Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Capsicum

#551 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

putokaz1 wrote:Jutro na tv sa
neka gošća ko fol neutralna ali je kritikovala GS kao novu stranbku
Cuj? Da nije pricala o saputanju u mraku i poklonjenim stanovima? :lol:

Salu na stranu, sta je pricala ta gosca, sta je kritikovala?
putokaz1

#552 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

Capsicum wrote:

Kaže kao kakve su to stranke koje nastanu tek pred izbore koje nemaju plana niti vizije niti godišnjeg razmišljanaj samo pred izbore kao jedino radi vlasti u tom fazonu.
Heartbeats

#553 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heartbeats »

zippoo87 wrote:
homar wrote:Danas je GS Novo Sarajevo zvanično otpočeo kampanju, druženjem sa građanima na Vilsonovom šetalisštu. Na slici ćete prepoznati mnogo uglednih ličnosti.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjans ... /160903054
Lokalni izbori a ovi kao iz topa o ukidanju finansiranja sranaka
Nisam znao da o tome odlucuju opcinski vijecnici
Oj pameti,skupa li si :)
A ukidanje paušala?
Smanjenje koeficijenata na paušale?
Interesantno da su najveći protivnici ukidanja finansiranja stranaka sa budžeta NS i SDA, tako isto i paušala za OV. Vama kad bi čovjek ukinio fundin od strane države, nestali bi ste.
Baš se vidi da postelju dijele..
pinkman

#554 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by pinkman »

putokaz1 wrote:
Capsicum wrote:

Kaže kao kakve su to stranke koje nastanu tek pred izbore koje nemaju plana niti vizije niti godišnjeg razmišljanaj samo pred izbore kao jedino radi vlasti u tom fazonu.
Jedino radi vlasti? Pa svaka stranka ide na izbore radi vlasti. Pa ne ide da bude opozicija :D
putokaz1

#555 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

meni se čini da poneke žele da budu opozicija-jer podržavaju kandidate protivničke stranke
zippoo87

#556 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by zippoo87 »

Heartbeats wrote:
zippoo87 wrote:
homar wrote:Danas je GS Novo Sarajevo zvanično otpočeo kampanju, druženjem sa građanima na Vilsonovom šetalisštu. Na slici ćete prepoznati mnogo uglednih ličnosti.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjans ... /160903054
Lokalni izbori a ovi kao iz topa o ukidanju finansiranja sranaka
Nisam znao da o tome odlucuju opcinski vijecnici
Oj pameti,skupa li si :)
A ukidanje paušala?
Interesantno da su najveći protivnici ukidanja finansiranja stranaka sa budžeta NS i SDA, tako isto i paušala za OV. Vama kad bi čovjek ukinio fundin od strane države, nestali bi ste.
hahah covjece kakve ti nebuloze pises...tacno se vidi neznanje i neinformiranost

Nasa stranka na svakoj prvoj sjednici PRVA trazi smanjenje pausala (ne trazi ukidanje,jer znaju da to niko nece podrzati) a kada ih ovi sami sebi povecaju,vijecnici i poslanici VRATE novac u budzet
ukucaj u google "nasa stranka i vracanje pausala" i sve pise
Edin Forto je vratio kao i vijecnik iz Gracanice isto tako

nego,nemoj ti pokusavati napadati NS,to je strankama miljama naprednija od vas iz GSa,smijesni ste
nego se bavite sobom,neosnovani napadi su smijesni
P.S. super je ako i GS podrzava ukidanje/smanjenje pausala,NS ce barem u KS imati saveznike (ili nece) :D
Ridjobrki

#557 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Ridjobrki »

Ma garant će GS promijeniti priču nakon ofiraže sa fundraisingom koji je lansirala gospođa Bajrović...

Za neupućene, gospođa je objavila javni apel svojim stranim prijateljima da nakon što su odgovorili na njene pozive da doniraju novac u svrhu pomoći poplavljenima 2014. i pomoći izbjeglicama 2015. sada, eto, pomognu kandidaturu njenog supruga za načelnika općine.

Poziv je sutradan iz nekog razloga skinut, asli da će se ipak sačekati na budžetska sredstva. :wink:

Mislim, okej - sve je to legitimno, svako ima pravo pozvati na fundraising, meni je samo ofirno i krajnje neukusno to stavljanje u istu ravan nastavak nečijeg političkog parazitiranja sa nevoljom poplavljenih i izbjeglica...

Btw, ekipa GS u Bihaću jako lijepo radi i tačno je šteta što su debelo fulali sa odabirom stranke.
VjecitiStudent

#558 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by VjecitiStudent »

Ridjobrki wrote:Ma garant će GS promijeniti priču nakon ofiraže sa fundraisingom koji je lansirala gospođa Bajrović...

Za neupućene, gospođa je objavila javni apel svojim stranim prijateljima da nakon što su odgovorili na njene pozive da doniraju novac u svrhu pomoći poplavljenima 2014. i pomoći izbjeglicama 2015. sada, eto, pomognu kandidaturu njenog supruga za načelnika općine.

Poziv je sutradan iz nekog razloga skinut, asli da će se ipak sačekati na budžetska sredstva. :wink:

Mislim, okej - sve je to legitimno, svako ima pravo pozvati na fundraising, meni je samo ofirno i krajnje neukusno to stavljanje u istu ravan nastavak nečijeg političkog parazitiranja sa nevoljom poplavljenih i izbjeglica...

Btw, ekipa GS u Bihaću jako lijepo radi i tačno je šteta što su debelo fulali sa odabirom stranke.
Dobra supruga je samo pravilno protumačila Reufovu kandidaturu ko katastrofu ...
VjecitiStudent

#559 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by VjecitiStudent »

zippoo87 wrote:
Heartbeats wrote: A ukidanje paušala?
hahah covjece kakve ti nebuloze pises...tacno se vidi neznanje i neinformiranost

Nasa stranka na svakoj prvoj sjednici PRVA trazi smanjenje pausala (ne trazi ukidanje,jer znaju da to niko nece podrzati) a kada ih ovi sami sebi povecaju,vijecnici i poslanici VRATE novac u budzet

nego,nemoj ti pokusavati napadati NS,to je strankama miljama naprednija od vas iz GSa,smijesni ste
P.S. super je ako i GS podrzava ukidanje/smanjenje pausala,NS ce barem u KS imati saveznike (ili nece) :D
Oj demagogijo pusta. Poslanička ekipa NS-a je sva uredno na budžetu, kao profesionalni poslanici.
Sve te "fantastične profesionalne karijere" preko noći nestaše čim se ukazao zov raskošnih budžetskih jasala, gdje je paušal tek majušni dodatak na platu profesionalnog poslanika.
JThomas

#560 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by JThomas »

uključujući i najsramnije od najsramnijeg, dno svakog dna - dobrovoljni ispis iz imenika advokata! :mrgreen: :skoljka:

malo se šalim a malo i ne šalim...
zippoo87

#561 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by zippoo87 »

VjecitiStudent wrote:
zippoo87 wrote:
Heartbeats wrote: A ukidanje paušala?

Oj demagogijo pusta. Poslanička ekipa NS-a je sva uredno na budžetu, kao profesionalni poslanici.
Sve te "fantastične profesionalne karijere" preko noći nestaše čim se ukazao zov raskošnih budžetskih jasala, gdje je paušal tek majušni dodatak na platu profesionalnog poslanika.
opet napadas na NS,kako ti ne dosadi vise :P
pa zar nisu svi "profesionalci" i za to sto rade(ili ne rade) primaju plate...zasto je samo NS problem,a ostale stranke nisu ?
NS uvijek na prvoj sjednici predlozi smanje davanja i ostanu jedini koji su za to,ostali podrze cak i pvoecanja
zar Pedja Kojovic nije milion puta ponavljao da treba ukinuti Dom naroda,to znaci smanjiti i sebi platu ?
opet je ostao sam
znas ti dobro ko su demagozi,NS to nije
i btw.zasto pisemo o NSu na temi druge stranke ?
Banksy

#562 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

JThomas wrote:uključujući i najsramnije od najsramnijeg, dno svakog dna - dobrovoljni ispis iz imenika advokata! :mrgreen: :skoljka:

malo se šalim a malo i ne šalim...
Nije valjda...
JThomas

#563 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by JThomas »

bezimeni užas, ktulu mitologija i podvodni grad, znam, znam...
Capsicum

#564 Re: RE: Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Ridjobrki wrote:Ma garant će GS promijeniti priču nakon ofiraže sa fundraisingom koji je lansirala gospođa Bajrović...

Možeš mislit usudili se tražiti druge načine finansiranja, osim ovih iz državne kase. Sram da ih bude. Sad si ih postidio sigurno... Not [emoji1]

U svakom slučaju, treba biti iskren pa reći da se za razliku od svih drugih, poznatih stranaka, ne finansiranju iz budžeta. Ljudi finansiraju kampanju iz svojih džepova ili iz donacija svojih prijatelja. Ali hajmo se tome smijati.

Tvoja stranka je recimo pogazila prava radnika na najperfidniji način, glasajući za zakon o radu, iako su ga samo dan prije snažno kritikovali. Znaš li zašto se to promijenilo? Eto konkretno pitaj Graza šta mu je to Zukić ponudio za glas NS. Pitaj ga koliko je država odjednom isplatila Našoj stranci novca po osnovu finansiranja stranaka, a koja su bila ranije de facto blokirana. Nemojte bezveze demagogije i ne predstavljajte se nekakvim poštenjačinama kad ste u stvari obično lijevo krilo SDA.
Ridjobrki

#565 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Ridjobrki »

Realno, poprilično mi se fućka za cijelom tom pričom nakon što sam definitivno prelomio da odem iz zemlje. Malo sam sit ublehaša koji se očajnički hvataju za ikakve državne jasle, mijenjaju stranke i svjetonazore kako god treba a izigravaju moralne vertikale svima oko sebe. Što se mene tiče, eto nek Refko i GS poharaju na izborima - meni samo još jedna potvrda da sam donio ispravnu odluku.
JThomas

#566 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by JThomas »

jašta će.
zippoo87

#567 Re: RE: Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by zippoo87 »

Capsicum wrote:

Možeš mislit usudili se tražiti druge načine finansiranja, osim ovih iz državne kase. Sram da ih bude. Sad si ih postidio sigurno... Not [emoji1]

U svakom slučaju, treba biti iskren pa reći da se za razliku od svih drugih, poznatih stranaka, ne finansiranju iz budžeta. Ljudi finansiraju kampanju iz svojih džepova ili iz donacija svojih prijatelja. Ali hajmo se tome smijati.

Tvoja stranka je recimo pogazila prava radnika na najperfidniji način, glasajući za zakon o radu, iako su ga samo dan prije snažno kritikovali. Znaš li zašto se to promijenilo? Eto konkretno pitaj Graza šta mu je to Zukić ponudio za glas NS. Pitaj ga koliko je država odjednom isplatila Našoj stranci novca po osnovu finansiranja stranaka, a koja su bila ranije de facto blokirana. Nemojte bezveze demagogije i ne predstavljajte se nekakvim poštenjačinama kad ste u stvari obično lijevo krilo SDA.
evo ja te javno pozivam da nam svima to odgovoris :D
NS nije nista dobila i nije nista bilo blokirano...dakle kada sve stranke dobiju novac ,dobije i NS
a evo ,zivo me interesuje da cujem to sta je Zukic dao Grazu :D
cekaj...je li mu "Ponudio" ili "dao" ,sada si malo nejasan :P
btw.NS je to milion puta obrazlozila,glasali su zato sto su im usvojeni amandmani koje su podnijeli,smijesno je svaki puta vracati se na pocetak price,bas smijesno i neozbiljno
Capsicum

#568 Re: RE: Re: RE: Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

zippoo87 wrote:
Capsicum wrote:

evo ja te javno pozivam da nam svima to odgovoris :D
NS nije nista dobila i nije nista bilo blokirano...dakle kada sve stranke dobiju novac ,dobije i NS
a evo ,zivo me interesuje da cujem to sta je Zukic dao Grazu :D
cekaj...je li mu "Ponudio" ili "dao" ,sada si malo nejasan [emoji14]
btw.NS je to milion puta obrazlozio,glasali su zato sto su im usvojeni amandmani koje su podnijeli,smijesno je svaki puta vracati se na pocetak price,bas smijesno i neozbiljno
Pa pitaj njega na partijskom sastanku. Ako smiješ naravno. Ja ti rekoh šta je okrenulo priču za 180 stepeni. A ti istražuj jesu li ispoštovali dogovor do kraja.
A jesu i progurali amandmana [emoji2]. Nema, zakon se ne može prepoznati više nakon njih [emoji23]
Pitam se jeli stid ljude koji su radnicima izbili u prosjeku 2000 KM iz džepa godišnje. Još im se prodaje priča da je to u njihovom interesu. Hajde izračunaj samo koliko će Novca NS dobiti iz budžeta godišnje, dok se ljudima od usta odbija. Nema mi ništa gore na ovoj političkoj sceni od licemjera iz lijevog krila SDA.
zippoo87

#569 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by zippoo87 »

@capiscum
ti si druze najsmjesniji forumas na ovom forumu
nisi sposoban odgovoriti ni na jedno jedino pitanje konkretno,sve ti je nesto okolo ,okolo i fulas :D

ti ako imas nesto napisati,napisi a drugi neka te demantuju ako misle da nije tako

drugo,toliko si neozbiljan da ne vrijedi vise ni jednu jedinu rijec napisati sa tobom
NS uzela radnicima po 2000 KM hahha...gotovo,odustajem...sa osobama kojima mozak sluzi samo za ravnotezu ne zelim ni na forumu pisati
evo odgovori konkretno na nesto ,pa cemo diskutovati a do tada,adio :P
Capsicum

#570 Re: RE: Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

putokaz1 wrote:
Capsicum wrote:
Cuj? Da nije pricala o saputanju u mraku i poklonjenim stanovima? [emoji38]

Hehe, svako se danas stručnjakom zove vala. Valjda je trebalo da ostanemo na jednopartijskom sistemu jer pobogu sve nove stranke žele vlast. Možeš mislit [emoji2]
JThomas

#571 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by JThomas »

a reuf je lijevi centar SDA :mrgreen:
Capsicum

#572 Re: RE: Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

zippoo87 wrote:@capiscum
nisi sposoban odgovoriti ni na jedno jedino pitanje konkretno,sve ti je nesto okolo ,okolo i fulas :D

ti ako imas nesto napisati,napisi a drugi neka te demantuju ako misle da nije tako

drugo,toliko si neozbiljan da ne vrijedi vise ni jednu jedinu rijec napisati sa tobom
NS uzela radnicima po 2000 KM hahha...gotovo,odustajem...sa osobama kojima mozak sluzi samo za ravnotezu ne zelim ni na forumu pisati
Hajmo konkretno, pa me slobodno demantuj. Većina radnika u privatnom sektoru je dobijala do sad topli obrok u iznosu od po 16 KM dnevno, jer su im firme na taj način izlazile u susret, pa umjesto da novcem pune državnu kasu, iz koje se finansira i Naša stranka npr., isplaćivali taj novac njima. U skladu sa zakonom. Sada država, u skladu sa zakonom koji je NS iznenada podržala, oporezuje sve preko cca. 8 KM dnevno. Većina privatnika će, znam iz vlastitog i primjera najbližih srodnika i prijatelja, samo smanjiti iznos toplog obroka.

Dakle, ako je ranije topli obrok iznosio cca. 350 KM, a sada će to pasti na cca. 180. Dakle godišnje to izađe preko 2.000 KM. Dodamo tome i one koji su imali sreću da im firma isplaćuje regres, koji je ranije bio neoporeziv do iznosa 70% neto plate. Sada to pada na cca 400 KM. Znači preko 2.000 KM ste ojadili radnike. Jel ti to dovoljno konkretno? I radi čega? Radi novca iz budžeta kojim se finansirate.
zippoo87

#573 Re: RE: Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by zippoo87 »

Capsicum wrote:
zippoo87 wrote:@capiscum

Hajmo konkretno, pa me slobodno demantuj. Većina radnika u privatnom sektoru je dobijala do sad topli obrok u iznosu od po 16 KM dnevno, jer su im firme na taj način izlazile u susret, pa umjesto da novcem pune državnu kasu, iz koje se finansira i Naša stranka npr., isplaćivali taj novac njima. U skladu sa zakonom. Sada država, u skladu sa zakonom koji je NS iznenada podržala, oporezuje sve preko cca. 8 KM dnevno. Većina privatnika će, znam iz vlastitog i primjera najbližih srodnika i prijatelja, samo smanjiti iznos toplog obroka.

Dakle, ako je ranije topli obrok iznosio cca. 350 KM, a sada će to pasti na cca. 180. Dakle godišnje to izađe preko 2.000 KM. Dodamo tome i one koji su imali sreću da im firma isplaćuje regres, koji je ranije bio neoporeziv do iznosa 70% neto plate. Sada to pada na cca 400 KM. Znači preko 2.000 KM ste ojadili radnike. Jel ti to dovoljno konkretno? I radi čega? Radi novca iz budžeta kojim se finansirate.
hahahhahaha pa nisam ja bez razloga napisao ovaj prethodni post o tebi a plus opet mi nisi odgovorio kako ti kazes "konkretno"
zaboravio si pitanje "sta je Zukic dao Grazu" ?

a ovo za topli obrok,pa ti stvarno ne znas suknuti ni da imas zicer a kamoli ovako da smislis suk
pa nabroj mi tri firme u FBiH koje su placale topli obrok 16 KM,napisao si " u privatnom sektoru" ,nabroj
topli obrok je 3-5 KM u realnom sektoru,sve ostalo je sluzilo da se izvlaci novac a da se ne oporezuje
evo ti primjer kako su privatnici izvlacili pare da ih ne oprezuju upravo preko toplog obroka
prikazu topli obrok kao 16 KM a radnicima daju 3-5 KM ,ostalo stave sebi u dzep bez poreza ,jer poznato je da svako povlacenje novca iz firme koje nema opravdanje je oporezivo sa 10%

prema tome,nemoj pisati ove nebuoze i gluposti,evo molim te,nemoj,jadno ovo izgleda
ako ti vise ne budem odgovarao,nije sto si me "pobijedio",nego sto nemam volje pisati na nivou obdanista sa tobom
sve najbolje i pozdrav, i da tvoj pajdas Reuf uzme nacelnicko mjesto,da se mozemo tek onda sprdati na ovoj temi,biti ce kao ona tema "smijesna strana izbora"
Ridjobrki

#574 Re: RE: Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Ridjobrki »

Capsicum wrote: Hajmo konkretno, pa me slobodno demantuj. Većina radnika u privatnom sektoru je dobijala do sad topli obrok u iznosu od po 16 KM dnevno, jer su im firme na taj način izlazile u susret, pa umjesto da novcem pune državnu kasu, iz koje se finansira i Naša stranka npr., isplaćivali taj novac njima. U skladu sa zakonom. Sada država, u skladu sa zakonom koji je NS iznenada podržala, oporezuje sve preko cca. 8 KM dnevno. Većina privatnika će, znam iz vlastitog i primjera najbližih srodnika i prijatelja, samo smanjiti iznos toplog obroka.

Samo ću ti reći da je sad očito da ti nisi realni sektor u putu susreo/la i da nemaš stvaran dodir sa radom u realnom sektoru ni kao radnik ni kao poslodavac. Da jesi znao/la bi i kako se zaobilaze pravila danas i kako će se zaobilaziti ubuduće i šta će USTVARI te mjere značiti u konkretnom smislu a šta će konkretno ljudi osjetiti na svojoj koži. I ne zaboravi da tržište rada diktira i visinu plate sve ono kako i koliko privatnik plaća radnika. To do sad bila plata i TO onako kako zakon nalaže? :D

Hajde, ugasi računar i vidi malo šta je privatni sektor ili ako hoćeš prodaću ti ja svoju firmu, ionako je na prodaju zbog likova koji samo znaju palamuditi a meni je samo teret postala.
Capsicum

#575 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

@zippoo87
A sta ti hoces, da ti dam priznanicu za uplatu nasoj stranci? Ne budi smijesan.

Sto se tice toplog obroka, ne vidim da si me ista demantovao, nego samo petljas bezveze. Cinjenica je da je vasa krivica sto je neoporezivi dio za topli obrok i regres smanjen i da ce to direktno pogoditi radnike. Verbalnim akrobacijama to ne mozes promijeniti. Racunica je jasna.

Isto tako jasno je da ste preko noci promijenili pricu vezanu za Zakon o radu za 180 stepeni. Jedan bijedni amandman na koji se vadite sigurno nije razlog sto ste stali uz svoju bracu iz SDA. Pa se izvolite vaditi pred biracima. Radnike ubijate, a onda svoju kampanju finansirate njihovim novcem. Kitite se svojim perjem, a ne iz nasih dzepova bagro!

Tacno se vidi taj SDA-ovski nacin razmisljanja. Drvlje i kamenje na onoga ko zeli da vam prereze granu na kojoj sjedite. Ista matrica po kojoj je pokrenuta lavina protiv Reufa kad je poslao policiju stranackim biroima za zaposljavanje, aka javnim preduzecima. Poslat ce Reuf jednog dana i ovim vasim kadrovima finansijsku policiju :izet: Vidjet cemo hoce li vas zastititi bratska SDA masinerija ili ce vas se jednostavno rijesiti nakon sto vas iskoriste za svoje interese.
Locked