Nije poceo rat, Dodo nije uhapsen, sve se polako slijeze, nema druge nego proglasiti Baketovu pobjedu
Dan (i) nakon referenduma u RS
- dječak sa šibicama
#551 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Bake izdominisao.
Nije poceo rat, Dodo nije uhapsen, sve se polako slijeze, nema druge nego proglasiti Baketovu pobjedu
-
daddy-kool
#552 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Gojeni H wrote:
Opcije jesu ogranicene ali ih ima dovoljno, samo trebaju muda (da prosti zenski svijet).
Proglasite Dejtonski sporazum nevazecim, povucite Savjet ministara i odgovornosti unutar Federacije i napravite balkanski Kipar ... ako smijete, vagine jedne.
Može se svašta zakuhat', samo moraš imati jasan pregled gdje si sada i viziju gdje hoćeš da ideš.
Sa ovakvim igračima se jedino može igrati da se na svaku eskalaciju odgovara sljedećim dizanjem uloga i pozivanjem blefa, pa dok nešto ne pukne - il' velikosrpska politika, il' ove jalove i impotentne institucije.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#553 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
O Laki nam je malo.nervozan. Gdje ste sad Gandijevci da vidite ovaj ratnohuskacki post? Gdje ste misevi? Smiri se Laki. Peace! Ne daj da te odvedu u rov. Jebo Dodika i RS, pa necemo valjda za te dvije nebotne stvari ratovati?RNG_25 wrote: Reče sve uznemireniji nebitni čovjek po 542742087 put u zadnjih 5-10 godina. Dodik nije gotov, niti će biti, a ako i bude - on je posadio sjeme i otvorio put disolucije BiH. Vidjet ćemo samo još da li se to može spriječiti i obrnuti, lično optimista nisam, ali moram i to reći da ne ispadne da znam budućnost...
- animus
#554 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Mogli bi mi Baketu promjeniti nadimak uskoro. Ovo ridjobradi je prevazisao. Mislim da je vec spreman da preuzme titulu Inseminatora. Oplodio je sve glavne likove u ovom nasem filmu. Doduse Baja se jos otima ali Bake ne vadi jos uvijek.
- Gojeni H
#555 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ovo fakat nadrealnooo ...ultima_palabra wrote:Jebo Chucka Norrisa i Stevena Seagala šta Bake radi...
Pashche se usere kad 300 ljudi izadje na proteste, a sad hebo igru i Beogradu i Banja Luci.
Aman ja Rabbi, ...
- ultima_palabra
#556 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ili kako mali Mujica zamislja politiku...JThomas wrote:dugo vremena sam samo čitao forum i odlučio da se registrujem...ultima_palabra wrote:Jebo Chucka Norrisa i Stevena Seagala šta Bake radi...
- animus
#557 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
On je slab samo na vlastiti narod. Mi mu dodjemo ko Ahilova peta. Ove ostale razbaca ko male mace.Gojeni H wrote:Ovo fakat nadrealnooo ...ultima_palabra wrote:Jebo Chucka Norrisa i Stevena Seagala šta Bake radi...
Pashche se usere kad 300 ljudi izadje na proteste, a sad hebo igru i Beogradu i Banja Luci.
Aman ja Rabbi, ...
- ultima_palabra
#558 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Oplodio je Fahrudina, i to je otprilike to. Ostalo je sve van njegovih dometa.
- Gojeni H
#559 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Nikad bolje vrijeme i bolja situacija za radikalne poteze skalpelom.daddy-kool wrote:Gojeni H wrote:
Opcije jesu ogranicene ali ih ima dovoljno, samo trebaju muda (da prosti zenski svijet).
Proglasite Dejtonski sporazum nevazecim, povucite Savjet ministara i odgovornosti unutar Federacije i napravite balkanski Kipar ... ako smijete, vagine jedne.
Može se svašta zakuhat', samo moraš imati jasan pregled gdje si sada i viziju gdje hoćeš da ideš.
Sa ovakvim igračima se jedino može igrati da se na svaku eskalaciju odgovara sljedećim dizanjem uloga i pozivanjem blefa, pa dok nešto ne pukne - il' velikosrpska politika, il' ove jalove i impotentne institucije.
Bez emocija, politicki, ... ne postuje se sud i drzava, pokusali smo 21 godinu, vrijeme je da mi svoju sudbinu uzmemo u svoje ruke, a drugi nek' srbuju.
Drzava ostaje, ali mi teritoriju PiSija od ovog trenutka smatramo okupiranom teritorijom s kojom imamo sporazum o primirju.
Al' da je Ramo Predsjednik Predsjednistva, mozda bi ovo i proslo.
-
daddy-kool
#560 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ramu za preCjednika!Gojeni H wrote:
- Gojeni H
#561 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Sta nije takozvana?daddy-kool wrote:Ramu za preCjednika!Gojeni H wrote:
Sta nije genocidna?
-
daddy-kool
#562 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=222793
"Apelujem na pravoslavce u BiH da ne ugrožavaju mirovni sporazum, jer ako nema mirovnog sporazuma onda ima rata.""Неки ревизионистички фактори, који желе да пониште Дејтон и да врате стање на оно које је постојало прије Дејтона сада су кренули у оштру офанзиву. Та офанзива је усмјерена према Републици Српској, али и према руководству Српске, односно према Милораду Додику, зато што ефикасно брани њене интересе", рекао је Анђелковић.
Он је оцијенио да такви насртаји који се сада дешавају, односно пријетње и ликвидацијом, хапшењима и прогонима, могу да гурну цијелу БиХ у велику несрећу - и грађане Републике Српске и грађане Федерације БиХ.
"Ми желимо на скупу да апелујемо и на муслимане у БиХ да не раде нешто што ће и њима донијети несрећу, да не покушавају да изазову сукобе стварањем таквих ексцесних могућности као што је угрожавање безбједности предсједника Републике Српске", рекао је Анђелковић.
-
archi_a
#563 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Uklonjen Salihovic. Idemo dalje.
-
daddy-kool
#564 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Gojeni H wrote:
Sta nije takozvana?
Sta nije genocidna?
Jedina bitna karakteristika u ovoj igri je ne popuštati.
Čak ne moraš biti ni nešto pametan.
- KatarinaKosaca
#565 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
archi_a wrote:Uklonjen Salihovic. Idemo dalje.
- Gojeni H
#566 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
daddy-kool wrote:Gojeni H wrote:
Sta nije takozvana?
Sta nije genocidna?
Jedina bitna karakteristika u ovoj igri je ne popuštati.
Čak ne moraš biti ni nešto pametan.
A fakat ne moras ... samo se napravis gljiva i kazes: "Ne postuju sud. Kako se s takvim ljudima moze pricati o bilo cemu?"
-
RNG_25
#567 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
"Cool" priča, ali kakve veze ovo sve ima sa evidentno disfunkcionalnom BiH? Pričaš o dešavanjima u FBiH, koja je ipak znatno druga priča nego RS i po ekstenziji BiH...Budjav_lebac wrote:BiH je u stanju sve to uraditi, a to ces vidjeti kada Ustavni sud potvrdi svoju odluku i kad tuzilastvo zapocne sa hapsenjem.RNG_25 wrote:
BiH de facto nije u stanju štititi svoj autoritet i interese na minimalno 1/2 "svog" teritorija. Ako to nije kvazi-država po definiciji, ne znam šta jeste. Doduše... možda griješim, ipak imaju i federacije i konfederacije, čemu je BiH daleko bliža nego nekoj centralizovanoj državi ili šta već. U tom kontekstu (BiH kao državna zajednica) onda jeste država...
U BiH je takva situacija da se nijedan vozd ne mijesa onom drugom u posao, pustaju jedni druge da vladaju svojim dijelom teritorija. Medjutim, sad je Bake zapoceo sa eliminisanjem politickih protivnika i taj ce proces privesti kraju. Doduse, ne mora se on puno ni truditi kad politicki protivnici sami prave greske u koracima i sami sebe eliminisu.
Kakva je situacija bila prije 2-3 godine ? Imao si jak SDP kojeg je Bake pokopao koalicijom i odlozio ga na deponiju. Imao si FahrA Radoncica koji je konstantno blatio Baketa, a ovaj mu odgovarao sa otvoreni smo za pregovore sa SBB-om. Na kraju dodje do te koalicije i Fahro koji je konstantno pricao protiv nje pojede govno, a Bake postane gospodar. Na kraju posto se Fahro jos malo neckao Bake sredi istragu protiv njega samo da bi mu pokazao ko je lider u Bosnjaka. Sad Fahro sam kaze Bake je gazda. Ovdje je eliminisan Fahro.
Kao treceg politickog protivnika imas HDZ, poganu stranku sa jos poganijim liderom koja suruje sa svakim. Covic pokusavao kupiti glasace pricama o trecem entitetu, Bake rekao nema nista od toga. Covic isao Dodiku, lizao mu dupe, a hrvatski narod zbunjeno gledao u njih dvojicu ne znajuci ko im je sad vodja. Na kraju Bake Covica poklopi sa zakonom o igrama na srecu jer na taj nacin dira u glavne finansijere HDZ-a. Covic se usutio, ne spominje vise ni treci entitet ni Dodika. Znaci jos jedan politicki protivnik eliminisan.
Sad su ostali jos Bake i Dodik. Bake vec vodi 1:0 u setovima jer je ovaj bivol napravio toliko gresaka da ga Marija Tereza ne moze iscupati. Ukoliko Bake ovo do kraja odigra pametno eliminisat ce i zadnjeg protivnika i na neki nacin poljuljati sve drzavotvorne elemente koje ima manji entitet dokazujuci im da je ipak drzavni nivo iznad entitetskog ma sta Dodik njima pricao.
Sve ti ovo pričaš kao da je Dodik glup i kao da isti nema podršku i nije sposoban (i voljan) napraviti i daleko veće stvari, na štetu BiH naravno. Mislim, govorimo o referendumu koji je *otvoreno* najavljivan danima i sedmicama prije nego što će se desiti i svi samo mirno posmatraju kršenje zakona ove države, priča se o tome "smije" li SIPA i društvo nešto učiniti, možda bolje sačekati i td. Presmiješno.
P.S. Sve te "uspjehe" Bakira i SDA ja i ne vidim kao nešto spomena vrijedno, iz samo jednog razloga - to je minimum koji se od tih ljudi i očekuje. Veličati ih za minimum koji su uradili je žalosno.
-
RNG_25
#568 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
...?KatarinaKosaca wrote:O Laki nam je malo.nervozan. Gdje ste sad Gandijevci da vidite ovaj ratnohuskacki post? Gdje ste misevi? Smiri se Laki. Peace! Ne daj da te odvedu u rov. Jebo Dodika i RS, pa necemo valjda za te dvije nebotne stvari ratovati?RNG_25 wrote: Reče sve uznemireniji nebitni čovjek po 542742087 put u zadnjih 5-10 godina. Dodik nije gotov, niti će biti, a ako i bude - on je posadio sjeme i otvorio put disolucije BiH. Vidjet ćemo samo još da li se to može spriječiti i obrnuti, lično optimista nisam, ali moram i to reći da ne ispadne da znam budućnost...
-
pemanapemani
#569 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
RNG_25 wrote:"Cool" priča, ali kakve veze ovo sve ima sa evidentno disfunkcionalnom BiH? Pričaš o dešavanjima u FBiH, koja je ipak znatno druga priča nego RS i po ekstenziji BiH...Budjav_lebac wrote:BiH je u stanju sve to uraditi, a to ces vidjeti kada Ustavni sud potvrdi svoju odluku i kad tuzilastvo zapocne sa hapsenjem.RNG_25 wrote:
BiH de facto nije u stanju štititi svoj autoritet i interese na minimalno 1/2 "svog" teritorija. Ako to nije kvazi-država po definiciji, ne znam šta jeste. Doduše... možda griješim, ipak imaju i federacije i konfederacije, čemu je BiH daleko bliža nego nekoj centralizovanoj državi ili šta već. U tom kontekstu (BiH kao državna zajednica) onda jeste država...
U BiH je takva situacija da se nijedan vozd ne mijesa onom drugom u posao, pustaju jedni druge da vladaju svojim dijelom teritorija. Medjutim, sad je Bake zapoceo sa eliminisanjem politickih protivnika i taj ce proces privesti kraju. Doduse, ne mora se on puno ni truditi kad politicki protivnici sami prave greske u koracima i sami sebe eliminisu.
Kakva je situacija bila prije 2-3 godine ? Imao si jak SDP kojeg je Bake pokopao koalicijom i odlozio ga na deponiju. Imao si FahrA Radoncica koji je konstantno blatio Baketa, a ovaj mu odgovarao sa otvoreni smo za pregovore sa SBB-om. Na kraju dodje do te koalicije i Fahro koji je konstantno pricao protiv nje pojede govno, a Bake postane gospodar. Na kraju posto se Fahro jos malo neckao Bake sredi istragu protiv njega samo da bi mu pokazao ko je lider u Bosnjaka. Sad Fahro sam kaze Bake je gazda. Ovdje je eliminisan Fahro.
Kao treceg politickog protivnika imas HDZ, poganu stranku sa jos poganijim liderom koja suruje sa svakim. Covic pokusavao kupiti glasace pricama o trecem entitetu, Bake rekao nema nista od toga. Covic isao Dodiku, lizao mu dupe, a hrvatski narod zbunjeno gledao u njih dvojicu ne znajuci ko im je sad vodja. Na kraju Bake Covica poklopi sa zakonom o igrama na srecu jer na taj nacin dira u glavne finansijere HDZ-a. Covic se usutio, ne spominje vise ni treci entitet ni Dodika. Znaci jos jedan politicki protivnik eliminisan.
Sad su ostali jos Bake i Dodik. Bake vec vodi 1:0 u setovima jer je ovaj bivol napravio toliko gresaka da ga Marija Tereza ne moze iscupati. Ukoliko Bake ovo do kraja odigra pametno eliminisat ce i zadnjeg protivnika i na neki nacin poljuljati sve drzavotvorne elemente koje ima manji entitet dokazujuci im da je ipak drzavni nivo iznad entitetskog ma sta Dodik njima pricao.
Sve ti ovo pričaš kao da je Dodik glup i kao da isti nema podršku i nije sposoban (i voljan) napraviti i daleko veće stvari, na štetu BiH naravno. Mislim, govorimo o referendumu koji je *otvoreno* najavljivan danima i sedmicama prije nego što će se desiti i svi samo mirno posmatraju kršenje zakona ove države, priča se o tome "smije" li SIPA i društvo nešto učiniti, možda bolje sačekati i td. Presmiješno.
P.S. Sve te "uspjehe" Bakira i SDA ja i ne vidim kao nešto spomena vrijedno, iz samo jednog razloga - to je minimum koji se od tih ljudi i očekuje. Veličati ih za minimum koji su uradili je žalosno.
Odradiš nešto u firmi što si trebao uraditi prije 10 godina. Ne nešto nevjerovatno, nego jebeni posao za koji si plaćen (u ovom slučaju i izabran) i onda te kolege počnu slaviti kao genija.
Na to liči ovo sa Bakirom.
Mislio sam da je to nemoguće čak i u BiH, kad ne lezi vraže.
- bh.tornjak
#570 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
cijela igranka je malo "dublja" nego sto to mnogi mogu i zamisliti
Bake nije toliko jak igrac da bi se sam u sve ovo upustio....za ovo ima presutnu (ali jaku) podrsku SzP, koalicionih partnera sa drzavnog nivoa...
SzP je narodu (svom birackom tijelu) obecao borbu protiv kriminala (privrednog prvenstveno) a do sada nisu ostvarili nikakve rezultate...jer Dodik ima svoje ljude na svim kljucnim mjestima
sada se sve okrenulo naglacke...suspenzijom G.Salihovice pocele su da se uklanjaju prepreke koje su ometale rad tuzilastva...
zbog toga ce SzP da ubere poene koji im sada mnogo znace (a dugorocno tj. za sledece izbore ce time potopiti SNSD za sva vremena)
Bake nabacuje volej apelacijom i ovi vide sansu, malo kao negoduju...malo ovo...malo ono....ali su svjesni ukazane prilike da dobiju izbore i da konacno i na entitetskom nivou vode glavnu rijec...
nemocni da na entitetskom nivou sprovedu svoje obecanje (dato narodu) skontali su da jacanjem drzavnih institucija mogu doci do cilja....
tako da sada imamo cudnu situaciju....da SzP presutno i nerado radi upravo na tome...
cilj ne bira sredstva...a cilj je Dodikov pad....to im je na dohvat ruke...i tu sansu nece ispustiti
Bake nije toliko jak igrac da bi se sam u sve ovo upustio....za ovo ima presutnu (ali jaku) podrsku SzP, koalicionih partnera sa drzavnog nivoa...
SzP je narodu (svom birackom tijelu) obecao borbu protiv kriminala (privrednog prvenstveno) a do sada nisu ostvarili nikakve rezultate...jer Dodik ima svoje ljude na svim kljucnim mjestima
sada se sve okrenulo naglacke...suspenzijom G.Salihovice pocele su da se uklanjaju prepreke koje su ometale rad tuzilastva...
zbog toga ce SzP da ubere poene koji im sada mnogo znace (a dugorocno tj. za sledece izbore ce time potopiti SNSD za sva vremena)
Bake nabacuje volej apelacijom i ovi vide sansu, malo kao negoduju...malo ovo...malo ono....ali su svjesni ukazane prilike da dobiju izbore i da konacno i na entitetskom nivou vode glavnu rijec...
nemocni da na entitetskom nivou sprovedu svoje obecanje (dato narodu) skontali su da jacanjem drzavnih institucija mogu doci do cilja....
tako da sada imamo cudnu situaciju....da SzP presutno i nerado radi upravo na tome...
cilj ne bira sredstva...a cilj je Dodikov pad....to im je na dohvat ruke...i tu sansu nece ispustiti
-
DonieBrasco
#571 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Hoce li se protiv ovog Salihovac dici neka tuzba ili predmet ? Sramota bi bila da i on ne odgovara za sve ove opstrukcije za koje se tereti ?
Ili ce ono standardno samo dobiti novcanu kaznu i prebacit ce ga ne neku nizu poziciju u sudu ?
Ili ce ono standardno samo dobiti novcanu kaznu i prebacit ce ga ne neku nizu poziciju u sudu ?
-
daddy-kool
#572 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

"Neophodno je smiriti situaciju i prevazići tenzije koje je prouzrokovao referendum. To se može postići kroz međusubni dijalog političkih aktera, da bi se pronašlo najbolje rješenje za BiH i Republiku Srpsku.", naveo je Njegovo preosveštenstvo Hrizostom.
-
155_mm
#573 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
znaci nije se zaratilo i bake je zakazaodječak sa šibicama wrote:Bake izdominisao.
dzevdo jes toti?
dodo nije uapsen baketov poraz. pa kakve koristi ima bake od tog apsenja. korist od hapsenja imaju jedino dabicevci. a ne vidim cime su zasluzili da im se pomaze u uklanjanju najveceg politicog protivnika. nek se sami sa njim koprcaju u svom politickom blatu.
-
DonieBrasco
- KatarinaKosaca
#575 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Kao sto me Trump tjera da navijam za Hilari, salonci i Gandijevci na otpor, tako me ovi tjeraju Baketu bez da za to imam ikakav racionalan razlog