Referendum(i) u RS-u

Locked
Rostiljdzija

#551 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Rostiljdzija »

Ne treba im brcko. Mnoge drzave nemaju teritorijalni kontinuitet.
Patriotska_Liga

#552 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Patriotska_Liga »

Kad ga sluša čovjek bi rek'o nama žao napast :lol:
Fudo387

#553 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Fudo387 »

Rostiljdzija wrote:Ne treba im brcko. Mnoge drzave nemaju teritorijalni kontinuitet.
Aha, ok ako vam ne treba.
:D
Rostiljdzija

#554 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Rostiljdzija »

pasha078 wrote:
Patriotska_Liga wrote:Kad ga sluša čovjek bi rek'o nama žao napast :lol:
Pa ok, zato pitam vi dok budete kretali, sigurno cete vidjeti mnoge koji ce vam mahnuti i nece poci s vama i imaju vise para od vas i kontaju da ste vi budale, i vama to nece smetati?
stari grad Visegrad

#555 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by stari grad Visegrad »

pasha078 wrote:Ne treba ti Brcko, halalio bi istocnu Hercegovinu i "istocno SA"..... Jesi ti siguran da ti ispravno srbujes?
:lol: :lol:
Patriotska_Liga

#556 Re: Referendum(i) u RS-u

Rostiljdzija wrote:
pasha078 wrote:
Patriotska_Liga wrote:Kad ga sluša čovjek bi rek'o nama žao napast :lol:
Pa ok, zato pitam vi dok budete kretali, sigurno cete vidjeti mnoge koji ce vam mahnuti i nece poci s vama i imaju vise para od vas i kontaju da ste vi budale, i vama to nece smetati?
Pa eto možda nismo fukara ko vi ali realno imamo dovoljno kokuza da vas natovarimo na traktore.
Zgoljo

#557 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Zgoljo »

A čoeka jbt,pa normalno da napada kad krsis dogovor i pokusas u miru ono sto si zelio u ratu i zbog cega se taj rat i vodio.

Ne vrijedi onda nista,sve ide u korpu za smece,rat se nastavlja tamo gdje je stao.

Nema uljepsavanja,tako je kako je.
Juliuscezar

#558 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Juliuscezar »

pasha078 wrote:Ne treba ti Brcko, halalio bi istocnu Hercegovinu i "istocno SA"..... Jesi ti siguran da ti ispravno srbujes?
Jbt trebo nam je jedan ovakav u Dejtonu sa srpske strane, sve halali.
Rostiljdzija

#559 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Rostiljdzija »

Cemu sluzi brcko? Neka stanovnici brckog odluce hoce li u federaciju, RS ili da budu samostalna drzavica. Ako vecina stanovnika hoce u federaciju, zasto bi im ko branio. Ne vrijedi.
Patriotska_Liga

#560 Re: Referendum(i) u RS-u

Nekad se išlo na srpsko more u Benkovac, sad više ni mitska Jahorina nije sveta. Na šta spade vaseljenska nacija.
Juliuscezar

#561 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Juliuscezar »

Patriotska_Liga wrote:
Nekad se išlo na srpsko more u Benkovac, sad više ni mitska Jahorina nije sveta. Na šta spade vaseljenska nacija.
Ne treba ratovat ba, malo podmazat lozom dat ce Rostiljdzija i Niš ako treba.
Patriotska_Liga

#562 Re: Referendum(i) u RS-u

Niš ostavljamo Albancima, nama dosta i Šabac, treba bit skroman.
Zgoljo

#563 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Zgoljo »

Ovi stvarno misle da bi mi mirno gledali raspad BiH i stvarno misle da bi,ako bi oni krenuli tim putem,mi bili odgovorni za ono sto bi uslijedilo :lol:
moa

#564 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by moa »

Do kada ce se krsiti ovaj mirovni sporazum?
Juliuscezar

#565 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Juliuscezar »

Daj vadite papire moze i salveta ako nista da potpisemo sta treba dok je na vršaji,
Patriotska_Liga

#566 Re: Referendum(i) u RS-u

pasha078 wrote:
Patriotska_Liga wrote:Niš ostavljamo Albancima, nama dosta i Šabac, treba bit skroman.
Pa da Macva je dugo bila dio Bosne
Da nam vrate što je pripadalo Bosanskom pašaluku, vrlo skromno. Ako se zaletimo moraće nas Rumuni zaustavljat kod Temišvara. Ovako im čovjek prijateljski nudi neku nagodbu, da ispadne fer koliko se može. I cijene li to? Bruka.
Rostiljdzija

#567 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Rostiljdzija »

pasha078 wrote:
Patriotska_Liga wrote:
Pa eto.... Spade Karlovac - Karlobag linija na Banjaluku i Lijevce polje......
Momci. Teritorije nisu vazne. Bitan je kvalitet drzave. Jel vama Banglades bolji od Luksemburga? Pa Bosnjaci sad imaju teritorije po glavi stanovnika vise od Engleza, Holanđana, Japanaca, Svajcaraca. Hong Kong i Singapur sa 8 miliona stanovnika su manji od Gorazda, pa jesi ikad cuo da se neko zali da mu je tijesno? Rat u BiH je bio davno, vrlo davno. Tad nije bilo interneta i globalnog trzista, jos se razmisljalo na stari nacin tj da je potrebna teritorija. Sad su druga vremena.
stari grad Visegrad

#568 Re: Referendum(i) u RS-u

Rostiljdzija wrote:
pasha078 wrote:
Patriotska_Liga wrote:Ne treba ti Brcko, halalio bi istocnu Hercegovinu i "istocno SA"..... Jesi ti siguran da ti ispravno srbujes?

Pa eto.... Spade Karlovac - Karlobag linija na Banjaluku i Lijevce polje......
Momci. Teritorije nisu vazne. Bitan je kvalitet drzave. Jel vama Banglades bolji od Luksemburga? Pa Bosnjaci sad imaju teritorije po glavi stanovnika vise od Engleza, Holanđana, Japanaca, Svajcaraca. Hong Kong i Singapur sa 8 miliona stanovnika su manji od Gorazda, pa jesi ikad cuo da se neko zali da mu je tijesno? Rat u BiH je bio davno, vrlo davno. Tad nije bilo interneta i globalnog trzista, jos se razmisljalo na stari nacin tj da je potrebna teritorija. Sad su druga vremena.
I ja sam gledao prije par godina koliko Srbija ima stanovnika po km2. Tada je bila aktuelna prica kako u Srbiji vlada bijela kuga i broj stanovnika se smanjio za 1 milion u Srbiji. Tad sam pomislio teman da ovih 1 milion Srba iz BiH popune demografske rupe u Srbiji.
I da konacno zavlada mir na Balkanu.

Ne mogu Srbi odnjeti ni 1m2 iz Bosne i Hercegovine, ne damo.
Rostiljdzija

#569 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Rostiljdzija »

Nadji mi muslimansku drzavu u kojoj vlada mir? Mislim da takve nema, osim ako nije diktatura, sto opet znaci da se mir odrzava represalijama i sistematskim nasiljem. Ne bih da se ponavljam jer sam o tome pisao ali Bosnjaci ako istjeraju Srbe, tek ce onda da pocnu ratovati u nedogled. Za Bosnjake je najbolje da se okrenu pacifizmu i sekularnoj politici.
Patriotska_Liga

#570 Re: Referendum(i) u RS-u

Inače ovo bi bez Srba sutra postala islamska država. Pune kafane islamista.
BHCluster

#571 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

Rostiljdzija wrote:Nadji mi muslimansku drzavu u kojoj vlada mir? Mislim da takve nema, osim ako nije diktatura, sto opet znaci da se mir odrzava represalijama i sistematskim nasiljem. Ne bih da se ponavljam jer sam o tome pisao ali Bosnjaci ako istjeraju Srbe, tek ce onda da pocnu ratovati u nedogled. Za Bosnjake je najbolje da se okrenu pacifizmu i sekularnoj politici.
Albanija? I naso si Bosnjacima o sekularnosti govor drzati a u bh. entitetu "rs" slavu ima i poljski wc.
stari grad Visegrad

#572 Re: Referendum(i) u RS-u

Rostiljdzija wrote:Nadji mi muslimansku drzavu u kojoj vlada mir? Mislim da takve nema, osim ako nije diktatura, sto opet znaci da se mir odrzava represalijama i sistematskim nasiljem. Ne bih da se ponavljam jer sam o tome pisao ali Bosnjaci ako istjeraju Srbe, tek ce onda da pocnu ratovati u nedogled. Za Bosnjake je najbolje da se okrenu pacifizmu i sekularnoj politici.
Cekam da Amel Tuka trci na Olimpijskim igrama u 03:08, pa evo da ti odgovorim.
Zna se zbog cega se ratuje u muslimanskim drzvama, (a ratuje se i u nemuslimanskim drzavama). Drzvave u kolima se ratuju imaju crno zlato- naftu i to je glavni razlog ratovanja. Smanjiti cijenu nafte, svjetska ekonomija zavisi od cijena nafte...
Eto imas npr. br. 1 Albaniju koja ne rtauje, nema nafte, imas Maleziju koja ne ratuje, Azerbajdžan, Turska, UAE i mnoge druge, Iran, i druge u Aziji i Africi.
Rostiljdzija

#573 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Rostiljdzija »

stari grad Visegrad wrote:
Zna se zbog cega se ratuje u muslimanskim drzvama, (a ratuje se i u nemuslimanskim drzavama). Drzvave u kolima se ratuju imaju crno zlato- naftu i to je glavni razlog ratovanja. Smanjiti cijenu nafte, svjetska ekonomija zavisi od cijena nafte...
Eto imas npr. br. 1 Albaniju koja ne rtauje, nema nafte, imas Maleziju koja ne ratuje, Azerbajdžan, Turska, UAE i mnoge druge, Iran, i druge u Aziji i Africi.
Pa ti uopste ne pratis vijesti iz svijeta a pokretao bi nova etnicka ciscenja. Neozbiljno.
stari grad Visegrad

#574 Re: Referendum(i) u RS-u

Rostiljdzija wrote:
stari grad Visegrad wrote:
Pa ti uopste ne pratis vijesti iz svijeta a pokretao bi nova etnicka ciscenja. Neozbiljno.
Ti ne pratis vijesti iz svijeta. Citam vijesti is svijeta i domace vijesti svaki dan.

Ti ne poznajes koliko ima muslimanskih drzava u svijetu. Nisu samo Sirija i Irak muslimanske drzave.

Ne pokrecem ja nova etnicka ciscenja, vec rs pokrece referndum(e). A zna se ako ce to zavrsiti.
ljevoruki

#575 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ljevoruki »

BiH je muslimanska drzava, sa vecinskom muslimanskom populacijom, vidi popis iz 2013, u kojoj vlada mir.
Taj mir moze ugroziti pravoslavna manjina ako bude raspisala i provela referenDOOM, bilo koje vrste i nastavi da ne postuje Ustav BiH i odluke Vrhovnog Suda.

Ha ja, moRel' vako?
:run:

:bih:
Locked