Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#551 Re: Gdje na more? - 2016

Post by konektovan »

Connaisseur Karlin wrote:
Alkos wrote:Inače, braća Hrvati su malo pretjerali sa cijenama i ove godine...
ista prica svake godine :lol:
Pa je li istina ili nije???????
Zoya

#552 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Zoya »

Naravno da je istina. Cisti bezobrazluk su im cijene. Bas neki dan citam, turizam u turskoj je opao za 60 %. To je i bio cilj onima koji su zeljeli da uniste Tursku.
Warashii

#553 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Warashii »

Samo sto to ne ide bas tako.
Hrvatska nema mogucnost da primi ni blizu broj turista koji moze Turska, a o razlicitosti ponuda da ne pricamo.
Turska meni nikad nije bila opcija iz x y razloga, ne ljetujem u hotelu, imam jeftin smjestaj, penzionersko okruzenje, udomacio se, blizina destinacije i sl.
Kada je hotelski smjestaj u pitanju vjerujem da se ponudom kao i cijenama ne mogu nikako porediti pa tako da ako je opao broj turista u Turskoj vjerujem da nece biti dugog vjeka, naravno ukoliko ne bude aman za aman sranja u Turskoj i svijetu.
aveos

#554 Re: Gdje na more? - 2016

Post by aveos »

Image

Kakvi orebici..zna se gdje nasa raja ide na odmor
konektovan

#555 Re: Gdje na more? - 2016

Post by konektovan »

Zoya wrote:Naravno da je istina. Cisti bezobrazluk su im cijene. Bas neki dan citam, turizam u turskoj je opao za 60 %. To je i bio cilj onima koji su zeljeli da uniste Tursku.
Evo ja sam ranije naveo primjer, za ljetovanje prosle godine i cijenu, kao i za ovu godinu u istom mjestu, a ponuda je ostala ista. Znaci, ljudi hladno 200 eura piskupili a nisu ni cackalicu stavili dodatno.
Imam jos bruku primjera, svakodnevno saljem upite ljudima gdje sam vec ljetovao, i svi su poskupili, niko nije zadrzao cijene od prosle godine.
amar1994

#556 Re: Gdje na more? - 2016

Post by amar1994 »

aveos wrote:Image

Kakvi orebici..zna se gdje nasa raja ide na odmor
hahaha :lol: :lol:

sve preko tudjih ledja , cast izuzecima :thumbup: :bih:
amar1994

#557 Re: Gdje na more? - 2016

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
Zoya wrote:Naravno da je istina. Cisti bezobrazluk su im cijene. Bas neki dan citam, turizam u turskoj je opao za 60 %. To je i bio cilj onima koji su zeljeli da uniste Tursku.
Evo ja sam ranije naveo primjer, za ljetovanje prosle godine i cijenu, kao i za ovu godinu u istom mjestu, a ponuda je ostala ista. Znaci, ljudi hladno 200 eura piskupili a nisu ni cackalicu stavili dodatno.
Imam jos bruku primjera, svakodnevno saljem upite ljudima gdje sam vec ljetovao, i svi su poskupili, niko nije zadrzao cijene od prosle godine.
ako bas ne budes naso , dacu ti br. Trebalo bi i ove god da bude 40e , jedino nema klima al et :D :thumbup:
konektovan

#558 Re: Gdje na more? - 2016

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:
ako bas ne budes naso , dacu ti br. Trebalo bi i ove god da bude 40e , jedino nema klima al et :D :thumbup:
Ma trazim iskljucivo Tucepi, Baska, a mogu i Promajna, Brela a klima pod obavezno. :D
Warashii

#559 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Warashii »

konektovan wrote: Ma trazim iskljucivo Tucepi, Baska, a mogu i Promajna, Brela a klima pod obavezno. :D
Jbga inace poskupe destinacije, meni licno preskupe za ono sto ja trazim. Kad kazem preskupo mislim na mnogo novca za relativno nista.
JA bi se radije odrekao klime za bolju destinaciju, klimu i onako nemam tamo gdje ja idem a i ne treba mi, niti jednu jedinu noc, a vec godinama, nisam osjetio nedostatak klima uredjaja.
konektovan

#560 Re: Gdje na more? - 2016

Post by konektovan »

Warashii wrote:
konektovan wrote: Ma trazim iskljucivo Tucepi, Baska, a mogu i Promajna, Brela a klima pod obavezno. :D
Jbga inace poskupe destinacije, meni licno preskupe za ono sto ja trazim. Kad kazem preskupo mislim na mnogo novca za relativno nista.
JA bi se radije odrekao klime za bolju destinaciju, klimu i onako nemam tamo gdje ja idem a i ne treba mi, niti jednu jedinu noc, a vec godinama, nisam osjetio nedostatak klima uredjaja.
Ma znam, poskupa jesu, ali eto ja navikao na ta mjesta, pa samo njih saltam iz godine u godinu. Relativno blizu, pogotovo preko Bijace, pa na tunel sv.ilija i eto me odmah na destinaciji.
Logovan

#561 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Logovan »

Gdje za 1. maj po ovakvom vremenu?
amar1994

#562 Re: Gdje na more? - 2016

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
amar1994 wrote: ako bas ne budes naso , dacu ti br. Trebalo bi i ove god da bude 40e , jedino nema klima al et :D :thumbup:
Ma trazim iskljucivo Tucepi, Baska, a mogu i Promajna, Brela a klima pod obavezno. :D
a i ti trazis najskuplje , idi na Mljet :skoljka: :mrgreen: :mrgreen:

meni je zelja Lastovo recimo ili Vis 8-) :run:
konektovan

#563 Re: Gdje na more? - 2016

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:
amar1994 wrote: ako bas ne budes naso , dacu ti br. Trebalo bi i ove god da bude 40e , jedino nema klima al et :D :thumbup:

Ma sa malim djetetom, ne da mi se po otocima boraviti, vise volim kontinentalno. :D
amar1994

#564 Re: Gdje na more? - 2016

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
Ma sa malim djetetom, ne da mi se po otocima boraviti, vise volim kontinentalno. :D
:thumbup: :thumbup:
Warashii

#565 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Warashii »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:

Na Lastovu sam bio, davno kad je i JNA bila na njemu :). A može se i sada ali definitivno bez auta, trajekt je preskup.
Connaisseur Karlin

#566 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Connaisseur Karlin »

konektovan wrote:
Alkos wrote:Inače, braća Hrvati su malo pretjerali sa cijenama i ove godine...
ista prica svake godine :lol:
Pa je li istina ili nije???????
jeste , ista istina svake godine :D sto ste ocekivali :D infalcija raste u EU, sve poskupljuje, a vi se cudite jednoj skupoj HR :D :lol:
Alkos

#567 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Alkos »

Ovo nema toliko veze sa inflacijom u EU, ne kaki ziv bio!
artime

#568 Re: Gdje na more? - 2016

Post by artime »

Fkt gdje za prvi maj? :D

Nego vidim da je počela sezona informisanja oko godisnjeg... da li neko ima dobru varijantu da mi posalje na pp u Hrvatskoj ili Turskoj :D
Connaisseur Karlin

#569 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Connaisseur Karlin »

Alkos wrote:Ovo nema toliko veze sa inflacijom u EU, ne kaki ziv bio!
pa obrazlozi razloge povisenih cijena u HR :D
Edin H.

#570 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Edin H. »

Hrvati vole repa opasno. :izet:
artime

#571 Re: Gdje na more? - 2016

Post by artime »

Svi kazu nesto pojeftinila Turska, a ja to po cijenama nasih agencija nista ne vidim... sve isto ostalo..
bingov buraz

#572 Re: Gdje na more? - 2016

Post by bingov buraz »

Edin H. wrote:
Hrvati vole repa opasno. :izet:
Sasvim legitiman razlog :izet:
AstorH

#573 Re: Gdje na more? - 2016

Post by AstorH »

Zivim na moru 15ak god. realno cijene za HR gradjane po restoranima i hotelima su skupe, kamo li za turiste iz BiH.
Za strance su sasvim prihvatljive. E sad tu postoji opcija tko sta moze i koliko.
Svabo ili Englez nece gledat u cijenu, nego udaljenost izmedju plaze i hotela.
Dok neki nemaju tu financijsku mogucnost, imaju redovno prigovor kako je sve skupo.
Meni npr. ne bi bio problem sa biciklom otic na plazu, ali nekom tko ima obitelj, jeste problem.
Al bar imamo auta, kakva su takva su, pa onda malo nac udaljeniji smjestaj jer je tako i jeftiniji. I kupovat po centrima hranu pa pravit u apartmanu, a ne otic u restoran na plazi pravit se džek nakrkat se pa se cudit racunu.
Valja se prilagodit pa kome to pasalo ili ne. Kome ne pase brate ima potoka i jezera nemoj ic na more, il idi u Tursku gdje vec upinjes da ti je bolje niko te ne drzi. Ako cemo realno, ti koji "ljetuju" u Turskoj svake godine redovno kvase dupe u Vodicama i Makarskoj. Al' dobro. Pric'o im neko da je u Turskoj sve dzaba pa dosli iz zajebancije u Brela.
Stvar je vrlo jednostavna, cijene, smjestaj, i sve na HR Jadranskoj obali prvenstveno je prilagodjeno stranim turistima.
To sto ne zivimo u Nizozemskoj ili Londonu i za godinu ne zaradimo kao oni u 2mj. i sto nam je sve skupo, je sasvim neka druga prica.
artime

#574 Re: Gdje na more? - 2016

Post by artime »

AstorH wrote:Zivim na moru 15ak god. realno cijene za HR gradjane po restoranima i hotelima su skupe, kamo li za turiste iz BiH.
Za strance su sasvim prihvatljive. E sad tu postoji opcija tko sta moze i koliko.
Dok neki nemaju tu financijsku mogucnost, imaju redovno prigovor kako je sve skupo.
Meni npr. ne bi bio problem sa biciklom otic na plazu, ali nekom tko ima obitelj, jeste problem.
Al bar imamo auta, kakva su takva su, pa onda malo nac udaljeniji smjestaj jer je tako i jeftiniji. I kupovat po centrima hranu pa pravit u apartmanu, a ne otic u restoran na plazi pravit se džek nakrkat se pa se cudit racunu.
Valja se prilagodit pa kome to pasalo ili ne. Kome ne pase brate ima potoka i jezera nemoj ic na more, il idi u Tursku gdje vec upinjes da ti je bolje niko te ne drzi. Ako cemo realno, ti koji "ljetuju" u Turskoj svake godine redovno kvase dupe u Vodicama i Makarskoj. Al' dobro. Pric'o im neko da je u Turskoj sve dzaba pa dosli iz zajebancije u Brela.
Stvar je vrlo jednostavna, cijene, smjestaj, i sve na HR Jadranskoj obali prvenstveno je prilagodjeno stranim turistima.
To sto ne zivimo u Nizozemskoj ili Londonu i za godinu ne zaradimo kao oni u 2mj. i sto nam je sve skupo, je sasvim neka druga prica.
Svasta ti ovdje udrobi, a vidim da si donekle i uvrijedjen... Mislim da ti ovdje zagovaras jednu klauzulu: prilagodba ili siroko ti polje. Sto je sasvim pogresno iz x razloga. Dakle ja ne znam kako i po cemu te cijene tako rastu ili koji se trend tu prati, jer (pisala sam ovdje) kvalitete nema. Ljetujem godinama u Cro ali ne mozete se samo na more izvlaciti. Konkretno, jedna zena meni izdaje apartman koji je malo reci katastrofa za 50e.. e sada gdje je tu logika?
Vidim pominjes Tursku, po cemu Turska nije turisticka destinacija kao Hrvatska?
Pa cijela ex-juga nema standard Holandije ili Engleske, sto znaci da je povecanje cijena utoliko morbnije, ako im sami gradjani ne ljetuju u svojoj drzavi, vec upravo biraju Tursku, Grcku, Egipat...
Koja budala vjeruje da je igdje dzaba?
Konkluzija: Ko nam je kriv sto smo fukare? :lol:
AstorH

#575 Re: Gdje na more? - 2016

Post by AstorH »

artime wrote:
AstorH wrote:Zivim na moru 15ak god. realno cijene za HR gradjane po restoranima i hotelima su skupe, kamo li za turiste iz BiH.
Svasta ti ovdje udrobi, a vidim da si donekle i uvrijedjen... Mislim da ti ovdje zagovaras jednu klauzulu: prilagodba ili siroko ti polje. Sto je sasvim pogresno iz x razloga. Dakle ja ne znam kako i po cemu te cijene tako rastu ili koji se trend tu prati, jer (pisala sam ovdje) kvalitete nema. Ljetujem godinama u Cro ali ne mozete se samo na more izvlaciti. Konkretno, jedna zena meni izdaje apartman koji je malo reci katastrofa za 50e.. e sada gdje je tu logika?
Vidim pominjes Tursku, po cemu Turska nije turisticka destinacija kao Hrvatska?
Pa cijela ex-juga nema standard Holandije ili Engleske, sto znaci da je povecanje cijena utoliko morbnije, ako im sami gradjani ne ljetuju u svojoj drzavi, vec upravo biraju Tursku, Grcku, Egipat...
Koja budala vjeruje da je igdje dzaba?
Konkluzija: Ko nam je kriv sto smo fukare? :lol:
Ne pratim sta si prije pisala nemam ja vremena za to. Al nebitno.
Koji se trend prati i kako cijene rastu to se ne odredjuje prema tebi iz Sarajeva nego prema Njemackim i Engleskim turistima i sl.
Vrlo jednostavna matematika kad bacis oko na tabelu ulaza stranih drzavljana.
Sto se tice izvlacenja, ili ljetovanja u drugim drzavama, bilo to Turska, Grcka, Egipat, od 10 takvih koji turpijaju o isplativosti ljetovanja po tim drzavama 8 ih ljetuje godinama u HR, kao sto i sama ljetujes tu gdje si i rekla.
Turska nije turisticka destinacija? To ja nigdje nisam napisao.
Sto se tice vjerovanja da je negdje dzaba, uvijek pomislim da netko nece to shvatiti posve bukvalno, ali se uvijek se zacudim kad vidim da takvih ima bas iz tog razloga kojeg si pomenula : "koja budala vjeruje.."
Konkluzija na kraju ti je 100% točna, to i je bit mog predhodnog posta. Tu se apsolutno slazem sa tobom.
Post Reply