ROLAND GARROS 2016

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
KENJAC

#551 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by KENJAC »

Blek Stena wrote:broj stranica na svakoj gs temi opada.....
ocekujem maksimalno 12st na temi WB 2016
Kad budemo uzimali 19 GS bit ce dvije stranice. Prva posvecena Zverevu i Timu . Druga , tome kako konkurencija nije ni blizu Kraiceka i Philopodopulusa te s toga zadnja dva GS ne vaze !
Rob_Atl

#552 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Rob_Atl »

Nadal je out za wimbledon, a upitan je i za Rio.
.
radostan dan

#553 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by radostan dan »

Dr Baltazar
Samo uživaj kao što i ja to radim.
Ne bih rekao da bas uzivas, al hajde, kad ti kazes... :mrgreen:
Ramazan Mubarek Olsun da ti bude hairli sve u životu :thumbup:
Takodje..
Allah razi olsun.
Last edited by radostan dan on 05/06/2016 22:35, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#554 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Tomahawk11 »

KENJAC wrote: Kad budemo uzimali 19 GS bit ce dvije stranice. Prva posvecena Zverevu i Timu . Druga , tome kako konkurencija nije ni blizu Kraiceka i Philopodopulusa te s toga zadnja dva GS ne vaze !
Sto se ti opterecujes tim kakva je konkurencija? Taman da igraju levati sto nemaju ni serve ni igre, sto bi te to bilo briga?
Znam da si tu pricu furao birvaktile oko Rogera, ali sad ne moras. Bilo je i onda bezveze, a i sad je isto tako.
Sampion je sampion. Nesto nisam siguran da se Novak opterecuje tim da li ce dogodine u finalu imati Thiema ili Rafu. Boli ga, njegovo je da uzme sto vise do kraja.
radostan dan

#555 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by radostan dan »

Bodkin wrote:
Prosle godine rg falio jelde? Ili pretprosle. Bilo bi lijepo. Nije da ne moze
Da...prosle godine je falio rg za kalendarski, kao i 2011-te.
A 2012-te isto rg, ali za ovaj, tkzv dzoker slem..
KENJAC

#556 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by KENJAC »

Tomahawk11 wrote:
KENJAC wrote: Kad budemo uzimali 19 GS bit ce dvije stranice. Prva posvecena Zverevu i Timu . Druga , tome kako konkurencija nije ni blizu Kraiceka i Philopodopulusa te s toga zadnja dva GS ne vaze !
Sto se ti opterecujes tim kakva je konkurencija? Taman da igraju levati sto nemaju ni serve ni igre, sto bi te to bilo briga?
Znam da si tu pricu furao birvaktile oko Rogera, ali sad ne moras. Bilo je i onda bezveze, a i sad je isto tako.
Sampion je sampion. Nesto nisam siguran da se Novak opterecuje tim da li ce dogodine u finalu imati Thiema ili Rafu. Boli ga, njegovo je da uzme sto vise do kraja.
U svoj ovoj prici , mislim da si promasio i subjekat i predikat. Nisam ja opterecen konkurencijom ljudino. Malo pazljivije procitaj stivo pa se javi da ispravis keca. Imas pravo da koristis i podforum tenis !
Bodkin

#557 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
Realno nije prvi poceo na ovoj temi. Ne znam sta je prije bilo :)
Bodkin

#558 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:
Bodkin wrote:
Prosle godine rg falio jelde? Ili pretprosle. Bilo bi lijepo. Nije da ne moze
Da...prosle godine je falio rg za kalendarski, kao i 2011-te.
A 2012-te isto rg, ali za ovaj, tkzv dzoker slem..
Nek uzme jos dva da bude bolji od vamosa tamosa i ja zadovoljan. Drugi svih vremena u jednoj kategoriji i prvi u svim ostalim. Solidno :D
Btw ima 17 titula i 8 poraza ove godine :D
radostan dan

#559 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by radostan dan »

Hehh, nesto razmisljam...kako mu je.prosle godine uzeo titulu (marej), razvukavsi mu mec polufinala na dva dana, nakon cega je vavrinki bio olaksan posao, tako mu je ove godine pomogao da dodje do trofeja, izbacivsi vavrinku iz igre.

Sa onakvim opterecenjem, ne bi se novak vratio iz minusa i u setu, i u igri, da je vavrinka bio preko puta, pa ma koliko bio van forme.
Tomahawk11
Globalni moderator

#560 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Tomahawk11 »

Mozda nije, ali je uporan s tom pricom poduze vrijeme. Jebo ga vise i Philipousis i Krajicek, valjda je Novak uzeo danas RG, taj toliko zeljeni GS, ali jok, hajmo malo srati i vracati se na tu neku pricu....
Nesto sumnjam da Novaka zaboli neka stvar za tim pricama, a i mene bi realno da sam na njegovom, ali i mjestu njegovih navijaca.
Treba znati i uzivati.
KENJAC

#561 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by KENJAC »

Sva cetiri , sva cetiri , sva cetiri .....
dale cooper

#562 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by dale cooper »

radostan dan wrote:Hehh, nesto razmisljam...kako mu je.prosle godine uzeo titulu (marej), razvukavsi mu mec polufinala na dva dana, nakon cega je vavrinki bio olaksan posao, tako mu je ove godine pomogao da dodje do trofeja, izbacivsi vavrinku iz igre.

Sa onakvim opterecenjem, ne bi se novak vratio iz minusa i u setu, i u igri, da je vavrinka bio preko puta, pa ma koliko bio van forme.
Ja sam ubijeđen da je danas bio Sten umjesto Andija da bi stvari bile mnogo drugačije i mnogo teže.
Sten je prilično nepredvidiv igrač, nikada ne znaš hoće li izaći mašina na teren kao u prošlogodišnjem
RG-u ili krš kao protiv Andija u ovogodišnjem polufinalu. Strašno varira, ali baš ga to čini opasnim
i nepredvidljivim za Novaka.
zarko.filip

#563 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by zarko.filip »

ultima_palabra wrote:Zarko, pa koji ste to moj argument pobili?

Kazem da objektivno Novak nije ni blizu najveceg... a kad pocnemo gledati subjektivno tek onda nastaje problem :D
Prvo procitaj sta su dugi odgovarali na tvoje postove.Drgugo,nikako da kazes gde spada Sampras jer on nema RG. :D
Billy The Pljuc

#564 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Billy The Pljuc »

Evo malo ugrabih vremena pa proletih kroz Noletovu karijeru i uocih mnogo interesantnih stvari.

- Kao junior Nole nije napravio nista znacajno ni na jednom juniorskom GS-u, najbolji rezultat mu je bio polufinale Australian Open-a 2004. Nisam takodje znao da je proveo 4 godine u Pilicevoj akademiji u Njemackoj. Starci su mu drzali nesto kao fast food na Kopaoniku. Fakat nisu imali para i mozda je i to jedan od razloga sto nije u juniorskoj konkurenciji ostavio nekakav znacajniji trag. Ovo generalno potvrdjuje da sav ovaj uspjeh nije dosao bez velikog odricanja i mnogo rada i prolivenog znoja.

- Pojavio se kao profi tamo 2003-e a prvu ATP titulu je uzeo 2006-e. Iste te godine umalo nije promijenio drzavljanstvo jer su mu britanci nudili da igra za njih i navodno su razgovori bili vrlo ozbiljni (ni ovaj podatak nisam znao). Vec naredne godine Nole stize do prvog GS finala i gubi (US Open) da bi 2008-e uzeo prvu GS titulu na Australian Openu. Na zalost naredne dvije godine je uspio doci do tek jednog GS finala (US Open 2010) koje je izgubio.

- Od 2011-e se slobodno moze reci da pocinje Novakova era, te godine 3 GS titule a do danasnje ukupno 11 (plus ona jedna iz 2008-e) i nastup u jos 6 finala koje je izgubio (plus jos dva 2007 i 2010). All in all i uz sve rekorde koje drzi i ovaj podatak od 20 finala na GS-u ce mnogi sadasnji a i buduci teniseri samo sanjati.

Iskreno se nadam da nece stati i da ce nastaviti da nize rekorde, mogao je imati i koju GS titulu vise do danas ali nije. Mene licno niko ne moze ubjediti da nije pustio Murray-a da uzme Wimbledon 2013-e a i neshvatljivo mi je takodje da je izgubio proslogodisnje finale RG-a od Wawrinke tako da je po mom skromnom misljenju trebao biti na minimum 14 GS titula do danas. Helem mozda vec i ove godine ostvari tu brojku sa dolazecim Wimbledonom i US Openom i da dodje do sve cetiri titule GS-a u jednoj kalendarskoj godini (nisam siguran da je ikome u Open Era isto uspjelo).

Kuriozitet je i da sa svim aktivnim osvajacima GS-a i velicinama sa kojima ga se poredi Nole ima pozitivan omjer. Mozda upravo zbog broja osvojenih GS titula mnogima Nole nece biti najveci svih vremena ali on jos nije stao i ima velike sanse da i u ocima skeptika ili onih koji ga ne vole postane najveci. Mnogo je razloga za neki optimizam u tom pogledu, on bi trebao imati u narednim godinama jednog jedinog pravog takmaca a to moze biti samo Andy Murray. Mozda se neko od mladje garde uspije pribliziti vremenom ali vecini njih ce trebati jos dosta prohe i mlijeka da pojedu da bi ga skinuli mada ce se vremenom i to neminovno desiti. Veliki RF je odavno prosao svoj zenit a Nadal nece vise moci zbog povreda parirati jer jednostavno igra takav tenis da mu tijelo placa danak istome (ovo je jos davno prognozirao Agassi). Da se vratim na skota, moze biti da grijesim ali ja imam utisak da je upravo Djokovic taj koji je istom davao vjetar u krila kroz karijeru. Murray je bez sumnje izvanserijski teniser, mene je odusevio ove godine sa nastupima na zemlji ali po meni nema tu neku velicinu u sebi i ostat ce vjecno broj 2. Obojica vjerovatno vremenom prepuste svoje mjesto nekim novim klincima do penzije ali ce i u tim "zadnjim" mecevima karijere uspjeti dijeliti tu i tamo lekcije onima koji dolaze, bas kao i Nadal i Federer u svojim silaznim putanjama.

Helem Nole, svaka cast i za mene si licno jedan od najvecih a mozda budes i najveci svih vremena a ne treba ti jos mnogo do istog u mojim ocima.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#565 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by konektovan »

Dajte KENJCU bobu, jos uvijek drhti. :mrgreen:
CSKA

#566 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by CSKA »

Jao Nole,jao Guduricu,kakav dan,kakvo prskanje :D

Sto se tice tenisa,Endi jbg igras u eri Novaka,Federera i Nadala,skaci od srece sto imas i te dvije GS titule.
zarko.filip

#567 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by zarko.filip »

Jos malo statistike.Niko u open eri nema sest uzastopnih polufinala na RG.Guduraaaaaaaa.
sjedi 1

#568 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by sjedi 1 »

CSKA wrote:Jjao Nole,jao Guduricu,kakav dan,kakvo prskanje :D

Sto se tice tenisa,Endi jbg igras u eri Novaka,Federera i Nadala,skaci od srece sto imas i te dvije GS titule.
:thumbup:
BHF_Manijak

#569 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by BHF_Manijak »

Hocete li vi i dalje pratit tenis, nakon Novakovog oprostaja? :mrgreen:
radostan dan

#570 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by radostan dan »

radostan dan wrote:
sjedi 1 wrote:radosni,šta nas ono franjevci šamaraju u "Pioniru"... :(
Taaaktika Dzasmine, taktika...
A vi, kako te...ću dizađem na televizor?
sjedi 1

#571 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by sjedi 1 »

radostan dan wrote:
radostan dan wrote:
sjedi 1 wrote:radosni,šta nas ono franjevci šamaraju u "Pioniru"... :(
Taaaktika Dzasmine, taktika...
A vi, kako te...ću dizađem na televizor?
:lol:
Kaže Džile da mu je svejedno 31 ili 1,pa eto mu nek bira :lol:
KENJAC

#572 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by KENJAC »

CSKA wrote:Jao Nole,jao Guduricu,kakav dan,kakvo prskanje :D

Dodao bih i Valentina pa da Nedjelja iz nas ostane zlatom optocena !
Yug

#573 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Yug »

BHF_Manijak wrote:Hocete li vi i dalje pratit tenis, nakon Novakovog oprostaja? :mrgreen:
Izdrzi jaro jos jedno 6 godina,znamo da nije lako al bilo je i gorih vremena :-D
Yug

#574 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Yug »

Ne vidim uopce u narednih 14 GS ,problem za Novaka da uzme barem deset GS,u naredne dvije godine ce vjerovatno preci Federera i uzeti 18 GS,jednostavno jos nema niko na vidiku da se suprostavi onakvom nivou igre.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#575 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by konektovan »

Al' je stiglo junacko pojacanje na forum,. :mrgreen:
Post Reply