BiH - Estonija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- and
#551 Re: BiH - Estonija
ima li gdje snimak da se na miru ponovo pogleda?
- leškarenje
#552 Re: BiH - Estonija
Momak, ti si ovdje zalutoLSD wrote:Lahko je i Safetu bilo kurciti se sa ekipom koju mu je Ćito ostavio.leškarenje wrote:Da se ponovim, lahko je Mesi sa ekipom koju je Safet napravio kurciti se![]()
Duljevic je za onakvog Lulica Alves, pa onda Milicevic umjesto Visce
, Djuric umjesto Dzeke.... kakve su to bile bravurozne izmjene
A lahko je i Ćiri bili kurciti se sa ekipom koju mu je Dajidža ostavio.
- cyprus
#553 Re: BiH - Estonija
Ovo što neko napisa "makar i protiv Estonije" zvuči kao "makar i protiv Gibraltara"...
A Estonija nije Gibraltar... Ni blizu... Pogledajte historiju ove reprezentacije i tu neće naći mnogo visokih poraza poput ovog... Naći ćete da su se i veliki favoriti znali okliznut na njima... A ni igrači nisu baš amateri, kako su neki poletili da zaključe...
Dakle, ovo je jednostavno bila sjajno odigrana utakmica sa naše strane...
A Estonija nije Gibraltar... Ni blizu... Pogledajte historiju ove reprezentacije i tu neće naći mnogo visokih poraza poput ovog... Naći ćete da su se i veliki favoriti znali okliznut na njima... A ni igrači nisu baš amateri, kako su neki poletili da zaključe...
Dakle, ovo je jednostavno bila sjajno odigrana utakmica sa naše strane...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#554 Re: BiH - Estonija
Meni ne smeta pobjeda.Mustang1 wrote:Auuuuh pa vama i pobjede smetaju
Mene hvata strah od toga sta ce biti sa Belgijom.
Kapiten je vec sinoc navukao da su Belgijanci favoriti
A mi bi kao na SP. Kroz baraz, valjda. A tamo opet Portugal. I oni favoriti, naravno.
- Steph
#555 Re: BiH - Estonija
Estonija nije Gibraltar, cyprus je u pravu.
http://sport1.ba/pet-stvari-kojima-nas- ... -estonije/
http://sport1.ba/pet-stvari-kojima-nas- ... -estonije/
Estonija je prošli put kad je gostovala u Zenici ispraćena sa 7 golova u svojoj mreži. To je bilo još 2008. godine, a Estonija je u međuvremenu igrala sa brojnim snažnim selekcijama poput Irske, Švedske, Engleske ili Srbije. Doživjela je poraz od Portugala rezultatom 7-0 u prijateljskoj utakmici ove godine, a svi ostali porazi u ovih 8 godina bili su ostvareni sa manjom gol razlikom od sinoćnjih 5-0 iz Zenice.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#556 Re: BiH - Estonija
Naravno da nije, oni nisu dali gol, Gibraltar jeste 
- Dr. Kuca
#557 Re: BiH - Estonija
Cirina reprezentacija i ona sto je otisla na sp skoro pa da nema dodirnih tacaka sem par imena igraca.
-
LSD
#558 Re: BiH - Estonija
Spahić, Pjanić, Ibišević, Misimović, Džeko, Begović, Mujdža, Ibričić, Salihović, Medunjanin, Avdukić....eto ih 11, a ne par...skoro citav timDr. Kuca wrote:Cirina reprezentacija i ona sto je otisla na sp skoro pa da nema dodirnih tacaka sem par imena igraca.
Sve igraci koji su igrali kod Ćire, a bili i na SP
- Dr. Kuca
#559 Re: BiH - Estonija
Begovic, Pjanic, Medunjanin haman nisu ni igrali kod CiroslavaLSD wrote:Spahić, Pjanić, Ibišević, Misimović, Džeko, Begović, Mujdža, Ibričić, Salihović, Medunjanin, Avdukić....eto ih 11, a ne par...skoro citav timDr. Kuca wrote:Cirina reprezentacija i ona sto je otisla na sp skoro pa da nema dodirnih tacaka sem par imena igraca.![]()
Sve igraci koji su igrali kod Ćire, a bili i na SP
-
incognito071
#560 Re: BiH - Estonija
idi napij se vode malo...Dr. Kuca wrote:Cirina reprezentacija i ona sto je otisla na sp skoro pa da nema dodirnih tacaka sem par imena igraca.
- stakasa
#561 Re: BiH - Estonija
Pa ne bas, Sliskovic je znao i efikasno ubiti euforiju npr kada se je prihvatio trenerske pozicije u Hajduku, jebanjem u zdrav mozak sa Jakirovicem kao starterom itd. Povjerenje u reprezentaciju je bilo na najnizem nivou bas dok je on bio selektor.cyprus wrote:Mene vazda čudi kako su ljudi spremni braniti svoje tvrdnje, za koje apsolutno nemaju minimum uporišta
A što se tiče euforije, možemo reći da je ona nasljedstvo Bake Sliškovića
Euforija je dosla sa Cirom ali je i javasluk poprimio nove dimenzije
- stakasa
#562 Re: BiH - Estonija
Hasan jednostavno nije htjeo sam. Kada su se ostali trudili Hasan se je trudio najvise. Kada su se ostali zajebavali i pravili sprdnju od reprezentacije i saveza on je svjesno spustao svoj nivo. Nismo mi u tom periodu bili zasluzili Hasanaultima_palabra wrote:Ma dobro, niži je nivo Lulić od Hasana, ali je problem očekivanja isti.stakasa wrote:ultima_palabra wrote:Lulić me sa svojom karijerom u reprezentaciji malo podsjeća na svog zemljaka Brazzu... frajer je fizikaner, vodonoša, a mi očekujemo da rješava utakmice.![]()
Sta kazes, fizikaner. Zapocne finale LP na ljevoj strani, nastavi na desnoj i zavrsi kao libero. Usput osvoji. I fizikaner. Prije toga golgeter u Hansi ili gdje je vec igrao. Sam dobi Dance par puta.
- p206
#563 Re: BiH - Estonija
Ne bih se složio za tu igru... bio sam kad je bilo 7-0,tačno se znalo ko šta i kad radi. Pa i ona igra u Belgiji, akcije po lijevoj strani.. Džeko izgledao bolje od Šukera, Ibričić skoro ko Jarni, nismo imali posjed toliko ali skoro svaki napad je bio opasan.Šibicar wrote:Ne bih se složio da je Ćiro najviše zaslužan što se tiče same igre,ali zaslužan jeste s druge psihološke strane,koja je po meni možda i bitnija od samog kvaliteta igrača i postavke na terenu,on je donio to zajedništvo u reprezentaciju,napravio dobru atmosferu i usadio pobjednički mentalitet,ali što se same igre tiče,nije tu bilo nekog sistema, to je ostalo na izbij nabij,pa ako kakva frljoka završi u golu dobro i jes',a najljepše,najatraktivnije i najbolje smo igrali sa Safetom,dok nije počeo stavljati lični interes ispred interesa reprezentacije izmišljajući neke formacije koje nemaju veze s mozgom.Treba reći da su nam tad i svi igrači bili u vrhunskoj formi i rasturali su u svojim klubovima,ali to ne umanjuje činjenicu da smo tek sa Safetom razvili igru kratkih pasova sa brzim protokom lopte,velikm posjedom i da smo svi uživali jedno vrijeme gledajući reprezentaciju.
- stakasa
#564 Re: BiH - Estonija
I ja se slazem s tobom, Safet je fudbalski majstor, i igracki i trenerski. Ali je nula karakter. Ovo sto je uradio nama u Brazilu, uradio je Jugoslaviji na svjetskom u Spaniji, frajer potpiso dva ugovora kad je isao u inostranstvo ali se je to sa Juventosom zataskalo, sve u svemu sklon mahinacijamaŠibicar wrote:Ne bih se složio da je Ćiro najviše zaslužan što se tiče same igre,ali zaslužan jeste s druge psihološke strane,koja je po meni možda i bitnija od samog kvaliteta igrača i postavke na terenu,on je donio to zajedništvo u reprezentaciju,napravio dobru atmosferu i usadio pobjednički mentalitet,ali što se same igre tiče,nije tu bilo nekog sistema, to je ostalo na izbij nabij,pa ako kakva frljoka završi u golu dobro i jes',a najljepše,najatraktivnije i najbolje smo igrali sa Safetom,dok nije počeo stavljati lični interes ispred interesa reprezentacije izmišljajući neke formacije koje nemaju veze s mozgom.Treba reći da su nam tad i svi igrači bili u vrhunskoj formi i rasturali su u svojim klubovima,ali to ne umanjuje činjenicu da smo tek sa Safetom razvili igru kratkih pasova sa brzim protokom lopte,velikm posjedom i da smo svi uživali jedno vrijeme gledajući reprezentaciju.
- MikroBelaj
#565 Re: BiH - Estonija
Hvala nasim momcima, sto mi sinoc razbise ovo svakodnevno sivilo
,
- cyprus
#566 Re: BiH - Estonija
Hm, ne znam jel se sjećaš tog perioda, ali mislim da se utakmice nikada nisu sa tolikim nestrpljenjem čekale kao tad, u Bakino vrijeme... Mislim da je euforija i ubila tu njegovu generaciju... Plus naravno neki njegovi nerezonski potezi...stakasa wrote:Pa ne bas, Sliskovic je znao i efikasno ubiti euforiju npr kada se je prihvatio trenerske pozicije u Hajduku, jebanjem u zdrav mozak sa Jakirovicem kao starterom itd. Povjerenje u reprezentaciju je bilo na najnizem nivou bas dok je on bio selektor.cyprus wrote:Mene vazda čudi kako su ljudi spremni braniti svoje tvrdnje, za koje apsolutno nemaju minimum uporišta
- stakasa
#567 Re: BiH - Estonija
Sjecam se odlicno. Sa euforijom se je cekala njegova prva utakmica u kvalifikacijama i onda nas je sve ohladio potpisom za Hajduk. Kasnije je bilo nekih utakmica sa euforijom ali ne zaboravi da je on jako dugo bio selektor. Isto je tako njegov period i vrjeme najvece rezignacije. S njim smo samo gubili vrjeme.cyprus wrote:Hm, ne znam jel se sjećaš tog perioda, ali mislim da se utakmice nikada nisu sa tolikim nestrpljenjem čekale kao tad, u Bakino vrijeme... Mislim da je euforija i ubila tu njegovu generaciju... Plus naravno neki njegovi nerezonski potezi...stakasa wrote:Pa ne bas, Sliskovic je znao i efikasno ubiti euforiju npr kada se je prihvatio trenerske pozicije u Hajduku, jebanjem u zdrav mozak sa Jakirovicem kao starterom itd. Povjerenje u reprezentaciju je bilo na najnizem nivou bas dok je on bio selektor.cyprus wrote:Mene vazda čudi kako su ljudi spremni braniti svoje tvrdnje, za koje apsolutno nemaju minimum uporišta
Ciro je donjeo preokret, to mu se mora priznat
- cyprus
#568 Re: BiH - Estonija
Hm, od gostujuće pobjede nad Danskom 2003. godine, pa sve do mučne jeseni 2006. godine, mislim da se skoro svaka utakmica dočekivala sa enormnom euforijom...stakasa wrote:Sjecam se odlicno. Sa euforijom se je cekala njegova prva utakmica u kvalifikacijama i onda nas je sve ohladio potpisom za Hajduk. Kasnije je bilo nekih utakmica sa euforijom ali ne zaboravi da je on jako dugo bio selektor. Isto je tako njegov period i vrjeme najvece rezignacije. S njim smo samo gubili vrjeme.
I da se razumijemo - nije da ja pod tim vidim nešto mnogo pozitivno
- stakasa
#569 Re: BiH - Estonija
Euforijom se moze nadoknaditi nedostatak kvaliteta. Vidi pod Hrvatska. Ali to rjetki znaju dozirat u pravoj mjeri. Vjerovatno je Ciro medu najboljima na svjetucyprus wrote:Hm, od gostujuće pobjede nad Danskom 2003. godine, pa sve do mučne jeseni 2006. godine, mislim da se skoro svaka utakmica dočekivala sa enormnom euforijom...stakasa wrote:Sjecam se odlicno. Sa euforijom se je cekala njegova prva utakmica u kvalifikacijama i onda nas je sve ohladio potpisom za Hajduk. Kasnije je bilo nekih utakmica sa euforijom ali ne zaboravi da je on jako dugo bio selektor. Isto je tako njegov period i vrjeme najvece rezignacije. S njim smo samo gubili vrjeme.
I da se razumijemo - nije da ja pod tim vidim nešto mnogo pozitivnoJa sam vazda bi pristalica eurofije poslije utakmice, a ne prije... Nažalost, kod nas je obično bilo obrnuto...
- cyprus
#570 Re: BiH - Estonija
Hm, možda u nekim drugim podnebljima... Na bosanskohercegovačkom - euforija je samo da ti noge odreže...stakasa wrote:Euforijom se moze nadoknaditi nedostatak kvaliteta. Vidi pod Hrvatska. Ali to rjetki znaju dozirat u pravoj mjeri. Vjerovatno je Ciro medu najboljima na svjetucyprus wrote:Hm, od gostujuće pobjede nad Danskom 2003. godine, pa sve do mučne jeseni 2006. godine, mislim da se skoro svaka utakmica dočekivala sa enormnom euforijom...stakasa wrote:Sjecam se odlicno. Sa euforijom se je cekala njegova prva utakmica u kvalifikacijama i onda nas je sve ohladio potpisom za Hajduk. Kasnije je bilo nekih utakmica sa euforijom ali ne zaboravi da je on jako dugo bio selektor. Isto je tako njegov period i vrjeme najvece rezignacije. S njim smo samo gubili vrjeme.
I da se razumijemo - nije da ja pod tim vidim nešto mnogo pozitivnoJa sam vazda bi pristalica eurofije poslije utakmice, a ne prije... Nažalost, kod nas je obično bilo obrnuto...
I ne bih se složio za navođenje primjera Hrvatske... Ni u kontekstu nedostatka kvalitete, ni po pitanju koristi od euforije...
- Mahalac
#571 Re: BiH - Estonija
Nemamo nikakve pas igre a lopta se ne cuva kombinatorikom u svom sesnestercu.
Trcati i boriti se svi moraju i to nije nikakva posebna zasluga sto zelim reci, pogreske u dodavanju koje su radili i rade Ibisevic a Lulic posebno su cisti golovi u nasoj mrezi protiv bilo koje druge ekipe.
Malom Visci treba treba reci da smije uputiti loptu bilo gdje i kome osim Dzeke.
Transformacija u igri nula. Kolasinac i Dzeko jedina dvojica psihcki spremna igraca.
Duljevic mora imati svoje mjesto u onoj ekipi.
Mesa se vec ufurao pa mu se ne da ni postaviti nezeljeno pitanje a po meni realno...ne valja mu to nikako
Cestitke na pobjedi.
Trcati i boriti se svi moraju i to nije nikakva posebna zasluga sto zelim reci, pogreske u dodavanju koje su radili i rade Ibisevic a Lulic posebno su cisti golovi u nasoj mrezi protiv bilo koje druge ekipe.
Malom Visci treba treba reci da smije uputiti loptu bilo gdje i kome osim Dzeke.
Transformacija u igri nula. Kolasinac i Dzeko jedina dvojica psihcki spremna igraca.
Duljevic mora imati svoje mjesto u onoj ekipi.
Mesa se vec ufurao pa mu se ne da ni postaviti nezeljeno pitanje a po meni realno...ne valja mu to nikako
Cestitke na pobjedi.
- luckylaka
#572 Re: BiH - Estonija
Na miru sam pogledao utakmicu posto sam znao rezultat i vidio da je to opet utakmica bez igre,bez povezanosti.Jednostavno ne mozemo odigrati 3-4 pasa u kontinuitetu.U pravu je Lulic kada kaze da je bio imalo jaci protivnik dobro bi se namucili.Skoro svi golovi iz prekida je samo dokaz da tu nema puno taktike.Ok pobjedi se ne gleda u zube ali protiv Belgije ovo mora puno.puno bolje
- stakasa
#573 Re: BiH - Estonija
Po meni je Hrvatska po prvi put podbacila sada na evropskom. Dosad su igrali debelo iznad svojih mogucnosti i ostvarivali rezultate prije svega zahvaljujuci euforiji, oni sada to zovu nabrijanost. Primjer primjera je trece mjesto u Francuskojcyprus wrote:Hm, možda u nekim drugim podnebljima... Na bosanskohercegovačkom - euforija je samo da ti noge odreže...stakasa wrote: Euforijom se moze nadoknaditi nedostatak kvaliteta. Vidi pod Hrvatska. Ali to rjetki znaju dozirat u pravoj mjeri. Vjerovatno je Ciro medu najboljima na svjetu
I ne bih se složio za navođenje primjera Hrvatske... Ni u kontekstu nedostatka kvalitete, ni po pitanju koristi od euforije...
- luckylaka
#574 Re: BiH - Estonija
@Mahalac u istoj sekundi skoro isto pisemo,dakle slazemo se da je igra losa ali kad to napises sad ce poceti prozivanje kako smo vjerovatno protiv Meshe.Jednostavno nasi igraci ko da se boje lopte.Kad ih gledas u klubovima glavni organizatori igre u reprezentaciji je to skroz tanko.Nadajmo se boljem.
- Dr. Kuca
#575 Re: BiH - Estonija
Cirina zadnja tekma sastavincognito071 wrote:idi napij se vode malo...Dr. Kuca wrote:Cirina reprezentacija i ona sto je otisla na sp skoro pa da nema dodirnih tacaka sem par imena igraca.
GK 1 Kenan Hasagić
DF 4 Emir Spahić Captain
MF 5 Samir Muratović
MF 6 Elvir Rahimić
DF 8 Sanel Jahić
MF 10 Zvjezdan Misimović
FW 11 Edin Džeko
DF 13 Safet Nadarević
FW 14 Vedad Ibišević
MF 15 Sejad Salihović
MF 17 Senijad Ibričić
Zamjene: