Vodja!House wrote:
"Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
-
Nadzorna_ploca
#551 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
-
mmaar
#552 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Ako te zanima, potrazi izjavu bivseg ruskog ambasadroa, on ce ti objasniti precizno, a mozes odgovore potraziti i kod eksperata za rasizam, nekih od bivsih i sadasnjih predstavnika politickog i vjerskog zivota bosanskih pravoslavaca. Ante je zrtva politike koja se vodi 20-tak godina, dok su nacisticke i rasisticke teorije o Bosnjacima, Albancima, Crnogorcima, Makedoncima, Bugarima, Rumunima, Hrvatima, cak i o Slovencima konstanta u velikosrpskoj politici i vremenom su postale dio njihovog kulturnog identiteta. Nema naroda u sirem okruzenju kojem Srbija nije ospoavala narodnu i nacionalnu posebnost, teritorij, religiju, cak i jezik, niti ima zemlje iz sireg okruzenja, izuzmemo li Grcku, s kojom nije ratovala vodeci ekspanzionisticke ratove, tako da je danas okruzena sve samim prijateljima.Kikibombona wrote:Otkud ti to da svrsavam na rusku politiku?mmaar wrote:
Jedan od predstavnika politike na koju svrsavas, bivis ruski ambasador u BiH, onaj debeli, itekako je mogao razlikovati Srbe od Bosnjaka i Hrvata. Ako si zaboravio, mogu te i podsjetiti konkretno.![]()
Nabijem na kurac rusku politiku!![]()
Nego, kakva je razlika izmdju Srba i Bosnjaka u BiH, posto su etnicki sasvim razliciti!??![]()
Poznajem kamaru Bosnjaka i Srba, ne vidim nikakvu, ama bas nikakvu razliku izmedju njih!
Volio bih kada bi objasnio te razlike. Ante iz Mostara je recimo objasnio da su Bosnjaci tamnoputi a Hrvati arijevci.
- House
#553 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

vlah je preblaga riječ
Last edited by House on 25/05/2016 19:47, edited 1 time in total.
-
Zgoljo
#554 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Ma ti nemas pojma o zivotu,nisi uopste ni izbliza upratio sta sam ja hotio reci.Kikibombona wrote:Nisi mi odgovorio!Zgoljo wrote:Hoce li neko od proletera i dezurnih moralista otvoriti temu o tome kako Prijedorski vijesnik nije htio objaviti placenu osmrtnicu o ubijenoj djeci Prijedora?
Nece,to je normalno,jel tako?
Gore je sto je reis negatora genocida i ljubitelja ratnih zlocinaca nazvao Vlahom?
Ko su istaknuti borci za bosnjastvo?
Ko su istaknuti proleteri?
Bakir Izetbegovic, Fahrudin Radoncic, Reuf Bajrovic, Fadil Novalic, Sadik Sado Bahtic...!???
![]()
![]()
![]()
![]()
A ko su proleteri?
Podvaljujes,izvrces,ubacujes rijeci,spinujes...ma bjezi ba.
- House
#555 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
prava bosanska gazija.Nadzorna_ploca wrote:Vodja!House wrote:
- muha_sa
- General War
#557 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Jesam, onaj koji nije ukaljao ruke i koji moze pomoci da srebrenica (i ne samo srebrenica bilo koji grad u BiH) ima bolju buducnost...zasto ne?luckylaka wrote:Jesi li za to da vlah ili ti srbin vlada Srebrenicom.General War wrote:Ah, vlah srbin ili balija bosnjak koja je razlika?...nego mozel Kolinda-kraljica balkana?luckylaka wrote:Pitao sam ima li ko da je zato da ,,vlah"vlada Srebrenicom ili srbin(koja je razlika)
Ratni zlocinci i problem genocida se rjesava u drugim institucijama...Srebrenici treba zivot a ne ovakve jeftine floskule od koga nema niko nikakve koristi.
Isto tako sta fali da bosnjak vodi banjaluku ili bilo koji grad...pa najbolji ministri BiH koji su?
Da podsjetim:
http://www.esrebrenica.ba/vijesti/preds ... enici.html
Last edited by General War on 25/05/2016 19:50, edited 1 time in total.
-
Qoom
#558 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Vlaha na kolaČ
- luckylaka
#559 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Ako ova tema potraje jos koji dan moci ce izborna komisija najzad objaviti koliko otprilike u BiH zivi vlaha,karavlaha i balija
- Kikibombona
#560 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Da izvines, boli me kurac za ruskog ambasadora. On mi nije sekunde bitan!mmaar wrote:
Ako te zanima, potrazi izjavu bivseg ruskog ambasadroa, on ce ti objasniti precizno, a mozes odgovore potraziti i kod eksperata za rasizam, nekih od bivsih i sadasnjih predstavnika politickog i vjerskog zivota bosanskih pravoslavaca. Ante je zrtva politike koja se vodi 20-tak godina, dok su nacisticke i rasisticke teorije o Bosnjacima, Albancima, Crnogorcima, Makedoncima, Bugarima, Rumunima, Hrvatima, cak i o Slovencima konstanta u velikosrpskoj politici i vremenom su postale dio njihovog kulturnog identiteta. Nema naroda u sirem okruzenju kojem Srbija nije ospoavala narodnu i nacionalnu posebnost, teritorij, religiju, cak i jezik, niti ima zemlje iz sireg okruzenja, izuzmemo li Grcku, s kojom nije ratovala vodeci ekspanzionisticke ratove, tako da je danas okruzena sve samim prijateljima.
TI SI NAPISAO da je cinjenica kako su Srbi Vlasi. To mi je 'nako interesantna teorija. Pitam se onda jesu li i Bosnjaci Vlasi, posto ja ne umijem razlikovati Bosnjaka od Srbina. Kada vidim nepoznatog covjeka, nema teorije da me bilo sta navede da pomislim da pripada jednom od naroda. Ama bas nista.
Jesu li Bosnjaci Vlasi posto izgledaju potpuno isto kao Srbi u BiH?
- House
#561 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
luckylaka wrote:Ako ova tema potraje jos koji dan moci ce izborna komisija najzad objaviti koliko otprilike u BiH zivi vlaha,karavlaha i balija
vlah i balija ne ide zajedno jbt.
- General War
#562 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Nekad se pricalo da je to isti Q...nekakvi Juzni Sloveni...ali ko ce ga znat kad se istorija sad uci po crkvama i djamijamaKikibombona wrote:Da izvines, boli me kurac za ruskog ambasadora. On mi nije sekunde bitan!mmaar wrote:
Ako te zanima, potrazi izjavu bivseg ruskog ambasadroa, on ce ti objasniti precizno, a mozes odgovore potraziti i kod eksperata za rasizam, nekih od bivsih i sadasnjih predstavnika politickog i vjerskog zivota bosanskih pravoslavaca. Ante je zrtva politike koja se vodi 20-tak godina, dok su nacisticke i rasisticke teorije o Bosnjacima, Albancima, Crnogorcima, Makedoncima, Bugarima, Rumunima, Hrvatima, cak i o Slovencima konstanta u velikosrpskoj politici i vremenom su postale dio njihovog kulturnog identiteta. Nema naroda u sirem okruzenju kojem Srbija nije ospoavala narodnu i nacionalnu posebnost, teritorij, religiju, cak i jezik, niti ima zemlje iz sireg okruzenja, izuzmemo li Grcku, s kojom nije ratovala vodeci ekspanzionisticke ratove, tako da je danas okruzena sve samim prijateljima.
TI SI NAPISAO da je cinjenica kako su Srbi Vlasi. To mi je 'nako interesantna teorija. Pitam se onda jesu li i Bosnjaci Vlasi, posto ja ne umijem razlikovati Bosnjaka od Srbina. Kada vidim nepoznatog covjeka, nema teorije da me bilo sta navede da pomislim da pripada jednom od naroda. Ama bas nista.
- Kikibombona
#563 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Napisao si kako Bosnjaci rade na jacanju, pozicioniranju bosnjackog naroda i kako ih u tome sabotiraju proleteri.Zgoljo wrote: Ma ti nemas pojma o zivotu,nisi uopste ni izbliza upratio sta sam ja hotio reci.
Podvaljujes,izvrces,ubacujes rijeci,spinujes...ma bjezi ba.
Pa daj onda brate mili, navedi neke kljucne ljude na obje strane...
1. Ljudi koji rade na jacanju bosnjastva
Izetbegovic
Radoncic
Bajrovic
Heco
Radeljas
Novalic
Sadik Sado Bahtic
2. Proleteri koji sabotiraju Bosnjake
?
?
?
?
?
Zanima me, zivota mi!
-
mmaar
#564 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Ne vjerujem da bi Bosnjaci imali ista protiv, da nacelnik Srebrenice bude i Srbin, koji je normalan covjek, ali onaj kojeg su srpske stranke kandidirale, ne samo da nije normalan, vec covjek otvoreno negira Genocid, velica njegove pocinioce, najavljuje da ce zabraniti isticanje nacionalne zastave bosnjackog naroda na Maršu mira i obiljezavanju Genocida, izjavljuje da mu smeta arapski jezik koji je dio vjerskog identiteta svih muslimana svijeta i toliko drugih stvari da se ne mogu pobrojati. Za Srbe nisam siguran, njihovim nacionalnim predstavnicima neprihvatljivo je da i sudije budu "muslimani", jos ako govore bosanskim jezikom.... Dominantna srpska politika prema Bosnjacima i Hrvatima ne razlikuje se od politike koju je sprovodila NDH prema Srbima i ona se i danas nastavlja, samo razlicitm sredstvima u odnosu na ona u periodima 92-95, 41-45, i nekim drugim, od Sahovica, pa dalje.draganbl wrote:Za razumne ljude (a nažalost takvih je ovdje jako malo) bilo bi potpuno svejedno da li je reis rekao:
Glasajte za Bošnjaka da ne pobijedi Vlah
ili
Glasajte za Bošnjaka da ne pobijedi Srbin.
Da li bi i onda bila tema "Da Srbin ne vlada u Srebrenici"?
Stvarno mi nije jasno koliko je naš narod zaglupljen i ne shvata da ni Bošnjacima ni Srbima neće biti ništa bolje ako je "naš" na vlasti samo zato što ima "naša krvna zrnca", a ne "njihova".
Konkretno, mislim da Banjalučanima i uopšte stanovnicima Republike Srpske, koji su pretežno srpske nacionalnosti ništa lošije ne bi bilo da je u čitavoj Republici Srpskoj na vlasti SDA.
Isto tako, ni u FBiH ne bi bilo ništa ni bolje ni gore da je Dodik na vlasti umjesto Izetbegovića.
Posebno je važna stvar što ni oni sami to ne bi htjeli, a to najbolje govori o njima i dometu njihove politike.
”Ništa ne tvrdim, niti osporavam. Mislim da sada i pojedine evropske države, te dobar dio međunarodne zajednice mijenja mišljenje o karakteru zločina koji se desio u Srebrenici. Shvatate li Vi, da je Srbima u Srebrenici dosta više kolektivne krivice za sve što se događalo u proteklom ratu? Zločin i zločinac imaju ime i prezime, te se njima treba suditi, a ne svaljivati kolektivnu krivicu na jedan narod za sve šta se dešavalo u ratu od 1992. do kraja 1995. godine. Karakterisati cijeli narod kao genocidan… Pa nama (Srbima, op.a.) su muslimani nanijeli ogromno zlo kroz vijekove, pa ih ne zovemo genocidnim”.
Grujičić nagovještava da će, ako pobijedi, zabraniti nošenje zastava sa ljiljanima na “Maršu mira” i arapski jezik.
”Isto kao i do sada. Samo bih pojačao mjere sigurnosti i lično ne volim ni ja vidjeti zastave Armije BiH koje nose učesnici ‘Marša smrti’ i slušati arapski jezik. Ali, isto tako, sutradan bi se obilježavao i dan kada se mi Srbi, sjećamo tri i po hiljade pobijenih Srba na području Podrinja”.
- ABH017
#565 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
dr socrates wrote:Ne radi se ovdje samo o tome da je Kavazović nazivao Srbe Vlasima već o tome da on smatra da jedan narod nema pravo imenovati načelnika u Srebrenici što meni nepodnošljivo smrdi na nacizam.
Reis vjerovatno smatra da Vlah ne može biti načelnik zato što je u Srebrenici u julu 1995 godine izvršen genocid nad Bošnjacima, ali u tom genocidu nisu stradali samo Srebreničani već stanovnici bar pet istočnobosanskih opština što znači da bi se ta zabrana trebala još proširiti.
Kako ogromna većina bh.muslimana smatra da se genocid desio na prostoru cijele zemlje zašto onda ne razmisliti o tome da se Vlasima onemogući i vršenje bilo kavih državnih funkcija.
Kakve vam koristi od Srebrenice kada četnici neometano vršljaju po Sarajevu?
Za svaki slučaj ipak pogledajte iz koje stranke dolazi načelnik opštine ili općine Jasenovac pa će vam mnoge stvari biti jasnije, a mislim da je Jasenovac mnogo veće stratište od Srebrenice.
Poglavar je otišao i korak dalje pa se drznuo da kaže da je BiH zapravo muslimanska država jer u njoj živi 50% ljudi sa arapskim imenima a da bi došli do te magične cifre preselili su na papiru kompletnu dijasporu u manji bh.entitet.
Ovdje su se kod mene u komšiluku popisali i oni koji dolaze samo ljeti na odmor i oni koji ne dolaze nikada i svi će biti vjerovatno uključeni u rezidentno stanovništvo.Možete sami sebe da obmanjujete koliko hoćete sa tim brojkama ali je realnost da su Bošnjaci u malom entitetu svedeni(nažalost) na nivo malo značajne manjine,otprilike kao Srbi u FBiH ili Bošnjaci u Srbiji.
Krivca za tako nešto nemojte tražiti samo u zlim Srbima ili Vlasima već i u onima koji,prikriveno ili otvoreno, dvadeset pet upućuju poruke kako je ovo muslimanska zemlja a kome se to ne dopada neka seli odavde.
Politika izazivanja konflikta sa Srbima nikakvo vam dobro nije donijela ni kroz istoriju a neće vam donijeti ni u budućnosti.Valjda ste toliko razumni da shvatite su Srbi znatno jači i brojniji narod od Bošnjaka i da će ovi potonji u svakom sukobu izvući deblji kraj,uostalom pogledajte samo koliko se smanjio biološki prostor južnoslovenskih muslimana u zadnjih dvjesto godina.
To što nas nazivate Vlasima meni lično nimalo ne smeta a mislim da je i za većinu Srba ovaj šovinistički ispad Kavazovića imao dejstvo ujeda komarca.
Mnogo je problematičnije kako da objasnite međunarodnoj zajednici na koji način mislite da živite pored naroda kojeg toliko mrzite da se ni vaši vjerski poglavari ne mogu više suzdržati od pokušaja da ga uvrijede.
Ko nas bre zavadi???
Kako samo svi isto mislite? Kao da ste programirani. Još bi da nam držite moralne pridike. Kakvi ste imate (nemate) obraza i za to.
-
mmaar
#566 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
General War wrote:Nekad se pricalo da je to isti Q...nekakvi Juzni Sloveni...ali ko ce ga znat kad se istorija sad uci po crkvama i djamijamaKikibombona wrote:Da izvines, boli me kurac za ruskog ambasadora. On mi nije sekunde bitan!mmaar wrote:
Nisam ja napisao vec je napisao Noel Malcolm i desetine drugih medjunarodno uglednih historicara. Gola je cinjenica da vecina pravoslavnog stanovnista u BiH, nekad i na dijelovima Hrvatske, vuku etnicke vlaske korijene i tek su srbizirani tokom druge polovine 19. stoljeca. Za to postojtoliko historijskih izvora, naravno pod uslovom da nisi ignorant. Nemam problem prihvatiti nacionalni identitet koji su izabrali, ali kontinuirano osporavati i negirati svaku posebnost drugih, cak i pravo na njihov fizicki opstanak, a ocekivati da se isti odnose prema tebi s uvazavanjem, pa to vise ne moze proci ni kod glupih Bosnjaka.
I da, sta li bi na ovo rekao i da li bi se nasao uvrijedjen
U prvim godinama otomanske Bosne bile su krscanske spahije sasvim obicna pojava. Jedan se od njih proslavio postavsi dzerah basa (glavni vidar) u kuci bosanskog namjesnika u Sarajevu u sedamdesetim godinama 15. stoljeca, a zvao se Vlah Svinjarevic, izrazito nemuslimansko ime i prezime.47
Last edited by mmaar on 25/05/2016 20:11, edited 2 times in total.
-
Zgoljo
#567 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Da,Klix portal radikalnih islamistalimeni wrote:Vazda se u Hercegovini govorilo "vlah".
"Ne vjeruj vlahu ni kad s tobom jede i pije jer sve gleda kako ce ti izvrnuti canjak na glavu! (Hamzi Beg Rizvanbegovic)
Negirati genocid, nemas izvinjenje za sva stradanja Bosnjaka, diskriminiras Bosanski jezik, prijetis novim "srebrenicama" i otcjepljenjem. Pa njima je klix radikalna stranica putujte malo po rs-u i vidjet cete njihov primitivizam. I onda se cude kada Bosnjaci postaju sve vise zilavi i cvrsti, skidam kapu Reisu Kavazovicu svaka cast brate!
Bosna i Hercegovina i njeni Bosnjani su svoj pakao prezivjeli 1992-95, niko nije imao osjecaj za njihovu patnju ali opstali su i vratili jaci nego ikada!
Zivjela Bosna i Hercegovina.
Maheri su sto jest,jest.Na obican verbalni ispad dignu sve na noge dok oni rahat velicaju genocid,zlocince,zabranju jezik,hapse,ne daju struje,vode.......
Last edited by Zgoljo on 25/05/2016 20:03, edited 1 time in total.
- MyTao
#568 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
A ko ste to vi?Nadzorna_ploca wrote:Ja podržavam ako ce i takvi kao ti sa njima. Ili da mi odemo a vi ostanete.MyTao wrote:Hodze i popove protjerati iz drzave ako se zeli ici naprijed... pa nije 687 vec 2016... kome jos treba religija, hodze i popovi osim onima koji zele da zivi kao sto se zivilo prije 1000 godina...
- House
#569 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
ABH017 wrote:dr socrates wrote:Ne radi se ovdje samo o tome da je Kavazović nazivao Srbe Vlasima već o tome da on smatra da jedan narod nema pravo imenovati načelnika u Srebrenici što meni nepodnošljivo smrdi na nacizam.
Reis vjerovatno smatra da Vlah ne može biti načelnik zato što je u Srebrenici u julu 1995 godine izvršen genocid nad Bošnjacima, ali u tom genocidu nisu stradali samo Srebreničani već stanovnici bar pet istočnobosanskih opština što znači da bi se ta zabrana trebala još proširiti.
Kako ogromna većina bh.muslimana smatra da se genocid desio na prostoru cijele zemlje zašto onda ne razmisliti o tome da se Vlasima onemogući i vršenje bilo kavih državnih funkcija.
Kakve vam koristi od Srebrenice kada četnici neometano vršljaju po Sarajevu?
Za svaki slučaj ipak pogledajte iz koje stranke dolazi načelnik opštine ili općine Jasenovac pa će vam mnoge stvari biti jasnije, a mislim da je Jasenovac mnogo veće stratište od Srebrenice.
Poglavar je otišao i korak dalje pa se drznuo da kaže da je BiH zapravo muslimanska država jer u njoj živi 50% ljudi sa arapskim imenima a da bi došli do te magične cifre preselili su na papiru kompletnu dijasporu u manji bh.entitet.
Ovdje su se kod mene u komšiluku popisali i oni koji dolaze samo ljeti na odmor i oni koji ne dolaze nikada i svi će biti vjerovatno uključeni u rezidentno stanovništvo.Možete sami sebe da obmanjujete koliko hoćete sa tim brojkama ali je realnost da su Bošnjaci u malom entitetu svedeni(nažalost) na nivo malo značajne manjine,otprilike kao Srbi u FBiH ili Bošnjaci u Srbiji.
Krivca za tako nešto nemojte tražiti samo u zlim Srbima ili Vlasima već i u onima koji,prikriveno ili otvoreno, dvadeset pet upućuju poruke kako je ovo muslimanska zemlja a kome se to ne dopada neka seli odavde.
Politika izazivanja konflikta sa Srbima nikakvo vam dobro nije donijela ni kroz istoriju a neće vam donijeti ni u budućnosti.Valjda ste toliko razumni da shvatite su Srbi znatno jači i brojniji narod od Bošnjaka i da će ovi potonji u svakom sukobu izvući deblji kraj,uostalom pogledajte samo koliko se smanjio biološki prostor južnoslovenskih muslimana u zadnjih dvjesto godina.
To što nas nazivate Vlasima meni lično nimalo ne smeta a mislim da je i za većinu Srba ovaj šovinistički ispad Kavazovića imao dejstvo ujeda komarca.
Mnogo je problematičnije kako da objasnite međunarodnoj zajednici na koji način mislite da živite pored naroda kojeg toliko mrzite da se ni vaši vjerski poglavari ne mogu više suzdržati od pokušaja da ga uvrijede.![]()
Ko nas bre zavadi???
Kako samo svi isto mislite? Kao da ste programirani. Još bi da nam držite moralne pridike. Kakvi ste imate (nemate) obraza i za to.
- House
#570 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Ne radi se ovdje samo o tome da je Kavazović nazivao Srbe Vlasima
nađi gdje je uvaženi reis kavazović srbe nazvao vlasima (u globalu)? ako nađeš, ja ću sam sebi popušiti kurac.
Last edited by House on 25/05/2016 20:10, edited 1 time in total.
- commendatore
#571 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
+ borac ARBIHNadzorna_ploca wrote:Vodja!House wrote:
- Xray
#573 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Ova komplet tema moze da posluzi kao odgovor na onu temu "zasto ste napustili BiH" 
- It_is_a_Leclerc
#574 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Xray wrote:Ova komplet tema moze da posluzi kao odgovor na onu temu "zasto ste napustili BiH"
Najpametniji upis dosad. Cestitam
- skupljac_zeljeza
#575 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"
Čuj?MyTao wrote:Hodze i popove protjerati iz drzave ako se zeli ici naprijed... pa nije 687 vec 2016... kome jos treba religija, hodze i popovi osim onima koji zele da zivi kao sto se zivilo prije 1000 godina...