Brexit
-
napalhame
#551 Re: Brexit
Declare London independent from the UK and apply to join the EU.
https://www.change.org/p/sadiq-khan-dec ... oin-the-eu
o ovom se i prije pricalo, i onako sve osim Londona je samo trosak
https://www.change.org/p/sadiq-khan-dec ... oin-the-eu
o ovom se i prije pricalo, i onako sve osim Londona je samo trosak
- ExNihilo
#552 Re: Brexit
Da, ali u kontekstu proporcije sredstva koja idu u zdravstveni sistem. Frajer uopće nije rekao rečenicu koju Klix citira u naslovu.Bodkin wrote:Ne kaze to sto ti tvrdis. Fino kaze da ta cifra ne mora biti tacna i da je i on iznenadjen sto je exit tabor koristioExNihilo wrote:Jesam.Bodkin wrote:
Jesi pogledao video?
-
Juliuscezar
#553 Re: Brexit
Lazna Irska tj. Sjeverna, Skotsks i London da formiraju novu državu i nazovu je Prava Britanija ili Velika Britanija vol.2 moze i Velika Europska Britanija.Bullet Tooth Tony wrote:EU Referendum Result Sees Londoners Call For Independent Capital![]()
- sjedi 1
#554 Re: Brexit
Ode zlo iz EU,hvala Bogu
Kakav divan dan
Kakav divan dan
-
Bodkin
#555 Re: Brexit
Vratila se malo i stala na 8% padu sto je i dalje bruka. Da li ce se brzo vratiti ili ne ne znam jer zavisi od toga kako investitori vide samu britaniju. Cinjenica je da su sve velike firme bile za ostanak i javno to zagovarale sto znaci da ekonomska logika kaze da su se zajebali. Kratkorocno se svakako nece nista desiti. Za 3 godine ce se vidjeti posljedice ovoga.ExNihilo wrote:Pa ovo je klasična panika na finansijskim tržištima. Funta će se brzo vratiti jer njena dugoročna vrijednost zavisi od konkurentnosti ekonomije. Zato su ove proklamacije kako UK više nije 5. ekonomija svijeta - idiotske.Bodkin wrote:Samo kratkorocno. Vidjecemo koliko ce se brzo vratiti funta. Naravno uvijek se moze argumentovati da pad funte doprinosi rastu izvoza ali zadjih par godina podaci ne pokazuju nesto slicno.ExNihilo wrote:
Ja imam dovoljno forumskog staža da znam kako se ne vrijedi raspravljati s forumskim budalama, već ih treba - ismijavati.
Šta reći ljudima koji vele da je ekonomija UK već kažnjena time što funta pada, osim ih pežorativno nazvati stručnjacima.
Kako god ljudi su dobro zaradili padom funte
Politicke mozda i prije
-
prog321
#556 Re: Brexit
SpecialOffer wrote:Sad treba naoruzati i ove ZA i ove PROTIV
I tako širiti demokratiju
-
Bodkin
#557 Re: Brexit
Da ali cifra od 350m je lazna i on je znao da je lazna i na tome treba biti teziste.ExNihilo wrote:
Da, ali u kontekstu proporcije sredstva koja idu u zdravstveni sistem. Frajer uopće nije rekao rečenicu koju Klix citira u naslovu.
Za 10 dana sam u londonu pa cu cuti malo price
-
omar little
#558 Re: Brexit
klix je nebitan. cinjenica je da danas priznaje da je brojka lazna, sto to nije uradio onog trenutka kada je uvidio da lazu i baziraju kampanju na lazi? to je poenta.ExNihilo wrote: Da, ali u kontekstu proporcije sredstva koja idu u zdravstveni sistem. Frajer uopće nije rekao rečenicu koju Klix citira u naslovu.
- Drvosjeca iz Dejcica
#559 Re: Brexit
Sve je regulisano zakonom...ako neko ispunjava taj zakon ne vidim šta je problem? Dakle imaš puno pravo da u svojoj kući/zemlji kažeš ne želimo ljude sa plavim očima ali onda nemaš pravo zemlji gdje žive ljudi sa plavim očima reći da trebaju biti tolerantni prema ljudima sa smeđim očima. Kontaš? Eto ne znam jesam li mogao plastičnije i neutralnije pojasniti.mirzaaa33 wrote:Izvini, imaš li ti pravo da ideš i nastaniš se u bilokoju zemlju svijeta. Može li u Arabiju, Brazil, Ameriku, Novi Zeland, Kinu.. Gdje se može tako kako si zamislio? Ima li svako pravo doći u BiH?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne, naravno da smiju...smiju opasati državu zidom...ali onda nemaju pravo prozivati nikoga za ljudska prava i prava manjina.Bodkin wrote:]
Citajuci tebe glasao bih za brexit.
Oni imaju pravo zabraniti SVAKOME ulazak u svoju zemlju. Ti izgleda mislis svi imaju bogom dato pravo da idu u zapadne evropske zemlje, a ovi da ne smiju progovoriti jer ce im nakaciti nekakav rasizam i ksenofobiju.Nemaju pravo onda da se pozivaju na tekovine demokratske evrope i miroljubivog kršćanstva.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 24/06/2016 12:16, edited 1 time in total.
- ExNihilo
#560 Re: Brexit
Nije nikakva bruka već klasična iracionalnost finansijskih tržišta. Jutros mi kolegica govori kako ima nekih funti i trči da ih razmijeni, dok nisu izgubile vrijednost. Tako danas razmišlja prosječan vlasnik britanske valute.Bodkin wrote:Vratila se malo i stala na 8% padu sto je i dalje bruka. Da li ce se brzo vratiti ili ne ne znam jer zavisi od toga kako investitori vide samu britaniju. Cinjenica je da su sve velike firme bile za ostanak i javno to zagovarale sto znaci da ekonomska logika kaze da su se zajebali. Kratkorocno se svakako nece nista desiti. Za 3 godine ce se vidjeti posljedice ovoga.ExNihilo wrote:Pa ovo je klasična panika na finansijskim tržištima. Funta će se brzo vratiti jer njena dugoročna vrijednost zavisi od konkurentnosti ekonomije. Zato su ove proklamacije kako UK više nije 5. ekonomija svijeta - idiotske.Bodkin wrote:
Samo kratkorocno. Vidjecemo koliko ce se brzo vratiti funta. Naravno uvijek se moze argumentovati da pad funte doprinosi rastu izvoza ali zadjih par godina podaci ne pokazuju nesto slicno.
Kako god ljudi su dobro zaradili padom funte
Politicke mozda i prije
Firme su se zalagale za ostanak zbog straha o narušavanju zajedničkog tržišta i težeg plasmana proizvoda. Međutim, izvjesno je da se tu neće mnogo (ili ništa) promijeniti.
- ExNihilo
#561 Re: Brexit
To je tačno, i on to zna, ali frajko nije priznao da je cifra od 350 miliona lažna. To je poenta.Bodkin wrote:Da ali cifra od 350m je lazna i on je znao da je lazna i na tome treba biti teziste.ExNihilo wrote:
Da, ali u kontekstu proporcije sredstva koja idu u zdravstveni sistem. Frajer uopće nije rekao rečenicu koju Klix citira u naslovu.
Za 10 dana sam u londonu pa cu cuti malo price
- Drvosjeca iz Dejcica
#562 Re: Brexit
Velika ljevičarska (korporacijska) Britanija i Velika desničarska Trump-LaPen Britanija.bhnapoleon1 wrote:Lazna Irska tj. Sjeverna, Skotsks i London da formiraju novu državu i nazovu je Prava Britanija ili Velika Britanija vol.2 moze i Velika Europska Britanija.Bullet Tooth Tony wrote:EU Referendum Result Sees Londoners Call For Independent Capital![]()
- cyprus
#563 Re: Brexit
Ja ne znam koji je tebi qrac... Što ti je trebalo da postaneš apologeta svih retrogradnih struja na Balkanu i EvropiBlack swan wrote:također zaključujemo da treba eutanazirat sve preko 50 i da treba zabraniti seljacima na selu da glasuju![]()
![]()
![]()
![]()
-
Novak20
#564 Re: Brexit
Nisam primjetio da je porasla vrijednost BAM u odnosu na GBP i EUR. Kako i zašto, Boga pitaj 
-
mirzaaa33
#565 Re: Brexit
Ja tebe pitam koja to zemlja nije opasana granicama i ko onda ima pravo pozivati se na tekovine demokratije? Ti ne možeš shvatiti da svaka zemlja može odlučiti da li će primiti toliko i toliko izbjeglica, migranata, bilo koga i to nema veze sa pravima manjina, ljudskim pravima i tim štoa nabrajaš. Nikakve.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Sve je regulisano zakonom...ako neko ispunjava taj zakon ne vidim šta je problem? Dakle imaš puno pravo da u svojoj kući/zemlji kažeš ne želimo ljude sa plavim očima ali onda nemaš pravo zemlji gdje žive ljudi sa plavim očima reći da trebaju biti tolerantni prema ljudima sa smeđim očima. Kontaš? Eto ne znam jesam li mogao plastičnije i neutralnije pojasniti.Generalno problem ove politike je što ne nudi rješenje i izlaz već svoju snagu bazira na strahu od drugih a istorija nas uči da je to vrlo loše i pogubno.
- madner
#566 Re: Brexit
Covjek postao konzervativac sa godinama. Normalna stvar. 
-
Bodkin
#567 Re: Brexit
Ne bruka kao obrukali se nego bruka punoExNihilo wrote:
Nije nikakva bruka već klasična iracionalnost finansijskih tržišta. Jutros mi kolegica govori kako ima nekih funti i trči da ih razmijeni, dok nisu izgubile vrijednost. Tako danas razmišlja prosječan vlasnik britanske valute.
Firme su se zalagale za ostanak zbog straha o narušavanju zajedničkog tržišta i težeg plasmana proizvoda. Međutim, izvjesno je da se tu neće mnogo (ili ništa) promijeniti.
Ono sto je bitno je da englezi vise nece imati nikakvog uticaja na politiku eu
- Drvosjeca iz Dejcica
#568 Re: Brexit
cyprus wrote:Ja ne znam koji je tebi qrac... Što ti je trebalo da postaneš apologeta svih retrogradnih struja na Balkanu i EvropiBlack swan wrote:također zaključujemo da treba eutanazirat sve preko 50 i da treba zabraniti seljacima na selu da glasuju![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dakle nisam jedini koji to uviđa, dobro je!
- MOSALJOZE
#569 Re: Brexit
Suma sumarum
Britanci se zaebali?
Britanci se zaebali?
- video
#570 Re: Brexit
jes, jesmadner wrote:Covjek postao konzervativac sa godinama. Normalna stvar.
.ebeno kad zagazis u godine
- madner
#571 Re: Brexit
Funta ce se oporaviti, no dugorocno ima logike da padne. Ako recimo EU odluci da ne bude sto blaza.
-
omar little
#572 Re: Brexit
sta zna deda sta je desno, uzme i idemadner wrote:Covjek postao konzervativac sa godinama. Normalna stvar.
- madner
#573 Re: Brexit
video wrote:jes, jesmadner wrote:Covjek postao konzervativac sa godinama. Normalna stvar.![]()
.ebeno kad zagazis u godine
-
saim_adka
-
Bodkin
#575 Re: Brexit
Glupost. Boli kurac engleze za arapima i slicnima i njihovim zakonima. Nije da englezi hoce u arabiju ili pakistan nego obrnuto. I nema tu zakona sa izbjeglicama danas i imigrantima. Vecina su ilegalni u UK i evropiDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Sve je regulisano zakonom...ako neko ispunjava taj zakon ne vidim šta je problem? Dakle imaš puno pravo da u svojoj kući/zemlji kažeš ne želimo ljude sa plavim očima ali onda nemaš pravo zemlji gdje žive ljudi sa plavim očima reći da trebaju biti tolerantni prema ljudima sa smeđim očima. Kontaš? Eto ne znam jesam li mogao plastičnije i neutralnije pojasniti.Generalno problem ove politike je što ne nudi rješenje i izlaz već svoju snagu bazira na strahu od drugih a istorija nas uči da je to vrlo loše i pogubno.