Aha, p ima onaj "muzej" sto ga je Ken Ham napravio gubi lovu. Nakon debate koju je imao sa Bill Nyeom sve krenulo nizbrdo.Connaisseur Karlin wrote:
Ne uci se kreacionizam u skolama,ali grupe koje slijede idelogiju kreacinozma prave muzeje ili objekte za sirenje iedologije kreacionizma.
Sramote Kršćanstva i Islama!
- BHCluster
#551 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
- Connaisseur Karlin
#552 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Vecina amrikanaca rolaju oci kad cuju pricu o kreacinonizmuBHCluster wrote:Aha, p ima onaj "muzej" sto ga je Ken Ham napravio gubi lovu. Nakon debate koju je imao sa Bill Nyeom sve krenulo nizbrdo.Connaisseur Karlin wrote:
Ne uci se kreacionizam u skolama,ali grupe koje slijede idelogiju kreacinozma prave muzeje ili objekte za sirenje iedologije kreacionizma.
- House
#553 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
krscanstvo je nanijelo zla covjecanstvu sto islam nece za milion godina 
- Ludzak
#554 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Samom postankom religija nanijeto je zlo čovječanstvu.
-
rz brzotrz
#555 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
pa naravno kad je krscanstvo prvo nastalo, a ta zla se i dalje nanose, sto jedni, sto drugi, sto ostale religijeHouse wrote:krscanstvo je nanijelo zla covjecanstvu sto islam nece za milion godina
- harač
#556 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
ciljao sam na argument iz autoriteta, sa pretpostavljenim argumentum ad hominemTowelie wrote: Ovo je cisti argumentum ad populum. Ako je istina na njegovoj strani, apsolutno nema veze sto je smrcak15 "sam" kontra ostalih prevodioca.
- Towelie
#557 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Nije smrcak jedini koji tvrdi ono sto tvrdi.harač wrote:ciljao sam na argument iz autoriteta, sa pretpostavljenim argumentum ad hominemTowelie wrote: Ovo je cisti argumentum ad populum. Ako je istina na njegovoj strani, apsolutno nema veze sto je smrcak15 "sam" kontra ostalih prevodioca.s jedne strane priznati arabisti, s druge polupismeni anonimus s nekog foruma koji još nije naučio pisati negacije na bosanskom, a navodno je svjetski ekspert za arapski
muslimanska posla
- Smrcak15
#558 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Upravo tako, nisam ja sam nadosao na teorije bez da nisam pokupo od drugih ucevnih od meneTowelie wrote:Nije smrcak jedini koji tvrdi ono sto tvrdi.harač wrote:ciljao sam na argument iz autoriteta, sa pretpostavljenim argumentum ad hominemTowelie wrote: Ovo je cisti argumentum ad populum. Ako je istina na njegovoj strani, apsolutno nema veze sto je smrcak15 "sam" kontra ostalih prevodioca.s jedne strane priznati arabisti, s druge polupismeni anonimus s nekog foruma koji još nije naučio pisati negacije na bosanskom, a navodno je svjetski ekspert za arapski
muslimanska posla
Uostalom ko mi nevjeruje nek uzme leksikon pa nek provjerava moje tvrdnje
- Connaisseur Karlin
#559 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Da li mislis da su relgiije ili bilo koji oblik vjerovanja nastali znatno kasnije,tj. nakon posatnka covjecanstva?Ludzak wrote:Samom postankom religija nanijeto je zlo čovječanstvu.
Moja teorije je da vjerovanje u vise sile,figure,Bogove,Boga i sl. postoji od postanka ljudkse svijesti,tj,postanka covjecanstva.
- Connaisseur Karlin
#560 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Smrcak,pa vido sa na linkovima koje sam ti postavila da hriscani vjeruju isto sto i musimmaniSmrcak15 wrote:Upravo tako, nisam ja sam nadosao na teorije bez da nisam pokupo od drugih ucevnih od meneTowelie wrote:
Nije smrcak jedini koji tvrdi ono sto tvrdi.
Uostalom ko mi nevjeruje nek uzme leksikon pa nek provjerava moje tvrdnje
- Smrcak15
#561 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
nevjeruju , dovoljno je pogledati sta sve pise u bibliji , greske sa naucne strane koje je nemoguce objasnitiConnaisseur Karlin wrote:Smrcak,pa vido sa na linkovima koje sam ti postavila da hriscani vjeruju isto sto i musimmaniSmrcak15 wrote:Upravo tako, nisam ja sam nadosao na teorije bez da nisam pokupo od drugih ucevnih od meneTowelie wrote:
Nije smrcak jedini koji tvrdi ono sto tvrdi.
Uostalom ko mi nevjeruje nek uzme leksikon pa nek provjerava moje tvrdnjeObe grupe imaju svoje vjernike koji pokusavaju predstaviti svijet nauke iz religjskog ugla. Takav potez ipak nije pravilan,iako takve greske su pravili i pismeni ucenjaci,ali to su radili sa relgijskim motivima ,u ime moci religijskih isntitucija. Cilj nije sakupljanje znanja,vec koristenje istog znanja za interese religjskih isntitucija,koje takvo znanje pogresno usmjeravaju svoijm objasnjenjima. Danas su naucna istrazivanja odvojena od religije,i religije neamju vise apsolutnu konrolu u svijetu nauke.
- Connaisseur Karlin
#562 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Pa koriste i Stari TestamentSmrcak15 wrote:nevjeruju , dovoljno je pogledati sta sve pise u bibliji , greske sa naucne strane koje je nemoguce objasnitiConnaisseur Karlin wrote:Smrcak,pa vido sa na linkovima koje sam ti postavila da hriscani vjeruju isto sto i musimmaniSmrcak15 wrote:
Upravo tako, nisam ja sam nadosao na teorije bez da nisam pokupo od drugih ucevnih od mene
Uostalom ko mi nevjeruje nek uzme leksikon pa nek provjerava moje tvrdnjeObe grupe imaju svoje vjernike koji pokusavaju predstaviti svijet nauke iz religjskog ugla. Takav potez ipak nije pravilan,iako takve greske su pravili i pismeni ucenjaci,ali to su radili sa relgijskim motivima ,u ime moci religijskih isntitucija. Cilj nije sakupljanje znanja,vec koristenje istog znanja za interese religjskih isntitucija,koje takvo znanje pogresno usmjeravaju svoijm objasnjenjima. Danas su naucna istrazivanja odvojena od religije,i religije neamju vise apsolutnu konrolu u svijetu nauke.
- Smrcak15
#563 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Pa koriste i Stari TestamentConnaisseur Karlin wrote:
nevjeruju , dovoljno je pogledati sta sve pise u bibliji , greske sa naucne strane koje je nemoguce objasniti
Postiras mi pdf fil sa 68 stranica da procitam pored svih obaveza van foruma a jos se moram hrvati intelektualno sa narodom na forumu i ocekujem od mene da ti to procitam.
Ako hoces nesto da naznacis izsijeces fino i postiras i gotova stvar
- Connaisseur Karlin
#564 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Pa ti postavljas preduge psotove sa svojim c/p ,i vjeruj mi,niko ih ne cita.Smrcak15 wrote:Postiras mi pdf fil sa 68 stranica da procitam pored svih obaveza van foruma a jos se moram hrvati intelektualno sa narodom na forumu i ocekujem od mene da ti to procitam.Connaisseur Karlin wrote:
Pa koriste i Stari TestamentNista ti nisi procitao od sadrzaja -linkova koje sam ti postavila.
Ako hoces nesto da naznacis izsijeces fino i postiras i gotova stvar
Da si ,ako intelektualac pokusao sazanti nesto novo o doticnoj temi,ti bi procitao,i javio svoje misjenje nakon nekoliko dana.
- Ludzak
#565 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Vjerovanje u bogove je nastalo prije religija. Nisu religije postojale, ali postojalo je vjerovanje u Bogove. Kasnije se od monoteističkih religija počeo formirati zoroastrizam, pa od toga Judaizam, pa hrišćanstvo, pa Islam kao najmlađa religija. Religija nije vjerovanje, religija je skup pravila koje moraš sprovoditi kako bi te taj bog u kojeg vjeruješ volio.Connaisseur Karlin wrote:Da li mislis da su relgiije ili bilo koji oblik vjerovanja nastali znatno kasnije,tj. nakon posatnka covjecanstva?Ludzak wrote:Samom postankom religija nanijeto je zlo čovječanstvu.
Moja teorije je da vjerovanje u vise sile,figure,Bogove,Boga i sl. postoji od postanka ljudkse svijesti,tj,postanka covjecanstva.
- Connaisseur Karlin
#566 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Da,djelimo jednako misljenje.Ludzak wrote:Vjerovanje u bogove je nastalo prije religija. Nisu religije postojale, ali postojalo je vjerovanje u Bogove. Kasnije se od monoteističkih religija počeo formirati zoroastrizam, pa od toga Judaizam, pa hrišćanstvo, pa Islam kao najmlađa religija. Religija nije vjerovanje, religija je skup pravila koje moraš sprovoditi kako bi te taj bog u kojeg vjeruješ volio.Connaisseur Karlin wrote:Da li mislis da su relgiije ili bilo koji oblik vjerovanja nastali znatno kasnije,tj. nakon posatnka covjecanstva?Ludzak wrote:Samom postankom religija nanijeto je zlo čovječanstvu.
-
patriot_1
#567 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Connaisseur Karlin
Mišljenje vam je na nuli!
Mi kršćani vjerujemo da nas Bog voli,bez obzira dali vjerujemo u Njega ili ne,živimo li po nekim pravilima ili ne!
- Connaisseur Karlin
#568 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
A zasto bi Bog nekoga mrzio.patriot_1 wrote:Connaisseur Karlin
Mi kršćani vjerujemo da nas Bog voli,bez obzira dali vjerujemo u Njega ili ne,živimo li po nekim pravilima ili ne!
-
patriot_1
#569 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Ovo je bio osvrtna upis "luđaka" s kojim si ti bio oduševljen:Connaisseur Karlin wrote:A zasto bi Bog nekoga mrzio.patriot_1 wrote:Connaisseur Karlin
Mi kršćani vjerujemo da nas Bog voli,bez obzira dali vjerujemo u Njega ili ne,živimo li po nekim pravilima ili ne!![]()
"Religija nije vjerovanje, religija je skup pravila koje moraš sprovoditi kako bi te taj bog u kojeg vjeruješ volio."
Dakle,po njemu Bog voli one koji nešto moraju!
- Connaisseur Karlin
#570 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Sumnjam da Ludzak posmatra Boga kao sto si ti objasnio.patriot_1 wrote:Ovo je bio osvrtna upis "luđaka" s kojim si ti bio oduševljen:Connaisseur Karlin wrote: A zasto bi Bog nekoga mrzio.![]()
"Religija nije vjerovanje, religija je skup pravila koje moraš sprovoditi kako bi te taj bog u kojeg vjeruješ volio."
Dakle,po njemu Bog voli one koji nešto moraju!
Naravno da je Ludzak u pravu,vjerovanje jeste postojalo znatno prije formiranja vjerskih grupa,a kasnije religija. Religija jeste skup pravila.
- Smrcak15
#571 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
a zasto nebi mrzio osobu koja cini zlo, naprimjer nekog tipa Hitlera, arogantnog Milosevica, arogantnog Arkana, ili arogantnog par exelance MladicaConnaisseur Karlin wrote:A zasto bi Bog nekoga mrzio.patriot_1 wrote:Connaisseur Karlin
Mi kršćani vjerujemo da nas Bog voli,bez obzira dali vjerujemo u Njega ili ne,živimo li po nekim pravilima ili ne!![]()
koji su pocinili mnogo zla na balkanu, a da napericam o drugim ljudima koji su zli kao Fritz koji je silovao kcerke mnogo Godina u podrumu itd
Jasno nam je iz Kurana i hadisa da Allah mrzi i voli zavisi kako koga, kako ko zasluzi svojim postupcima.
- asurbanipal
#572 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Samo oštro i na prvu...
-
rika
#573 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Mislim da ce se uvazeni Prof.dr prvi prikljuciti Mehdijinoj vojsci...asurbanipal wrote:Samo oštro i na prvu...![]()
-
chupacabra
#574 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
I njih je po vasoj logici bog stvorio, a posto je svemocan, znao je unaprijed sta je njihova sudbina, a to je da budu zlocinci. Zasto bi ih mrzio kad ih je on napravio kakvi jesu, a svakako je sve i znao sta ce uraditi. Mrznja je ljudska osobina. Ljudi su izmislili bogove po svojim osobinama.Smrcak15 wrote:
Jasno nam je iz Kurana i hadisa da Allah mrzi i voli zavisi kako koga, kako ko zasluzi svojim postupcima.
- Smrcak15
#575 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
chupacabra wrote:I njih je po vasoj logici bog stvorio, a posto je svemocan, znao je unaprijed sta je njihova sudbina, a to je da budu zlocinci. Zasto bi ih mrzio kad ih je on napravio kakvi jesu, a svakako je sve i znao sta ce uraditi. Mrznja je ljudska osobina. Ljudi su izmislili bogove po svojim osobinama.Smrcak15 wrote:
nije to tacno tako kao sto ti mislis, jer Bog je dao izbor svima, nije Mladic silom natjeran da bude zao, jeli mu ko branio da cini dobra djela, nije, znaci imao je izbor tako da on svojim izborom djela prouzrokuje Allahovu srdzbu.Zasto bi ih mrzio kad ih je on napravio kakvi jesu
A ne kao sto ti mislis da ga Allah stvorio zao pa ga odjednom poceo mrziti, ne niposto.
nezamislivo je da se odsijecu sve osobine od BOga, da ne voli da ne mrzi, da nije ovo da nije ono, poslije bi to bice bilo nista.Mrznja je ljudska osobina. Ljudi su izmislili bogove po svojim osobinama
Samo sto njegova mrznja nekoga nije kao nasa mrznja, on ima mrznju koja njemu kao BOgu dolikuje a ne ljudska mrznja, gdje se ispoljava bijes i nekotrolisano psovanje i ostale radnje koje ne dolikuju Bogu.