Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post Reply
Connaisseur Karlin

#551 Re: Re:

Post by Connaisseur Karlin »

dr.gog wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Bolnica nije Sudnica! U bolnici moze svako slobodno raditi i istovremeno prakticirati licni izbor oblacenja.Ako hirurg moze raditi sa turbanom na glavi operaciju koja traje 5 sati,nema problema,jer ne ugrozava sebe i pacijenta.Na radnim mjestima je vazna sigurnost osobe,jer postoje radne pozicije gdje osobe mogu fizicki povrijdediti sebe i/ili druge osobe.
Stvar zrelosti i mentaliteta sredine, pa tek onda načina kako se ta zrelost ispoljava naspram pojedinaca koji usljed svog svjetonazora stave komad platna preko kose, i vrše svoju ulogu u društvu pošteno i časno. Ovo je nazor priča, napuhivanje, i zato ide PK za VSTV.

Btw. "ogledalo foruma" nisam ja,nego otprilike 20-30 stalnih forumaša od kojih su mnogi i elokventniji i boljih živaca od mene na ovim naelektrisanim temama.

Ja sam samo pljunuo u facu lažnim legalistima i malim sekularistima, za šta se ne izvinjavam.Imam razloge jake kao armirani beton.
dr.gog,nekoliko puta sam napisala na temi da drustvo mora biti spremno za promjene.Sve drzave su individualno postavljale svoje sekularne zakone,a doticne zakone konstatno mijenjaju.U SAD je postojalo vise faza testiranja sekularizma nekoliko decenija , i takva faza se neprestano mijenja u skladu sa potrebama drustva i politickim prmjenama i interesima drzave,plus, nema svaka SAD drzava isti sekularni pristup.
Sudnica prezentira sluzbeni stav drzave a ne religjijskih instittucija.Sekulran stav drzave /Sudnica se automatski dozivljava od strane drustva kao ireligioznost,sto je vlro pogresno tumacenje ,jer drzava svojim sekularizmom ne brani prakticiranje religije van zgrade Suda.
Connaisseur Karlin

#552 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Fudo387 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
dr.gog wrote:Nisam musliman, i radim sa pokrivenom djevojkom, kolegicom.

Kad bi kojim slučajem neka kvazisekularistička birokratska svinja zabranila ulaz ili rad mojoj kolegici samo zbog marame....mislim, eno šta počeh sa nabijanjem Dodika.... Napravio bih incident, a tako mi svega, znam ga napraviti prvenstveno verbalno, a po potrebi i fizički. Fasovao bi neko laptop u napuhanu malograđansku njušku.Pa neka ide otkaz, neka ide u tri p.m. onda ovaj komad Bosne gdje sam ostao u nadi da će me bolit' qlinac ko šta nosi i kako se Bogu moli.Boli me briga, poravnio sam, i kad god vidim nešto kao ovu glupu ujdurmu, ići ću u kost.

Dakle, ukratko, nadležni koji su donijeli propis i svi njihovi istomišljenici neka se napuše k***a :D

Kad god prođem pokraj groblja gdje mi leže suborci, padne mi na pamet koliko smo postali jadni i bijedni u šutnji i trpljenju ponižavanja naših ideala.

Jebem ti Bosnu gdje će curi muslimanki biti problem marama koju nosi.Eto..

Pustite cure sa hidžabima na miru j**o li vam Risto Đogo familiju ksenofobno-kvazisekularističku, plitki mozgovi.
Bolnica nije Sudnica! U bolnici moze svako slobodno raditi i istovremeno prakticirati licni izbor oblacenja.Ako hirurg moze raditi sa turbanom na glavi operaciju koja traje 5 sati,nema problema,jer ne ugrozava sebe i pacijenta.Na radnim mjestima je vazna sigurnost osobe,jer postoje radne pozicije gdje osobe mogu fizicki povrijdediti sebe i/ili druge osobe.
Docim je marama na glavi opasanost po uposlenike suda i bagru kojoj se sudi.
Hljebu...
Marama nije opasnost na Sudu,ali nosenje marame.turbana i sl. narusavaju kod oblacenja na Sudu,a koji je drzava propisala.Svaka sluzbena osoba koja radi u Sudnici mora postivati odluku drzave.
Ali Kemal

#553 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Ali Kemal »

Civilizacija gazi bez milosti, čak i u BiH. :oops:
Marame će se skinuti i na Bliskom Istoku, samo je pitanje vremena, tako da je protestovanje nekoliko pojedinaca sa podrškom klero'nacionalista praktično samo gubljenje vremena.
Hakiz

#554 Re: VSTV neka puši k**c

Post by Hakiz »

Kad bi kojim slučajem neka kvazisekularistička birokratska svinja zabranila ulaz ili rad mojoj kolegici samo zbog marame....mislim, eno šta počeh sa nabijanjem Dodika.... Napravio bih incident, a tako mi svega, znam ga napraviti prvenstveno verbalno, a po potrebi i fizički. Fasovao bi neko laptop u napuhanu malograđansku njušku.Pa neka ide otkaz, neka ide u tri p.m. onda ovaj komad Bosne gdje sam ostao u nadi da će me bolit' qlinac ko šta nosi i kako se Bogu moli.Boli me briga, poravnio sam, i kad god vidim nešto kao ovu glupu ujdurmu, ići ću u kost.

Dakle, ukratko, nadležni koji su donijeli propis i svi njihovi istomišljenici neka se napuše k***a :D

Kad god prođem pokraj groblja gdje mi leže suborci, padne mi na pamet koliko smo postali jadni i bijedni u šutnji i trpljenju ponižavanja naših ideala.

Pustite cure sa hidžabima na miru j**o li vam Risto Đogo familiju ksenofobno-kvazisekularističku, plitki mozgovi.
Kako ono ide. Kada ti nestane argumenata ostane ti psovka.
Kareem Abdul

#555 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Kareem Abdul »

Te "muslimanke" da su prave vjernice bi se borile i za ukidanje slijedeće diskriminacije.

Po islamskim zakonima svjedočenje dvije žene na sudu je jednako svjedočenju jednog muškarca. Naređenje od Allaha kojeg je prenio njegov poslanik Muhammed a.s.

Na kjafirskom sudu BiH je, zamisli ti, svjedočanstvo jedne žene vrijedi jednako kao i svjedočanstvo jednog muškarca.

Od kuda pravo sudu da ukida nešto što je Allah naredio?
Last edited by Kareem Abdul on 10/02/2016 22:03, edited 2 times in total.
SkyLimit

#556 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by SkyLimit »

Ali Kemal wrote:Civilizacija gazi bez milosti, čak i u BiH. :oops:
Marame će se skinuti i na Bliskom Istoku, samo je pitanje vremena, tako da je protestovanje nekoliko pojedinaca sa podrškom klero'nacionalista praktično samo gubljenje vremena.
Ti bi im izgleda silom skidao, "civilizovani"?
lakilaka

#557 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by lakilaka »

Kareem Abdul wrote:Te "muslimanke" da su prave vjernice bi se borile i za ukidanje slijedeće diskriminacije.

Po islamskim zakonima svjedočenje dvije žene na sudu je jednako svjedočenju dvoje muškaraca. Naređenje od Allaha kojeg je prenio njegov poslanik Muhammed a.s.

Na kjafirskom sudu BiH je, zamisli ti, svjedočanstvo jedne žene vrijedi jednako kao i svjedočanstvo jednog muškarca.

2=2
1=1
u cemu je ovdje poenta.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#558 Re: VSTV vs. strah od prhuti

Post by dr.gog »

Hakiz wrote:

Kako ono ide. Kada ti nestane argumenata ostane ti psovka.
Dobro, ok...Šta da kažem, da uprostim, u situaciji kada ja kao javni službenik naroda mogu,a moje kolegica ne može ući negdje jer ima hidžab?

Pokušavam da shvatim, i što više razmišljam, sve se više ljutim.Možda će objašnjenje koje je najavljeno na
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vstv-bih ... /160210144

..biti prosvijetljenje. U svakom slučaju :

Revija hidžaba u VSTV

Image

Tegeltija: Strah od prhuti Bošnjakinja ili sudačko sljepilo
Last edited by dr.gog on 10/02/2016 20:44, edited 1 time in total.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#559 VSTV vs. strah od prhuti

Post by dr.gog »

.........
mouton noir

#560 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by mouton noir »

Kareem Abdul wrote:Te "muslimanke" da su prave vjernice bi se borile i za ukidanje slijedeće diskriminacije.

Po islamskim zakonima svjedočenje dvije žene na sudu je jednako svjedočenju dvoje muškaraca. Naređenje od Allaha kojeg je prenio njegov poslanik Muhammed a.s.

Mislio si reci svjedocenje dvije zene vrijedi svjedocenju jednog muskarca. I ja sam to procitao u Kuranu. Jedna od mnogih (i to neke su i puno puno gore) diskriminacija u tzv. "svetoj knjizi"
Connaisseur Karlin

#561 Re: VSTV vs. strah od prhuti

dr.gog wrote:[
Dobro, ok...Šta da kažem, da uprostim, u situaciji kada ja kao javni službenik naroda mogu,a moje kolegica ne može ući negdje jer ima hidžab?

Pokušavam da shvatim, i što više razmišljam, sve se više ljutim.Možda će objašnjenje koje je najavljeno na
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vstv-bih ... /160210144
"Zakon o sudovima (u FBiH i RS), odnosno 'famozni' član 13. i 14. govore o tome da sudije i službenici u sudovima ne smiju ispoljavati vjersku, nacionalnu i političku opredijeljenost, a s druge strane na osnovu nacionalne opredijeljenosti oni su imenovani na pozicije u Sudu", kazala je Šuško novinarima nakon završetka sjednice VSTV-a.
Tvoja kolegica kao radnica,sudija ili sluzbenica mora postovati Ustav drzave BiH ako radi u Sudnici!

Gdje pise da ne moze da se krece u zgradi Suda ,ako ne radi u Sudnici?
shbc

#562 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by shbc »

mouton noir wrote:

Mislio si reci svjedocenje dvije zene vrijedi svjedocenju jednog muskarca. I ja sam to procitao u Kuranu. Jedna od mnogih (i to neke su i puno puno gore) diskriminacija u tzv. "svetoj knjizi"
Ma garant pogresno prevedeno, kao i svaki put do sad kad se nadje nesto sto bas i ne ide u prilog savrsenoj knjizi i svemogucem stvoritelju. Ali nema to veze, treba nametati zaostala vjerovanja i obicaje u 21. vijeku po sekularnim drzavama, sve pod krinkom ljudskih prava. To sto su ta prava jos vise ugrozena u zemljama gdje je citav sistem podredjen tim vjerovanjima i obicajima, to je ok. O tome se ne prica.
SkyLimit

#564 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by SkyLimit »

Goldenhand wrote: Naravno. Odluka je u svim vjerskim simobila, ali samo se jedna skupina buni. Pitam se što li?
Zapravo, sa takvim etikiranjem cijele grupacije ljude, puno vise na pripadnika ISIL - a licis ti :run:
zubi

#565 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by zubi »

Connaisseur Karlin wrote:Marama nije opasnost na Sudu,ali nosenje marame.turbana i sl. narusavaju kod oblacenja na Sudu,a koji je drzava propisala.Svaka sluzbena osoba koja radi u Sudnici mora postivati odluku drzave.
:thumbup:
Kareem Abdul

#566 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Kareem Abdul »

lakilaka wrote:

2=2
1=1
u cemu je ovdje poenta.
U mom tipfeleru :D
Kareem Abdul

#567 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Kareem Abdul »

mouton noir wrote:

Na to sam mislio, greška moja u pisanju.
Kareem Abdul

#568 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Kareem Abdul »

Image

Ova odredba značni i da sudski djelatnici paštafarijanci neće moći nositi cjediljke za paštu pa ne vidim da se itko od dušebrižnika pobunio za njihova prava?
Ali Kemal

#569 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Ali Kemal »

SkyLimit wrote:
Civilizacija, progres, obrazovanje nosi promjene koje ne može niko da zasutavi.
Žene će biti slobodne i pokrivaće se eventualno samo ako to one žele, mada čisto sumnjam, a ne zbog vjerskih propisa.
and

#570 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by and »

Ali Kemal wrote:
SkyLimit wrote:
Civilizacija, progres, obrazovanje nosi promjene koje ne može niko da zasutavi.
Žene će biti slobodne i pokrivaće se eventualno samo ako to one žele, mada čisto sumnjam, a ne zbog vjerskih propisa.
vidjećemo kako će se napredak osjetiti u najzatucanijim dijelovima gdje vjerski fanatici imaju krsne slave institucija ili gdje imaju kapelice po osnovnim školama :? :zzzz:
Ali Kemal

#571 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Ali Kemal »

and wrote:vidjećemo kako će se napredak osjetiti u najzatucanijim dijelovima gdje vjerski fanatici imaju krsne slave institucija ili gdje imaju kapelice po osnovnim školama :? :zzzz:
Ne znam šta želilš da kažeš, da se treba takmičiti u zatucanosti :lol:
harač

#572 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by harač »

sasvim normalna odluka. zakon o sudovima postoji već godinama i sadrži odredbu protiv vjerskih obilježja u sudovima. isti zakoni su usvojeni haman aklamacijom, uključujući i glasove bošnjačkih nacionalističkih stranaka, koje se nikada navedenoj odredbi nisu protivile. sada se neko sjetio to da osporava, kad su svi vozovi prošli :lol: :-)
SkyLimit

#573 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by SkyLimit »

Ali Kemal wrote: Civilizacija, progres, obrazovanje nosi promjene koje ne može niko da zasutavi.
Pa mi upravo pricamo o zenama koje se pokrivaju jer to zele, o visoko obrazovanim nezavisnim zenama u demokratskoj BiH cije su marame na glavi njihov licni izbor. dakle ako tebi ne smetaju zene koje svojevoljno nose maramu na glavu, o cemu ti uopce pricas ovdje kad pises da "civilizacija gazi bez milosti, cak i u BiH"?
Kareem Abdul

#574 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Kareem Abdul »

SkyLimit wrote:
Ali Kemal wrote: Civilizacija, progres, obrazovanje nosi promjene koje ne može niko da zasutavi.
Pa mi upravo pricamo o zenama koje se pokrivaju jer to zele, o visoko obrazovanim nezavisnim zenama u demokratskoj BiH cije su marame na glavi njihov licni izbor. dakle ako tebi ne smetaju zene koje svojevoljno nose maramu na glavu, o cemu ti uopce pricas ovdje kad pises da "civilizacija gazi bez milosti, cak i u BiH"?
Smetaju li tebi pripadnici crkve "Letećeg Špageti Čudovišta" i da li bi njima dopustio da na sudu nose cjediljke za paštu na glavi poput ove dvojice na ilustraciji jer im tako nalaže njihova religija?

Image
It_is_a_Leclerc

#575 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by It_is_a_Leclerc »

Crkva Letećeg Špageti Čudovišta je legitimna vjerska zajednica, pred zakonom mnogih evropskih država, u rangu Islama ili Kršćanstva. No to su sekularna države koje su ove probleme davno razriješile i uredile. Kod nas, agresivna manjina pokušava pričom o "vjerskom propisu, a ne vjerskom simbolu" ustrijeliti sekularizam u BiH, i defacto uvesti prakticiranje vjere u državne ustanove.
Post Reply