Nejasno mi je to. Evidentna je hrabrost kada treba anatemisati čitavu grupu ljudi i sjebati im živote, ali kada stvar treba argumentovati, svi junaci nikom ponikoše._BataZiv_0809 wrote:Opasnost po ustavnopravni poredak i drzavnu bezbjednostSkijaš wrote:Konkretno, kako bi izgledao član zakona na osnovu kojeg bi se vršilo tu represiju ? Šta bi se tačno kažnjavalo i kojom kaznom ? Budi konkretan.It_is_a_Leclerc wrote:Za mene je svaki vehabija potencijalni terorista, kao što je i svaki četnik potencijalni ratni zločinac. Ima i četnika koji su tu samo da "ispoljavaju svoje svjetonazore", ali ne znači da država treba da ih pusti da rade šta hoće, sve dok nekog ne ubiju i ne dignu u zrak.
E sad vi to zovite represijom, poredite potencijalne teroriste sa Albancima i homoseksualcima (koji ne predstavljaju nikakvu prijetnju nikom), ali te liberalne percepcije su otprilike na fonu da ostavite žito u sobi sa miševima i vjerujete da ćete se najesti kruha.
Terorizam u nas - Operacija Rez
- Skijaš
#551 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
- GeeTnT
#552 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Pa to imamo svake godine izmedju vodja navijaca zelje i sarajeva i njihovih sljedbenika..svake godine 2x se navijaci pozivaju na krvavi obracun sa onim drugima...salik79 wrote: Evo, plasticni primjer, sinoc je bila promocija vehabijskog stiva "Sije i Haridzije na vagi Ehli suneta vel dzemata" na kojoj su ucesnici verbalno pozvani na "krvavi obracun sa sijama", a i ostalim neistomisljenicima, kako u svijetu, tako i u BiH. Inace, i ovaj "pamflet" indirektno ukazuje i poziva na isto.
Mene zanima kako nazvati pamflet u kojem se u svakom textu objavljenom na klixu komentatorii prozivaju na takav nacin da taj pamflet dzemata dodje kao "nedeljni zabavnik"....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#553 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Sta ti je nejasno?Skijaš wrote:
Nejasno mi je to. Evidentna je hrabrost kada treba anatemisati čitavu grupu ljudi i sjebati im živote, ali kada stvar treba argumentovati, svi junaci nikom ponikoše.
U bicu krivicnog djela napises da je inkriminsuca radnja pripadnost radikalnim grupama. Daj muriji odrijesene ruke i idemo mico, opaa
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#554 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Dobar video. Mada slicnu argumentaciju ima Gert VildersIt_is_a_Leclerc wrote:Evo kako bih ja formulisao članak zakona o državnoj sigurnosti - "Obavještajno-sigurnosni sektor ima pravo da, bez najave, vrši redovan nadzor nad: - Svakom formalnom ili neformalnom organizacija koja aktivno ili pasivno radi na javnom, medijskom ili nekom drugom širenju ideja, sadržaja i učenja kojima se poziva na narušavanje opće sigurnosti ili ustavno-pravnog poretka BiH".
U najkraćem, objasniti "gospodi sa bliskoistočnim shvatanjima" ovo od 04:20 pa do kraja.
- uglavnomja
#555 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
GeeTnT wrote:Pa to imamo svake godine izmedju vodja navijaca zelje i sarajeva i njihovih sljedbenika..svake godine 2x se navijaci pozivaju na krvavi obracun sa onim drugima...salik79 wrote: Evo, plasticni primjer, sinoc je bila promocija vehabijskog stiva "Sije i Haridzije na vagi Ehli suneta vel dzemata" na kojoj su ucesnici verbalno pozvani na "krvavi obracun sa sijama", a i ostalim neistomisljenicima, kako u svijetu, tako i u BiH. Inace, i ovaj "pamflet" indirektno ukazuje i poziva na isto.
Mene zanima kako nazvati pamflet u kojem se u svakom textu objavljenom na klixu komentatorii prozivaju na takav nacin da taj pamflet dzemata dodje kao "nedeljni zabavnik"....
dal' da placem il' da se smijem
- shbc
#556 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Jah, posto inace navijaci Sarajeva i Zeljeznicara imaju obicaj da pucaju kalasnjikovima jedni po drugima, postavljaju bombe i raznose udruzenja jedni drugima. Prepuni portali komentara, ulice plakata "Pitari ujedinimo se da koljemo kjafire iz redova Manijaka" pred svaki derbi.GeeTnT wrote:Pa to imamo svake godine izmedju vodja navijaca zelje i sarajeva i njihovih sljedbenika..svake godine 2x se navijaci pozivaju na krvavi obracun sa onim drugima...salik79 wrote: Evo, plasticni primjer, sinoc je bila promocija vehabijskog stiva "Sije i Haridzije na vagi Ehli suneta vel dzemata" na kojoj su ucesnici verbalno pozvani na "krvavi obracun sa sijama", a i ostalim neistomisljenicima, kako u svijetu, tako i u BiH. Inace, i ovaj "pamflet" indirektno ukazuje i poziva na isto.
Ima li ista cime necete pokusati opravdati ove idiote? Mozda ih treba pustiti, ipak imamo stogodisnji rivalitet izmedju ucenika Prve i Druge gimnazije u Sarajevu. Daj prvo to da rijesimo.
- Skijaš
#557 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
radikalna grupa = deset a možda i više hiljada vehabija širom BiH koji plaćaju poreze i uglavnom ne krše zakone_BataZiv_0809 wrote:Sta ti je nejasno?Skijaš wrote:
Nejasno mi je to. Evidentna je hrabrost kada treba anatemisati čitavu grupu ljudi i sjebati im živote, ali kada stvar treba argumentovati, svi junaci nikom ponikoše.
U bicu krivicnog djela napises da je inkriminsuca radnja pripadnost radikalnim grupama.
radikalna grupa = grupa od desetak ljudi od kojih je njih nekoliko vršilo radnje pripreme terorističkog djela
Na šta misliš ?
- Skijaš
#558 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
https://www.youtube.com/watch?v=LDQ0Vkd5jawsalik79 wrote:Evo, plasticni primjer, sinoc je bila promocija vehabijskog stiva "Sije i Haridzije na vagi Ehli suneta vel dzemata" na kojoj su ucesnici verbalno pozvani na "krvavi obracun sa sijama", a i ostalim neistomisljenicima, kako u svijetu, tako i u BiH. Inace, i ovaj "pamflet" indirektno ukazuje i poziva na isto.Skijaš wrote:Za fizičko razumijem, možeš li navesti primjer verbalnog koje bi trebalo biti predmet krivičnog zakona ?salik79 wrote:
Svako agresivno (fizicki i verbalno) nametanje svoga svjetonazora/vjerskog tumacenja
Ne možeš svaki sukob na relaciji šije-sunije objašnjavati vehabizmom.
- salik79
#559 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Mislim da fulas poentu, ali eto...Skijaš wrote:https://www.youtube.com/watch?v=LDQ0Vkd5jawsalik79 wrote:Evo, plasticni primjer, sinoc je bila promocija vehabijskog stiva "Sije i Haridzije na vagi Ehli suneta vel dzemata" na kojoj su ucesnici verbalno pozvani na "krvavi obracun sa sijama", a i ostalim neistomisljenicima, kako u svijetu, tako i u BiH. Inace, i ovaj "pamflet" indirektno ukazuje i poziva na isto.Skijaš wrote: Za fizičko razumijem, možeš li navesti primjer verbalnog koje bi trebalo biti predmet krivičnog zakona ?
- shbc
#560 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Da.Skijaš wrote:radikalna grupa = deset a možda i više hiljada vehabija širom BiH koji plaćaju poreze i uglavnom ne krše zakone
radikalna grupa = grupa od desetak ljudi od kojih je njih nekoliko vršilo radnje pripreme terorističkog djela
- uglavnomja
#561 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
10.000 vehabija placa porez ovozemaljskoj drzavi cije zakone ne postujuSkijaš wrote:radikalna grupa = deset a možda i više hiljada vehabija širom BiH koji plaćaju poreze i uglavnom ne krše zakone_BataZiv_0809 wrote:Sta ti je nejasno?Skijaš wrote:
U bicu krivicnog djela napises da je inkriminsuca radnja pripadnost radikalnim grupama.
Na šta misliš ?
i jos sve zaposleni, aha ... placaju porez na pare sto dobijaju da nose brade i rezu pantole?
- Skijaš
#562 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Katolici su klali protestante, protestanti su klali katolike, vjerska isključivost nije novost, kao što šije misle da sunije griješe, tako i sunije misle da šije griješe. I svaka od tih ekipa, u kršćanstvu, islamu, ili nekoj petoj vjeri misli da će Isus, Mehdi ili vanzemaljci "u konačnom obračunu" podržati baš njih. To na jednu stranu i to nema veze sa vehabijama, tu su svi isključivi. Ali ako se na toj promociji koju spominješ nije govorilo o tom scenariju sa bijelim konjem itd nego o stvarnom pozivu na nasilje, onda to treba biti sankcionisano. Bilo bi dobro da je snimljeno i pretpostavljam da jeste.salik79 wrote:Mislim da fulas poentu, ali eto...Skijaš wrote:https://www.youtube.com/watch?v=LDQ0Vkd5jawsalik79 wrote:
Evo, plasticni primjer, sinoc je bila promocija vehabijskog stiva "Sije i Haridzije na vagi Ehli suneta vel dzemata" na kojoj su ucesnici verbalno pozvani na "krvavi obracun sa sijama", a i ostalim neistomisljenicima, kako u svijetu, tako i u BiH. Inace, i ovaj "pamflet" indirektno ukazuje i poziva na isto.
- Skijaš
#563 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Dobar fol. Ali pošto ovo nije zajebancija nego se dizanjem kuke i motike može učiniti nepravdu ljudima, bilo bi dobro da se stvar zadrži u okviru argumentovane diskusije.shbc wrote:Da.Skijaš wrote:radikalna grupa = deset a možda i više hiljada vehabija širom BiH koji plaćaju poreze i uglavnom ne krše zakone
- GeeTnT
#564 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Meni je ono sto sam mogao vidjeti na utakmicama daleko gore nego Mevlidovo senlucenje po zidovima ambasade.... medjutim.shbc wrote:Jah, posto inace navijaci Sarajeva i Zeljeznicara imaju obicaj da pucaju kalasnjikovima jedni po drugima, postavljaju bombe i raznose udruzenja jedni drugima. Prepuni portali komentara, ulice plakata "Pitari ujedinimo se da koljemo kjafire iz redova Manijaka" pred svaki derbi.GeeTnT wrote:Pa to imamo svake godine izmedju vodja navijaca zelje i sarajeva i njihovih sljedbenika..svake godine 2x se navijaci pozivaju na krvavi obracun sa onim drugima...salik79 wrote: Evo, plasticni primjer, sinoc je bila promocija vehabijskog stiva "Sije i Haridzije na vagi Ehli suneta vel dzemata" na kojoj su ucesnici verbalno pozvani na "krvavi obracun sa sijama", a i ostalim neistomisljenicima, kako u svijetu, tako i u BiH. Inace, i ovaj "pamflet" indirektno ukazuje i poziva na isto.
Ima li ista cime necete pokusati opravdati ove idiote? Mozda ih treba pustiti, ipak imamo stogodisnji rivalitet izmedju ucenika Prve i Druge gimnazije u Sarajevu. Daj prvo to da rijesimo.
Nisi ti procitao napisano....obrati paznju na razliku izmedju "pamfleta" i terorizma.
..i ko opravdava bolan vehabije?
- shbc
#565 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Hvala, ali ne zajebavam se. Puno manje religiozno ekstremni ljudi su 90-ih pokrenuli lavinu ludila koja se u sustini zasnivala na vjerskim razlikama. Ove gledam kao na neobrijane naciste. Mene prvog bi SVAKI od njih preklao prvom prilikom jer ne vjerujem u boga. Eh ja takvim ne priznajem ljudska prava i zaboli me za nepravdu prema njima.Ideologija koju slijede je cisto zlo, a oni su njome zaslijepljeni. Ako nisu jos nista ucinili, to je zato sto im se nije pruzila prava prilika.Skijaš wrote:
Dobar fol. Ali pošto ovo nije zajebancija nego se dizanjem kuke i motike može učiniti nepravdu ljudima, bilo bi dobro da se stvar zadrži u okviru argumentovane diskusije.
- shbc
#566 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
GeeTnT wrote: Meni je ono sto sam mogao vidjeti na utakmicama daleko gore nego Mevlidovo senlucenje po zidovima ambasade.... medjutim.
Nisi ti procitao napisano....obrati paznju na razliku izmedju "pamfleta" i terorizma.
I onda covjek ozbiljno da te shvati...
- Arteta
#567 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
ISIL-ova zastava je dovoljna da se te budale dobro isamaraju.GeeTnT wrote:[
Meni je ono sto sam mogao vidjeti na utakmicama daleko gore nego Mevlidovo senlucenje po zidovima ambasade.... medjutim.
Da te podsjetim ISIL je ona grupacija koja svojim simpatizerima u BiH preko videa predlaze da nama koji zivimo u BiH stavljaju eksplozive u auta, kuce, sipaju otrov u kafu i ostale oblike borbe protiv nas.
- salik79
#568 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Svi smo ljudi i grijesimo, nije u tome problem. Oni, konstantno, u svojoj literaturi citavu jednu grupaciju muslimana prikazuju kao arhineprijatelja i onoga cija cast, imetak i zivot je halal, te na taj nacin i sirenjem te ideologije stvaraju potencijalne ubice i samoubice, kojima je dovoljan samo jedan "mig" da krenu u "dzihad".Na koncu dolazi do razdora medju njima samima - primjer ti je Sirija (ISIL-NUSRA) - medjusobno se kolju, raznose, pale, potapaju,..., dvije skupine koje slijede vehabijsku ideologiju, ali nisu saglasni po nekom pitanju i to im je osnova za medjusobno tekfirenje i masakriranje.Skijaš wrote:Katolici su klali protestante, protestanti su klali katolike, vjerska isključivost nije novost, kao što šije misle da sunije griješe, tako i sunije misle da šije griješe. I svaka od tih ekipa, u kršćanstvu, islamu, ili nekoj petoj vjeri misli da će Isus, Mehdi ili vanzemaljci "u konačnom obračunu" podržati baš njih. To na jednu stranu i to nema veze sa vehabijama, tu su svi isključivi. Ali ako se na toj promociji koju spominješ nije govorilo o tom scenariju sa bijelim konjem itd nego o stvarnom pozivu na nasilje, onda to treba biti sankcionisano. Bilo bi dobro da je snimljeno i pretpostavljam da jeste.salik79 wrote:Mislim da fulas poentu, ali eto...Skijaš wrote:
https://www.youtube.com/watch?v=LDQ0Vkd5jaw
Last edited by salik79 on 26/12/2015 21:43, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#569 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Ne znam koliko ih ima, ali naravno da plaćaju.To u vezi da neko dobija novac za bradu i pantalone je glupost, a da ima mnogih koji su povjerovali u to nema sumnje. Ljudi su hrlili onome Turabiju, naš narod je naivan, šta god mu kažeš on u to povjeruje.uglavnomja wrote:
10.000 vehabija placa porez ovozemaljskoj drzavi cije zakone ne postuju![]()
![]()
i jos sve zaposleni, aha ... placaju porez na pare sto dobijaju da nose brade i rezu pantole?
A veliki broj vehabija ima firme, uredno plaćaju poreze državi, neki imaju stotine zaposlenih, itd.
- GeeTnT
#570 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
...evo da se opkladimo da ce u BiH narednih 3 godine vise ljudi stradati na utakmicama nego u mogucim teroristickim akcijama...shbc wrote:GeeTnT wrote: Meni je ono sto sam mogao vidjeti na utakmicama daleko gore nego Mevlidovo senlucenje po zidovima ambasade.... medjutim.
..i ko opravdava bolan vehabije?![]()
...jel malo tri godine?
- Skijaš
#571 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Odbrana ljudskih prava i otpor nepravdi je ono što bi trebalo da nas čini boljim od tih pacijenata. Ako prihvataš njihova pravila igre, ti si već izgubio.shbc wrote:Mene prvog bi SVAKI od njih preklao prvom prilikom jer ne vjerujem u boga. Eh ja takvim ne priznajem ljudska prava i zaboli me za nepravdu prema njima.
- shbc
#572 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Stavi i 20 ako hoces. Ali sa tobom nesto definitivno nije uredu ako fudbalske utakmice, pa i huliganstvo smatras vecom opasnoscu od terorizma.GeeTnT wrote:...evo da se opkladimo da ce u BiH narednih 3 godine vise ljudi stradati na utakmicama nego u mogucim teroristickim akcijama...shbc wrote:GeeTnT wrote: Meni je ono sto sam mogao vidjeti na utakmicama daleko gore nego Mevlidovo senlucenje po zidovima ambasade.... medjutim.
..i ko opravdava bolan vehabije?![]()
...jel malo tri godine?
- GeeTnT
#573 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Pa to imamo i bez ISIL-a, vehabija i sl. govana....svakodnevno se pale auta, eksplodira po koja bomba u haustoru ili ispred neke zgrade ili je ostave na steki kafica...otrov je svakako u kafi(cima) ...sendvicima, majonezi...Arteta wrote: Da te podsjetim ISIL je ona grupacija koja svojim simpatizerima u BiH preko videa predlaze da nama koji zivimo u BiH stavljaju eksplozive u auta, kuce, sipaju otrov u kafu i ostale oblike borbe protiv nas.
-
prog321
#574 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Gornje propise su protestanti kopirali iz Islamauglavnomja wrote: dakleM, anarhija![]()
Dogme, koje su proglašene od Pape i Crkvenog Koncila nisu obvezujuće. Treba se živjeti prema zakonima Biblije.(sola Scriptura).
Glava Crkve (tj. zajednica vjernika) nije Papa, nego Isus Krist (solus Christus).
Za spasenje nije potrebno raditi prema propisima Crkve , nego vjerovati (sola fide).
Odrešenje dodjeljuje samo Bog (sola gratia).
Postoje samo dva sakramenata, koje je postavio Krist: Krštenje i sveta večera (euharistija). Luterani smatraju da su ostali katolički sakrament izmišljeni kasnije.
Treba razmotriti Deset Božji zapovjedi u svom izvornom obliku, uključujući zapovjed "Ne imaj drugih bogova " itd.. Obožavanje svetaca i slika (ikona) je neprikladno.
Marija se poštuje kao Isusova majka, ali ju je neprimjereno častiti.
Celibat je pravilo Pape, ali ne i Isusa i stoga se ne može uzeti u obzir pravilo Pape.
Protestantizam se rodio kada je Osmanska Imperija bila na vrhuncu svoje moći.
- shbc
#575 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Kao sto rekoh, mnogo blaza verzija njih je izazvala masovno krvoprolice u na podrucju bivse Jugoslavije 90-ih jer smo se poceli igrati ljudskih prava i kvazi pravde. Ne vidim da smo poslije toga izasli kao pobjednici.Skijaš wrote:Odbrana ljudskih prava i otpor nepravdi je ono što bi trebalo da nas čini boljim od tih pacijenata. Ako prihvataš njihova pravila igre, ti si već izgubio.shbc wrote:Mene prvog bi SVAKI od njih preklao prvom prilikom jer ne vjerujem u boga. Eh ja takvim ne priznajem ljudska prava i zaboli me za nepravdu prema njima.