E to je upravo ono što žele nalogodavci ovih što se raznose po europskim metropolama. Srećom Europa nije spremna da još jednom zakorači u doba fašizma kako ti to predlažeš. Srećom, postoje daleko suptilniji načini lociranja terorista od pukog razvrstavanja po boji kože, kako to fašisti poput tebe predlažu.tututuuuu wrote:A ne znam sta bih rekao. Uzas. Zao mi je ljudi ali stvarno ti EU politicari su katastrofa, u kojem oni svijetu zive. Ocito je sugurnosno stanje 0 a sigurnosne agencije i nisu bas na nivou kad se takav olos seta slobodno po briselskom aerodromu. Prvo Pariz pa ko fol rat terorizmu, Francuzima je objavljen rat bla bla, sad srediste EU... Pa sta im sluzi ta vojska i novac? Da paradiraju s puskama nakon sto su ljudi vec stradali? Zna se gdje treba vojsku slati, i nema vise ljudskih prava tu. Sta je s pravima raznesenih i oni sto ce mozda u buducnosti biti razneseni i sto ce zivjeti u strahu da ih neko ne raznese uz povike Allahu akbar.
slati vojsku u Siriju da deratiziraju zemlju umjesto paradiranje, a svaki Arap u EU je ocito potencijalna prijetnja i opasnost. Sve do jednog temeljito procesljati i pratiti, ako ne mogu deportacije ili nesto ala Guantanamo i cao. Svi u Guantanamu su fol nevini, al nema ih vise ni prismrditi u SAD od silnih nevinih zatocenih.
Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
-
Patriotska_Liga
#551 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
- zateznistub
#552 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Idi puni bateriju, vidi sta si joj uradio koliko čekičaš!insomnia78 wrote:
- uglavnomja
#553 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
prvo ne pisem ja, nego neki lik. a meni se svidio tekst.zateznistub wrote:Pa sam/a sebi skačeš u stomak sa ovim postom i tim Danbarovim brojem. Prvo nabrajaš članove porodice, prijatelje i malo širi krug prijatelja i bivato je to, za ostale te bilo dupe a onda ipak malo više ostane tog Danbara za zapadne žrtve.uglavnomja wrote: jedan tekst, poslije pariza, prvi put cujem za tu mankisferu i danbarov broj ... dobro objasnjenje kako covjek funkcionise po pitanjue empatije
"...U pomenutom tekstu o mankisferi rečeno je kako postoji nešto što se zove Danbarov broj, koji označava maksimalni broj ljudi do kojih zaista može da ti bude stalo, i on iznosi 150. Dakle porodica, prijatelji, malo širi krug poznanika i to je to. Za svim ostalim ljudima planete Zemlje ne možeš da iskreno žališ već samo možeš da osećaš dozu saosećajnosti – manju ili veću. Emocije nastaju interakcijom i zavise od stepena iste. Ako se nešto desi članu tvoje porodice ili najboljem prijatelju, to će na tebe imati veći utisak nego ako se desi tvom ortaku s faksa s kojim jednom u dva meseca popiješ pivo. Takođe, više će te pogoditi da se njemu nešto loše desi nego komšiji iz ulaza s kojim si na zdravo-zdravo. Opet, tragedija komšije iz ulaza mnogo više utiče na tebe nego kad lokalni narkoman overi od dopa. Dalje, i njegova smrt izaziva veću dozu empatije nego tebi skroz nepoznat čovek koji gine u saobraćajnoj nezgodi, a opet i kad pročitaš vest o saobraćajki na Ibarskoj, to ti više znači nego isto takva saobraćajka na autobanu u Nemačkoj. To je jednostavno utaban put funkcionisanja emocija a ne nekakav izveštačeni modus operandi.
Stoga ne postoji ništa nenormalno u tome da čovek rođen u Evropi i Americi ne pruža više empatije prema žrtvama terorističkog napada u Parizu nego prema onima koju hiljadu kilometara dalje. Isto tako je i sasvim normalno da ljudi iz okruženja bliskog istoka (po uslovom da nisu pro ISIS-ovci) žale više svoje komšije nego neke daleke strance iz zapadne Evrope.
Pročitaj još na http://www.tarzanija.com/zasto-imam-vis ... i-bejrutu/
U najmanju ruku čudno!
drugo lik dijeli to na dvije kategorije:
prva je oni ljudi za kojim se ZALI iskreno (to je tih 150)
a druga su oni sa kojim SAOSJECA, empatija, kako hoces ... sa raznim nivoima intenziteta
-
kolegione
#554 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Nije top ali je u top 5-6 e sad ti meno reci jesi otvorio i procitao koji tvit i vidio sta ljudi pisu ?smijesni_ste wrote:Ja ne vidim taj trend, možeš li pokazati, neki screenshot nešto?Kombat wrote:vec nekoliko sati top trend na twitteru nije vise #Brussels ili #Belgium nego #StopIslam
-
Bodkin
#555 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
a sve ide tome u prilog. desnicari dobijaju na snazi a ovi turboliberali nemaju snage ili znanja da se izborePatriotska_Liga wrote:E to je upravo ono što žele nalogodavci ovih što se raznose po europskim metropolama. Srećom Europa nije spremna da još jednom zakorači u doba fašizma kako ti to predlažeš. Srećom, postoje daleko suptilniji načini lociranja terorista od pukog razvrstavanja po boji kože, kako to fašisti poput tebe predlažu.tututuuuu wrote:A ne znam sta bih rekao. Uzas. Zao mi je ljudi ali stvarno ti EU politicari su katastrofa, u kojem oni svijetu zive. Ocito je sugurnosno stanje 0 a sigurnosne agencije i nisu bas na nivou kad se takav olos seta slobodno po briselskom aerodromu. Prvo Pariz pa ko fol rat terorizmu, Francuzima je objavljen rat bla bla, sad srediste EU... Pa sta im sluzi ta vojska i novac? Da paradiraju s puskama nakon sto su ljudi vec stradali? Zna se gdje treba vojsku slati, i nema vise ljudskih prava tu. Sta je s pravima raznesenih i oni sto ce mozda u buducnosti biti razneseni i sto ce zivjeti u strahu da ih neko ne raznese uz povike Allahu akbar.
slati vojsku u Siriju da deratiziraju zemlju umjesto paradiranje, a svaki Arap u EU je ocito potencijalna prijetnja i opasnost. Sve do jednog temeljito procesljati i pratiti, ako ne mogu deportacije ili nesto ala Guantanamo i cao. Svi u Guantanamu su fol nevini, al nema ih vise ni prismrditi u SAD od silnih nevinih zatocenih.
- zateznistub
#556 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Za podvučenoZeleniGreen wrote:1. Boli me kita za Turskom, Pakistanom i jebenom Rakom.
Naravno da se ne sladim mrtvima, nego me jednostavno ne zanima, ne dotiče me, nebitno mi je.
Naravno da me zanima Pariz, Brisel, London. Zašto?
- Zato što su mi oni ipak bliži nego ovi Azijati.
- Zato što pripadamo istom kulturnom krugu
- Zato što je gomila Srba u tim gradovima, mojih sunarodnika koji žive obične male živote i nikome ne smetaju.
- Zato što su to zemlje visokog standarda života, zemlje za poželjeti živjeti u njima, zato što bi se ja tu bez problema uklopio, zato što je to savremeno društvo.
Naravno da ima razlike između Istanbula i Brisela, jako velike razlike ima i naravno da me isto ne dotiču žrtve u Briselu i Istanbulu.
Pošto su Bošnjaci dominantni na ovom sajtu, pogledate li malo dalje od tih vjerskih priča, skontaćete da je i vama taj Brisel 3 puta bliži...
-
LSD
#557 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Za Afriku - "pa dobro"
A upravo tamo u Africi - Boko Haram (inace za ove naupucne demonski brat blizanac ISILa i samoprozvani vilajet koji upravlja izvjesni Abubakar Šekau koji sam za sebe tvdi da je direktni Poslanikov rod i krvni nasljednik
Ali to ni za koga nije vijest, to je ovo "pa dobro", tamo negdje u Africi se neki "kozojebi" šibaju, nije to neka vijest.
Mi živimo u vremenu totalne dehumanizacije. Reagujemo samo onda kad se desi nešto loše na našem kontinentu , a ne vidimo svakodnevna sranja širom svijeta jer ne želimo ni da vidimo ni da cujemo.
Last edited by LSD on 22/03/2016 22:46, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#558 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Connaisseur Karlin wrote:Danbarov broj je nelogican,jer puno rodbine i prijatelja zive danas na svim kontitentima!zateznistub wrote:Pa sam/a sebi skačeš u stomak sa ovim postom i tim Danbarovim brojem. Prvo nabrajaš članove porodice, prijatelje i malo širi krug prijatelja i bivato je to, za ostale te bilo dupe a onda ipak malo više ostane tog Danbara za zapadne žrtve.uglavnomja wrote: jedan tekst, poslije pariza, prvi put cujem za tu mankisferu i danbarov broj ... dobro objasnjenje kako covjek funkcionise po pitanjue empatije
"...U pomenutom tekstu o mankisferi rečeno je kako postoji nešto što se zove Danbarov broj, koji označava maksimalni broj ljudi do kojih zaista može da ti bude stalo, i on iznosi 150. Dakle porodica, prijatelji, malo širi krug poznanika i to je to. Za svim ostalim ljudima planete Zemlje ne možeš da iskreno žališ već samo možeš da osećaš dozu saosećajnosti – manju ili veću. Emocije nastaju interakcijom i zavise od stepena iste. Ako se nešto desi članu tvoje porodice ili najboljem prijatelju, to će na tebe imati veći utisak nego ako se desi tvom ortaku s faksa s kojim jednom u dva meseca popiješ pivo. Takođe, više će te pogoditi da se njemu nešto loše desi nego komšiji iz ulaza s kojim si na zdravo-zdravo. Opet, tragedija komšije iz ulaza mnogo više utiče na tebe nego kad lokalni narkoman overi od dopa. Dalje, i njegova smrt izaziva veću dozu empatije nego tebi skroz nepoznat čovek koji gine u saobraćajnoj nezgodi, a opet i kad pročitaš vest o saobraćajki na Ibarskoj, to ti više znači nego isto takva saobraćajka na autobanu u Nemačkoj. To je jednostavno utaban put funkcionisanja emocija a ne nekakav izveštačeni modus operandi.
Stoga ne postoji ništa nenormalno u tome da čovek rođen u Evropi i Americi ne pruža više empatije prema žrtvama terorističkog napada u Parizu nego prema onima koju hiljadu kilometara dalje. Isto tako je i sasvim normalno da ljudi iz okruženja bliskog istoka (po uslovom da nisu pro ISIS-ovci) žale više svoje komšije nego neke daleke strance iz zapadne Evrope.
Pročitaj još na http://www.tarzanija.com/zasto-imam-vis ... i-bejrutu/
U najmanju ruku čudno!
znaci ja manje volim svoju sestru ili tetku ili najboljeg druga zato sto zive u australiji nego da zive u sarajevu ili u njemackoj, recimo????????
tito dragi
- tututuuuu
#559 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Jebali te fasisti u pakas patriotski dosadni. dosadni ste s tim fasistima i etiketama. Drmaju bombe a ja fasist. ovi teroristi i cvjetaju upravo na iskoristavanju tog liberalizma i da ne daj boze neko ne bi bio u EU nazvan fasistem. Ako je svaki bombaski napad pocinjen od Arapa, treba sta, dovesti ih jos u zemlju bez ikakve provjere, nadzora? A kako im suptilno ide, evo vidimo.Patriotska_Liga wrote:E to je upravo ono što žele nalogodavci ovih što se raznose po europskim metropolama. Srećom Europa nije spremna da još jednom zakorači u doba fašizma kako ti to predlažeš. Srećom, postoje daleko suptilniji načini lociranja terorista od pukog razvrstavanja po boji kože, kako to fašisti poput tebe predlažu.tututuuuu wrote:A ne znam sta bih rekao. Uzas. Zao mi je ljudi ali stvarno ti EU politicari su katastrofa, u kojem oni svijetu zive. Ocito je sugurnosno stanje 0 a sigurnosne agencije i nisu bas na nivou kad se takav olos seta slobodno po briselskom aerodromu. Prvo Pariz pa ko fol rat terorizmu, Francuzima je objavljen rat bla bla, sad srediste EU... Pa sta im sluzi ta vojska i novac? Da paradiraju s puskama nakon sto su ljudi vec stradali? Zna se gdje treba vojsku slati, i nema vise ljudskih prava tu. Sta je s pravima raznesenih i oni sto ce mozda u buducnosti biti razneseni i sto ce zivjeti u strahu da ih neko ne raznese uz povike Allahu akbar.
Da ne spominjem sto su u vlaku u Fra. cisto pukom srecom nedavno isto izbjegnute ogromne zrtve, zahvaljujuci turistima, ni manje ni vise. Eto ti njhove "suptilne borbe". haha
Last edited by tututuuuu on 22/03/2016 22:52, edited 1 time in total.
- insomnia78
#560 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Evo punjaca pored, mala spava na menizateznistub wrote:Idi puni bateriju, vidi sta si joj uradio koliko čekičaš!insomnia78 wrote:
-
Patriotska_Liga
#561 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Dobijaju i dobijaće još neko vrijeme ali to će i dalje biti daleko od kritične mase. Kad se rješavanju ovog problema pristupi na pravi način, što će se desiti prije ili kasnije, ultradesničari (fašisti) će ponovo oslabiti i vratiti se na margine gdje im je i mjesto nakon WW2. Politički desno orijentisane ne treba miješati sa fašistički nastrojenim ultradesničarima.Bodkin wrote: a sve ide tome u prilog. desnicari dobijaju na snazi a ovi turboliberali nemaju snage ili znanja da se izbore
- Connaisseur Karlin
#562 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Kako si TO zakljucio?uglavnomja wrote:Connaisseur Karlin wrote: Danbarov broj je nelogican,jer puno rodbine i prijatelja zive danas na svim kontitentima!![]()
![]()
![]()
znaci ja manje volim svoju sestru ili tetku ili najboljeg druga zato sto zive u australiji nego da zive u sarajevu ili u njemackoj, recimo????????
tito dragi
-
Bodkin
#563 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
ne govorim o ultradesnicarima. desnicari su protiv liberalizacije i za vracanje konzervativnih vrijednosti. mislis da bi desne stranke dale imigrantima da uce na jeziku predaka? da bi im dali socijalu ili mogucnost da tako lako dobiju pasose? kako da ne..Patriotska_Liga wrote:Dobijaju i dobijaće još neko vrijeme ali to će i dalje biti daleko od kritične mase. Kad se rješavanju ovog problema pristupi na pravi način, što će se desiti prije ili kasnije, ultradesničari (fašisti) će ponovo oslabiti i vratiti se na margine gdje im je i mjesto nakon WW2. Politički desno orijentisane ne treba miješati sa fašistički nastrojenim ultradesničarima.Bodkin wrote: a sve ide tome u prilog. desnicari dobijaju na snazi a ovi turboliberali nemaju snage ili znanja da se izbore
-
Patriotska_Liga
#564 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Svako ko predlaže razvrstavanje ljudi po boji kože je fašista i rasista. Ti si pozvao na razvrstavanje građana arapskog porijekla koji već žive tamo, preci nekih od njih sa svojim porodicama su došli još u 19. vijeku. Ta priča o dovođenju novih je krenula sa ovim postom, radi se o neuspjelom pokušaju ublažavanja prethodnog stava.tututuuuu wrote: Jebali te fasisti u pakas patriotski dosadni. dosadni ste s tim fasistima i etiketama. Drmaju bombe a ja fasist. ovi teroristi i cvjetaju upravo na iskoristavanju tog liberalizma i da ne daj boze neko ne bi bio u EU nazvan fasistem. Ako je svaki bombaski napad pocinjen od Arapa, treba sta, dovesti ih jos u zemlju bez ikakve provjere, nadzora? A kako im suptilno ide, evo vidimo.sigurno je to velika utjeha najblizima stradalih
Postoji linija izmedju biti dobar i biti cisto budala.
Najveći problem u svemu tome je da na taj način terorizam ne bi bio iskorijenjen, ali ti to naravno nisi u stanju da razumiješ jer imaš neke limite koji ti ne dozvoljavaju da sagledaš širu sliku problema. O tebi naravno mnogo toga govori i tvoj način izražavanja.
Last edited by Patriotska_Liga on 22/03/2016 22:58, edited 1 time in total.
- zateznistub
#565 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
insomnia78 wrote: Evo punjaca pored, mala spava na menipa mi se mrsko protegnuti
najboji osjecaj. jbo punjač...
- uglavnomja
#566 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
vidi jaro, dan ima samo 24 sata, mi svi imamo samo jedan zivot i u tom zivotu imamo obaveze, porodicu, posao, sitna zadovoljstva, ... a jos moramo i spavati da bismo funkcionisali. i ostalo, ono jesti, odmarati se, druziti se ...LSD wrote:
Mi živimo u vremenu totalne dehumanizacije. Reagujemo samo onda kad se desi nešto loše na našem kontinentu , a ne vidimo svakodnevna sranja širom svijeta jer ne želimo ni da vidimo ni da cujemo.
prinudjeni smo napraviti selekciju empatije, sorry. ko ima vremena i zivaca - neka izvoli. ali ne vjerujem da bi za 24 sata uspio samo procitati sva sranja, a kamoli sjesti pa ozaliti po ps-u sve zrtve .
prekjuce je poginulo 13 studentkinja u saobracajnoj nesreci u spaniji. ne vidim da se neko pocesao zbog toga.
u ratnim zonama smrt je svakodnevnica. nema tu soka ni iznenadjenja. nazalost. to smo osjetili na svojj kozi.
-
Patriotska_Liga
#567 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Pričamo o pristupu rješavanja problema terorizma gdje je jedan od prijedloga razvrstavanje i deportacija ljudi arapskog porijekla. To apsolutno nema nikakve veze sa ovim što ti pričaš, ne znam zašto razvodnjavaš.Bodkin wrote: ne govorim o ultradesnicarima. desnicari su protiv liberalizacije i za vracanje konzervativnih vrijednosti. mislis da bi desne stranke dale imigrantima da uce na jeziku predaka? da bi im dali socijalu ili mogucnost da tako lako dobiju pasose? kako da ne..
Da li bi europski desničar predložio razvrstavanje po boji kože? Ne. I to je to.
Last edited by Patriotska_Liga on 22/03/2016 22:59, edited 1 time in total.
- insomnia78
#568 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
zateznistub wrote:insomnia78 wrote: Evo punjaca pored, mala spava na menipa mi se mrsko protegnuti
![]()
najboji osjecaj. jbo punjač...
- tututuuuu
#569 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Nisam po boji koze (nauci se sta je rasizam kad vec nekog prozivas), nigdje nisam rekao "tamnopute", vec Arape, rekao sam po porijeklu i nisam pozvao na razvrstavanje vec stroge provjere mogucnost da se oni koji predstavljaju realnu opasnost po skracenom postupku odstrane iz drustva, a ako ih nisu u stanju provjeravati onda ih ne treba ni pustati. Kako ide ona, nekad treba reci bobu bob. Ako su svi teroristi manje vise Arapi ne treba se fokusirati na Kineze, ili mozda treba, jer ne daj boze, fasist si ako smatras da su upravo Arapi najveca opasnost kao potencijalni teroristi, pa pazimo na one Kineze.Patriotska_Liga wrote:Svako ko predlaže razvrstavanje ljudi po boji kože je fašista i rasista. Ti si pozvao na razvrstavanje građana arapskog porijekla koji već žive tamo, neki od njih sa svojim porodicama su došli još u 19. vijeku. Ta priča o dovođenju novih je krenula sa ovim postom, radi se o neuspjelom pokušaju ublažavanja prethodnog stava.tututuuuu wrote: Jebali te fasisti u pakas patriotski dosadni. dosadni ste s tim fasistima i etiketama. Drmaju bombe a ja fasist. ovi teroristi i cvjetaju upravo na iskoristavanju tog liberalizma i da ne daj boze neko ne bi bio u EU nazvan fasistem. Ako je svaki bombaski napad pocinjen od Arapa, treba sta, dovesti ih jos u zemlju bez ikakve provjere, nadzora? A kako im suptilno ide, evo vidimo.sigurno je to velika utjeha najblizima stradalih
Postoji linija izmedju biti dobar i biti cisto budala.
Najveći problem u svemu tome je da na taj način terorizam ne bi bio iskorijenjen, ali ti to naravno nisi u stanju da razumiješ jer imaš neke limite koji ti ne dozvoljavaju da sagledaš širu sliku problema. O tebi naravno mnogo toga govori i tvoj način izražavanja.
Moj nacin izrazavanja je podesen za osobu s kojom razgovaram. Osobito su mi odbojni ljudi kojima je prvo drmni etiketu fasiste ako se ne slazem s njim. Tvoja "suptilna borba" dovoljno govori. Stavi se ti u kozu kom je recimo majka raznesena u ovome pa i dalje podrzavaj suptilnost. Cekaj kad i ovdje jednom drmne.
Last edited by tututuuuu on 22/03/2016 23:06, edited 2 times in total.
- madridist
#570 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Ovdje je drmalo i vise nego dovoljno...
-
LSD
#571 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Razumijemuglavnomja wrote:vidi jaro, dan ima samo 24 sata, mi svi imamo samo jedan zivot i u tom zivotu imamo obaveze, porodicu, posao, sitna zadovoljstva, ... a jos moramo i spavati da bismo funkcionisali. i ostalo, ono jesti, odmarati se, druziti se ...LSD wrote:
prinudjeni smo napraviti selekciju empatije, sorry. ko ima vremena i zivaca - neka izvoli. ali ne vjerujem da bi za 24 sata uspio samo procitati sva sranja, a kamoli sjesti pa ozaliti po ps-u sve zrtve .
prekjuce je poginulo 13 studentkinja u saobracajnoj nesreci u spaniji. ne vidim da se neko pocesao zbog toga.
u ratnim zonama smrt je svakodnevnica. nema tu soka ni iznenadjenja. nazalost. to smo osjetili na svojj kozi.
Ali evo, sjeti se i sam....samo dan ranije uoci masakra u Parizu, se desio masakr u Bejrutu gdje taj isti ISIL pobio 60 ljudi....što je najgore, to se tamo dešava haman na dnevnoj bazi....Pariz je citav svijet oplakivao i neka je, i treba jer je bio strašan zlocin...ali dan ranije vijest o bejrutskom maskru bila ona klasicna protokolarna: "pobijeno 60 ljudi u Bejrutu, a sad Sport"...kakvo licemjerstvo i podvala, zar ne
2016 je, 21 vijek, živimo u vremenu interneta i brzih informacija dostupnih za sve - a Bejrut nije na Marsu, pa da se pravimo ludi
ne znam da li si me shvatio šta hocu da kažem
- tututuuuu
#572 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Pa malo je falilo da drmne opet, relativno nedavno.madridist wrote:Ovdje je drmalo i vise nego dovoljno...
-
Patriotska_Liga
#573 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Svaka provjera na osnovu porijekla je - fašizam. Fašistička je i premisa da su samo ljudi arapskog porijekla potencijalni teroristi. Evo ti i na treću kao i na prvu i na drugu. Etiketa fašiste ti je drmnuta zato što iznosiš fašističke stavove.tututuuuu wrote: Nisam po boji koze, vec po porijeklu i nisam pozvao na razvrstavanje vec stroge provjere mogucnost da se oni koji predstavljaju realnu opasnost po skracenom postupku odstane iz drustva, a ako ih nisu u stanju provjeravati onda ih ne treba ni pustati. Kako ide ona, nekad treba reci bobu bob. Ako su svi teroristi manje vise Arapi ne treba se fokusirati na Kineze.
Moj nacin izrazavanja je podesen za osobu s kojom razgovaram. Osobito su mi odbojni ljudi kojima je prvo drmni etiketu fasiste ako se ne slazem s njim. Tvoja "suptilna borba dovoljno govori". Stavi se ti u kozu kom je recimo majka raznesena u ovome pa i dalje podrzavaj suptilnost. Cekaj kad i ovdje jednom drmne.
Stavi se ti u kožu nekog ko nema veze sa napadom a neko želi da ga otjera u drugu zemlju jer ima pogrešno porijeklo.
- ze kalanga
#574 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Terorizam je globalni problem, ali i rezultat upravo NERACIONALNE politike EU.
- tututuuuu
#575 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Ne, to je nazalost cinjenica, dokazana silnim teroristickim napadima, ne premisa. I nisam rekao "samo", vec najveca prijetnja izmedju svih drugih grupa po Europi. Al na kraju krajeva, ako sam ja zbog tog fasist, onda neka bude tako. Samo to nema veze s nikakvom premisom, nazalost.Patriotska_Liga wrote:Svaka provjera na osnovu porijekla je - fašizam. Fašistička je i premisa da su samo ljudi arapskog porijekla potencijalni teroristi. Evo ti i na treću kao i na prvu i na drugu. Etiketa fašiste ti je drmnuta zato što iznosiš fašističke stavove.tututuuuu wrote: Nisam po boji koze, vec po porijeklu i nisam pozvao na razvrstavanje vec stroge provjere mogucnost da se oni koji predstavljaju realnu opasnost po skracenom postupku odstane iz drustva, a ako ih nisu u stanju provjeravati onda ih ne treba ni pustati. Kako ide ona, nekad treba reci bobu bob. Ako su svi teroristi manje vise Arapi ne treba se fokusirati na Kineze.
Moj nacin izrazavanja je podesen za osobu s kojom razgovaram. Osobito su mi odbojni ljudi kojima je prvo drmni etiketu fasiste ako se ne slazem s njim. Tvoja "suptilna borba dovoljno govori". Stavi se ti u kozu kom je recimo majka raznesena u ovome pa i dalje podrzavaj suptilnost. Cekaj kad i ovdje jednom drmne.
Stavi se ti u kožu nekog ko nema veze sa napadom a neko želi da ga otjera u drugu zemlju jer ima pogrešno porijeklo.
Last edited by tututuuuu on 22/03/2016 23:11, edited 1 time in total.