Gojeni H wrote:Naravno da je bolja opcija jer je bolja osnova, a i pruzio se otpor i zastitio narod.
Tesko je na sve odgovoriti, ali ovakve izjave je tesko preskociti
Narod se nije zastitio ni u kom pogledu, prvo je protjeran, pobijen, a uz sve to i opljackan.
Osnova je odlicna za raspad zemlje, narod ispreseljavan u etnicke ciste teritorije, razgranicen.
Mislim kakva je to osnova
Gojeni H wrote:Ne bih previse o liku i djelu prvog predsjednika na ovoj temi, ali evo hipoteticki, sta mislis da bi rahmetli Nijaz Durakovic uradio drugacije u ratnom vaktu? Mislis da bi on ostao s Milosevicem?
Ratni vakat je kasno, pravi lider ne bi dopustio da do njega dodje, ne bi kalkulisao pogresno.
Walther wrote:Ali Kemal wrote:Danguba wrote: Svako ima pravo da se osjeca kako hoce.
Neko misli da zivi odvojeno a neki misle da zive zajedno u istoj drzavi. Stvar osjecaja ali kada pogledas sa strane, BiH je multi kulti po mnogo cemu...ali kazu, nije to tema ove emisije.
Poenta je da takva drzava ne moze da bude dobra i da ce se ogromna vecina osjecati lose i nezadovoljno.
Znaci ako idemo tom pricom do kraja... Neko se je osjecao lose u Sloveniji, Hrvatskoj, BIH, CG I Kosovu. Sad ce treba jos samo skontati jesu li sve te drzave I narodi losi ili je neko drugi kriv u svemu tome. Ja tipujem na drugo

Kada spominjes vec SFRJ, tu se ljudi uglavnom osjecali dobro nekih 45 godina i onda je dosao civilizacijski pad, klerikalizam, buknuo nacionalizam i drzava se raspala. U toj drzavi se zivjelo zajedno, ne jedni pored drugih, o tome se radi.
Medjutim ako se spustimo na nivo pojedinca on uglavnom zivi losije i zeli da se iseli u neku drugu zemlju. Koji se dijasporac vratio u bilo koju novu drzavu.
Nije to samo zbog novca, vec sam rekao vise puta, desio se civilizacijski pad i potpuno je normalno da svi ljudi zele da zive u drustvima koja su dosegla visu civilizacijsku razinu.
Podrzavati civilizacijski pad je nezeljeti vlastitoj djeci bolju buducnost.