranje ljudi u samice, pa ekonomsko kažnjavanje), to ne obezvrjeđuje taj zakonik kao zakonik, nego je budala - budala. Kontaš li sada i šta ja želim da kažem?
aratet

#575 Re: Teroristicki napad u Berlinu

Post by aratet »

To jeste bio jedan veliki sok, ali korijen politickog Islama lezi u organizaciji"Muslimansko bratstvo", otprilike vecina ovih grupacija za koje cujemo po bliskom istoku imaju dosta veze s njima.
Post Reply