Lejla Colak uzvraca udarac!
- raoul duke
#551 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Dobro im ga je Lejla suknula, samo nije trebala na kraju zrtvu glumiti.
- MyTao
#552 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Jeli to svaki musliman ima uvjerenje od zvanicne medicine da je psiko-pizicki zdrav?Drvosjeca iz Dejcica wrote:
To je hipotetičko pitanje, šta bi bilo kad bi bilo. Hipotetički odgovor, DA, vjerovatno bih, ako se ta grupa ljudi odluči da vjeruju da je dildo Bog i ako dobiju uvjerenje od zvanične medicine da su pshiho-fizički zdrave osobe i ako ih država BiH prizna kao religijsku zajednicu.
-
Korisničkoime
#553 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
To je sve uredu međutim pravo na mišljenje prestaje ako se ono odnosi na uskraćivanje nekog mog prava. Mi u BiH imamo pravo na slobodu vjeroispovjesti u to spada i pravo da ne pripadaš ni jednoj vjeroispovjesti da budeš ateista, moje mišljenje da svi na silu treba da budu vjernici ili da ih se prislino deportira i raseli ne može i ne smije biti zaštićeno pravom na mišljenje i pravom na slobodu govora koje iz prvog proizilazi, ono kao takvo nikada nije bilo zamišljeno, ono ne smije ugroziti moje pravo da budem vjernik ili tvoje pravo da budeš ateista.MyTao wrote:Ja, a vjerovatno i Bata branimo slobodu izrazavanja, a ne i glupo misljenje neke djevojke.zeina wrote:A istina je da je nikab i hidzab isto sto i gumena ki.a? Znas i sam da nisi upravu i ne znam cemu toliko nastojanje da branis nesto sto se nicim odbraniti ne moze_BataZiv_0809 wrote:Kako vec rekoh, sve sto je ljudski izbor podlozno je kritici. A ljudi se uvrijede samo kada im se kaze istina.
Neko je jednom rekao... "Ne slazem se sa tim sto imas za reci, ali cu do smrti braniti tvoje pravo da to kazes"
- Drvosjeca iz Dejcica
#554 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Zajednica, vjerska zajednica ključna riječ. Ludaka i psihopata ima u svim vjerskim zajednicama bez razlike.MyTao wrote:Jeli to svaki musliman ima uvjerenje od zvanicne medicine da je psiko-pizicki zdrav?Drvosjeca iz Dejcica wrote:
To je hipotetičko pitanje, šta bi bilo kad bi bilo. Hipotetički odgovor, DA, vjerovatno bih, ako se ta grupa ljudi odluči da vjeruju da je dildo Bog i ako dobiju uvjerenje od zvanične medicine da su pshiho-fizički zdrave osobe i ako ih država BiH prizna kao religijsku zajednicu.
-
Hakiz
#555 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Postoji zakon koji kaže koji uslovi morau biti ispunjeni da bi neka grupa bila zakonski priznata kao religijska zajednica.Drvosjeca iz Dejcica wrote:To je hipotetičko pitanje, šta bi bilo kad bi bilo. Hipotetički odgovor, DA, vjerovatno bih, ako se ta grupa ljudi odluči da vjeruju da je dildo Bog i ako dobiju uvjerenje od zvanične medicine da su pshiho-fizički zdrave osobe i ako ih država BiH prizna kao religijsku zajednicu.MyTao wrote:Evo da ponovim primjer od ranije, ovo je samo hipoteticki... zamisli grupa ljudi sutra odluci da vjeruju da je dildo bog i jedan od zakona njihove vjere je da dildu nose na glavi.... dali bi ti povukao svoje misljenje da je to vjerovanje samo za osobe sa psihickim problemima? Dali bi na njih gledao kao sto gledas na muslimane, krscane... jer to je njihovo vjerovanje. Dali bi se borio za njihova prava da nosaju taj dildo, kao sto bi se pretpostavljam borio za pravo da muslimanke nose samiju?Drvosjeca iz Dejcica wrote:
I pravo izbora, u ovom slučaju pravo na izbor religije i vjerovanja, je civilizacijska tekovina, bez nametanja i osporavanja sa strane. Pluralizam nije ako ti njega uvrijediš zbog njegovog prava na izbor sa namjerom da on svoj stav i izbor promijeni.
Psihofizički uslovi ne postoje. Da postoje, to bi značilo da bi svi pripadnici postojećih vjerskih zajednica/religija trebali takođe dobiti uvjerenje od zvanične medicine da su psihofizičke zdrave osobe.
Jer, to da pripadnici novih religija trebaju dobiti uvjerenje o zdravlju, a pripadnici starih ne trebaju, je ne samo uvreda, nego i kršenje svih zakona o sprečavanju diskriminacije. Sve religijske zajednice i zakonski priznate religije i njihovi pripadnici imaju ista prava, bez obzira na to da li su te religije osnovane juče, prije 10, 100, 1.500, 2.000, 3.500 ili 10.000 godina. I bez obzira na broj pripadnika (naravno, ako je ispunjen zakonski minimum broja pripadnika).
- MyTao
#556 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Kako Lejlino misljenje da su burke kao i dildo uskracuje nekom pravo na vjeroispovjest?Korisničkoime wrote: To je sve uredu međutim pravo na mišljenje prestaje ako se ono odnosi na uskraćivanje nekog mog prava. Mi u BiH imamo pravo na slobodu vjeroispovjesti u to spada i pravo da ne pripadaš ni jednoj vjeroispovjesti da budeš ateista, moje mišljenje da svi na silu treba da budu vjernici ili da ih se prislino deportira i raseli ne može i ne smije biti zaštićeno pravom na mišljenje i pravom na slobodu govora koje iz prvog proizilazi, ono kao takvo nikada nije bilo zamišljeno, ono ne smije ugroziti moje pravo da budem vjernik ili tvoje pravo da budeš ateista.
Svako ima pravo da vjeruje u sta zeli, a ostali imaju pravo da kritikuju to vjerovanje ako zele. nemaju pravo da na silu zabranjuju to misljenje, ali imaju pravo da ga kritikuju.
- raoul duke
#557 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Ne kontaju to fundamentalistiMyTao wrote:
Kako Lejlino misljenje da su burke kao i dildo uskracuje nekom pravo na vjeroispovjest?
Svako ima pravo da vjeruje u sta zeli, a ostali imaju pravo da kritikuju to vjerovanje ako zele. nemaju pravo da na silu zabranjuju to misljenje, ali imaju pravo da ga kritikuju.
-
costacurta
#558 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Odeš i MUpu prijaviš prijetnje silovanjem, vrijeđanje i već šta, ali pričati "pobjegla sam iz Bosne zbog Islama" je nešto na čemu je nadmašila Lazanskog i Dževada zajedno?supercali wrote:Uporedjujes 2 razlicite stvaricostacurta wrote:Ničim izazvana objavila je svoje "mišljenje" vezano za Islam i kako ga ona vidi i doživljava, sa posebnim osvrtom na žene. Niko je nije ništa pitao ali eto ona je osjetila potrebu, u cilju demokracije i sobode riječi da kae da je to sve za nju dildo. Hajd, ok.
Onda su joj drugi odgovorili, takodjer u cilju demokracije, da bi je rado karnuli. E to se mladoj dami nije dopalo i zbičila je u Škotsku, kae pobjegla od Islama.
Sad opet klip i baljezganje o Islamu iako je opet niko ništa nije pitao i opet joj odgovorili u demokratskom duhu.
Eh fol je što je po njoj ok da ona sere po drugima i drugačijima nazivajući to vrijednošću demokratskog društva kojeg u Bosni nema i zato je zbičila u Škotsku, dok je istovremeno mržnja kad joj se odgovori na tu njenu teoriju, iako je niko ništa nije pitao.
Bravo mlada, daleko ćeš dogurati. Samo operi kosu živa bila
Jedno je reci meni burka je isto kao nosenje dilda na glavi ili one sto nose dopicnjake su kurve glupe i a sasvim drugo je reci lejlu colak treba jebati silovati ili costacurtu treba razapeti i sl
Jasno je i pticama da je to uradila zbog azila, i sad da joj ja ovdje dižem kapu i salutiram zbog "hrabrosti" je apsurd. Ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji će joj reći "bravo djevojko, imaš muda". Zašto, jbte, zbog čega!? Treba skontala fol kako do azila i papira, samo što ti je to sad mač sa dvije oštrice. Ta priča tamo dobro prolazi kod ovih neonacista i mrzitelja Islama. Sad oni njoj kažu garant "Evo dali smo ti utočište, pomogli smo ti da preživiš teror, sad ti ideš sa nama na te naše konvencije da pričaš o svim tim zombijima u Bosni i svemu onom što su ti radili". Iz ovog klipa se vidi da priča preko one stvarke, ono prosto vidiš da joj je neugodno i svjesna je svojih laži.
Ja imam živce jake, mnogo mi treba da se iznerviram, teško ću planuti, ali ima ljudi koji su "kratkog fitilja" i burno reaguju. Tako npr ako ti neko pridje na ulici i kaže, iz čista mira "Hebo ti ja mamu. Glupane. Nosonja. Klošaru!" Šta ćeš ti:
a) pozvati ga na kafu, pa da popričate
b) okrenuti se i otići
c) Hebati i ti njemu mamu, uhvatiti se za revere pa da vidite čija majka crnu vunu prede.
Mlada je polupala lončiće ali eto Škoti su popušili fol, samo ja znam ljude koji su deportovani iz US zbog lažnog iskaza na osnovu kojeg su došli u Ameriku prije 15 godina i dobili papire.
Last edited by costacurta on 23/09/2016 15:53, edited 1 time in total.
- MyTao
#559 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Znaci, Islamska zajednica u BiH ima uvjerenje od doktora da su psihicki zdravi? To nisam znao...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zajednica, vjerska zajednica ključna riječ. Ludaka i psihopata ima u svim vjerskim zajednicama bez razlike.MyTao wrote:Jeli to svaki musliman ima uvjerenje od zvanicne medicine da je psiko-pizicki zdrav?Drvosjeca iz Dejcica wrote:
-
Hakiz
#560 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
To hoćeš da kažeš da Islamska zajednica u BiH, sve crkve, i ostale vjerske zajednice u BiH imaju potvrdu o psihofizičkom zdravlju?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zajednica, vjerska zajednica ključna riječ. Ludaka i psihopata ima u svim vjerskim zajednicama bez razlike.MyTao wrote:Jeli to svaki musliman ima uvjerenje od zvanicne medicine da je psiko-pizicki zdrav?Drvosjeca iz Dejcica wrote:
I, molim te, kako jedna grupa, zajednica, dobija tu potvrdu? Valjda se provjerava psihofizičko zdravlje pojedinca. Koja je metodologija provjeravanja psihofizičkog zdravlja jedne, u ovom slučaju vjerske, zajednice?
- Pitar s Kariba
#561 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Šta je šuknula Lejla? Dildo?raoul duke wrote:Dobro im ga je Lejla suknula, samo nije trebala na kraju zrtvu glumiti.
- Lakat Jebić
#562 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
a taj sto je to rekao je, cisto informativno, bio mrtvi rasistaMyTao wrote:Ja, a vjerovatno i Bata branimo slobodu izrazavanja, a ne i glupo misljenje neke djevojke.zeina wrote:A istina je da je nikab i hidzab isto sto i gumena ki.a? Znas i sam da nisi upravu i ne znam cemu toliko nastojanje da branis nesto sto se nicim odbraniti ne moze_BataZiv_0809 wrote:Kako vec rekoh, sve sto je ljudski izbor podlozno je kritici. A ljudi se uvrijede samo kada im se kaze istina.
Neko je jednom rekao... "Ne slazem se sa tim sto imas za reci, ali cu do smrti braniti tvoje pravo da to kazes"
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#563 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
My manMyTao wrote:Ja, a vjerovatno i Bata branimo slobodu izrazavanja, a ne i glupo misljenje neke djevojke.
- Drvosjeca iz Dejcica
#564 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Pitanje je bilo hipotetičko i dao sam hipotetički odgovor. Za sve detalje kako se dobiva status vjerske zajednice u BiH potražite na Google. Hvala!Hakiz wrote:MyTao wrote:
Jeli to svaki musliman ima uvjerenje od zvanicne medicine da je psiko-pizicki zdrav?
To hoćeš da kažeš da Islamska zajednica u BiH, sve crkve, i ostale vjerske zajednice u BiH imaju potvrdu o psihofizičkom zdravlju?
I, molim te, kako jedna grupa, zajednica, dobija tu potvrdu? Valjda se provjerava psihofizičko zdravlje pojedinca. Koja je metodologija provjeravanja psihofizičkog zdravlja jedne, u ovom slučaju vjerske, zajednice?
- supercali
#565 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Ako procitas moj post malo iznad tvog vidjet ces da ja licno sve poslije prvog javljanja smatram bespotrebnim i da je vose iskoristena nego da je to njen stav i da nigdje je u tome drugome nisam podrzaocostacurta wrote:Odeš i MUpu prijaviš prijetnje silovanjem, vrijeđanje i već šta, ali pričati "pobjegla sam iz Bosne zbog Islama" je nešto na čemu je nadmašila Lazanskog i Dževada zajedno?supercali wrote:Uporedjujes 2 razlicite stvaricostacurta wrote:Ničim izazvana objavila je svoje "mišljenje" vezano za Islam i kako ga ona vidi i doživljava, sa posebnim osvrtom na žene. Niko je nije ništa pitao ali eto ona je osjetila potrebu, u cilju demokracije i sobode riječi da kae da je to sve za nju dildo. Hajd, ok.
Onda su joj drugi odgovorili, takodjer u cilju demokracije, da bi je rado karnuli. E to se mladoj dami nije dopalo i zbičila je u Škotsku, kae pobjegla od Islama.
Sad opet klip i baljezganje o Islamu iako je opet niko ništa nije pitao i opet joj odgovorili u demokratskom duhu.
Eh fol je što je po njoj ok da ona sere po drugima i drugačijima nazivajući to vrijednošću demokratskog društva kojeg u Bosni nema i zato je zbičila u Škotsku, dok je istovremeno mržnja kad joj se odgovori na tu njenu teoriju, iako je niko ništa nije pitao.
Bravo mlada, daleko ćeš dogurati. Samo operi kosu živa bila
Jedno je reci meni burka je isto kao nosenje dilda na glavi ili one sto nose dopicnjake su kurve glupe i a sasvim drugo je reci lejlu colak treba jebati silovati ili costacurtu treba razapeti i sl
Jasno je i pticama da je to uradila zbog azila, i sad da joj ja ovdje dižem kapu i salutiram zbog "hrabrosti" je apsurd. Ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji će joj reći "bravo djevojko, imaš muda". Zašto, jbte, zbog čega!? Treba skontala fol kako do azila i papira, samo što ti je to sad mač sa dvije oštrice. Ta priča tamo dobro prolazi kod ovih neonacista i mrzitelja Islama. Sad oni njoj kažu garant "Evo dali smo ti utočište, pomogli smo ti da preživiš teror, sad ti ideš sa nama na te naše konvencije da pričaš o svim tim zombijima u Bosni i svemu onom što su ti radili". Iz ovog klipa se vidi da priča preko one stvarke, ono prosto vidiš da joj je neugodno i svjesna je svojih laži.
Ja imam živce jake, mnogo mi treba da se iznerviram, teško ću planuti, ali ima ljudi koji su "kratkog fitilja" i burno reaguju. Tako npr ako ti neko pridje na ulici i kaže, iz čista mira "Hebo ti ja mamu. Glupane. Nosonja. Klošaru!" Šta ćeš ti:
a) pozvati ga na kafu, pa da popričate
b) okrenuti se i otići
c) Hebati i ti njemu mamu, uhvatiti se za revere pa da vidite čija majka crnu vunu prede.
Mlada je polupala lončiće ali eto Škoti su popušili fol, samo ja znam ljude koji su deportovani iz US zbog lažnog iskaza na osnovu kojeg su došli u Ameriku prije 15 godina i dobili papire.
Sto se tice tog pitanja sta bi okrenuo bi se i otisao jer me nije uvrijedio posebno ne sa ovim nosonja jbg kad je rekao istinu imam veci nos to sto se meni mozda ne svidja izgled i velicina mog nosa ne daje za pravo da nekog pljujem silujem i sl jer je rekao istinu
Tek kad bi me fizicki napao bi uzvratio cak ni pljuvanje u nekoj mjeri mogu tolerisati
- MyTao
#566 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Zavisi, ako kao i mnogi pogresno vjerujes da je to rekao VoltaireLakat Jebić wrote:a taj sto je to rekao je, cisto informativno, bio mrtvi rasistaMyTao wrote:
- DaysleepeR
#567 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
nije to Voltaire rekao već Evelyn Beatrice Hall, a greškom se pripisuje njemu...Lakat Jebić wrote: a taj sto je to rekao je, cisto informativno, bio mrtvi rasista
elem, ako pominješ dildo, valjda hoćeš ispasti smiješan, a za duhovitost i za pametnu kritiku, treba biti i pametan...
eto moje skromno ateističko mišljenje na ovu temu
- Lakat Jebić
#568 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
da probam ozbiljan post napisat na temi o iskompleksiranoj curi, dildu i marami.
kaze john marshall, prvi predsjednik vrhovnog suda SAD-a, objasnjavajuci granice slobode: "sloboda da mases svojom pesnicom prestaje tamo gdje pocinje moj nos."
problem sa slobodom izrazavanja je sto ne mozemo jasno definisati gdje pocinje tudji nos. ne mozemo tacno definisati, ali u nekim situacijama to cak nije ni potrebno, jer je jasno da se presla granica "tudjeg nosa".
kaze john marshall, prvi predsjednik vrhovnog suda SAD-a, objasnjavajuci granice slobode: "sloboda da mases svojom pesnicom prestaje tamo gdje pocinje moj nos."
problem sa slobodom izrazavanja je sto ne mozemo jasno definisati gdje pocinje tudji nos. ne mozemo tacno definisati, ali u nekim situacijama to cak nije ni potrebno, jer je jasno da se presla granica "tudjeg nosa".
- supercali
#569 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Moze te imati u bilo koje doba dana_BataZiv_0809 wrote:My manMyTao wrote:Ja, a vjerovatno i Bata branimo slobodu izrazavanja, a ne i glupo misljenje neke djevojke.
-
kolegione
#570 Re: RE: Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Gdje je linijq izmedju izigravanja i biti zrtva?Pitar s Kariba wrote:Šta je šuknula Lejla? Dildo?raoul duke wrote:Dobro im ga je Lejla suknula, samo nije trebala na kraju zrtvu glumiti.
Mozda ti i ja mislimo da su vehabije i ostali debili bezopasni, ali ipak mi se ne okrecemo na ulici sa pomisli da li nas taj vehabija ili neki random fundametalista islamista ...m zna sa saff.ba i da li smo u opasnosti.
Sve je overeating od ove djevojke, osim toga da je dozivila linc
- Lakat Jebić
#571 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
recenica koristena da se opise volterovo gledsiste na slobodu govora. drasticna i sustinska razlika 
-
Hakiz
#572 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Pa, ne bih rekao da je to isto. Mlada može pokazati facebook statuse i druga pisanja kojima joj se direktno prijeti silovanjem i ubijanjem. Dakle, ne laže da joj je sigurnost ugrožena. I to od grupe, ne samo od pojedinaca. Koji, usput, još nisu procesuirani u sudskom procesu, dakle argument i da je ugrožena nečinjenjem države i njenih institucija bi joj mogao proći.costacurta wrote: Mlada je polupala lončiće ali eto Škoti su popušili fol, samo ja znam ljude koji su deportovani iz US zbog lažnog iskaza na osnovu kojeg su došli u Ameriku prije 15 godina i dobili papire.
To što je isprovocirala ta pisanja nije bitno.
Bitno je da joj se od pripadnika jedne religije (može potegnuti i argument da joj prijeti grupa, da li je islamska zajednica u BiH osudila one njene pripadnike koji su joj prijetili?) i nekih drugih ugrožava život zbog iznošenja stava. A za to ima pisane dokaze.
Njen slučaj nije slučaj svađe oko metra zemlje, njen slučaj spada u one koji se moraju prioritetno rješavati policijom, tužilaštvom i sudom. A do sada nema informacija da se to rješava. Tako da ima pravo tvrditi da se osjeća ugroženom time što država svojim nečinjenjem doprinosi ugrožavanju njenog života. Brzina (to jeste sporost) institucija samo joj ide u prilog.
Žena naprosto stvara situaciju koja joj ide u prilog. A to što ljudi u napadu bijesa joj to omogućavaju, to je do njih. Ona samo igra igru u kojoj joj, za sada, ide dobro.
-
Korisničkoime
#573 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Uh jel mi još uvijek o njoj, Ne bolan nije se post odnosio direktno na nju i na njezinu izjavu nego na općenito pravo mišljenja. Ne nemaju apsolutno pravo ako ta kritika ide u pravcu da se vjerovanje zabrani ili ukine. Da su Jevreji niža rasa i da se za njih mora naći konačno rješenje sve je to krenulo kao nečije mišljenje i u šta se izrodilo. Pistupa da je pravo na slobodno mišljenje apsolutno i da se svakome može pustiti da govori šta hoće i kako hoće i kad hoće je pogrešno jer kao i sve čega se ljudi dotaknu može biti zloupotrebljeno, ai više je puta do sada tako učinjeno. Ameri su to doveli do ekstrema pa postoje radio stanice Arijevske nacije gdje se propagira rasna segregacija, zabrana međurasnih brakova i slično. Po meni takav pristup je pogrešan.MyTao wrote:Kako Lejlino misljenje da su burke kao i dildo uskracuje nekom pravo na vjeroispovjest?Korisničkoime wrote: To je sve uredu međutim pravo na mišljenje prestaje ako se ono odnosi na uskraćivanje nekog mog prava. Mi u BiH imamo pravo na slobodu vjeroispovjesti u to spada i pravo da ne pripadaš ni jednoj vjeroispovjesti da budeš ateista, moje mišljenje da svi na silu treba da budu vjernici ili da ih se prislino deportira i raseli ne može i ne smije biti zaštićeno pravom na mišljenje i pravom na slobodu govora koje iz prvog proizilazi, ono kao takvo nikada nije bilo zamišljeno, ono ne smije ugroziti moje pravo da budem vjernik ili tvoje pravo da budeš ateista.
- fakat
#574 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Ne brane nju borci za ljudska prava nego desnicarski ksenofobi. Na jednom mjestu u video uratku kaze "mene su ljudi tamo osudili na lincovanje".
- supercali
#575 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Ako ja kazem da mi se ne svidjaju ove muske frizure i da izgledaju kao da im se pas posrao na glavu hoce li se i oni uvrijediti i prijetiti silovanjem
Jel nosenje ove frizure i burke isto?
Jel nosenje ove frizure i burke isto?