Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
TRANCE

#551 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by TRANCE »

dezurni_ucenik wrote:
TRANCE wrote: Bit će dovoljno vremena da se pređe granica, znat će se sve par sedmica ranije, ipak to treba organizovati i puške podijeliti. Pa ne mogu organizovati vodosnabdijevanje u gradu 6 godina, a ne rat i mobilizaciju za dan :lol: A budući da se svakako namjeravam ispaliti naredne godine, zamolio bih vas da odgodite rat do izbora 2018., da barem odem iz države kao gospodin čo'ek :mrgreen:

Okey, nek ti je sa srecom :thumbup: .

Samo ne razumijem ti to kreveljenje, isto ko da prizeljkujes nove Markale, nove Srebrenice. Ko da cekas rat ko malo dijete. Odvratna ti je prica.
Ne priželjkujem i ne čekam ja ništa, nego mi je smiješno, čak šta više, tragikomično, da u 2016. godini u Bosni u srcu Europe ima ljudi što bi ratovali za Bakira, Dodika i Čovića kad ih nalože pred izbore kao malu djecu.
dezurni_ucenik

#552 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dezurni_ucenik »

TRANCE wrote:
dezurni_ucenik wrote:
TRANCE wrote: Bit će dovoljno vremena da se pređe granica, znat će se sve par sedmica ranije, ipak to treba organizovati i puške podijeliti. Pa ne mogu organizovati vodosnabdijevanje u gradu 6 godina, a ne rat i mobilizaciju za dan :lol: A budući da se svakako namjeravam ispaliti naredne godine, zamolio bih vas da odgodite rat do izbora 2018., da barem odem iz države kao gospodin čo'ek :mrgreen:

Okey, nek ti je sa srecom :thumbup: .

Samo ne razumijem ti to kreveljenje, isto ko da prizeljkujes nove Markale, nove Srebrenice. Ko da cekas rat ko malo dijete. Odvratna ti je prica.
Ne priželjkujem i ne čekam ja ništa, nego mi je smiješno, čak šta više, tragikomično, da u 2016. godini u Bosni u srcu Europe ima ljudi što bi ratovali za Bakira, Dodika i Čovića kad ih nalože pred izbore kao malu djecu.

Pa dobro sta cekas vise? Sutra ujutru pravac prva ambasada i moli kumi da te neko primi.
USAblues

#553 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by USAblues »

Prvi put sam slucajno pobjegao ..drugi put bih se vratio... :bih: :)
PeppermintSA

#554 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by PeppermintSA »

Jel' jedino mene zaboli kurac za referendume, treće entitete, Er-Es-ove isl. gluposti?

Čak da se svi odcijepe od Sarajeva ja se puške ne bih hvatao. Gonite se svi u tri lijepe.
TRANCE

#555 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by TRANCE »

dezurni_ucenik wrote:
TRANCE wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Pa dobro sta cekas vise? Sutra ujutru pravac prva ambasada i moli kumi da te neko primi.
Nema potrebe, nisam osuđen samo na naš pasoš, pa da moram nekog moljakati, već strani pasoš u džep i k'o gospodin odem gdje hoću. A ti ako se pokolebaš u svojim patriJotskim stavovima dok budeš ratovao za Bakira, Zukića i kompaniju, javi se da ti pošaljem garantno pismo :run:
kolegione

#556 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by kolegione »

dezurni_ucenik wrote:
TRANCE wrote:

Dobro, i šta sad predlažeš, da uzmemo puške i hebemo im majku? :-) Za koga, za šta? Za Bakira i kompaniju koji bi svoju djecu izmjestili po inostranstvu, dok bi ti jurišao s puškom kao topovsko meso, a iz zaleđine te vodio neki komandant tipa Mirza Hatić ili Benjamin Delalić :lol: Za državu, iz koje 90% mladih ima želju da se ispali i u sadašnje vrijeme mira, a ne u vrijeme rata? Neka hvala, više volim svoj život nego Bakira i državu.

i da se zarati, u sta cisto sumnjam, ti mislis da bi ti pored problema sa sirijskim izbjeglicama, nas primale zapadne zemlje? Tako da htio ti ili ne, morao uzeti pusku u ruke. :oops:
Samo sad i zauvijek ću ovim SDA/Bošnjačko/Džamijskim strujama objasniti jednu stvar, ljudi koji ne žele rat su ljudi, koje je ova država izjebala da uz maksimum truda, i potencijala i talenta dobili minimum i sve što su u ovoj državi su stvorili, stvorili su UPRKOS a ne Zahvaljujući vladajućim strukturama. DAKLE ("omiljena riječ SDA-ovskih lidera od Alije pa na ovamo) možete očekivati jednistvo u kojem je snaga onog dana rata kad izvedete na prijeki sud svoje vođe odreknete se lude podjele na nacije i vjere pozovete sve narode u odbranu države, pa bio to i 1% Srba i 10 % Hrvata, nama dosta.
Do tad mi ćemo ako dođe do miješanja karata promješati karte tako da mi budemo novi Delalići što se mene tiče može i Juka bolje poginuti tako nego da me Bakir iz trezora politički šalje da poginem u vojnoj akciji za bolje položaje u pregovorima.
medvjed23

#557 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by medvjed23 »

kakav bakir, kakva država.. za to se ne isplati žrtvovati..

ali..
insomnia78 wrote:Ratuje se da te cetnik ne zakolje
i ako se ima nešto malo altruizma, ratuje se da ti četnik ne pokolje porodicu, prijatelje, sugrađane.. uslovno rečeno, postoji moralna obaveza zaštite bliskih, nedužnih ljudi.. no, razumljivo je zašto neko od te obaveze želi pobjeći.. kad bi zapucalo, možda bih i ja pobjegao.. al ne bih se tim hvalio niti bih to nabijao na nos onima koji bi ostali..
dezurni_ucenik

#558 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dezurni_ucenik »

kolegione wrote:
dezurni_ucenik wrote:
TRANCE wrote:

Dobro, i šta sad predlažeš, da uzmemo puške i hebemo im majku? :-) Za koga, za šta? Za Bakira i kompaniju koji bi svoju djecu izmjestili po inostranstvu, dok bi ti jurišao s puškom kao topovsko meso, a iz zaleđine te vodio neki komandant tipa Mirza Hatić ili Benjamin Delalić :lol: Za državu, iz koje 90% mladih ima želju da se ispali i u sadašnje vrijeme mira, a ne u vrijeme rata? Neka hvala, više volim svoj život nego Bakira i državu.

i da se zarati, u sta cisto sumnjam, ti mislis da bi ti pored problema sa sirijskim izbjeglicama, nas primale zapadne zemlje? Tako da htio ti ili ne, morao uzeti pusku u ruke. :oops:
Samo sad i zauvijek ću ovim SDA/Bošnjačko/Džamijskim strujama objasniti jednu stvar, ljudi koji ne žele rat su ljudi, koje je ova država izjebala da uz maksimum truda, i potencijala i talenta dobili minimum i sve što su u ovoj državi su stvorili, stvorili su UPRKOS a ne Zahvaljujući vladajućim strukturama. DAKLE ("omiljena riječ SDA-ovskih lidera od Alije pa na ovamo) možete očekivati jednistvo u kojem je snaga onog dana rata kad izvedete na prijeki sud svoje vođe odreknete se lude podjele na nacije i vjere pozovete sve narode u odbranu države, pa bio to i 1% Srba i 10 % Hrvata, nama dosta.
Do tad mi ćemo ako dođe do miješanja karata promješati karte tako da mi budemo novi Delalići što se mene tiče može i Juka bolje poginuti tako nego da me Bakir iz trezora politički šalje da poginem u vojnoj akciji za bolje položaje u pregovorima.

Na tvoju zalost nisam clan SDA niti sam pobornik njihove politike.
dezurni_ucenik

#559 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dezurni_ucenik »

TRANCE wrote:
dezurni_ucenik wrote:
TRANCE wrote: Ne priželjkujem i ne čekam ja ništa, nego mi je smiješno, čak šta više, tragikomično, da u 2016. godini u Bosni u srcu Europe ima ljudi što bi ratovali za Bakira, Dodika i Čovića kad ih nalože pred izbore kao malu djecu.

Nema potrebe, nisam osuđen samo na naš pasoš, pa da moram nekog moljakati, već strani pasoš u džep i k'o gospodin odem gdje hoću. A ti ako se pokolebaš u svojim patriJotskim stavovima dok budeš ratovao za Bakira, Zukića i kompaniju, javi se da ti pošaljem garantno pismo :run:

Ej drago mi je zbog tebe. Eto vec sa prvim sabahom mozes napustiti ovu drzavu. Imas putovnicu, libo te racku. :thumbup:
kolegione

#560 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by kolegione »

dezurni_ucenik wrote:

Na tvoju zalost nisam clan SDA niti sam pobornik njihove politike.
Tim gore po tebe :)
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#561 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Toto »

Zbog referenduma se nece ratovat.
Gojeni H

#562 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Gojeni H »

TRANCE wrote: Izgleda ni tebi IQ nije jača strana :lol: Poenta nije bila ko je zločine pravio, to svakako svako normalan dobro zna, već da u 2016. godini, kad ljudi spremaju misiju na Mars, cijepaju atome, putuju, zabavljaju se i uživaju u životu, kod nas retardi spremaju vojne taktike u narednom stogodišnjem ratu.
Drago mi je da smo pocastvovani prisustvom osobe sa tako visokim nivoom inteligencije. U vezi s tim, da li bi bio lubazan da prokomentarises slijedece dogadjaje koji su se desili u zadnjih samo 16 godina i da nam objasnis ko se ovde zabavljao, a ko je cEpao atome:

- teororisticki napad na SAD
- Napad SAD na Afganistan
- napad SAD na Irak
- napad Fr, Italije i SAD na Libiju
- tzv. Arapsko proljece
- Rat u Siriji
- Rat u u Jemenu
- Ekonomski rast Kine i ekspanzija u Juznom kineskom moru
- Rat u Ukrajini, itd.
- Brexit

Kako komentarises ubrzano naoruzavanje Baltickih te ostalih zemalja NATO-a uz granicu sa Rusijom?
Kako komentarises naoruzavanje Rusije?

Rat je normalno "nenormalno" stanje izmedju ljudskih drustava. U ratu pobjedjuje onaj ko se najbolje pripremi.
Svako drustvo koje se dobro pripremi, osigurava duze vremenski period bez rata, koji opet omogucava ekonomski i drustveni napredak.
freeme1

#563 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

Dozer wrote:
freeme1 wrote: Gdje se ne bi sikirao, tako sposoban a poceo bi bijezati tek kada padne prvi metak, sta bi onda oni koji su manje sposobni radili, drzali glavu na panju ??

Ma kakvo bosnjastvo, ko bi se za to borio, samo svoja guzica , familije i mojih najlizih. Braniti bosnjastvo je ono ko fol kada su se sarajlije borile za Bosnu tek kada su ih cetnici hermeticki zatvorili a do tada se pravili da ih se sve to ne tice.
Ne znam odakle ti ova prica za sarajlije... Mislim, gdje su se to bosnjaci poceli braniti prije nego su bili napadnuti...?
Ali, bar si nam rekao odakle nisi. Kao i o cemu nemas pojma.

A ti bi se sutra borio upravo za to, tacnije ratovao bi pod plastom toga kao sto smo i mi ratovali pod plastom borbe za Bosnu. Ispostavilo se da smo ratovali za bosnjastvo, a ti bi sad ratovao za bosnjacke dinastije. Samo sto to, ocito, ne kontas.
Iz toga da su se se pravilid a ih se nista ne tice ono sto se desava izvan Miran Dvora-Kozije Cuprije sve dok ih cetnici nisu hermeticki zatvorili poceli da granatiraju, eto odakle. " nermine, ko nas to granatira", " pucaju i jedni i drugi" , dok Driina krvava tece u Sarajevu pricaju viceve " Kod nas ne moze biti gradjanski rat, to se tamo samo seljaci bore he-he ".

Pa nigdje se nisu poceli braniti kao ni Bosanci , znaci nikakve razlike izmedju Bosanaca i Bosnjaka barem sto se toga tice ali koliko vidim ovdje se prosipa teza da su Bosanci sa foruma samo oni koji su pametni, obrazovani, koji znaju da razmisljaju svojom glavom i mogu da unaprijed prepoznaju neke stvari a da su Bosnjaci , da citiram bajne demokrate " malozubna stoka iz tora" i uz to priloze sliku ovaca. Ali vidim da nista od pameti i unaprijed gledanju stvari tzv Bosanaca sa foruma, isti ko i oni koje ismijavaju :lol:

Ne bi se sutra borio za neku bosnjacku dinastiju, bilo bi isto kao i 1992: " ne borim se za Kljujica i Aliju vec da mi cetnik ne uleti u avliju", takvi kao ti tvrdite da ste se borili za neki Ustav i sl iako u ratu ja nikada nisam nikoga upoznao da se za to borio, ali forum vidim pun takvih :-)
Last edited by freeme1 on 31/08/2016 08:12, edited 1 time in total.
freeme1

#564 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

Toto wrote:Zbog referenduma se nece ratovat.
Naravno da nece, kao sto se nije ratovalo ni 1991 kada su isto tako organizovali referendum, ali je referendum , i ovaj i iz 1991 jedan od koraka koji vode u rat.
HomeSweetHome

#565 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by HomeSweetHome »

dezurni_ucenik wrote:Kad ovako zakuhavaju uoci jebenih lokalnih izbora, sta ce tek raditi za dvije godine.

2018. se svi kolektivno trebamo iseliti i vratiti se kad prodju izbori i kad se oni dogovore koaliciju "svako sa svakim" iliti "svi smo nasi, samo jasi".

Bojim se da bi u slucaju rata nahebali prvo oni u foteljama, svako od svojih, pa onda dalje. Nadam se da su toga svjesni. U tom slucaju mi ne bi bilo zao.
Tomahawk11
Globalni moderator

#566 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Tomahawk11 »

freeme1 wrote:
Naravno da nece, kao sto se nije ratovalo ni 1991 kada su isto tako organizovali referendum, ali je referendum , i ovaj i iz 1991 jedan od koraka koji vode u rat.
Sto, bolan, lupas? Kad su oni organizovali referendum 1991.?
Cuj onaj referendum i ovaj o nekakvom danu izjednacavas :D
Toto

#567 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Toto »

freeme1 wrote:
Drzava i drzavnost je drugi par vojnih cizama.
sinuhe

#568 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by sinuhe »

2018 stize Dodik u predsjednistvo. A na drugoj strani Sebija ili Dino Konakovic.
freeme1

#569 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

HomeSweetHome wrote:
dezurni_ucenik wrote:Kad ovako zakuhavaju uoci jebenih lokalnih izbora, sta ce tek raditi za dvije godine.

2018. se svi kolektivno trebamo iseliti i vratiti se kad prodju izbori i kad se oni dogovore koaliciju "svako sa svakim" iliti "svi smo nasi, samo jasi".

Bojim se da bi u slucaju rata nahebali prvo oni u foteljama, svako od svojih, pa onda dalje. Nadam se da su toga svjesni. U tom slucaju mi ne bi bilo zao.
Sto se toga niko nije sjetio 1991...pa jeste. isto tako se govorilo da sve ono samo polticari zahuktavaju, ida su svi isti lopovi i ako pukne da bi prvo trebalo njih zatvoriti/ otjerati/ pobiti...znaci patent ti je neko drugi uzeo vec prije 25 godina i svi znamo kako je proslo , jbg :cry:
freeme1

#570 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

Tomahawk11 wrote:
freeme1 wrote:
Sto, bolan, lupas? Kad su oni organizovali referendum 1991.?
Cuj onaj referendum i ovaj o nekakvom danu izjednacavas :D
Novembra 1991 i ako to ne znas hapicu u ruke pa na spavanje , ovdje je za odrasle osobe.
HomeSweetHome

#571 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by HomeSweetHome »

Ne sjecam se te price, moguce je, ali ipak mislim da je ovo nesto drugacije, jer tek smo sada vidjeli kako lose moze biti ma koliko da smo bili ubijedjeni da nam onda nije valjalo.
freeme1

#572 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

Toto wrote:
freeme1 wrote:
Referendum gdje se krsi Ustav iz 1991 i ovaj iz 2016 gdje se krsi Ustav je krsenej Ustava.A krsenje Ustava i samim time ulazak u nezakonje bilo kakvim povodom je isti par vojnih cizama.
Tomahawk11
Globalni moderator

#573 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Tomahawk11 »

freeme1 wrote:
Novembra 1991 i ako to ne znas hapicu u ruke pa na spavanje , ovdje je za odrasle osobe.
Sta je bila tema referenduma?

Hapica, pa zna se koji referendum je tad doveo do belaja.

Mani se te djecje price o hapici, spavanju i odraslim osobama.
Ako ne znas normalno komunicirati, lahko cemo :wink:
freeme1

#574 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

HomeSweetHome wrote:Ne sjecam se te price, moguce je, ali ipak mislim da je ovo nesto drugacije, jer tek smo sada vidjeli kako lose moze biti ma koliko da smo bili ubijedjeni da nam onda nije valjalo.
Ne sjecas se referenduma iz 1991 i u sta je sve uveo ???? Oni koji ne znaju svoju istoriju su je primorani ponavljati, ne samo u skoli vec i u zivotu, kao pojedinci i kao narodi.
Toto

#575 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Toto »

freeme1 wrote:
Toto wrote:
freeme1 wrote: Naravno da nece, kao sto se nije ratovalo ni 1991 kada su isto tako organizovali referendum, ali je referendum , i ovaj i iz 1991 jedan od koraka koji vode u rat.
Referendum gdje se krsi Ustav iz 1991 i ovaj iz 2016 gdje se krsi Ustav je krsenej Ustava.A krsenje Ustava i samim time ulazak u nezakonje bilo kakvim povodom je isti par vojnih cizama.
ne postoji nikakav ustav iz 1991
Locked