Austrija

Post Reply
SaraFina

#551 Re: Austrija

Post by SaraFina »

listopad wrote:Proveo sam skoro citav zivot u Austriji i znam kamaru ljudi koji u zadnjih nekoliko godina glasuju za FPÖ. Nisu to nikakvi nacisti ili rasisti, pogotovo ovi iz radnicke klase. Najveci krivac za ovo je mainstream ljevica koja je iz svog politickog vokabulara izbrisala pojam radnicka klasa. Umjesto socijalnog pitanja, ista se bavi iskljucivo identitarnim temama, pravima zena koje nose hidzab, adekvatnim wc-ima za transrodne osobe i slicnim stvarima dok je sve vise ljudi primorano raditi preko "leasing" firmi za sitnu lovu od koje bez socijale ne mozes prezivjeti. Umjesto da ih "socijaldemokrati" i zeleni pitaju kako sastavljaju kraj s krajem, oni medju tim ljudima vrebaju "islamofobe" i ne ispustaju priliku da ih nazivaju zaostalim proletima (Proleten). Van der Bellen je predstavnik te arogantne akademske elite. On je bog hipstera ovdje. Dovoljno je otici u deseti bezirk, tradicionalni radnicki dio Beca, gdje u zgradi imas nekoliko turskih obitelji sa po petero djece koji od jutra do noci galame i lupaju. Poslije deset casova na Reumannplatzu setaju copori vehabija iz Cecenije i odakle vec. Nisu Van der Bellen, njegova elita i hipsteri te ljude naselili kod sebe u elitnim kvartovima osamnaestog i devetnaestog bezirka nego ih strpali medju domacu buraniju koju toliko preziru. Onda se pojavi FPÖ koja ljudima baca pijesak u oci pricom o tome kako ih zanimaju svakodnevne brige obicnih ljudi. Slican trend je u toku sirom Evrope. Ljevica koja toliko prezire radnike se ne treba cuditi sto su se ovi okrenuli protiv nje. Isto tako se ne treba cuditi njihovom distanciranju od raznih bradonja, zamotanih, silovatelja i poklonika Erdogana koji ovdje marsiraju ulicama kao nekada nacisticka SA, razbijajuci lokale u vlasnistvu Kurda.

Ja licno sam danas dao svoj glas Van der Bellena. Nema sanse da cu ikada glasovati za desnicara. Ali VdB nije zasluzio moj glas, tako da nisam glasovao za njega nego protiv Hofera.

Čiste nebuloze. Ko je izbrisao pojam radnička klasa? Potkrijepi to argumentima. Radnička klasa nema socijalne i sve druge beneficije koje joj omogućavaju solidan život? Milion raznoraznih kurseva, doškolovavanja, mogućnosti za uraditi maturu i sl. ..upravo sada možeš na AMS-U pronaći. I to besplatnih. O zanatima da ne govorim. Vrijeme školovanja je plaćeno i računa se u radni staž. Plus statustički se ne vodiš nezaposlen. Što bi ti? Socijalu od 2000? Obdaništa su besplatna, ( osim hrane za djecu)prevoz odlično organiziran a za školsku djecu postoje i škole sa produženim boravkom i raznoraznim sportskim i drugim aktivnostima. Svi koje žele te privilegije mogu koristiti. Dakle koje je to radnička klasa u socijalnoj državi poput Austrije zapostavljena i bačena na margine ispod ljudskog dostojanstva?
Ko god želi u ovoj državi može za sebe najbolje izvući. Samo ako hoće.
Što se desetog bečkog bizirka tiče, i života uz tursku populaciju tu debelo pretjeruješ. U šesnestom su EX Yugosloveni i većinom Srbi. .pa ne vidim mnogo razlike u uvjetima i kvaliteti života ondje gdje su civilizirani balkanci većina.
I gdje su te nindje i čopori vehabija? Ima pokrivenih žena i bradatih ljudi. ..ali sigurnosna situacija nije ni blizu tvog opisa. I sama sam većinu života ovdje.
pirmin

#552 Re: Austrija

Post by pirmin »

Meni dosadilo raspravljati sa ovim ugrozenima u Austriji, probas jednom iznjeti argumente eto ih 10 drugih "ugrozenih". A Austrija raj na zemlji, za onoga ko hoce da fino zivi.
Od sad samo kopiram ovaj Sarafinin post jer je tacan od-do. Bas prakticno :thumbup:
sumirprimus

#553 Re: Austrija

Post by sumirprimus »

animals wrote:
sumirprimus wrote:
animals wrote:Znam da vam idem na zivce..
ali nije do mene..
do vas je :D
meni desnicari ne idu na zivce..neg.. :D
Odkud sam ja sad desnicar :-)
sve se vise gubis..
ko segubi?
ko je bio tito ko su bili partiztani... jednostavna pitanja..
agresija hrvatske i srbije na bih il gradjanski rat?eto jednostavna pitanja neko bi rekao ajde..reci pokazi tko si sto si.. :)
animals

#554 Re: Austrija

Post by animals »

sumirprimus wrote: ko segubi?
agresija hrvatske i srbije na bih il gradjanski rat?eto jednostavna pitanja neko bi rekao ajde..reci pokazi tko si sto si.. :)
Bili su drugovi,i ti drugovi su napali BIH i Hrvatsku..
SaraFina

#555 Re: Austrija

Post by SaraFina »

pirmin wrote:Meni dosadilo raspravljati sa ovim ugrozenima u Austriji, probas jednom iznjeti argumente eto ih 10 drugih "ugrozenih". A Austrija raj na zemlji, za onoga ko hoce da fino zivi.
Od sad samo kopiram ovaj Sarafinin post jer je tacan od-do. Bas prakticno :thumbup:
Ko god ne voli raditi on je ugrožen. I svima je većinom sistem i država kriva za osobne propuste.
animals

#556 Re: Austrija

Post by animals »

SaraFina wrote:
pirmin wrote:Meni dosadilo raspravljati sa ovim ugrozenima u Austriji, probas jednom iznjeti argumente eto ih 10 drugih "ugrozenih". A Austrija raj na zemlji, za onoga ko hoce da fino zivi.
Ko god ne voli raditi on je ugrožen. I svima je većinom sistem i država kriva za osobne propuste.
Sarafina, mi smo svi useljenici, i dajemo si za pravo da nazivamo nacistima
ljude koji su nas primili i dali nam pravo na dostojan zivot..
ej, ima li logike..
SaraFina

#557 Re: Austrija

Post by SaraFina »

animals wrote:
SaraFina wrote:
Sarafina, mi smo svi useljenici, i dajemo si za pravo da nazivamo nacistima
ljude koji su nas primili i dali nam pravo na dostojan zivot..
ej, ima li logike..
Hofer nacist ili o kome govoriš? Nisam te shvatila.
animals

#558 Re: Austrija

Post by animals »

SaraFina wrote:
Govorim o polovici stanovnistva Austrije, koji su birali Hofera..
zasto su ga birali, su krivi crveni, crni i zeleni, koji su se otudjili od naroda..
sto ne znaci da je on dobar, vec je to samo izraz nezadovoljstva..
sumirprimus

#559 Re: Austrija

Post by sumirprimus »

animals wrote:
koji drugovi?
tudjamn i milosevid? jel oni
animals

#560 Re: Austrija

Post by animals »

sumirprimus wrote:
animals wrote:
koji drugovi?
tudjamn i milosevid? jel oni
Pa partizani, zar ne..
sumirprimus

#561 Re: Austrija

Post by sumirprimus »

nemasanse,tipicna apologetska prica revizionsita lijevo i desno od bosne.
partizani su bili dobri ljudi,pokret otpora...
pobjrdnici...
antifasitsti..svi protiv njih,gubitnici,fsitsti,kvislinzi...hajderovci :lol: :evil:
SaraFina

#562 Re: Austrija

Post by SaraFina »

animals wrote:
SaraFina wrote:
zasto su ga birali, su krivi crveni, crni i zeleni, koji su se otudjili od naroda..
Šarolika je bratija koja je glasala za Hofera. No to svakako nema veze sa socijalnim nezadovoljstvom. U Austriji se dobro živi. Glavni razlog dobroj većini Hoferovih glasača je islamofobija. Da se ne lažemo.
animals

#563 Re: Austrija

Post by animals »

SaraFina wrote:
animals wrote:
SaraFina wrote:
Šarolika je bratija koja je glasala za Hofera. No to svakako nema veze sa socijalnim nezadovoljstvom. U Austriji se dobro živi. Glavni razlog dobroj većini Hoferovih glasača je islamofobija. Da se ne lažemo.
Ima i toga..
a najvise glasova su pokupili na zadnjem valu nekontrolisanog useljavanja...
SaraFina

#564 Re: Austrija

Post by SaraFina »

animals wrote:
SaraFina wrote:
Ima i toga..
Što se tiče useljavanja čitam u jutarnjem o Japanu. Tamo je skoro pa nemoguće ostvariti boravak. Porodica iz Bangladeša vodi pravnu bitku skoro 20.g
Sin im je roden u Japanu no bez obzira na to deportiraće ga s njima.
Japanci su nenormalno zatvoreno društvo po tom pitanju. No za 30-40 g. biće zemlja staraca...
Dakle i tq totalna isključivost nije plodonosna. No i useljavanje nekontrolirano takodjer.
animals

#565 Re: Austrija

Post by animals »

SaraFina wrote:
animals wrote:
SaraFina wrote:
Ima i toga..
Što se tiče useljavanja čitam u jutarnjem o Japanu. Tamo je skoro pa nemoguće ostvariti boravak. Porodica iz Bangladeša vodi pravnu bitku skoro 20.g
Sin im je roden u Japanu no bez obzira na to deportiraće ga s njima.
Japanci su nenormalno zatvoreno društvo po tom pitanju. No za 30-40 g. biće zemlja staraca...
Dakle i tq totalna isključivost nije plodonosna. No i useljavanje nekontrolirano takodjer.
Mislim da se radi na Americkom sistemu..mijesano stanovnistvo..
samo tesko je to u Evropi..
Evropa je sustav drzava sa domicilnimi zatvorenim narodima..
tesko se prihvataju doseljenici..
a posebno razlicite kulture..
listopad

#566 Re: Austrija

Post by listopad »

SaraFina wrote:Čiste nebuloze. Ko je izbrisao pojam radnička klasa? Potkrijepi to argumentima. Radnička klasa nema socijalne i sve druge beneficije koje joj omogućavaju solidan život? Milion raznoraznih kurseva, doškolovavanja, mogućnosti za uraditi maturu i sl. ..upravo sada možeš na AMS-U pronaći. I to besplatnih. O zanatima da ne govorim. Vrijeme školovanja je plaćeno i računa se u radni staž. Plus statustički se ne vodiš nezaposlen. Što bi ti? Socijalu od 2000? Obdaništa su besplatna, ( osim hrane za djecu)prevoz odlično organiziran a za školsku djecu postoje i škole sa produženim boravkom i raznoraznim sportskim i drugim aktivnostima. Svi koje žele te privilegije mogu koristiti. Dakle koje je to radnička klasa u socijalnoj državi poput Austrije zapostavljena i bačena na margine ispod ljudskog dostojanstva?
Što se desetog bečkog bizirka tiče, i života uz tursku populaciju tu debelo pretjeruješ. U šesnestom su EX Yugosloveni i većinom Srbi. .pa ne vidim mnogo razlike u uvjetima i kvaliteti života ondje gdje su civilizirani balkanci većina.
I gdje su te nindje i čopori vehabija? Ima pokrivenih žena i bradatih ljudi. ..ali sigurnosna situacija nije ni blizu tvog opisa. I sama sam većinu života ovdje.
Jesi li ti kada bila na jednom takvom kursu? Ja sam bio prije nekoliko godina. Tamo sam upoznao dosta ljudi sa daleko duzim radnim stazom i iskustvom od mene. Nema kakvih ljudi tu neces naci, od diplomiranih ekonomista, kazalisnih glumaca do elektricara. AMS ih godinama suta od kursa do kursa. Jeste, nude se kursevi, doskolovanja i matura. Da li ces pomocu toga pronaci posao je sasvim drugo pitanje i sa tim kursevima i diplomama si najcesce mozes obrisati guzicu. Tko ovdje kasira socijalu od 2000 Eura? Da je tako, ne bi nitko radio.

Sto se tice vehabija i slicnih, nisam govorio o sigurnosnoj situaciji. Ali stavi se u poziciju prosjecnog Becanina kojem u zgradi zive ljudi koji po citav dan provode u nekakvim podrumskim dzematima odakle regrutiraju dobrovoljce za Siriju dok istovremeno kasiraju socijalu od drzave. Isto tako su sve njihove zene na AMS-u, jer znaju da im isti ne moze nista zato sto su pokrivene i kao takve im nitko nece ponuditi posao. Ako joj netko kaze da se mora malo slobodnije nositi ako misli pronaci posao, odmah ce ih tuziti zbog "diskriminacije". Ne znam koliko ti je godina, ali nekada je AMS-u bilo ovako: ako ne drzis do sebe, tj. ako na termin dodjes masne kose ili prljavih noktiju, AMS te odmah zabiljezi kao osobu koja uopce ne zeli raditi i obustave ti pomoc. Nitko se ne usudjuje slicno postupati prema "nindzama" kojima muzevi iovako ne daju raditi, ali ocekuju socijalu s kojom financiraju svoj "nacin zivota". To ljudi ovdje vrlo dobro znaju. Ima i ovdje svakakve domace bagre koja ne zeli raditi i skolovati se, ali oni se ne mogu izvlaciti "diskriminacijom".
animals

#567 Re: Austrija

Post by animals »

I sto se tice posla..
ako nemas veze, ne mozes ni posao cistacice vise naci..
SaraFina

#568 Re: Austrija

Post by SaraFina »

listopad wrote:
SaraFina wrote:Čiste nebuloze. Ko je izbrisao pojam radnička klasa? Potkrijepi to argumentima. Radnička klasa nema socijalne i sve druge beneficije koje joj omogućavaju solidan život? Milion raznoraznih kurseva, doškolovavanja, mogućnosti za uraditi maturu i sl. ..upravo sada možeš na AMS-U pronaći. I to besplatnih. O zanatima da ne govorim. Vrijeme školovanja je plaćeno i računa se u radni staž. Plus statustički se ne vodiš nezaposlen. Što bi ti? Socijalu od 2000? Obdaništa su besplatna, ( osim hrane za djecu)prevoz odlično organiziran a za školsku djecu postoje i škole sa produženim boravkom i raznoraznim sportskim i drugim aktivnostima. Svi koje žele te privilegije mogu koristiti. Dakle koje je to radnička klasa u socijalnoj državi poput Austrije zapostavljena i bačena na margine ispod ljudskog dostojanstva?
Jesi li ti kada bila na jednom takvom kursu? Ja sam bio prije nekoliko godina. Tamo sam upoznao dosta ljudi sa daleko duzim radnim stazom i iskustvom od mene. Nema kakvih ljudi tu neces naci, od diplomiranih ekonomista, kazalisnih glumaca do elektricara. AMS ih godinama suta od kursa do kursa. Jeste, nude se kursevi, doskolovanja i matura. Da li ces pomocu toga pronaci posao je sasvim drugo pitanje i sa tim kursevima i diplomama si najcesce mozes obrisati guzicu. Tko ovdje kasira socijalu od 2000 Eura? Da je tako, ne bi nitko radio.

Sto se tice vehabija i slicnih, nisam govorio o sigurnosnoj situaciji. Ali stavi se u poziciju prosjecnog Becanina kojem u zgradi zive ljudi koji po citav dan provode u nekakvim podrumskim dzematima odakle regrutiraju dobrovoljce za Siriju dok istovremeno kasiraju socijalu od drzave. Isto tako su sve njihove zene na AMS-u, jer znaju da im isti ne moze nista zato sto su pokrivene i kao takve im nitko nece ponuditi posao. Ako joj netko kaze da se mora malo slobodnije nositi ako misli pronaci posao, odmah ce ih tuziti zbog "diskriminacije". Ne znam koliko ti je godina, ali nekada je AMS-u bilo ovako: ako ne drzis do sebe, tj. ako na termin dodjes masne kose ili prljavih noktiju, AMS te odmah zabiljezi kao osobu koja uopce ne zeli raditi i obustave ti pomoc. Nitko se ne usudjuje slicno postupati prema "nindzama" kojima muzevi iovako ne daju raditi, ali ocekuju socijalu s kojom financiraju svoj "nacin zivota". To ljudi ovdje vrlo dobro znaju. Ima i ovdje svakakve domace bagre koja ne zeli raditi i skolovati se, ali oni se ne mogu izvlaciti "diskriminacijom".
Opet dezinformacija. Kompletan prvi dio posta. Ne, nisam bila ni na kakvom sličnom kursu ali preko dvije godine sam radila s takvim grupacijama. Svakodnevni kontakti.
Masa ljudi je nakon raznih vrsta takvih angažmana pronašla odgovarajuće zanimanja. ...70% plus majke na trodničkom bolovanju i majke koje nakon trudničkog bolovanja imale su probleme sa povratkom na posao.. ( zbog stresa, radnog vremena i sl)
Da takva vrsta edukacije nije uspjeśna u preko 60% ukinuli bi je.
Ja ne znam s kakvom si ti grupom luzera bio ...No čini Mi se da su to neki " traže posao a mole Boga da ga ne nadju" ..takvih ima neovisno o stepenu obrazovanja.
I većinom su godinama na AMS, pa ih ljudi iz čiste zajebancije pošalju od 8-12 da bi zaradili simbolično za taj nerad. Ti kursevi nemaju veze s ovim što ja govorim. Nego se tamo lafo ljudi aktiviraju uz internet i trenere da pišu CV i slične gluposti...Diplome ne dobijaš. ...dakle kako će vrijediti?
A kako vrijedi diploma za kozmetičarku, njegovateljicu??? Vrijedi jer se na takvim mjestima osposobljavaš za rad. ..a tamo gdje si ti išao ideš iz neke vrste kazne zbog pasivnosti.

O vehabijama na stoljetnoj socijali izlišno je diskutirati... Onaj kommt prima socijalu u AT ne može imati ni bicikl u vladništvu. ..a ne auto ili stan. I ima takvih koji se služe tim pogodnostima. ..No nisu samo vehabije i njihove žene nego i balkanci...
Sad Slovaci i Česi. ..pa Madjari. ...nemaš pravila...
Pa ako bi se bunila onda bi za sve. ...
Česi i Slovaci Kuli žive a AUSTRIJU kasiraju. ..
SaraFina

#569 Re: Austrija

Post by SaraFina »

animals wrote:I sto se tice posla..
Odi na AMS i naći ćeš masu ponuda složenih i ištampanih u regalu... u ovisnosti što te zanima....

Po abecedi. ..
animals

#570 Re: Austrija

Post by animals »

SaraFina wrote:
Odi na AMS i naći ćeš masu ponuda složenih i ištampanih u regalu... u ovisnosti što te zanima....

Po abecedi. ..
Jesi ti trazila posao..
mozes naci bijedno placene poslove, koje nitko nece..
SaraFina

#571 Re: Austrija

Post by SaraFina »

animals wrote:
SaraFina wrote:

Po abecedi. ..
Jesi ti trazila posao..
Nakon studija sam radila svoj posao godinu dana. Onda sam dobila plaćeno usavršavanje u USA, ( da ne detaljiziram od koga i kako i zašto ) sad sam u Berlinu svaki mjesec po petnestak dana.
animals

#572 Re: Austrija

Post by animals »

SaraFina wrote:
Nakon studija sam radila svoj posao godinu dana. Onda sam dobila plaćeno usavršavanje u USA, ( da ne detaljiziram od koga i kako i zašto ) sad sam u Berlinu svaki mjesec po petnestak dana.
Dobro i ja radim..i zena mi radi..
ali nedaj boze da moram sad traziti novi posao..
nije to neka mjera,sto ti radis..
pirmin

#573 Re: Austrija

Post by pirmin »

Austriji trenutno akutno fale kuhari i planira ih uvoziti iz BiH i Srbije.
512MB

#574 Re: Austrija

Post by 512MB »

animals wrote:
SaraFina wrote:

Po abecedi. ..
Jesi ti trazila posao..
A sta bi ti, da ti AMS plati diplomski studij i usput ti nadje dobro placen poso? Onda nisi skonto svrhu AMSa.
animals

#575 Re: Austrija

Post by animals »

512MB wrote: A sta bi ti, da ti AMS plati diplomski studij i usput ti nadje dobro placen poso? Onda nisi skonto svrhu AMSa.
Kome je jos AMS nasao posao..
posao se trazi preko poznanstva..
AMS predlaze poslove za koje nema interesa, jer su slabo placeni..
dobar posao samo preko poznanstva..
Post Reply