Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
- insomnia78
#551 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
[emoji23][emoji23][emoji23]
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- muha_sa
#552 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
HAVANA wrote:Jebo li im gudis mater.Ja ovoga natrpo svega pomalo u splitu,dijete me odvelo.Kaze ista je cijena slobodno sve mijesajte.Pomijeso ja nakih teniskih loptica,svega.Odem na kasu kaze 450 kuna.Sta cu platim a malu sam ustino iz sve snage.Mogo sam 5 kila janjetine kod gojka uzet.
ne kudi mi gudis
- Maverick78
#553 Re: RE: Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Obavezno Laktris godisa [emoji1]muha_sa wrote:[emoji38]Niemand wrote:Fino vala. [emoji106]muha_sa wrote: bio haman 40 dana![]()
vratio se prije heftu--na današnji dan
Ja reko da kako cokoladu sebi sredim dok je vakat, al jok.[emoji38]
sljedeci put donosim 5 [emoji106]
i kesu gudisa
nek se zna ko je hadžo [emoji38]
- Montana
#554 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
HAVANA wrote:Jebo li im gudis mater.Ja ovoga natrpo svega pomalo u splitu,dijete me odvelo.Kaze ista je cijena slobodno sve mijesajte.Pomijeso ja nakih teniskih loptica,svega.Odem na kasu kaze 450 kuna.Sta cu platim a malu sam ustino iz sve snage.Mogo sam 5 kila janjetine kod gojka uzet.
- Edin H.
#555 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Jest' vala ljudina.muha_sa wrote:hrle1976 wrote:
Ko placa tudje racune taj ce kad tad propasti. Zlatno pravilo na zapadu, placaj svoje racune. Fino je pomoci i mi smo pomagali sakom i kapom ali nema tu granice, i kad onda predjes na ono hajd da vam pomognemo da startate neki biznis pa da tako sebe sami financirate. Ko posrani i popisani sute i gledaju, ovaj nije normalan, da radimo? Bolje je vako, kad zaskripi znamo koga da zovemo. U 9 od 10 slucaja je tako.![]()
Hrle zvani dobrotvor
hrle, kupuj te kombije i ne postavljaj previse pitanja.
- TAFKAP
#556 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Kolko je šišanje ovih dana u domovini?
- hrle1976
#557 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Nisam, vec sam smatrao da je normalno pomoci svojima ali ja sam se iznendaio kad hoces da pomognes da nesto uspostave na svoje noge, da to onda nije pomoc vec nesto drugo. Kad se samo sjetim meni nije bilo mrsko kao djete sa 14 godina ustajatu u 5:30 i ici raditi da imam za dzeparca. Nisu to bile neke bog zna parice, ali ipak je nekako bilo drago mi ono skupis nesto pa sebi kupis. Pa sam bio vas heppi kez od jedne strane do druge. Mene da u po noci zovnes i kaze jaro treba mi pomoc pukla cijev treba kopati i zamjeniti nemoze ovo do sutra cekati, nebi mi bilo mrsko i ako sutra recimo moram na svoj posao. Ovi moji rodjaci dzaba, nema radnu naviku, i tu nema sta vise traziti. Prut se savija dok je mlada a ne kad postane drvo.muha_sa wrote:hrle1976 wrote:
Ko placa tudje racune taj ce kad tad propasti. Zlatno pravilo na zapadu, placaj svoje racune. Fino je pomoci i mi smo pomagali sakom i kapom ali nema tu granice, i kad onda predjes na ono hajd da vam pomognemo da startate neki biznis pa da tako sebe sami financirate. Ko posrani i popisani sute i gledaju, ovaj nije normalan, da radimo? Bolje je vako, kad zaskripi znamo koga da zovemo. U 9 od 10 slucaja je tako.![]()
Hrle zvani dobrotvor
- hrle1976
#558 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Kad nece. Oni bi da budu u Njemackoj i da idu u kafic te igraju na kladionici.Edin H. wrote:Jest' vala ljudina.muha_sa wrote:hrle1976 wrote:
Hrle zvani dobrotvor
hrle, kupuj te kombije i ne postavljaj previse pitanja.
- hrle1976
#559 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Neces zar ici do BiH zbog sisanja. Skuplja pita od tepise i to visestruko...TAFKAP wrote:Kolko je šišanje ovih dana u domovini?
Frizer u Njemackoj, savim solidan frizer sa salonom, znaci nije nista znj, musko sisanje kosta u vrh glave 12€
Hajd razumijem ove po Skandinaviji, jer u Norveskoj Svedskoj i Danskoj placaju musko prosjecno sisanje kod friezera, bar tako veli jaran, oko 35€
Last edited by hrle1976 on 30/07/2016 00:56, edited 1 time in total.
- insomnia78
#560 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Nece. Kaze, moze pricekati
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- TAFKAP
#561 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Konto sam da kad sam već u otadžbini da poguram malo lokalnu privredu ubacujući ovu svoju glavu između Neuma i termina kod zubara... Ne znam samo dal se isplati šišat dva put u dvije sedmice koliko bih bio dole, zato i pitam.
- mO k3
#562 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
hrle , hrle 30 ojrona ja nekidan polatio sisanje ,kaki ba 12 ojrohrle1976 wrote:Neces zar ici do BiH zbog sisanja. Skuplja pita od tepise i to visestruko...TAFKAP wrote:Kolko je šišanje ovih dana u domovini?
Frizer u Njemackoj, savim solidan frizer sa salonom, znaci nije nista znj, musko sisanje kosta u vrh glave 12€
Hajd razumijem ove po Skandinaviji, jer u Norveskoj Svedskoj i Danskoj placaju musko prosjecno sisanje kod friezera, bar tako veli jaran, oko 35€
ti frizeri gdje ti idu jarani sta inace jos rade mislim sta su ucili??
- mO k3
#563 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
6 kemova ja platio prosle godine , sada mozda poskupiloTAFKAP wrote:Kolko je šišanje ovih dana u domovini?
-
sha_ba
#564 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
bilo 5 u aprilumO k3 wrote:6 kemova ja platio prosle godine , sada mozda poskupiloTAFKAP wrote:Kolko je šišanje ovih dana u domovini?
- Maverick78
#565 Re: RE: Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Šišanje u Malmö-u 7 eura... Ima i jeftinije, a ima i skuplje naravno. To je ta razlika između Švedske u poređenju sa Norveškom i Danskom, neuporedivo je jeftinija za život. Mislim, šišanje je samo jedna stavka, ali tako je bukvalno u svemu, sve je puno jeftinije u odnosu na DK i NO.hrle1976 wrote:Neces zar ici do BiH zbog sisanja. Skuplja pita od tepise i to visestruko...TAFKAP wrote:Kolko je šišanje ovih dana u domovini?
- hrle1976
#566 Re: RE: Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Da iskren budem ja fakat nikako ne kopcam od cega vasi susjedi tj. Danci zive. Vjetrenjaca? Mislim, Svedska ima industriju (tesku) auta, pa cak i te sume, nesto zimskog turizma itd. Norveska hajd nije dio EU pa moze loviti ribu po zelji a ima i naftu, mada citam da im je kruna pala na ispod nivoa Svedske jer naftna industrija im je stala. Da jest jes, cim prekoracis most razlika u cijenama je ko nebo i zemlja, mada u Stokholmu su cijene bile socnije nego bilo gdje drugo u Svedskoj bar kad sam gledao na usluge. Ima i kod Svaba ako ces kod ovih Albanaca se sisati za 5€ maks. Obicno sisaju na kalup ono svakog isto skoroMaverick78 wrote:Šišanje u Malmö-u 7 eura... Ima i jeftinije, a ima i skuplje naravno. To je ta razlika između Švedske u poređenju sa Norveškom i Danskom, neuporedivo je jeftinija za život. Mislim, šišanje je samo jedna stavka, ali tako je bukvalno u svemu, sve je puno jeftinije u odnosu na DK i NO.hrle1976 wrote:Neces zar ici do BiH zbog sisanja. Skuplja pita od tepise i to visestruko...TAFKAP wrote:Kolko je šišanje ovih dana u domovini?
- hrle1976
#567 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Jarane ja se sisam u salonu koji moze gostit bar 7 ljudi, Njemacki, znaci frizerke su Njemice i placam tih 12-13€ sisanje. U Hamburgu. Kupit cu pricu da je u Frankfurtu ili Münchenu skuplje.mO k3 wrote:hrle , hrle 30 ojrona ja nekidan polatio sisanje ,kaki ba 12 ojrohrle1976 wrote:Neces zar ici do BiH zbog sisanja. Skuplja pita od tepise i to visestruko...TAFKAP wrote:Kolko je šišanje ovih dana u domovini?
ti frizeri gdje ti idu jarani sta inace jos rade mislim sta su ucili??
Vecinu naseg naroda sto poznam u Njemackoj, sad to nisu samo ljudi iz BiH, ima i iz HR, SRB, MK itd. Vecina njih je rodjena u Njemackoj. Poznam tri porodice koje su tokom rata izbjegle (sve tri su mjesani brakovi pa mozda zato su ostali odnono nisu vraceni 1997-98). Iskren da budem mene je zapanjilo da ovi ciji su roditelji dosli davnih dana, da i dan danas oni nisu makli pa cak i njihova djeca iz tih kvartova koja cu samo opisati kao ZNJ. Mislim, mozes vidjeti kolika je to farsa bila, kad se u Jugi prodavala prica kako se ima moze se, odnono sve se trosilo da sitra raja u zavicaju ima sta vidjeti. Mislim, na taj nacin se pumpo necij ego i superioritet prema drugima. Vecina radi u fabrici, dva rade kao portiri, jedan kao mehanicar, jedan ima svoju kao birtiju / kafic, jedan je ono visoko skolovan radi na sasvim ok mjestu, dvoje u nekoj ranijoj penziji, jedan vozi taksi. Od ovog jednog ce sin za koji mjesec poloziti zakletvu za policajca. Samo jedan od njih ima u HR odnosno sam je sebi izidao kucu "na moru", nekih 4km od mora kod nekog gradica blizu Sibenika.
- mO k3
#568 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
@hrle ma nisam mislio na jarane sta ti rade
nego na frizere koju su zanat zavrsili /trebo je kao vic da ispadne to pitanje)
nego hrle sta si ti zavrsio ??
nego hrle sta si ti zavrsio ??
-
Last December
#569 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Mene zapanjuje činjenica da sav podmladak (95%) koji su rođeni tamo i juče su ispali iz majčine gaji nevjerovatan patriotizam i hard kor nacionalizam. Naravno sve je to samo priča, mada mnogi pokušavajud anekako upadnu i služe vojsku ovamo ali mislim da bih brzo pustilo to ludilo njihovo da se vrate. Klinci ko klinci, zadojili ih kod kuće pa laju okolo. Čudan neki spoj modernog hipstera i ultra nacionaliste, parodija od osobe kad vidiš uživo.
Jarane ja se sisam u salonu koji moze gostit bar 7 ljudi, Njemacki, znaci frizerke su Njemice i placam tih 12-13€ sisanje. U Hamburgu. Kupit cu pricu da je u Frankfurtu ili Münchenu skuplje.
Vecinu naseg naroda sto poznam u Njemackoj, sad to nisu samo ljudi iz BiH, ima i iz HR, SRB, MK itd. Vecina njih je rodjena u Njemackoj. Poznam tri porodice koje su tokom rata izbjegle (sve tri su mjesani brakovi pa mozda zato su ostali odnono nisu vraceni 1997-98). Iskren da budem mene je zapanjilo da ovi ciji su roditelji dosli davnih dana, da i dan danas oni nisu makli pa cak i njihova djeca iz tih kvartova koja cu samo opisati kao ZNJ. Mislim, mozes vidjeti kolika je to farsa bila, kad se u Jugi prodavala prica kako se ima moze se, odnono sve se trosilo da sitra raja u zavicaju ima sta vidjeti. Mislim, na taj nacin se pumpo necij ego i superioritet prema drugima. Vecina radi u fabrici, dva rade kao portiri, jedan kao mehanicar, jedan ima svoju kao birtiju / kafic, jedan je ono visoko skolovan radi na sasvim ok mjestu, dvoje u nekoj ranijoj penziji, jedan vozi taksi. Od ovog jednog ce sin za koji mjesec poloziti zakletvu za policajca. Samo jedan od njih ima u HR odnosno sam je sebi izidao kucu "na moru", nekih 4km od mora kod nekog gradica blizu Sibenika.
Što se tiče šišanja, zanm za Beč recimo da je isto guljenje osim u domaćim salonima, recimo 10. becirk tu ide naša raja, 10 evra muško šišanje.
- hrle1976
#570 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Identitet jaro. U Njemackoj je vecina nasih se u glavi osjeca strancom i drugim redom gradjani. Sto u brojnim situacijama jeste tako. Naravno na fin nacin. Dosta roditelja je izrevoltirano, jer zivot u Njemackoj nije bas ono komotan kako si to neko predstavlja. Nije ni los ali kad se pocne vrijeme sudarati sa ocekivanjima. Ako nisi ispunio ocekivanja nema onda si kivan i trubis svaki dan "jebo im ja svabsku...." I djete to slsua. Nije to samo vezano za BiH. Hrvati u Njemackoj tj. te koje si opisao koji su rodjeni su isti. Veci od onog u HR, Makedonci isto. Nema tu neke drasticne razlike. Sta je poenta. Mentalitet. Nas covjek hoce da ima sve i Boga u dzepu i nemoze jedan Princ Albert da bude neko i nesta a na nista. To je tako. Vecina nasih ljudi tesko pati od toga da budu neko i nesta, da se o njima pise uzduz i poprijeko kako su oni bitni i sl. Rusi su u tome ne nadmasivi. Oni se kurce i dokazuju ali imaju stila e to nasi nemaju. Rus prvo sto nabavi kad dodje u Njemacku je pistolj. A onda pocne da reketira, e kad nabavi sve sebi sto mu treba onda ode u penziju. Ja jos ni jednog Rusa u Njemackoj nisam sreo a da je bas kokuz skroz na skroz. Oni nekako sebi kupe najnovije aute uvale se u najbolje kuce ili stanove kako nepitaj. Pa nema ta Rusija 700.000 multi milionerskih porodica koje se iseljavaju.Last December wrote:Mene zapanjuje činjenica da sav podmladak (95%) koji su rođeni tamo i juče su ispali iz majčine gaji nevjerovatan patriotizam i hard kor nacionalizam. Naravno sve je to samo priča, mada mnogi pokušavajud anekako upadnu i služe vojsku ovamo ali mislim da bih brzo pustilo to ludilo njihovo da se vrate. Klinci ko klinci, zadojili ih kod kuće pa laju okolo. Čudan neki spoj modernog hipstera i ultra nacionaliste, parodija od osobe kad vidiš uživo.
Jarane ja se sisam u salonu koji moze gostit bar 7 ljudi, Njemacki, znaci frizerke su Njemice i placam tih 12-13€ sisanje. U Hamburgu. Kupit cu pricu da je u Frankfurtu ili Münchenu skuplje.
Što se tiče šišanja, zanm za Beč recimo da je isto guljenje osim u domaćim salonima, recimo 10. becirk tu ide naša raja, 10 evra muško šišanje.
- TAFKAP
#571 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Pi jbt, pa mogu se svaki dan šišat i opet mi jeftinije ispadnemO k3 wrote:6 kemova ja platio prosle godine , sada mozda poskupiloTAFKAP wrote:Kolko je šišanje ovih dana u domovini?
NIšta onda, valja mi nać naku obdarenu frizerku, da mi spusti grudi na leđa i ramena dok me šiša
- mO k3
#572 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Da se ja svaki dan shisham ne bi ležao na paramaTAFKAP wrote:Pi jbt, pa mogu se svaki dan šišat i opet mi jeftinije ispadnemO k3 wrote:6 kemova ja platio prosle godine , sada mozda poskupiloTAFKAP wrote:Kolko je šišanje ovih dana u domovini?![]()
NIšta onda, valja mi nać naku obdarenu frizerku, da mi spusti grudi na leđa i ramena dok me šiša.
- mO k3
#573 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Joj hrle jebi nas vise u zdrav mozak , kada pročitam tvoje postove počinjem da se dvoumim na moj pogled i moje znanje , ali ne mogu ti reci jednu stvarhrle1976 wrote:Identitet jaro. U Njemackoj je vecina nasih se u glavi osjeca strancom i drugim redom gradjani. Sto u brojnim situacijama jeste tako. Naravno na fin nacin. Dosta roditelja je izrevoltirano, jer zivot u Njemackoj nije bas ono komotan kako si to neko predstavlja. Nije ni los ali kad se pocne vrijeme sudarati sa ocekivanjima. Ako nisi ispunio ocekivanja nema onda si kivan i trubis svaki dan "jebo im ja svabsku...." I djete to slsua. Nije to samo vezano za BiH. Hrvati u Njemackoj tj. te koje si opisao koji su rodjeni su isti. Veci od onog u HR, Makedonci isto. Nema tu neke drasticne razlike. Sta je poenta. Mentalitet. Nas covjek hoce da ima sve i Boga u dzepu i nemoze jedan Princ Albert da bude neko i nesta a na nista. To je tako. Vecina nasih ljudi tesko pati od toga da budu neko i nesta, da se o njima pise uzduz i poprijeko kako su oni bitni i sl. Rusi su u tome ne nadmasivi. Oni se kurce i dokazuju ali imaju stila e to nasi nemaju. Rus prvo sto nabavi kad dodje u Njemacku je pistolj. A onda pocne da reketira, e kad nabavi sve sebi sto mu treba onda ode u penziju. Ja jos ni jednog Rusa u Njemackoj nisam sreo a da je bas kokuz skroz na skroz. Oni nekako sebi kupe najnovije aute uvale se u najbolje kuce ili stanove kako nepitaj. Pa nema ta Rusija 700.000 multi milionerskih porodica koje se iseljavaju.Last December wrote:Mene zapanjuje činjenica da sav podmladak (95%) koji su rođeni tamo i juče su ispali iz majčine gaji nevjerovatan patriotizam i hard kor nacionalizam. Naravno sve je to samo priča, mada mnogi pokušavajud anekako upadnu i služe vojsku ovamo ali mislim da bih brzo pustilo to ludilo njihovo da se vrate. Klinci ko klinci, zadojili ih kod kuće pa laju okolo. Čudan neki spoj modernog hipstera i ultra nacionaliste, parodija od osobe kad vidiš uživo.
To je tvoje mišljenje i to mišljenje je pogrešno ......
Cuj Rus prvo pištolj i onda reketira
To sto nasi se uvale u kredite auta , stanovi uvale se i Nijemci .
Evo priznam ti jednu stvar kupio sam auto na kredit , ne zato sto nemam para nego sto je kredit jako povoljan i ratu ne osjetim
Kredit od 20.000, 30.000,40.000 financiram sa 0,99 %
Vise mi me bolilo dati im te pare ,nego ovako odbije se a ne osjetim
Sto se tiče kredita za stanove i Nijemci ih uzimaju i financiraju 110% kapitala znaci nemaju nikakvog kapitala
- hrle1976
#574 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Nije da ti sta licno prepisujem ali ovo kredit je povoljan je kao ona o zubarima u BiH. Kredit nikada nemoze biti povoljan. Povoljno je nesto kad te nista ne kosta ili dobijes. Svaki kredit kosta. Kosta ga napraviti, i imas naravno kamatu. Tu jarane nista nije povoljno vec mozes raci samo platio sam manje nekome nego neko drugi sto je kod tog tamo posudjivo. U Njemackoj vlasnistvo stanova i kuca je svega na 52.5% a jako mali broj moze reci da su otplatili sve. Tako da taj % koji se mogu u Njemackoj kurciti da imaju kucetinu ili stancinu otplacenu je ispod 10% Ti bi zakonom trebali da imaju titulu von Burg. Kupiti novo auto kreditom je bacanje para, jer gube cijenu sad pa sad a skuplji ce biti nego da si u kesu ga kupio.mO k3 wrote: Joj hrle jebi nas vise u zdrav mozak , kada pročitam tvoje postove počinjem da se dvoumim na moj pogled i moje znanje , ali ne mogu ti reci jednu stvar
To je tvoje mišljenje i to mišljenje je pogrešno ......
Cuj Rus prvo pištolj i onda reketira![]()
To sto nasi se uvale u kredite auta , stanovi uvale se i Nijemci .
Evo priznam ti jednu stvar kupio sam auto na kredit , ne zato sto nemam para nego sto je kredit jako povoljan i ratu ne osjetim
Kredit od 20.000, 30.000,40.000 financiram sa 0,99 %
Vise mi me bolilo dati im te pare ,nego ovako odbije se a ne osjetim
Sto se tiče kredita za stanove i Nijemci ih uzimaju i financiraju 110% kapitala znaci nemaju nikakvog kapitala
- mO k3
#575 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Ne treba sve stavljati na zlatnu vagu hrle , to da ce auto izgubiti na vrijednosti to stoji , ako cu tako da razmišljam onda ne bi trebo auto nikako da kupim , ja ti kupim auto i vozam ga 10 godina kao nas zadnji , znaci za 9 godina kupujem auto
Kroz posao koji radim znam dosta njih doktora , inžinjera koji ne žele da kupe stan i ako mogu , neće da se vežu
Kroz posao koji radim znam dosta njih doktora , inžinjera koji ne žele da kupe stan i ako mogu , neće da se vežu