Cuj? Da nije pricala o saputanju u mraku i poklonjenim stanovima?putokaz1 wrote:Jutro na tv sa
neka gošća ko fol neutralna ali je kritikovala GS kao novu stranbku
Salu na stranu, sta je pricala ta gosca, sta je kritikovala?
Cuj? Da nije pricala o saputanju u mraku i poklonjenim stanovima?putokaz1 wrote:Jutro na tv sa
Kaže kao kakve su to stranke koje nastanu tek pred izbore koje nemaju plana niti vizije niti godišnjeg razmišljanaj samo pred izbore kao jedino radi vlasti u tom fazonu.Capsicum wrote:Cuj? Da nije pricala o saputanju u mraku i poklonjenim stanovima?putokaz1 wrote:Jutro na tv sa
neka gošća ko fol neutralna ali je kritikovala GS kao novu stranbku![]()
A ukidanje paušala?zippoo87 wrote:Lokalni izbori a ovi kao iz topa o ukidanju finansiranja sranakahomar wrote:Danas je GS Novo Sarajevo zvanično otpočeo kampanju, druženjem sa građanima na Vilsonovom šetalisštu. Na slici ćete prepoznati mnogo uglednih ličnosti.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjans ... /160903054
Nisam znao da o tome odlucuju opcinski vijecnici
Oj pameti,skupa li si
Jedino radi vlasti? Pa svaka stranka ide na izbore radi vlasti. Pa ne ide da bude opozicijaputokaz1 wrote:Kaže kao kakve su to stranke koje nastanu tek pred izbore koje nemaju plana niti vizije niti godišnjeg razmišljanaj samo pred izbore kao jedino radi vlasti u tom fazonu.Capsicum wrote:Cuj? Da nije pricala o saputanju u mraku i poklonjenim stanovima?putokaz1 wrote:Jutro na tv sa
neka gošća ko fol neutralna ali je kritikovala GS kao novu stranbku![]()
hahah covjece kakve ti nebuloze pises...tacno se vidi neznanje i neinformiranostHeartbeats wrote:A ukidanje paušala?zippoo87 wrote:Lokalni izbori a ovi kao iz topa o ukidanju finansiranja sranakahomar wrote:Danas je GS Novo Sarajevo zvanično otpočeo kampanju, druženjem sa građanima na Vilsonovom šetalisštu. Na slici ćete prepoznati mnogo uglednih ličnosti.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjans ... /160903054
Nisam znao da o tome odlucuju opcinski vijecnici
Oj pameti,skupa li si
Smanjenje koeficijenata na paušale?
Interesantno da su najveći protivnici ukidanja finansiranja stranaka sa budžeta NS i SDA, tako isto i paušala za OV. Vama kad bi čovjek ukinio fundin od strane države, nestali bi ste.
Baš se vidi da postelju dijele..
Dobra supruga je samo pravilno protumačila Reufovu kandidaturu ko katastrofu ...Ridjobrki wrote:Ma garant će GS promijeniti priču nakon ofiraže sa fundraisingom koji je lansirala gospođa Bajrović...
Za neupućene, gospođa je objavila javni apel svojim stranim prijateljima da nakon što su odgovorili na njene pozive da doniraju novac u svrhu pomoći poplavljenima 2014. i pomoći izbjeglicama 2015. sada, eto, pomognu kandidaturu njenog supruga za načelnika općine.
Poziv je sutradan iz nekog razloga skinut, asli da će se ipak sačekati na budžetska sredstva.![]()
Mislim, okej - sve je to legitimno, svako ima pravo pozvati na fundraising, meni je samo ofirno i krajnje neukusno to stavljanje u istu ravan nastavak nečijeg političkog parazitiranja sa nevoljom poplavljenih i izbjeglica...
Btw, ekipa GS u Bihaću jako lijepo radi i tačno je šteta što su debelo fulali sa odabirom stranke.
Oj demagogijo pusta. Poslanička ekipa NS-a je sva uredno na budžetu, kao profesionalni poslanici.zippoo87 wrote:hahah covjece kakve ti nebuloze pises...tacno se vidi neznanje i neinformiranostHeartbeats wrote: A ukidanje paušala?
Interesantno da su najveći protivnici ukidanja finansiranja stranaka sa budžeta NS i SDA, tako isto i paušala za OV. Vama kad bi čovjek ukinio fundin od strane države, nestali bi ste.
Nasa stranka na svakoj prvoj sjednici PRVA trazi smanjenje pausala (ne trazi ukidanje,jer znaju da to niko nece podrzati) a kada ih ovi sami sebi povecaju,vijecnici i poslanici VRATE novac u budzet
ukucaj u google "nasa stranka i vracanje pausala" i sve pise
Edin Forto je vratio kao i vijecnik iz Gracanice isto tako
nego,nemoj ti pokusavati napadati NS,to je strankama miljama naprednija od vas iz GSa,smijesni ste
nego se bavite sobom,neosnovani napadi su smijesni
P.S. super je ako i GS podrzava ukidanje/smanjenje pausala,NS ce barem u KS imati saveznike (ili nece)
opet napadas na NS,kako ti ne dosadi viseVjecitiStudent wrote:Oj demagogijo pusta. Poslanička ekipa NS-a je sva uredno na budžetu, kao profesionalni poslanici.zippoo87 wrote:hahah covjece kakve ti nebuloze pises...tacno se vidi neznanje i neinformiranostHeartbeats wrote: A ukidanje paušala?
Nasa stranka na svakoj prvoj sjednici PRVA trazi smanjenje pausala (ne trazi ukidanje,jer znaju da to niko nece podrzati) a kada ih ovi sami sebi povecaju,vijecnici i poslanici VRATE novac u budzet
ukucaj u google "nasa stranka i vracanje pausala" i sve pise
Edin Forto je vratio kao i vijecnik iz Gracanice isto tako
nego,nemoj ti pokusavati napadati NS,to je strankama miljama naprednija od vas iz GSa,smijesni ste
nego se bavite sobom,neosnovani napadi su smijesni
P.S. super je ako i GS podrzava ukidanje/smanjenje pausala,NS ce barem u KS imati saveznike (ili nece)
Sve te "fantastične profesionalne karijere" preko noći nestaše čim se ukazao zov raskošnih budžetskih jasala, gdje je paušal tek majušni dodatak na platu profesionalnog poslanika.
Nije valjda...JThomas wrote:uključujući i najsramnije od najsramnijeg, dno svakog dna - dobrovoljni ispis iz imenika advokata!![]()
![]()
malo se šalim a malo i ne šalim...
Možeš mislit usudili se tražiti druge načine finansiranja, osim ovih iz državne kase. Sram da ih bude. Sad si ih postidio sigurno... Not [emoji1]Ridjobrki wrote:Ma garant će GS promijeniti priču nakon ofiraže sa fundraisingom koji je lansirala gospođa Bajrović...
Za neupućene, gospođa je objavila javni apel svojim stranim prijateljima da nakon što su odgovorili na njene pozive da doniraju novac u svrhu pomoći poplavljenima 2014. i pomoći izbjeglicama 2015. sada, eto, pomognu kandidaturu njenog supruga za načelnika općine.
Poziv je sutradan iz nekog razloga skinut, asli da će se ipak sačekati na budžetska sredstva.![]()
Mislim, okej - sve je to legitimno, svako ima pravo pozvati na fundraising, meni je samo ofirno i krajnje neukusno to stavljanje u istu ravan nastavak nečijeg političkog parazitiranja sa nevoljom poplavljenih i izbjeglica...
Btw, ekipa GS u Bihaću jako lijepo radi i tačno je šteta što su debelo fulali sa odabirom stranke.
evo ja te javno pozivam da nam svima to odgovorisCapsicum wrote:Možeš mislit usudili se tražiti druge načine finansiranja, osim ovih iz državne kase. Sram da ih bude. Sad si ih postidio sigurno... Not [emoji1]Ridjobrki wrote:Ma garant će GS promijeniti priču nakon ofiraže sa fundraisingom koji je lansirala gospođa Bajrović...
U svakom slučaju, treba biti iskren pa reći da se za razliku od svih drugih, poznatih stranaka, ne finansiranju iz budžeta. Ljudi finansiraju kampanju iz svojih džepova ili iz donacija svojih prijatelja. Ali hajmo se tome smijati.
Tvoja stranka je recimo pogazila prava radnika na najperfidniji način, glasajući za zakon o radu, iako su ga samo dan prije snažno kritikovali. Znaš li zašto se to promijenilo? Eto konkretno pitaj Graza šta mu je to Zukić ponudio za glas NS. Pitaj ga koliko je država odjednom isplatila Našoj stranci novca po osnovu finansiranja stranaka, a koja su bila ranije de facto blokirana. Nemojte bezveze demagogije i ne predstavljajte se nekakvim poštenjačinama kad ste u stvari obično lijevo krilo SDA.
Pa pitaj njega na partijskom sastanku. Ako smiješ naravno. Ja ti rekoh šta je okrenulo priču za 180 stepeni. A ti istražuj jesu li ispoštovali dogovor do kraja.zippoo87 wrote:evo ja te javno pozivam da nam svima to odgovorisCapsicum wrote:Možeš mislit usudili se tražiti druge načine finansiranja, osim ovih iz državne kase. Sram da ih bude. Sad si ih postidio sigurno... Not [emoji1]Ridjobrki wrote:Ma garant će GS promijeniti priču nakon ofiraže sa fundraisingom koji je lansirala gospođa Bajrović...
U svakom slučaju, treba biti iskren pa reći da se za razliku od svih drugih, poznatih stranaka, ne finansiranju iz budžeta. Ljudi finansiraju kampanju iz svojih džepova ili iz donacija svojih prijatelja. Ali hajmo se tome smijati.
Tvoja stranka je recimo pogazila prava radnika na najperfidniji način, glasajući za zakon o radu, iako su ga samo dan prije snažno kritikovali. Znaš li zašto se to promijenilo? Eto konkretno pitaj Graza šta mu je to Zukić ponudio za glas NS. Pitaj ga koliko je država odjednom isplatila Našoj stranci novca po osnovu finansiranja stranaka, a koja su bila ranije de facto blokirana. Nemojte bezveze demagogije i ne predstavljajte se nekakvim poštenjačinama kad ste u stvari obično lijevo krilo SDA.
NS nije nista dobila i nije nista bilo blokirano...dakle kada sve stranke dobiju novac ,dobije i NS
a evo ,zivo me interesuje da cujem to sta je Zukic dao Grazu
cekaj...je li mu "Ponudio" ili "dao" ,sada si malo nejasan [emoji14]
btw.NS je to milion puta obrazlozio,glasali su zato sto su im usvojeni amandmani koje su podnijeli,smijesno je svaki puta vracati se na pocetak price,bas smijesno i neozbiljno
Hehe, svako se danas stručnjakom zove vala. Valjda je trebalo da ostanemo na jednopartijskom sistemu jer pobogu sve nove stranke žele vlast. Možeš mislit [emoji2]putokaz1 wrote:Kaže kao kakve su to stranke koje nastanu tek pred izbore koje nemaju plana niti vizije niti godišnjeg razmišljanaj samo pred izbore kao jedino radi vlasti u tom fazonu.Capsicum wrote:Cuj? Da nije pricala o saputanju u mraku i poklonjenim stanovima? [emoji38]putokaz1 wrote:Jutro na tv sa
Hajmo konkretno, pa me slobodno demantuj. Većina radnika u privatnom sektoru je dobijala do sad topli obrok u iznosu od po 16 KM dnevno, jer su im firme na taj način izlazile u susret, pa umjesto da novcem pune državnu kasu, iz koje se finansira i Naša stranka npr., isplaćivali taj novac njima. U skladu sa zakonom. Sada država, u skladu sa zakonom koji je NS iznenada podržala, oporezuje sve preko cca. 8 KM dnevno. Većina privatnika će, znam iz vlastitog i primjera najbližih srodnika i prijatelja, samo smanjiti iznos toplog obroka.zippoo87 wrote:@capiscum
ti si druze najsmjesniji forumas na ovom forumu
nisi sposoban odgovoriti ni na jedno jedino pitanje konkretno,sve ti je nesto okolo ,okolo i fulas
ti ako imas nesto napisati,napisi a drugi neka te demantuju ako misle da nije tako
drugo,toliko si neozbiljan da ne vrijedi vise ni jednu jedinu rijec napisati sa tobom
NS uzela radnicima po 2000 KM hahha...gotovo,odustajem...sa osobama kojima mozak sluzi samo za ravnotezu ne zelim ni na forumu pisati
evo odgovori konkretno na nesto ,pa cemo diskutovati a do tada,adio
hahahhahaha pa nisam ja bez razloga napisao ovaj prethodni post o tebi a plus opet mi nisi odgovorio kako ti kazes "konkretno"Capsicum wrote:Hajmo konkretno, pa me slobodno demantuj. Većina radnika u privatnom sektoru je dobijala do sad topli obrok u iznosu od po 16 KM dnevno, jer su im firme na taj način izlazile u susret, pa umjesto da novcem pune državnu kasu, iz koje se finansira i Naša stranka npr., isplaćivali taj novac njima. U skladu sa zakonom. Sada država, u skladu sa zakonom koji je NS iznenada podržala, oporezuje sve preko cca. 8 KM dnevno. Većina privatnika će, znam iz vlastitog i primjera najbližih srodnika i prijatelja, samo smanjiti iznos toplog obroka.zippoo87 wrote:@capiscum
ti si druze najsmjesniji forumas na ovom forumu
nisi sposoban odgovoriti ni na jedno jedino pitanje konkretno,sve ti je nesto okolo ,okolo i fulas
ti ako imas nesto napisati,napisi a drugi neka te demantuju ako misle da nije tako
drugo,toliko si neozbiljan da ne vrijedi vise ni jednu jedinu rijec napisati sa tobom
NS uzela radnicima po 2000 KM hahha...gotovo,odustajem...sa osobama kojima mozak sluzi samo za ravnotezu ne zelim ni na forumu pisati
evo odgovori konkretno na nesto ,pa cemo diskutovati a do tada,adio
Dakle, ako je ranije topli obrok iznosio cca. 350 KM, a sada će to pasti na cca. 180. Dakle godišnje to izađe preko 2.000 KM. Dodamo tome i one koji su imali sreću da im firma isplaćuje regres, koji je ranije bio neoporeziv do iznosa 70% neto plate. Sada to pada na cca 400 KM. Znači preko 2.000 KM ste ojadili radnike. Jel ti to dovoljno konkretno? I radi čega? Radi novca iz budžeta kojim se finansirate.
Capsicum wrote: Hajmo konkretno, pa me slobodno demantuj. Većina radnika u privatnom sektoru je dobijala do sad topli obrok u iznosu od po 16 KM dnevno, jer su im firme na taj način izlazile u susret, pa umjesto da novcem pune državnu kasu, iz koje se finansira i Naša stranka npr., isplaćivali taj novac njima. U skladu sa zakonom. Sada država, u skladu sa zakonom koji je NS iznenada podržala, oporezuje sve preko cca. 8 KM dnevno. Većina privatnika će, znam iz vlastitog i primjera najbližih srodnika i prijatelja, samo smanjiti iznos toplog obroka.
Dakle, ako je ranije topli obrok iznosio cca. 350 KM, a sada će to pasti na cca. 180. Dakle godišnje to izađe preko 2.000 KM. Dodamo tome i one koji su imali sreću da im firma isplaćuje regres, koji je ranije bio neoporeziv do iznosa 70% neto plate. Sada to pada na cca 400 KM. Znači preko 2.000 KM ste ojadili radnike. Jel ti to dovoljno konkretno? I radi čega? Radi novca iz budžeta kojim se finansirate.