Opet problemi sa Djeda Mrazom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
salik79

#551 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by salik79 »

John Cleese wrote:
salik79 wrote:Stuttgartskom Feuerbachu?! :mrgreen:
Znas covEka? :D :lol:
Ako je iz/sa Feuerbacha, znam :mrgreen:
John Cleese

#552 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by John Cleese »

salik79 wrote:
John Cleese wrote:
salik79 wrote:Stuttgartskom Feuerbachu?! :mrgreen:
Znas covEka? :D :lol:
Ako je iz/sa Feuerbacha, znam :mrgreen:
:lol: Vec sam se bio zabrinuo :D
palestinka

#553 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by palestinka »

Saudin Sivro lijepo objasnio u saopštenju. Što se tiče teme, to je kraj, trebao bi biti. Pojedini forumaši će i dalje nastaviti prosipati žuč, frustracije jer jasno je da odavno ne pričaju o Djeda Mrazu. Da im kažeš asocijacija na riječ 'voda' npr. opet bi bilo 'oni su nama' nešto...pa opet nacionalistička tirada.
salik79

#554 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by salik79 »

John Cleese wrote: :lol: Vec sam se bio zabrinuo :D
Kad je u pitanju Raum-Stuttgart, nista ti to kad' si sa mnom :mrgreen:
salik79

#555 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by salik79 »

palestinka wrote:Saudin Sivro lijepo objasnio u saopštenju. Što se tiče teme, to je kraj, trebao bi biti. Pojedini forumaši će i dalje nastaviti prosipati žuč, frustracije jer jasno je da odavno ne pričaju o Djeda Mrazu. Da im kažeš asocijacija na riječ 'voda' npr. opet bi bilo 'oni su nama' nešto...pa opet nacionalistička tirada.
Saudin, hm, kakvo je to ime :-?

:D
uglavnomja

#556 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by uglavnomja »

salik79 wrote:
palestinka wrote:Saudin Sivro lijepo objasnio u saopštenju. Što se tiče teme, to je kraj, trebao bi biti. Pojedini forumaši će i dalje nastaviti prosipati žuč, frustracije jer jasno je da odavno ne pričaju o Djeda Mrazu. Da im kažeš asocijacija na riječ 'voda' npr. opet bi bilo 'oni su nama' nešto...pa opet nacionalistička tirada.

sindikalno predsejdnicko :D

lik je prezident sindikata osnovnog obrazovanja. valjda ne postoje dvOIca sa tim imenom i prezimenom? :?:
salik79

#557 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by salik79 »

uglavnomja wrote:
salik79 wrote:

lik je prezident sindikata osnovnog obrazovanja. valjda ne postoje dvOIca sa tim imenom i prezimenom? :?:
Haj' to, nego - ko ga placa?! Za koga radi? Da li mu je prihvatljivo ime za svekoliko pucanstvo?! :D
uglavnomja

#558 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by uglavnomja »

salik79 wrote:
uglavnomja wrote:
salik79 wrote: Saudin, hm, kakvo je to ime :-?

Haj' to, nego - ko ga placa?! Za koga radi? Da li mu je prihvatljivo ime za svekoliko pucanstvo?! :D
dvostruki preCednik, znas okle je i ko ga placa :izet:
palestinka

#559 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by palestinka »

Da Sindikat, ali ne vidim poveznicu s imenom i onim što je saopšteno. Pretpostavljam da neki drugačije tumače ako je rekao Salik, Marko, Hrvoje, Dervo, Jakob...rašomon u mentalnom sklopu.
salik79

#560 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by salik79 »

palestinka wrote:Da Sindikat, ali ne vidim poveznicu s imenom i onim što je saopšteno. Pretpostavljam da neki drugačije tumače ako je rekao Salik, Marko, Hrvoje, Dervo, Jakob...rašomon u mentalnom sklopu.
Ocito da ti je sarkazam stran :-D
palestinka

#561 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by palestinka »

Bez sarkazma, koje je to ime odgovarajuće za svekoliko pučanstvo? Citiram tvoje riječi.
salik79

#562 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by salik79 »

palestinka wrote:Bez sarkazma, koje je to ime odgovarajuće za svekoliko pučanstvo? Citiram tvoje riječi.
Koje nema dodira sa familijom Saud. Valja l' ova?! :mrgreen:
Last edited by salik79 on 12/12/2015 22:21, edited 1 time in total.
insomnia78

#563 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by insomnia78 »

Mehdi
salik79

#564 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Mehdi
:lol: :thumbup: :mrgreen:
palestinka

#565 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by palestinka »

salik79 wrote:
palestinka wrote:Bez sarkazma, koje je to ime odgovarajuće za svekoliko pučanstvo? Citiram tvoje riječi.
Koje nema dodira sa familijom Saud. Valja l' ova?! :mrgreen:
Simpatična;-):-D
Edin H.

#566 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by Edin H. »

salik79 wrote:

Pa saudijsko, zar se ne vidi iz samog imena :oops:
Bodkin

#567 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by Bodkin »

uglavnomja wrote:
nasa wrote:
Bodkin wrote:
Njemacku je evropa zgazila pa su glavni zagovornici evropske ideje. Francusku je njemacka okupirala pa su joj glavni partner. Sarajevo je taoc politike u bosni i ljudi koji su ga naselili u zadnjih 15 godina
Jeste ali oni su bili agresori na te zemlje I nisu ih Saveznici rusili sto ih mrze vec da se od njih odbrane dok je na nas izvrsena agresija vodjena prije svega mrznjom prema jednom narodu plus mi smo trebali mnogo toga oprostiti, Njemacka je malo imala da oprosti, a puno razloga za traziti oprostaj.Samo ovo je dovoljno, da ne sirimo dalje jer nije tema
Razlika je ogromno i ocigledna!

:roll:
Ma upis je nigdje veze. Ne zasluzuje odgovor..
mirza_15

#568 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by mirza_15 »

tututuuuu wrote:Pa u US-a se prilikom svjedocenja jos uvijek polaze zakletva na Bibliju (ili bilo koju drugu svetu knjigu). A na jugu su gori. Medjutim Europljani su tu nesto sasvim drugo. Opet, nije stvar u religiji pojedicna, vec odvojenosti vjere od javne sfere zivota. Meni je tezi idiotizam danas drzati vjeronauk u vrticima ili bilo kakvoj javnoj skoli, al vrtici posebno.
Kako se zove stranka njemacke kancelarke(mislim najjaca u Njemackoj)? Ima li tamo neki crkveni porez?
piupiu

#569 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by piupiu »

John Cleese wrote:
arzuhal wrote:Djed..crveno odijelo...sijeda brada...neka zvijezda, petokraka često, sja u blizini...on džaba dijeli poklone, svima po potrebi i zaslugama...
U desnoj mu ruci - paketic, a u lijevoj dzepno izdanje Teza o Fojerbahu? :srce: :D :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#570 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by dječak sa šibicama »

nasa wrote:
dječak sa šibicama wrote:Sama cinjenica da se ovoliko raspravlja o necemu sto je u ostatku normalnog svijeta redovna pojava kao i snijeg zimi, govori koliko smo bolesno drustvo.
Zato sto pod normalan svijet podrazumjevas "vecinskikrscanski" ili tamo gdje nema muslimana i sto ti je to sasvim OK da to napises!Ali to na forumu prodje pod normalu ili cak tolerantno :lol:
Jer ne bi rekla da je Deda Mraz neka rasirena pojava medju muslimanima!
Normalan svijet kao civiliziran, Europa kojoj i BiH pripada.

Nisam mislio na Kandahar i Jalalabad.
nasa

#571 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by nasa »

U svakom slucaju meni je drago da si BiH smjestio u pozitivan kontekest bar jednom, makar I isforsirana :thumbup: :bih:
Korisničkoime

#572 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by Korisničkoime »

Koliko smo mi disfunkcionalno drustvo te blentav narod svjedoci ova tema zasnovana na takozvanom problemu koji zapanjujuce zaista u realnom BH drustvu postoji znaci nije neka izmisljotina virtualnog svijeta.
Meni kao muslimanu vjerniku Djeda Mraz i njegova pojava ne smetaju ni najmanje ono pak sto mi smeta je npr.mogucnost da ce slijedece godine i izvoznici placati porez na dobit, ili budzetske rupe u svakom vitalnom i bitnom segmentu naseg drustva, obrazovanje ukljucujuci nauku i istrazivanje, zdravstvo, sigurnost, odbrana, privreda.
Jebo vas Djeda Mraz u glavnom gradu imas restrikciju vode jer je procjenjeni gubitak vide oko 50% eto to kao jedan po meni poredeci sa drugim manji problem kojem bi se trebalo pridodati paznja.
Jebo ti nas nismo mi ni zasluzili bolje. Stoka.
tututuuuu

#573 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by tututuuuu »

mirza_15 wrote:
tututuuuu wrote:Pa u US-a se prilikom svjedocenja jos uvijek polaze zakletva na Bibliju (ili bilo koju drugu svetu knjigu). A na jugu su gori. Medjutim Europljani su tu nesto sasvim drugo. Opet, nije stvar u religiji pojedicna, vec odvojenosti vjere od javne sfere zivota. Meni je tezi idiotizam danas drzati vjeronauk u vrticima ili bilo kakvoj javnoj skoli, al vrtici posebno.
Kako se zove stranka njemacke kancelarke(mislim najjaca u Njemackoj)? Ima li tamo neki crkveni porez?
CDU. Ne bih znao. Reci.
mirza_15

#574 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by mirza_15 »

tututuuuu wrote:
mirza_15 wrote:
CDU. Ne bih znao. Reci.
Jel to u nazivu ima nesto kao krscanska? I to, pazi sada, nije marginalna nego vodeca politicka opcija u Njemackoj. hmmmm. Cudno. :mrgreen:
skupljac_zeljeza

#575 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by skupljac_zeljeza »

Ohohoooooooo!!!

Locked