Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#551 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by mali_milojica »

Obicna zabava za narod.
Hljeba i igara.
Ne vjeruj politicarima ni kad ti poklone nose.
Alfons Kauders

#552 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:
Alfons Kauders wrote:
mali_balon wrote:Meni zanimljva situacija, jos nema politickih faktora koji bi mogli usicariti na ovom "vakumu", ima pokusaj iz nase stranke gdje clanstvo shera citat denisa gratza (tita mi, isto sdpovci u zlatno zlajino doba :izet: :D :D ).
Mozda je jos rano....ono nije se kafa srknula, otislo u halu novine procitati i tako to...
kako nema?

mislis da ovo ne godi SDA? ljudi su u ovom ciklusu satrali dvije stranke koje su im mogla biti prijetnja, DF i SBB... u proslom SDP... u pretproslom SBiH...

zasto bi to radili ako ne mogu "usicariti"?

SDA je nakon Alije shvatila da vise ne moze ocekivati da dobije natpolovicnu vecinu na lijepe oci... i prije desetak godina pocinju sa unistavanjem konkurencije...

zasto se truditi i raditi dobar posao kad jedostavno mozes eliminisati konkurenciju?

upamtite sta sam rekao... SDA na iducim izborima grabi sve... imaju barem jos 100,000 glasova na prosli rezultat, ako ne i vise... ne vjerujem da ce dobiti natpolovicnu vecinu, ali ne moraju... mogu kupiti ruke iz stranaka koje su rasturili
Nisam siguran u taj scenarij... SDA je savršeno odgovarala ova situacija kad je Fahro ucijenjen i jede im iz ruke. Em su imali sigurne ruke za sve što hoće izglasati, em je Fahro padao u očima svom biračkom tijelu koje je odgojio na animozitetu prema SDA.

Opozicija je generalno karina, ne treba SDA da je razbija, ubiše se oni sami... pa Bakir ima jaču opoziciju u vlastitoj stranci, nego svi ovi patuljci tipa Nikšić, Komšić, Sefer, Kojović. Fahro je mogao biti ozbiljna prijetnja, ali stigoše ga aferimi iz prošlosti.
daleko od toga da im nije odgovarala situacija u kojoj bi ucijenili radoncica, mozda su i isli na to... ali se onda promijenila kalkulacija...

tajming je bitan

ne zaboravimo da se ovdje radi o procesu koji se vodi u Pristini, aminovan od strane medjunarodnih igraca... da se slucaj vodi u BiH, cisto sumnjam da bi ga hapsili juce... zasto bi, ako ga imaju u saci? ako bi ga vec hapsili, zasto to ne bi uradili pred izbore?

medjutim, posto se radi o Kosovu... SDA nije imala opciju da tempira istrazne radnje i sudjenje... stoga mi se cini da su jednostavno zgrabili priliku koju im je Fahro sam pruzio...

uostalom koja bi bila vrijednost ucjenjivanja? to bi opet znacilo da bi Fahro mogao biti prijetnja 2018... a ovako je to dosta manje izgledno... ono sto SDA treba su ruke SBB parlamentaraca... ako se ispostavi da imaju dokaza da kvalitetno nalijepe Fahru, zar iko sumnja da ce SBB-ovci biti "nagodni" kako bi sacuvali svoje pozicije, ili cak preletili u drugu stranku (SDA)?

sta prosjecnom SBB-ovcu znace cetiri godine primanja u javnom sektoru, ili nekom predstavnickom tijelu? znace 100,000 do 200,000 maraka za mandat... a to mi se cini kao jako dobra motivacija za mijenjanje dresa... tako da su u startu ucijenjeni, mozda ne u obimu u kojem bi bio Fahro, ali zato ih je vise... i jeftiniji su za kupiti

meni se cini da SDA ne gubi tu opciju zavrtanja ruke ukoliko Fahro doceka sljedece izbore iza resetaka... cak im u jednu ruku i godi, jer meni se cini da je lakse zbaviti podrsku preko nekoliko potkupljivih pojedinaca nego trgovati sa cijelom strankom, podrzanom od strane velikog broja gradjana, sa ledjima u Avazu...
palermo

#553 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: Nisam siguran u taj scenarij... SDA je savršeno odgovarala ova situacija kad je Fahro ucijenjen i jede im iz ruke. Em su imali sigurne ruke za sve što hoće izglasati, em je Fahro padao u očima svom biračkom tijelu koje je odgojio na animozitetu prema SDA.

Opozicija je generalno karina, ne treba SDA da je razbija, ubiše se oni sami... pa Bakir ima jaču opoziciju u vlastitoj stranci, nego svi ovi patuljci tipa Nikšić, Komšić, Sefer, Kojović. Fahro je mogao biti ozbiljna prijetnja, ali stigoše ga aferimi iz prošlosti.
Ma nikad nije mogao biti ozbiljna prijetnja,možda u vrijeme rahmetli Tihića i nekog njegovog (Fahrinog) prvobitnog uzleta, sada teško.

Sa ostalim dijelom posta se potpuno slažem.
palermo

#554 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

Thorgerson wrote:Ovo moze biti samo podsrek u scepinoj karijeri.

Uzor mu moze biti Covke...

Nekad
Dragan Čović osuđen na pet godina zatvora, ostali oslobođeni optužbi
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan-c ... /061117024

I sad
Čović: BiH 15. veljače podnosi zahtjev za članstvo u EU

#pravdazafahra
Ma ni blizu, ne možeš ih uopšte upoređivati.
nightvision

#555 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by nightvision »

MordorSync wrote: S obzirom da je sva mafija i teroristi pod njihovom zeleneom šapom, kao i kontrola prodaje narkotika i oružja sasvim je moguće da sda teroristi pođu i ubijat kao što su to radili od 91 do 95
Ljudi, nemojte pretjerivati. Nije ova banda toliko svemocna, inace bi jos davno u ratu eliminisali svu mogucu i nemogucu konkurenciju. Zapravo su danas ranjiviji nego prije jer je politicka scena daleko vise raslojena i teze ju je kontrolisati i pratiti nego 90tih. Plus narod vise nije doliko bekan, sto se vidjelo na primjeru sdp koji se ponasao kao da su bogom dati na vlast pa ih je narod kaznio. Pa onda sbih koja vise skoro da i ne postoji. Isto to se moze desiti i sda, ako samo nastave kako su poceli mandat.
Banksy

#556 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Banksy »

Ne potcjenjujući Bakira i mogućnost da je ovo njegova kreacija, ne vidim da u ovom trenutku ovo donosi bilo kakvu korist SDA. Da je to njegovo djelo, već bi se oglasili spremnim saopćenjem, pravna država, neka institucije rade svoj posao, itd. Iz SDA stiže tišina, tako da mislim da u ovom trenutku sam Izetbegović ima dugoročno većih unutarnjih problema od Fahrinih. Šta ako SBB izađe iz vlasti, šta ako, u tom slučaju, s malima ne uspiju konstituirati novu većinu, šta ako uđemo u najveću političku krizu nakon rata, s Dodikovim prijetnjama i Čovićem spremnim za Treći, ni 15 mjeseci nakon izbora nemamo stabilnu vlast, kome će se drugom ispostaviti fakture za haos nego Bakiru? Nema logike ...
lordy00

#557 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by lordy00 »

Alfons Kauders wrote:
Thorgerson wrote:Ljudi, opsti izbori su tek za dvije godine. U te dvije godine ce se veoma brzo zaboraviti sta (ni)je uradio SDP i sta (ni)je uradio DF.

A itekako ce se dobro znati sta (ne)radi SDA jer su oni u vlasti.

SDP jeste sada grohnuo, ali zato su se sada usutili. Ko biva skloni se, nek se ovi kolju, pa ce opet uskocit tamo pred izbore. Tako to hoda.
razlika je u tome sto SDA ne mora nista raditi da bi imala podrsku jezgre glasaca... dakle po defaultu imaju 200,000 do 250,000 glasaca, ma sta uradili, to su njihovi ljudi u startu... njih boli kurac i za sebiju i za fadila... oni ce svakako glasati za SDA i to je kraj price

to ne vazi za stranke poput DF i SDP... kad oni useru motku, raja ne glasa za njih... SDA nikad nije imala taj problem, oni ce uvijek imati bazu koja ce ih podrzati bez obzira na sve... dovoljno im je da mimo toga "namaknu" jos stotinjak hiljada i kraj price

ja tu ne vidim neki problem, bez SBB i SBiH u igri, nece imati problema da privuku jos 100,000 glasaca... cak je ovo i skromna procjena, mogli bi komotno iduce izbore zavrsiti sa 350,000 do 400,000 glasova...
A sta ako Silajdzic uleti sa SBIH? Ovo je idealna prilika da pokupi glasove nezadovoljnih SBB-ovaca i SDA-ovaca.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#558 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by _BataZiv_0809 »

ultima_palabra wrote: Nisam siguran u taj scenarij... SDA je savršeno odgovarala ova situacija kad je Fahro ucijenjen i jede im iz ruke. Em su imali sigurne ruke za sve što hoće izglasati, em je Fahro padao u očima svom biračkom tijelu koje je odgojio na animozitetu prema SDA.

Upravo. Zato i ne kontam kome je ovo u interesu.
ultima_palabra

#559 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by ultima_palabra »

nightvision wrote:
MordorSync wrote: S obzirom da je sva mafija i teroristi pod njihovom zeleneom šapom, kao i kontrola prodaje narkotika i oružja sasvim je moguće da sda teroristi pođu i ubijat kao što su to radili od 91 do 95
Ljudi, nemojte pretjerivati. Nije ova banda toliko svemocna, inace bi jos davno u ratu eliminisali svu mogucu i nemogucu konkurenciju. Zapravo su danas ranjiviji nego prije jer je politicka scena daleko vise raslojena i teze ju je kontrolisati i pratiti nego 90tih. Plus narod vise nije doliko bekan, sto se vidjelo na primjeru sdp koji se ponasao kao da su bogom dati na vlast pa ih je narod kaznio. Pa onda sbih koja vise skoro da i ne postoji. Isto to se moze desiti i sda, ako samo nastave kako su poceli mandat.
Ma da, 200 hiljada uhljebljenih u institucije i JP čekaju u redu da kazne Bakira i SDA. Jesi ti u dijaspori, samo oni mogu biti ovako neupućeni?
Drvosjeca iz Dejcica

#560 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

_BataZiv_0809 wrote:

Upravo. Zato i ne kontam kome je ovo u interesu.
Svakom građaninu koji nije dio tala vladajuće hobotnice. :oops: Po tebi bolje ovakvo nakaradno društvo nego poduzeti nešto pa napraviti makar mrvu bolje. Hoćeš li mi opet "mudro" prebaciti da i u ovom slućaju štitim muslimane? :roll:
Mlohavi

#561 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Mlohavi »

Kazu za'ebancija ometanje pravosuda, sitnica. :-)
Fahro zaglavio na duzi period. 8)
Last edited by Mlohavi on 26/01/2016 10:48, edited 1 time in total.
Dr. Kuca

#562 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Dr. Kuca »

Ako fahro bude izrucen oni su zavrsili frku oko izbora 2018. Ko ce biti konkurencija? ovako ih je fahro sikiro malo, komsic je previse pjan da moze biti prijetnja ikome, sdp nece se izvuci jos 5-6 godina ostalo? Presmjesno.
The BEN10

#563 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by The BEN10 »

Banksy wrote:Ne potcjenjujući Bakira i mogućnost da je ovo njegova kreacija, ne vidim da u ovom trenutku ovo donosi bilo kakvu korist SDA. Da je to njegovo djelo, već bi se oglasili spremnim saopćenjem, pravna država, neka institucije rade svoj posao, itd. Iz SDA stiže tišina, tako da mislim da u ovom trenutku sam Izetbegović ima dugoročno većih unutarnjih problema od Fahrinih. Šta ako SBB izađe iz vlasti, šta ako, u tom slučaju, s malima ne uspiju konstituirati novu većinu, šta ako uđemo u najveću političku krizu nakon rata, s Dodikovim prijetnjama i Čovićem spremnim za Treći, ni 15 mjeseci nakon izbora nemamo stabilnu vlast, kome će se drugom ispostaviti fakture za haos nego Bakiru? Nema logike ...
Ovo mi itekako ima logike.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#564 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by _BataZiv_0809 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Svakom građaninu koji nije dio tala vladajuće hobotnice. :oops: Po tebi bolje ovakvo nakaradno društvo nego poduzeti nešto pa napraviti makar mrvu bolje. Hoćeš li mi opet "mudro" prebaciti da i u ovom slućaju štitim muslimane? :roll:
Necu. Ovaj put cu se diviti donosenju zakljucaka.
nightvision

#565 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by nightvision »

ultima_palabra wrote: Ma da, 200 hiljada uhljebljenih u institucije i JP čekaju u redu da kazne Bakira i SDA. Jesi ti u dijaspori, samo oni mogu biti ovako neupućeni?
Ti ako nastavis da velicas sda i neces nista promijeniti. Jos malo pa ce sda preuzeti upravljanje evropom, tako razmisljate. Dovoljno je da jedan dio onih koji inace ne izlaze na izbore samo jednom izsdju i puno toga bi bilo drugacije. Ne daju sda vlast uhljebi koji standardno glasaju za njih nego oni kojima je jednom u dvije godine mrsko odvojiti pola sata da popune jebeni listic.
Banksy

#566 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Banksy »

The BEN10 wrote:
Banksy wrote:Ne potcjenjujući Bakira i mogućnost da je ovo njegova kreacija, ne vidim da u ovom trenutku ovo donosi bilo kakvu korist SDA. Da je to njegovo djelo, već bi se oglasili spremnim saopćenjem, pravna država, neka institucije rade svoj posao, itd. Iz SDA stiže tišina, tako da mislim da u ovom trenutku sam Izetbegović ima dugoročno većih unutarnjih problema od Fahrinih. Šta ako SBB izađe iz vlasti, šta ako, u tom slučaju, s malima ne uspiju konstituirati novu većinu, šta ako uđemo u najveću političku krizu nakon rata, s Dodikovim prijetnjama i Čovićem spremnim za Treći, ni 15 mjeseci nakon izbora nemamo stabilnu vlast, kome će se drugom ispostaviti fakture za haos nego Bakiru? Nema logike ...
Ovo mi itekako ima logike.
Koje, da je Bakir iza svega? Ne znam, meni nikako. Zašto, kako?
Meni se činilo da je bio u idealnoj poziciji, Fahru držao mirnim, dao mu manji dio, ali zauzvrat dobio čvrstog saveznika i šutnju o svemu problematičnom, podršku za svako brljanje koje napravi, ruke za ustavne promjene, sigurnost, da je ovo učinio pred kraj mandata, pa hajde ...
palermo

#567 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: Ma da, 200 hiljada uhljebljenih u institucije i JP čekaju u redu da kazne Bakira i SDA. Jesi ti u dijaspori, samo oni mogu biti ovako neupućeni?
Ih Ultima, od tih 200 000 najmanje četvrtina su SDP-ovci. Ti uhljebljeni dođu pomalo i kao izgovor za nerad

SDA može izgubiti izbore ali ne sa ovakvom opozicijom i ne sa ideološkom potkom koju trenutna opozicija koristi.
ultima_palabra

#568 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by ultima_palabra »

nightvision wrote:
Ti ako nastavis da velicas sda i neces nista promijeniti. Jos malo pa ce sda preuzeti upravljanje evropom, tako razmisljate. Dovoljno je da jedan dio onih koji inace ne izlaze na izbore samo jednom izsdju i puno toga bi bilo drugacije. Ne daju sda vlast uhljebi koji standardno glasaju za njih nego oni kojima je jednom u dvije godine mrsko odvojiti pola sata da popune jebeni listic.
Ko će ih to motivisati da izađu, Komšić, Nerko? Da ne govorimo da ti kojima je mrsko izaći sada masovno izlaze, ali iz države... a uhljebi ne mrdaju nigdje.
Banksy

#569 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Banksy »

nightvision wrote:
Dovoljno je da jedan dio onih koji inace ne izlaze na izbore samo jednom izsdju i puno toga bi bilo drugacije.
Ne daju sda vlast uhljebi koji standardno glasaju za njih nego oni kojima je jednom u dvije godine mrsko odvojiti pola sata da popune jebeni listic.
Izašla sam samo jednom u zadnjih deset godina, glasala za DF, a sad bih svoju ruku pojela. Nema više. Izađem li opet, natjera li me ko, znam samo jedno - za ovu ''ljevicu'' više nikad. Nikad.
Dr. Kuca

#570 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Dr. Kuca »

Po cemu svi iz drzavnih, kantonalnih firmi, glasaju za sda? I kako ce neko znat hocu li ja glasati za njega sutra? Kako ide to? Ima li ko iz licnog iskustva da kaze? Jel to bude ono ko u filmovima nazovu te noc prije izbora i na dan izbora, posalju covjeka da te prati, stave ti kameru itd?
spreca

#571 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by spreca »

lordy00 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Thorgerson wrote:Ljudi, opsti izbori su tek za dvije godine. U te dvije godine ce se veoma brzo zaboraviti sta (ni)je uradio SDP i sta (ni)je uradio DF.

A itekako ce se dobro znati sta (ne)radi SDA jer su oni u vlasti.

SDP jeste sada grohnuo, ali zato su se sada usutili. Ko biva skloni se, nek se ovi kolju, pa ce opet uskocit tamo pred izbore. Tako to hoda.
razlika je u tome sto SDA ne mora nista raditi da bi imala podrsku jezgre glasaca... dakle po defaultu imaju 200,000 do 250,000 glasaca, ma sta uradili, to su njihovi ljudi u startu... njih boli kurac i za sebiju i za fadila... oni ce svakako glasati za SDA i to je kraj price

to ne vazi za stranke poput DF i SDP... kad oni useru motku, raja ne glasa za njih... SDA nikad nije imala taj problem, oni ce uvijek imati bazu koja ce ih podrzati bez obzira na sve... dovoljno im je da mimo toga "namaknu" jos stotinjak hiljada i kraj price

ja tu ne vidim neki problem, bez SBB i SBiH u igri, nece imati problema da privuku jos 100,000 glasaca... cak je ovo i skromna procjena, mogli bi komotno iduce izbore zavrsiti sa 350,000 do 400,000 glasova...
A sta ako Silajdzic uleti sa SBIH? Ovo je idealna prilika da pokupi glasove nezadovoljnih SBB-ovaca i SDA-ovaca.
:thumbup: to bi bilo bas super........nek neki dobiju chir na zeludcu :mrgreen:
Alfons Kauders

#572 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Alfons Kauders »

nightvision wrote:
ne radi se o velicanju vec o cinjenicama

SDA ce uvijek imati 200,000 glasova u bazi... ma sta uradili, doslovno, mogu hodati zemljom i pisat po slucajnim prolaznicima, fatat im zene za guzicu, i od tih 200,000 bi eventualno izgubili milju glasova... HDZ isto - 80,000 do 100,000 zagarantovanih glasova, taman da covic sutra predje na islam i izvisi ljiljane u po mostara, izgubio bi glasova kao i SDA, haman nimalo

a podvuceno jednostavno ne stoji... pa prosli put smo imali rekordnu izlaznost u proteklih par ciklusa, pa SDA dobi vecinu, glat... ne znam odakle svima ideja da ljudi koje ne zanima politika i koji ne glasaju redovno automatski ne podrzavaju SDA? imajuci u vidu kako stvari kod nas funkcionisu, apstinente na biracka mjesta najcesce izvuce korist... a od koga mogu vise hajrovati? lokalnog SDA mocnika ili Pedje Kojovica? "zaposlim ti sina u skoli, a ti i tvoji glasajte za nas"...
ultima_palabra

#573 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
Ih Ultima, od tih 200 000 najmanje četvrtina su SDP-ovci. Ti uhljebljeni dođu pomalo i kao izgovor za nerad

SDA može izgubiti izbore ali ne sa ovakvom opozicijom i ne sa ideološkom potkom koju trenutna opozicija koristi.
Recimo ovako, SDA ima 200 hiljada sigurnih, SDP 100. Svi ostali glasovi se moraju zaraditi.

S tim da će se izlaznost smanjivati zbog SDP-ovog i DF-ovog brljanja u epizodama na vlasti, nepovjerenja u institucije i demografskih tokova.
omega369

#574 Re: USPON I PAD (HAPŠENJE) FAHRDUNA RADONČIĆA!!!

Post by omega369 »

spreca wrote:
omega369 wrote:
spreca wrote: Bakir ce u "kurbane "posle ......sad je on budza velika i sve konce drzi u rukama......posle ovog mandata ga odnosi mutna voda zauvijek nadam se ...Inshalah
To i lopare dobile internet? fino
Ko ti je kriv sto tvoja vukojebina nije dosla na red
Jupiii za lopare :thumbup:
palermo

#575 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: Recimo ovako, SDA ima 200 hiljada sigurnih, SDP 100. Svi ostali glasovi se moraju zaraditi.

S tim da će se izlaznost smanjivati zbog SDP-ovog i DF-ovog brljanja u epizodama na vlasti, nepovjerenja u institucije i demografskih tokova.
Moja je teorija, a davno sam je napisao, da SDA može pobijediti samo neka vrsta nove umivene SDA, dakle rabiš osnovne postulate SDA,plus malo više sekularizma ubaciš (al ne pretjerano), par primjera poštenja, dovoljna doza patriotizma......ma suštinski to je koristio SDP 2010 godine i upalilo je.....to što su poslije zajebali stvar je neka druga priča.
Post Reply