Balkanski nazovi "youtuberi"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nema me tamo

#551 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by nema me tamo »

ma 9
cenecimoveocino

#552 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by cenecimoveocino »

Mega Man X wrote:Ovog Vanimy tj. Leafy klona treba streljat.
Pošalji support tiket nek pošalju nekoga :fazlija: https://www.mossad.gov.il/eng/pages/encontactus.aspx :fazlija:
SmokingMan

#553 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by SmokingMan »

cenecimoveocino wrote:Ja sam iz Zenice ali nikad za ove nisam čuo dok mi mali rođak jučer nepočne pjevat ovo
wtf?!
https://www.youtube.com/watch?v=BlK9bknc5to&t=66s
Vodi ga kod hodže,odmah.
nema me tamo

#554 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by nema me tamo »

Hahahahah

evo ukljucio da pogledam po prvi put nekako sam kliknuo jedva i evo jezim se ne mogu da gledam u ekran duze od par sekundi.. :lol:
Al' nek vam uleti ovo u glavu..

100 hiljada - znaci 100 hiljada lajkova i 10 hiljada dislajkova..haha
cenecimoveocino

#555 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by cenecimoveocino »

SmokingMan wrote:
cenecimoveocino wrote:Ja sam iz Zenice ali nikad za ove nisam čuo dok mi mali rođak jučer nepočne pjevat ovo
wtf?!
Vodi ga kod hodže,odmah.
Truje ove male balavce,hodaju u hordama po gradu i na zvučnike puštaju ovu pjesmu.Generacija nargilaša,habibija,jutuba...
Plaši me šta će radit za 10-15 godina :run:
SmokingMan

#556 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by SmokingMan »

cenecimoveocino wrote:
SmokingMan wrote:
wtf?!
Vodi ga kod hodže,odmah.
Truje ove male balavce,hodaju u hordama po gradu i na zvučnike puštaju ovu pjesmu.Generacija nargilaša,habibija,jutuba...
Ovo je bilo malo kroz šalu,ali istina je da ova današnja omladina,posebince 2005 godište,je po meni potencijalno zalutala generacija.I ovo što si naveo,gotovo da viđam pa svako malo vremena po gradu.Omladina nema neke svoje ideje,nisu skloni samoincijativi,fizički su slabo aktivni,nezainteresirani za nauku,sport,život uopće.Još kada vidiš da u rukama klinac od 10 godina nosi smartphone i to ne svakakav.
Sunca Sin
Location: Psi nam se dive, svinje nas smatraju jednakim, a mačke nas preziru.

#557 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Sunca Sin »

Kad vidim da neko od naše raje uzima lovu kao jutuber ili na twitch bude mi jako drago, jer su imali ideju i unovčili je za razliku od ostalih klošara koji samo kukaju.
SmokingMan

#558 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by SmokingMan »

Većina ih nema okusa niti originalnosti za takvo nešto (cca.95 %),pa opet,svjesni toga,otvaraju svoje kanale.
Nadzorna_ploca

#559 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Nadzorna_ploca »

Jeste kompleksasa gledali? :mrgreen:
Sunca Sin
Location: Psi nam se dive, svinje nas smatraju jednakim, a mačke nas preziru.

#560 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Sunca Sin »

SmokingMan wrote:Većina ih nema okusa niti originalnosti za takvo nešto (cca.95 %),pa opet,svjesni toga,otvaraju svoje kanale.
Ima ih na twitch nekoliko uzimaju lopatom :D
sunceKOtepsija

#561 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by sunceKOtepsija »

cenecimoveocino wrote:
SmokingMan wrote:
wtf?!
Vodi ga kod hodže,odmah.
:tooo:
I znam da nije lako gledati te brojke
Vanimy je stigao, upisuje vam dvojke
JThomas

#562 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by JThomas »

zar mehdi nije skriveni imam koji treba da se vrati?

ili je to ujdurma onih šija?
Mega Man X

#563 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Mega Man X »

Sunca Sin wrote:Kad vidim da neko od naše raje uzima lovu kao jutuber ili na twitch bude mi jako drago, jer su imali ideju i unovčili je za razliku od ostalih klošara koji samo kukaju.
Svaki debil danas može uzeti kameru i glumiti nešta, ili eventualno kopirat nekog poznatijeg (Vanimy = Leafy klon) ili što je Amir Hadžić prije kopirao RayWilliamJohnsona pa raja skontala.

Poseban problem predstavljaju ovi naši nazovi "Youtuberi" kojima od velike popularnosti, ego raste. Nešta se ufuraju, razbacuju, misle da su uhvatili Boga za nešta. Takvi ljigavci mi se gade.

Isto tako što je jedan kolega meni pričao. Od kolege rođak ili šta mu je već išao da plati račun u kafiću. Obzirom na veliku gužvu, u blizini se našao dotični Nedim. I ovaj zamolio da prođe jer mu je se našao na putu. Normalno Nedim kao obični seljak iz Porječana kod Visokog mu mater opsuje i šta već, jer nije htio da se skloni i ovaj kralj dođe i odvali mu retrovizor i išpara ključem jedan dio Golfa. Čisto zasluženo.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#564 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Velkoski »

:lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#565 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Velkoski »

:lol:
dječak sa šibicama

#566 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by dječak sa šibicama »

Koliko ovo dijete ima godina, ima li roditelje, i za sta njoj zaboga treba sminka i hidratizacija.. moji sestricni zabranili da gleda ove kanale, pocelo se dijete od 9 godina hidratizirati :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#567 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Velkoski »

'99. godište, pa ti vidi :lol: :mrgreen:
bersK

#568 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by bersK »

dječak sa šibicama wrote:Koliko ovo dijete ima godina, ima li roditelje, i za sta njoj zaboga treba sminka i hidratizacija.. moji sestricni zabranili da gleda ove kanale, pocelo se dijete od 9 godina hidratizirati :-)
18 ili 17. Nabjeđeno derište. Pozdravlja fanove na engleskom. Jebali su je gdje piša sa tim. Mudja pogotovo.
Hasan006

#569 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Hasan006 »

Jbt ovaj Vanimy #1 u trendingu u 4 države na Balkanu, mogu mislit kako je ovima što uđu u pjesmu a ne kontaju o čemu se radi hahahah

Inače meni se ogadio lik ovih zadnjih mjesec-dva, bio je prejak prije kad je pravio one reakcije na one strance (emo kidovi, Misha, Slim Jesus, itd.), al sad samo neko kurčenje i ozbiljno prozivanje. Kako mrzim kad tako neko odbaci ono na čemu se proslavio i iskoristi slavu da radi ono od čega je veća popularnost i zarada. Svugdje takvih, od muzičara do YouTubera.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#570 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Velkoski »

I na čemu zarađuje? Balkanski klikovi vrijede koliko i oni iz Zambije :mrgreen:
Daryl Dixon

#571 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Daryl Dixon »

Sunca Sin wrote:Kad vidim da neko od naše raje uzima lovu kao jutuber ili na twitch bude mi jako drago, jer su imali ideju i unovčili je za razliku od ostalih klošara koji samo kukaju.
+1 :thumbup: :bih:
Hasan006

#572 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by Hasan006 »

Velkoski wrote:I na čemu zarađuje? Balkanski klikovi vrijede koliko i oni iz Zambije :mrgreen:
Aha, zato je i Muđa od gole sirotinje i neimaštine napravio sebi od kuće mješavinu profesionalnog studija i hotela od pet zvjezdica, kupio iPhone 7, dron od 500€ i novo auto Ćaletu. Pusti tu priču ba nema zarade od YT-a na Balkanu, ta je priča davno provaljena. Kao što sam nekad ranije na ovoj temi napisao, direktna zarada od pregleda nije ni pola zarade koju veći YouTuberi ostvaruju, tu su i mnogobrojni sponzori, oni festivali i eventi na koje dolaze, zatim merchandise, Facebook/Instagram reklamiranje, itd.
dječak sa šibicama

#573 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Hasan006 wrote:
Velkoski wrote:I na čemu zarađuje? Balkanski klikovi vrijede koliko i oni iz Zambije :mrgreen:
Aha, zato je i Muđa od gole sirotinje i neimaštine napravio sebi od kuće mješavinu profesionalnog studija i hotela od pet zvjezdica, kupio iPhone 7, dron od 500€ i novo auto Ćaletu. Pusti tu priču ba nema zarade od YT-a na Balkanu, ta je priča davno provaljena. Kao što sam nekad ranije na ovoj temi napisao, direktna zarada od pregleda nije ni pola zarade koju veći YouTuberi ostvaruju, tu su i mnogobrojni sponzori, oni festivali i eventi na koje dolaze, zatim merchandise, Facebook/Instagram reklamiranje, itd.
Meni je bas tesko povjerovati da oni zaradjuju neke velike pare, ali eto Omco je u jednom intervjuu spomenuo ugovor sa YT i da mu placaju preko milju mjesecno (neko napisa 1400) ali on za te pare mora imati odredjeni broj uradaka i pregleda.

Za Serbiana znam par stvari jer ga sestricna prati vec godinama, te njegove gluposti ali to djeca vole, kako on igra Minecraft. Poceo je gostovati po djecijim festivalima, tu uzme pare, usput snimi video i dobije novac i za preglede. Cak se spominjalo da ce uci u neki reality program, da li Farma ili sta se vec emituje.

Na zapadu je to ipak razvijenije, ona debelguza Trisha Paytas ili kako vec, njoj su sponzori poklonili Mercedes Pucha ili je Hummer, bice ovaj drugi ne sjecam se sad tacno, u rozoj boji. Ni manje ni vise.
muhafuca

#574 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Post by muhafuca »

pola dijaspore nam je na socijali :D

pa kindercad im , pa children oliti childrens :D

sjede i klikcu youtube

nabere se tu nekih parica i sa zapada vjerovatno

mada sumnjam da iko zaradi mjesecno vise od dobre plate za nase standarde.

al generalno je zarada od youtuba pala i na zapadu u zadnje vrijeme pa je tako vjerovatno i kod nas.
dječak sa šibicama

#575 Re: Balkanski nazovi "youtuberi"

Negdje na tviteru vidjeh naslov iz nekih engleskih novina, ona dva djecaka birvaktile "Charlie, you bite my finger"... i njihova zajednicka slika danas, nakon 10 godina.

U podnaslovu stoji da je taj video snimak doticnoj porodici zaradio 1 milion funti.

Ili sam ja nesto krivo procitao, ili fakat... video ima preko 850 miliona pregleda.
Post Reply