trebalo bi da je tokaranana wrote:aha. znaci ta tacka unutar arezbejdzana je dio armenije?jao_situacije wrote:karanana kod ovog jezera ima tačka
to su enklave
navodno su se na tim mjestima sukobile vojske armenije i azerbejdžana
trebalo bi da je tokaranana wrote:aha. znaci ta tacka unutar arezbejdzana je dio armenije?jao_situacije wrote:karanana kod ovog jezera ima tačka
ovo gornje crveno nije 100%, jer je tu martakert i ono selo tališ ili kako se već zove tu su se sad borilicyprus wrote:Ovo crveno je, koliko se ja razumijem, teritorija koju je Azerbejdžan cijelo vrijeme do sada kontrolisao...jao_situacije wrote:ovo gornje crveno je zauzeto, za donje crveno nisam siguranCo0l wrote:Ima li neko, a da mu nije mrsko,da postavi mapu na kojoj je ucrtano sta su Azeri zauzeli od pocetka ovog napada?
gaze ih i po planinama, valjda helićima idu
Upravo.cyprus wrote:Ovo crveno je, koliko se ja razumijem, teritorija koju je Azerbejdžan cijelo vrijeme do sada kontrolisao...jao_situacije wrote:ovo gornje crveno je zauzeto, za donje crveno nisam siguranCo0l wrote:Ima li neko, a da mu nije mrsko,da postavi mapu na kojoj je ucrtano sta su Azeri zauzeli od pocetka ovog napada?
upravu ste.Opetja033 wrote: Upravo.
To nije mapa onoga sto su sada zauzeli.
Obzirom kako izgleda na karti, najlakse bi im bilo da popolove armeniju, tik pored onog jezera, i da se spoje sa svojima na kontra strani. Automatski bi opkolili i taj karinaba gornji.jao_situacije wrote:ovo gornje crveno je zauzeto, za donje crveno nisam siguranCo0l wrote:Ima li neko, a da mu nije mrsko,da postavi mapu na kojoj je ucrtano sta su Azeri zauzeli od pocetka ovog napada?
bhnapoleon1 wrote:
Ali opet ovo je iz Azerskih izvora znaci sa debelom rezervom, ali eto vidjet cemo.pici wrote:bhnapoleon1 wrote:
e to je to... znači azeri ih deru... normalno da neće znati za primirje kad su u ofanzivi... ništa dok se ruje ne upetljaju onda će stati...
pici wrote:bhnapoleon1 wrote:
e to je to... znači azeri ih deru... normalno da neće znati za primirje kad su u ofanzivi... ništa dok se ruje ne upetljaju onda će stati...

Ako se napreduje manje od 20km dnevno Hans i ne stavlja sljem na glavu.pici wrote:slabo je to taslaČenje par sela gore dole... ništa brez ukra i rusa, to je taslaČenje...
Jbg 94. bila ova kockasta rezolucija, koja ce sila bit kad saznaju za HD i urede je.arzuhal wrote:Pajz zastave Nagorno Karabaha...![]()
meščini, idu oni preko ovih brda i planina da dođu do ovog sarsang jezera i getevanaOpetja033 wrote:pici wrote:bhnapoleon1 wrote:
S tim da je i ovo stara mapa ako je vjerovati Azerima po pitanju napretka. Sinoc su bili dosli do vrha ove gornje strijelice. Tu se nalazi ono selo za koje je sinoc javljeno da je oslobodjeno.
Ova mapa je na twitteru od juce, selo su zauzeli sinoc.

Ova slika govori hiljadu rijeci.sunceKOtepsija wrote:
Sve ce to narod pozlatiti.Kikibombona wrote:Ova slika govori hiljadu rijeci.sunceKOtepsija wrote:
Ti lezis u krevetu, zavalila te granata na nekoj planini, odvalila nogu... i onda dodje predsjednik u odijelu da te pogleda, ako imas srece da si dio medijske propagande, pa ti kaze 'svaka cast momak, domovina je ponosna na tebe'... A onda te kada zavrsis u kolicima kara drzava uzduz i poprijeko, nemas bas nikakva prava. Osjecas se kao najjadnije bice na svijetu.
Uzas zivi!
Nema te sile koja bi mene natjerala da ovaj mali, kratki zivot unistim sudjelovanjem u bilo kakvom ratu!
Kao sto rece jedan zenicki drot 'Bjezanova majka nikad nije zaplaka'.
Ima i toga. Znam nemali broj onih koji su prisiljeni da ratuju. Isto tako znam one koji su lomili ruke i noge da izbjegnu rat, pravili lazne langete da ih ne pokupi vojna policija i sl. Ne znam da je ijedan od njih ranjen, a kamoli poginuo. Jes' jednog cahura opalila u nos, doduse.Fudo387 wrote:Sve ce to narod pozlatiti.
O tome kako nema sile koja bi te natjerala u rat, sacekaj dok ti na vrata pokucaju.