emric wrote:Don't mess with The Police of KS!
CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
- Janjicar
#551 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
-
Nanox7
#552 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ovako treba postupati sa ovakim bolesnicima. Kakav ba zatvor ?
- dječak sa šibicama
#553 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
jel na saff-u dan zalosti
-
Nanox7
#554 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ministar Čampara nam je kazao da je policija locirala Gačića nedaleko od Kiseljaka u kod tunela u izgradnji.Men_of_Numenor wrote:Gdje je tijelo? Gdje je ubijen? Ko ga je ubio? Tek što je prošlo nekoliko sati od objave da se daje nagrada a on već ubijen.
- dječak sa šibicama
#555 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
U Lepenici dolijao.
Gdje li je krenuo, ko zna.
- NeDirajSirotinju
#556 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Tako je dečko, ispolitizuj i ovu tragediju da ga šukneš muslimanima, a to što su dva nevina čovjeka izgubila glavu, u prikrajak. Haj sad na poskok pa likuj.dječak sa šibicama wrote:jel na saff-u dan zalosti
- NeDirajSirotinju
#557 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Je li opet ugrozdba?dječak sa šibicama wrote:U Lepenici dolijao.
- Dope_Man
#558 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ma teorije zavjere su najbolja stvar na svijetu. Ajmo odmah neke napraviti kako je sve izrezirano, lik je odavno vec pobjegao preko granice i ELVIS JE ZIV.Men_of_Numenor wrote:Gdje je tijelo? Gdje je ubijen? Ko ga je ubio? Tek što je prošlo nekoliko sati od objave da se daje nagrada a on već ubijen.
-
golman
#559 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Pa u Banja Luku,rodni grad.dječak sa šibicama wrote:U Lepenici dolijao.
- dječak sa šibicama
#560 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ubijen kod nekakvog tunela u izgradnji.
Drekavac.
Drekavac.
- NeDirajSirotinju
#561 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Šatro ga mrziš, ono vopra ti vokri, jes' vidio protiv čega se morao HVO braniti?dječak sa šibicama wrote:Ubijen kod nekakvog tunela u izgradnji.
Drekavac.
- dječak sa šibicama
#562 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ipak nije tunel, ako je vjerovati Avazu, u Medvjedicama to je iznad Tarcina malo.
Navodno kod njega nadjen sluzbeni pistoj ubijenog policajca.
Navodno kod njega nadjen sluzbeni pistoj ubijenog policajca.
- Hajlac
#563 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Njanjavi wrote:Jako plitko sagledavate tu situaciju, i opirete se da izvucete pouku iz te price, sto je vase pravo ali i dokaz nezrelosti i nepoznavanja materije.
Jako su rjetke psihopate, sociopate, koje iz cista mira ubijaju neduzne ljude.
Ovaj lik mi se po svemu opisanom ne čini kao toliko devijantna psiha.
Treba uzeti u obzir da je poslije bjega iz banjaluke zavrsio u mudzahedinima, ko zna kako su mu oni isprali psihu i sta je on zahatorio materi pa je roknuo.
Najlakse je rec a psihopata, ludak, metak u celo.
Pametan insan uci iz ovakvih primjera, pokusava saznat sta ga je prenjelo na to ludilo, a svakog od nas moze prenjeti usljed sjebanih zivotnih iskustava.
Svako od nas ima i drukciji prag tolerancije prema sjebovima u zivotu.
Nekoga melje cjeli zivot pa ništa a nekog prevrne od samara.
Kazem samo da iz ovakvih situacija insan treba da uci, a vi coporaski odma na prvu hu ha metak, ludjak, psihopata bla bla bla.
'Narod' je svugdje manje vise takav - u USA decenijama se pojacava trend masovnih pucnjava, ubica itd. a drustvo i dan danas simplificira i od slucaja do slucaja samo viče "sta mu bi", "dajte smrtnu kaznu" bla bla... a uzroci koji su duboko utkani u drustvo, od porodicnog zivota, medija, poremecenog obrazovnog sistema i sl. se uvijek guraju pod tepih i ne otvara "konzerva crva".
- NeDirajSirotinju
#564 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Antisocijalne osobe kao što je ovaj čovjek su proizvod genetike i/ili okruženja. Ako im je mozak deformiran u djetinstvu, rehabilitacija za te ljude u ovom momentu ne postoji. Nauka još nije uznapredovala do te mjere da se antisocijalni slučajevi mogu uspješno tretirati kao što je to slučaj sa depresivnim ili šizofreničnim osobama. To su bolesni ljudi u mozak i kraj priče.
Najbitnije je prepoznati ovakve tipove na početku. Postoji MRI, pa kada neko kao dijete počne praviti sranja, skeniraš mu mozak, pa ako se uoče anomalije na frontalnom režnju ili gdje već, lijepo spakovati dijete u instituciju zatvorenog tipa preventivno, pa pokušati nekim inovatnim terapijama i treninzima učiniti nešto na tom polju. I tako svako nekoliko godina vršiti provjere da li je došlo do pomaka ili ga treba još držati tu. Ne postoji drugi način.
Najbitnije je prepoznati ovakve tipove na početku. Postoji MRI, pa kada neko kao dijete počne praviti sranja, skeniraš mu mozak, pa ako se uoče anomalije na frontalnom režnju ili gdje već, lijepo spakovati dijete u instituciju zatvorenog tipa preventivno, pa pokušati nekim inovatnim terapijama i treninzima učiniti nešto na tom polju. I tako svako nekoliko godina vršiti provjere da li je došlo do pomaka ili ga treba još držati tu. Ne postoji drugi način.
- Porodice Foht
#565 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Vidi ti zlikovca stigao haman do Rakovice.
Policija je u zadnji cas sacuvala obraz. Da je jos koji dan potrajalo i jos neko stradao, ne znam...
- Men_of_Numenor
#566 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Tačno takoNjanjavi wrote:Jako plitko sagledavate tu situaciju, i opirete se da izvucete pouku iz te price, sto je vase pravo ali i dokaz nezrelosti i nepoznavanja materije.
Jako su rjetke psihopate, sociopate, koje iz cista mira ubijaju neduzne ljude.
Ovaj lik mi se po svemu opisanom ne čini kao toliko devijantna psiha.
Treba uzeti u obzir da je poslije bjega iz banjaluke zavrsio u mudzahedinima, ko zna kako su mu oni isprali psihu i sta je on zahatorio materi pa je roknuo.
Najlakse je rec a psihopata, ludak, metak u celo.
Pametan insan uci iz ovakvih primjera, pokusava saznat sta ga je prenjelo na to ludilo, a svakog od nas moze prenjeti usljed sjebanih zivotnih iskustava.
Svako od nas ima i drukciji prag tolerancije prema sjebovima u zivotu.
Nekoga melje cjeli zivot pa ništa a nekog prevrne od samara.
Kazem samo da iz ovakvih situacija insan treba da uci, a vi coporaski odma na prvu hu ha metak, ludjak, psihopata bla bla bla.
- NeDirajSirotinju
#567 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Hvala Bogu da nije još niko stradao, da je završeno na "najbolji mogući način". S druge strane, ovi što govore kako bi ga oni mučili da im je dopao ruku, ili prikrivene hinjave ustaše koje daju političku konotaciju ovom slučaju (zbog mudžahedinskog bekgrounda ovog lika), pri tome stavljajući njegove žrtve u drugi plan, nisu nimalo bolji.
- Lincoln-Burrows
#568 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Što ga nisu ranili i još možda bio za psihijatriju
- Sanjarko
#569 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ma dobro @Njanja pise. Ovako svako skoro puknut najednom moze. Pa i ja sam bio puko dvaput i izletio pred auta na cestu jednom a drugi put malo falilo da se ubijem. Zbog lijekova antipsihotika se desilo ovo drugo a prvo zbog bolesti i drugih lijekova. Psihicki sam i ja otisao zbog zivota. Melje.
Ali nije opravdanje da dignes ruku na nekoga ali moze se i to desiti. Zato se ja i zalazem za smrtnu kaznu i eutanaziju. Pa makar i ja bio upitanju.
Ali nije opravdanje da dignes ruku na nekoga ali moze se i to desiti. Zato se ja i zalazem za smrtnu kaznu i eutanaziju. Pa makar i ja bio upitanju.
- NeDirajSirotinju
#570 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Otvori blog jarane i piši. Ja ću ga prvi zapratiti.Vizionar 1985 wrote:Ma dobro @Njanja pise. Ovako svako skoro puknut najednom moze. Pa i ja sam bio puko dvaput i izletio pred auta na cestu jednom a drugi put malo falilo da se ubijem. Zbog lijekova antipsihotika se desilo ovo drugo a prvo zbog bolesti i drugih lijekova. Psihicki sam i ja otisao zbog zivota. Melje.
- Sanjarko
#571 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Na psihijatriji ti vecinom obicna raja lezi. Koju muce svakodnevni problemi. Melje ih zivot. Mnogi su suicidalni. Znaci nisu potencionalne ubice nego potencionalne samoubice.Lincoln-Burrows wrote:Što ga nisu ranili i još možda bio za psihijatriju
- NeDirajSirotinju
#572 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Haha, jesi lik, sad si rekao da na psihijatriji, gdje si i sam ležao, borave miroljubive osobe, a zatim predlažeš smrtnu kaznu i eutanaziju.
- Sanjarko
#573 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Jbg @NDS kad sam informaticki nepismen. Trazio sam negdje kako je prije bilo onih kurseva rada na kompjuterima ali nema vise takvih kurseva. Ono da te uci odpocetka sve. A i ovo sto ima kurseva skupo pravo. Da je opet nekako u skolu. Bi ja i to da malo obnovim znanje o svemu.NeDirajSirotinju wrote:
Otvori blog jarane i piši. Ja ću ga prvi zapratiti.
- Sanjarko
#574 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ma predlazem smrtnu kaznu za ubice, a eutanaziju za one koji hoce to. Ja bi prvi mozda izabrao eutanaziju. A kazem ti mnogi na PK su suicidalni zbog zivotnih problema. Melje ih zivot. Bivsi vojnici sa PTSP-om, depresivne osobe i slicno.NeDirajSirotinju wrote:Haha, jesi lik, sad si rekao da na psihijatriji, gdje si i sam ležao, borave miroljubive osobe, a zatim predlažeš smrtnu kaznu i eutanaziju.
Nije bilo puno incidentnih osoba. Vecinom incidenti se dogadzali kada dodzu u alkoholisanom stanju osobe.
-
Nadzorna_ploca
#575 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina
Ja ovim nasim ne vjerujem. Jbg.