Nece skinuti sve sto si nekad imao pa brisao itd itd, ponudit će instalaciju samo onih koje su posljednje bile instalirane ma telefonu, uostalom nije strašno da ponovo downloaduje app sa interneta nema ograničenja za kolicinu saobracaja [emoji2]medeni99 wrote:meni nikad nije ponudio niti bi i volioo, jer na play storu imam 100 aplikacija od kojih nabacim tek trećinuAzrail wrote:Može i android. Synca sa google play store i kad zamjeniš uređaj ponudi ti da ti instalira sve isto automatski.medeni99 wrote:ja ne mogu gatat šta ti misliš, a šta napišeš
napisao si da i itunes sinka aplikacije preko interneta, što NIJE tačno
sinka ih preko PC-a gdje je na hard disku memoriso te aplikacije
to android NE MOŽE
a MIU ima istu foru, tj. ima isto svoje itunese
osim toga čitaj pažljivo i redom
sa play stora će downloadat koristeći internet, itunesima ne treba internet jer povlači aplikacije iz svoje memorije na hard disku a nešto slično sam i ja napravio sa androidom, jer većinu aplikacija imam na PC a i na SD pa ih samo prekopiram u memoriju novog telefona i zaredam instaliranje
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
-
Dzevy
#551 Re: RE: Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
-
Azrail
#552 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Tačno takoDzevy wrote:Nece skinuti sve sto si nekad imao pa brisao itd itd, ponudit će instalaciju samo onih koje su posljednje bile instalirane ma telefonu, uostalom nije strašno da ponovo downloaduje app sa interneta nema ograničenja za kolicinu saobracaja [emoji2]medeni99 wrote:meni nikad nije ponudio niti bi i volioo, jer na play storu imam 100 aplikacija od kojih nabacim tek trećinuAzrail wrote: Može i android. Synca sa google play store i kad zamjeniš uređaj ponudi ti da ti instalira sve isto automatski.
osim toga čitaj pažljivo i redom
sa play stora će downloadat koristeći internet, itunesima ne treba internet jer povlači aplikacije iz svoje memorije na hard disku a nešto slično sam i ja napravio sa androidom, jer većinu aplikacija imam na PC a i na SD pa ih samo prekopiram u memoriju novog telefona i zaredam instaliranje
-
medeni99
#553 Re: Xiaomi mobiteli
ja ponavljam meni nije ponudio instalaciju aplikacija kad sam mjenjao mobitele a po prijavi na play store
kako kome, ja imam paket na mobilnom koji broji bobe
drugo, sve duže traje, ponavljam, itunesi završe sve za 10 do 15 minuta a i manje gdje nema puno aplikacija, ja sam imao vagon
drugo, sve duže traje, ponavljam, itunesi završe sve za 10 do 15 minuta a i manje gdje nema puno aplikacija, ja sam imao vagon
-
Dzevy
#554 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Pa fino se igras sa AppStoreom i podesis da update vrsi iskljucivo kad je spojen na wi-fi. Uostalom vecina interneta danas ima brzinu downloada 10+Mbps tako da osim ako nemas nekoliko GB aplikacija sve ce se skinuti u navedenih 15-ak min tako da je to na isto.medeni99 wrote:ja ponavljam meni nije ponudio instalaciju aplikacija kad sam mjenjao mobitele a po prijavi na play store
Trebao je (msm prvi put kad mjenjas tel i postavljas vec koristenu adresu) obično ponudi, ako dobiješ onda msm da nece vise to nuditi. U svakom slučaju mozed pogledati po postavkama.
-
medeni99
#555 Re: Xiaomi mobiteli
nema potrebe, reko sam da imam način, sve app su mi ili na SD ili ih prebacim na internu mobitela i samo raspleti instalacije, doduše neke treba onda updateovat na novije verzije
- zforumas
#556 Re: Xiaomi mobiteli
Napisao sam da te itunes veze za PC (sinca sa PCa) a play store za net (jbg tesko mi preko moba bilo natenane)medeni99 wrote:ja ne mogu gatat šta ti misliš, a šta napišeš
napisao si da i itunes sinka aplikacije preko interneta, što NIJE tačno
sinka ih preko PC-a gdje je na hard disku memoriso te aplikacije
to android NE MOŽE
a MIU ima istu foru, tj. ima isto svoje itunese
-
medeni99
#557 Re: Xiaomi mobiteli
Poznati kineski analitičar Kevin Wang je na svom Weibo profilu objavio i interesantnu informaciju koja nam otkriva uređaje koji prvi dolaziti sa ovim novim čipsetom. Prema njegovi tvrdnjama prvi uređaj na globalnoj razini sa novim Snapdragonom 835 će biti nitko drugi nego novi Samsung Galaxy S8, a ta čast će u kini pripasti nikome drugome nego novome Xiaomiju Mi6.
Što se tiče datuma izlaska ovih uređaja Wang spominje početak ožujka 2017. što je bilo i za očekivati budući da će i Galaxy S8 i Xiaomi Mi6 najvjerojatnije biti predstavljeni nekada u sklopu MWC-a koji će se i ove godine održati u Barceloni od 27.2 do 2.3.
http://www.balkangadgets.com/evo-koji-c ... gonom-835/

Što se tiče datuma izlaska ovih uređaja Wang spominje početak ožujka 2017. što je bilo i za očekivati budući da će i Galaxy S8 i Xiaomi Mi6 najvjerojatnije biti predstavljeni nekada u sklopu MWC-a koji će se i ove godine održati u Barceloni od 27.2 do 2.3.
http://www.balkangadgets.com/evo-koji-c ... gonom-835/

- valjuga
#558 Re: Xiaomi mobiteli
Ajmo prijedlog za Xiaomi telefon sa naznakom na kameru i otisak prsta (Pogotovo ako je s prednje strane) uzeo bi u obzir i otisak sa zadnje strane ako je kamera ekstra.
Hvala
Hvala
-
medeni99
#559 Re: Xiaomi mobiteli
Najbolje na ovom site
http://www.devicespecifications.com/en/brand/1e7667
pregledaš sam sve modele ulazeću u detaljne specifikacije gdje su navedene za cameru
Zanimljivo da skupi Mi Mix ili Mi 5s imaju otvor blende (osnovni preduslov za dobru cameru) tek f 2.0
Samsung s7 kao referenca za trenutno najbolju mobitel cameru
Ima f 1.7
http://www.devicespecifications.com/en/model/16f73a49
http://www.devicespecifications.com/en/brand/1e7667
pregledaš sam sve modele ulazeću u detaljne specifikacije gdje su navedene za cameru
Zanimljivo da skupi Mi Mix ili Mi 5s imaju otvor blende (osnovni preduslov za dobru cameru) tek f 2.0
Samsung s7 kao referenca za trenutno najbolju mobitel cameru
Ima f 1.7
http://www.devicespecifications.com/en/model/16f73a49
-
Pake
#560 Re: Xiaomi mobiteli
Šaomi mobiteli su dobri samo im u BH fali dobar distributer sa servisnom podrškom, čudno da neki manje poznati i lošiji kineski brendovi imaju , npr. Elephone, Intex, Oukitel preko uni-experta a morate priznat da su Šaban brandovi spram Šaomija
- HardCore
#561 Re: Xiaomi mobiteli
Idul vise ti telefoni, evo sad ce mjesec 
- zlo zlo
#562 Re: Xiaomi mobiteli
čekamo, danas se požalih na gb da ne radi TN, rekli vidit 3-5 dana što je s njim, tome će biti mj dana.
-
medeni99
#563 Re: Xiaomi mobiteli
Evo 4-orka jeftinija nego je bila na gearbestu, pa ko voli nek izvoli...
https://m.aliexpress.com/item/198956676 ... 0.0.HG0yAd
https://m.aliexpress.com/item/198956676 ... 0.0.HG0yAd
- AhmetShabo
#564 Re: Xiaomi mobiteli
Toplo preporucujem ovu cetvorku
- zlo zlo
#565 Re: Xiaomi mobiteli
jesi li ti išta sredio? poslao mobitel na servis bez baterije itd?AhmetShabo wrote:Toplo preporucujem ovu cetvorku
-
medeni99
#566 Re: Xiaomi mobiteli
Zar i ti sine Brute
iako ti je riknula
iako ti je riknula
- AhmetShabo
#567 Re: Xiaomi mobiteli
moja cetvorka od 400 KM je trenutno vrijedna kao svaki kamen koji nadjete ispred svoje kucezlo zlo wrote:jesi li ti išta sredio? poslao mobitel na servis bez baterije itd?AhmetShabo wrote:Toplo preporucujem ovu cetvorku
- zlo zlo
#568 Re: Xiaomi mobiteli
pa sto se fino ne dogovoriš da izvadiš bateriju i pošalješ ga? s njime kopiju od carine i da s time vrati.
- AhmetShabo
#569 Re: Xiaomi mobiteli
nosio sam na servis, nije do baterije, kaze lik da baterija ima struju i da je ispravna. A cim mi telefon ne prepoznaje PC, onda je problem hardwerski, vjerovatno maticna ploca. Ako im posaljem mobitel bez baterije, onda vjerovatno gubim garanciju i nece mi htjeti uvaziti reklamaciju..zlo zlo wrote:pa sto se fino ne dogovoriš da izvadiš bateriju i pošalješ ga? s njime kopiju od carine i da s time vrati.
- zlo zlo
#570 Re: Xiaomi mobiteli
pa prvo upitaš tamo, kažeš tako i tako je zakon, ne može s baterijom, ili ako si blizu granice gdje pa izvana pošalješ. ne šteti pitat bar dali može.
-
medeni99
#571 Re: Xiaomi mobiteli
Gdje ćeš bacit taj "kamen" da ga pokupimAhmetShabo wrote:moja cetvorka od 400 KM je trenutno vrijedna kao svaki kamen koji nadjete ispred svoje kucezlo zlo wrote:jesi li ti išta sredio? poslao mobitel na servis bez baterije itd?AhmetShabo wrote:Toplo preporucujem ovu cetvorku
-
cassius
#572 Re: Xiaomi mobiteli
Naruci maticnu plocu. Nije to tesko zamjenit.AhmetShabo wrote:nosio sam na servis, nije do baterije, kaze lik da baterija ima struju i da je ispravna. A cim mi telefon ne prepoznaje PC, onda je problem hardwerski, vjerovatno maticna ploca. Ako im posaljem mobitel bez baterije, onda vjerovatno gubim garanciju i nece mi htjeti uvaziti reklamaciju..zlo zlo wrote:pa sto se fino ne dogovoriš da izvadiš bateriju i pošalješ ga? s njime kopiju od carine i da s time vrati.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#573 Re: Xiaomi mobiteli
Ja bih bjezao od online prodaje i Kineza. 
- AhmetShabo
#574 Re: Xiaomi mobiteli
odakle care, gdje cu je naci za moj model.. gledo sam na netu, lakse plutonij naci nego maticnu za mi4 3/64cassius wrote:Naruci maticnu plocu. Nije to tesko zamjenit.AhmetShabo wrote:nosio sam na servis, nije do baterije, kaze lik da baterija ima struju i da je ispravna. A cim mi telefon ne prepoznaje PC, onda je problem hardwerski, vjerovatno maticna ploca. Ako im posaljem mobitel bez baterije, onda vjerovatno gubim garanciju i nece mi htjeti uvaziti reklamaciju..zlo zlo wrote:pa sto se fino ne dogovoriš da izvadiš bateriju i pošalješ ga? s njime kopiju od carine i da s time vrati.
-
jarobot
#575 Re: Xiaomi mobiteli
Naruci maticnu plocu. Nije to tesko zamjenit.[/quote]AhmetShabo wrote:nosio sam na servis, nije do baterije, kaze lik da baterija ima struju i da je ispravna. A cim mi telefon ne prepoznaje PC, onda je problem hardwerski, vjerovatno maticna ploca. Ako im posaljem mobitel bez baterije, onda vjerovatno gubim garanciju i nece mi htjeti uvaziti reklamaciju..cassius wrote:pa sto se fino ne dogovoriš da izvadiš bateriju i pošalješ ga? s njime kopiju od carine i da s time vrati.
odakle care, gdje cu je naci za moj model.. gledo sam na netu, lakse plutonij naci nego maticnu za mi4 3/64[/quote]
Eto sad smo mi što kupimo telefon kod operatera sa garancijom i platimo skuplje levati . Da li je baš tako ????