Misliš ti da Turska udara svim sredstvima po PKK? Misliš da nije svaki potez pod lupom, ono kao prava Kurda, paziti da se ne upotrijebi prekomjerna sila, bla, bla, bla. Ako dođe do te faze mislim da će Kurdi u Turskoj doživjeti genocid a onda bi Tuska bila izložena sankcijama i bila izolirana, eto jendog od razloga. A u tih 30 godina koliko pominješ bilo je i mirovnih pregovora i primirja tako da nije to baš tako crno-bijelo kako ti misliš.Kikibombona wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa covjece, turska avijacija razvaljuju po istocnoj Turskoj i planini Kandil u Iraku. Ubise avionima i helikopterima po stijenama. U mnogim turskim gradovima se vode ulicne borbe.
PKK simbolicno ucestvuje na sirijskom i irackom frontu na kurdskoj strani. Da ih nema nikako nikakvih problema ne bi bilo. Stavise, Peshmerge zahtjevaju da PKK napusti Irak i povuce se u Tursku. YPG u Siriji je zabranio koristenje obiljezja PKK.
Pesmerge - 300 000 vojnika
YPG - 60 000 vojnika
PKK/HPG - 10 000 vojnika
Turci vec 30 i kusur godina ne mogu unistiti PKK. Izgubili su vise hiljada vojnika. I sada svakodnevno ginu u borbama sa PKK na teritoriju Turske. Iiiii?
Turkofilski genijalci kazu da bi vidjeli svoga boga ako bi oborili helikopter... a to sto svakodnevno ginu vojnici, to nema veze...
Ima li ovo ikakve logike?
Oboren ruski bombarder SU-24!?
- Drvosjeca iz Dejcica
#551 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
- vivaldi
#552 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
nije, ali isil oslobodi desetine turskih kamiondzija u mosuli, turci kupuju naftu od isila tako da distinkciju mozes ocekivati od hrvatskih politicara, ali ne i od obicnog narodaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Jah, pa nije mu Turska odrubila glavu.
-
Ripicipi
#553 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Isto kao sto je i ljubav prema Turskoj na vjerskoj osnovi.Grean wrote:Hajde ovo za manji entitet, valjda je svakom jasno i sasvim je prirodno da Srbi vole Ruse.@mba wrote:***BREAKING NEWS***
kako REUTERS prenosi sa nestrpljenjem se ceka izjava vodje manjeg BH-entiteta milorada dodika, kako se dalje navodi veceras oko 20h (casova) bi trebao da se obrati direktno sa aerodroma u trebinju, tamo ce navodno i sletjeti ako ga turci nisu opet vratili nazad!
Ono sto je meni interesantno sto je proizaslo iz ovog konflikta izmedju Rusije i Turske je koliko Hrvati kako ovi domaci na ovom forumu tako i velika vecina na Indexu mrze Tursku da su svim srcem uz Rusiju. Nekad pomislis da si na srpskom forumu kad posjetis njihove stranice. Pozadina mrznje prema Turskoj je naravno vjerska, vidi se iz svakog komentara, ako nije direktno onda izmedju redova.
Mislim da ponekad mi nismo svjesni kolika je ta mrznja a pomalo je opasno sto se zanosimo i na zapadu vidimo manje zlo nego na istoku. Bar meni ovo puno govori.
Bosnjaci su na strani Turske jer su muslimani.
- Kikibombona
#554 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Pa naravno. O tome i ja govorim.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Iz istog onog razloga zbog kojeg objektivno ništa ne mogu ISIL-u. Terorizam se ne pobjeđuje baš tako i nema samo Turska problem sa istim. Što Kolumbija i pojedine zemlje J. Amerike ne završe jednom za svagda sa heroinskim kartelima i kojekakvim oružanim političko-kriminalnim skupinama? Ne ido to tek tako moj Kiki.Kikibombona wrote:Aj ti to objasni ovim strucnjacima ovdje koji drkaju zato sto je oboren ruski avion.sunceKOtepsija wrote: sto posto istina, evo i poslije izbora skoro svaki dan vijest o napadu,ranjenom, mrtvom vojniku
PKK do sada pobio par hiljada turksih vojnika a onda se nadje genijalac koji kaze 'joj sta bi im Turci uradili da roknu helikopter ili tenk'.![]()
![]()
Pa zasto im ne urade radi ovih par hiljada vojnika?
Zasto ne urade radi vojnika koji gotovo svakodnevno ginu od prvih ovogodisnjih izbora u Turskoj?
Nece dok im ne obore helikopter ruskim oruzjem, je li?
Smijesni su ovi turkofili, rusofili, amerikanofili... u kakvom oni jebenom svijetu zive, uvijek se pitam.![]()
Kao sto Ameri nisu mogli unistiti Talibane - tako ni Turska ne moze PKK. Ne moze ni Izrael Hamas.
PKK mogu unistiti jedino i samo Kurdi.
Isto tako, selefijske militante u Ceceniji su unistili sami Ceceni. Da Rusi nisu nasli zajednicku rijec sa Kadirovim, i sada bi ruski vojnici ginuli po Ceceniji...
Da PKK sutra krene skidati helikoptere i oklop, Turci nista ne bi mogli. PKK je mobilna skupina, koristi teritorij cetiri drzave, upada gdje hoce i kada hoce. Pa bio je dokumentarac, postavljao sam nedavno. Pripadnici PKK kazu da bez ikakvih problema prelaze iz Iraka u Tursku. Turci ne mogu osigurati granicu. Da bi to uradili trebalo bi im 50 000 vojnika. To je trosak koji niko ne moze priustiti.
- sunceKOtepsija
#555 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
plus slanje oruzja teoristima u Siriji MIT-ovim kamionimavivaldi wrote:nije, ali isil oslobodi desetine turskih kamiondzija u mosuli, turci kupuju naftu od isila tako da distinkciju mozes ocekivati od hrvatskih politicara, ali ne i od obicnog narodaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Jah, pa nije mu Turska odrubila glavu.
- Drvosjeca iz Dejcica
#556 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Znači mržnja zbog nedokazane kupovine nafte od ISIL-a a kupuje je i Asada koji je sa Rusima. Ipak mislim da je u pitanju goli vjerski poriv kao i kod ISIL-a. Ne shvati me pogrešno, nije takva većina Hrvata ali ti koji postavljaju takve komentare sigurno nisu daleko odmakli od ovih dole.vivaldi wrote:nije, ali isil oslobodi desetine turskih kamiondzija u mosuli, turci kupuju naftu od isila tako da distinkciju mozes ocekivati od hrvatskih politicara, ali ne i od obicnog narodaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Jah, pa nije mu Turska odrubila glavu.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 26/11/2015 20:00, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#557 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Turska se saginjati neće.
Rusofili, srbofili i antikapitalisti na - aparatima.
Rusofili, srbofili i antikapitalisti na - aparatima.
- Drvosjeca iz Dejcica
#558 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
sunceKOtepsija wrote:plus slanje oruzja teoristima u Siriji MIT-ovim kamionimavivaldi wrote:nije, ali isil oslobodi desetine turskih kamiondzija u mosuli, turci kupuju naftu od isila tako da distinkciju mozes ocekivati od hrvatskih politicara, ali ne i od obicnog narodaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Jah, pa nije mu Turska odrubila glavu.
-
155_mm
#559 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
alo bre kiki. koje bre drkanje. veci drkadzija od ovih sto traze aja sofiju nazad trenutno nema.Kikibombona wrote:Aj ti to objasni ovim strucnjacima ovdje koji drkaju zato sto je oboren ruski avion.sunceKOtepsija wrote: sto posto istina, evo i poslije izbora skoro svaki dan vijest o napadu,ranjenom, mrtvom vojniku
PKK do sada pobio par hiljada turksih vojnika a onda se nadje genijalac koji kaze 'joj sta bi im Turci uradili da roknu helikopter ili tenk'.![]()
![]()
Pa zasto im ne urade radi ovih par hiljada vojnika?
Zasto ne urade radi vojnika koji gotovo svakodnevno ginu od prvih ovogodisnjih izbora u Turskoj?
Nece dok im ne obore helikopter ruskim oruzjem, je li?
Smijesni su ovi turkofili, rusofili, amerikanofili... u kakvom oni jebenom svijetu zive, uvijek se pitam.![]()
ovo sta bi im turci uradili se odnosi ako bi rusi naoruzali kurde na nivo nekakve armije. tako da turci pomisle da ce im kurdi unistiti drzavu i pocijepati je kao masnu krpu kao sto neki forumasi prijedlazu. samo za razliku od tih forumasa kurdi dobro znaju kako su prosli do sada oni koje su turci smatrali za toliku opasnost po sebe i tursku drzavu.
-
Samprotivsviju
#560 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Eo dopremili rusi i nake Sukhojeve u Siriju...predpostavljam da se radi o presretacima
- vivaldi
#561 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Znači mržnja zbog nedokazane kupovine nafte od ISIL-a a kupuje je i Asada koji je sa Rusima. Ipak mislim da je u pitanju goli vjerski poriv kao i kod ISIL-a. Ne shvati me pogrešno, nije takva večina Hrvata ali ti koji postavljaju takve komentare sigurno nisu daleko odmakli od ovih dole.vivaldi wrote:nije, ali isil oslobodi desetine turskih kamiondzija u mosuli, turci kupuju naftu od isila tako da distinkciju mozes ocekivati od hrvatskih politicara, ali ne i od obicnog narodaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Jah, pa nije mu Turska odrubila glavu.
ja ti opet kazem, prosjecan hrvat je isti kao i ti. sasvim isti. samo je to uvijek jako tesko shvatiti.
ali ja cu te sada posjetiti.
samo da te podsjetim na "islamofobni" index i citatelje
http://radiosarajevo.ba/novost/14957/hr ... -zmajevima
Od medija najveću podršku pruža Hrvatska radio televizija koja je i otkupila prava prenosa utkamica iz Lisabona i Zenice. Veliku podršku dala je i Nova TV koja je u više navrata pravila opširne priloge o Ćirinim Zmajevima.
Portal index.hr otišao je 'najdalje' od internet portala u pružanju podrške našem nacionalnom timu, pa su, pored velikog broja članaka posvećenih susretu Portugala i BiH, u pozadinu stranice stavili ljiljane.
Do deset sati 4062 posjetitelja portala index.hr glasalo je na naslovnici sporta u anketi "Hoćete li navijati za BiH u subotu".
Prema trenutnom stanju, njih 83 posto navijat će za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u ogledu dodatnih kvalifikacija protiv Portugala dok njih 17 posto neće.
na linku imas i sliku da te podsjeti
ali ti si to zaboravio jebiga
- sunceKOtepsija
#562 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
zasto? upravo sad, veceras se vodi saslusanje povodom prijave Erdogana protiv urednika Cumhuriyeta Candar Dundara,zbog otkrivanja "tajnih vojnih i politickihinformacija", niko, pa ni Erdogan ne negira da su kamioni MIT-ovi (jer je to dokazano, i dokumentovano, prvo od strane bivseg drzavnog tuzioca kojem se na teret stavlja isto kao i uredniku Cumhuriyeta) da su isli u Siriju, prije toga Nusri-tj alkaidi, sada kad je sve otkriveno, potkrepljeno dokumentima tuze ga zbog otkrivanja vojnih tajni. Oruzje je islo i ide u siriju, glavni logisticar MIT.Drvosjeca iz Dejcica wrote:sunceKOtepsija wrote:plus slanje oruzja teoristima u Siriji MIT-ovim kamionimavivaldi wrote:
nije, ali isil oslobodi desetine turskih kamiondzija u mosuli, turci kupuju naftu od isila tako da distinkciju mozes ocekivati od hrvatskih politicara, ali ne i od obicnog narodaSmiješan komentar.
- Mlohavi
#563 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Svaka vojna akcija bilo koje drzave je rezultat necijeg navlacenja na tanak led(obicno tragovi vode do Izraela), osim u slucaju Rusije kad je sve proracunato i promisljeno bez ikakvih rizika. Eto bas mi se javlja kako dat ce oni da prostis ku**c Kurdima, ovi ce ga objerucke prihvatiti i gadat turske avione, bas kao sto vec nekoliko mjeseci pobunjenici gadaju ruske u Siriji.
Iz svega ovoga samo je jasno da cijena otvorenog ruskog angazmana ode do kurca, a ekonomije bitku biju nit' svijetlo oruzje nit' srce u junaka. Stvarno nije bitan broj bombi koje ovi bace na pobunjenike bas kao sto nije bitan ni broj unistenih tenkova i bagera. Joj sta i ja serem, ukratko, Turska ovo uzima lopatom

Iz svega ovoga samo je jasno da cijena otvorenog ruskog angazmana ode do kurca, a ekonomije bitku biju nit' svijetlo oruzje nit' srce u junaka. Stvarno nije bitan broj bombi koje ovi bace na pobunjenike bas kao sto nije bitan ni broj unistenih tenkova i bagera. Joj sta i ja serem, ukratko, Turska ovo uzima lopatom
- Drvosjeca iz Dejcica
#564 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
vivaldi wrote: ja ti opet kazem, prosjecan hrvat je isti kao i ti. sasvim isti. samo je to uvijek jako tesko shvatiti.
ali ja cu te sada posjetiti.
samo da te podsjetim na "islamofobni" index i citatelje
http://radiosarajevo.ba/novost/14957/hr ... -zmajevima
Od medija najveću podršku pruža Hrvatska radio televizija koja je i otkupila prava prenosa utkamica iz Lisabona i Zenice. Veliku podršku dala je i Nova TV koja je u više navrata pravila opširne priloge o Ćirinim Zmajevima.
Portal index.hr otišao je 'najdalje' od internet portala u pružanju podrške našem nacionalnom timu, pa su, pored velikog broja članaka posvećenih susretu Portugala i BiH, u pozadinu stranice stavili ljiljane.
Do deset sati 4062 posjetitelja portala index.hr glasalo je na naslovnici sporta u anketi "Hoćete li navijati za BiH u subotu".
Prema trenutnom stanju, njih 83 posto navijat će za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u ogledu dodatnih kvalifikacija protiv Portugala dok njih 17 posto neće.
na linku imas i sliku da te podsjeti
ali ti si to zaboravio jebiga
Mogu samo da citiram sam sebe.
Jasno je meni da nisu svi isto kao i kod nas ali vidiš da svakakvih bolesnika ima na obje strane.Ne shvati me pogrešno, nije takva većina Hrvata ali ti koji postavljaju takve komentare sigurno nisu daleko odmakli od ovih dole.
-
155_mm
#565 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
ma pojma ti nemas. razlog je zaustavljanje ofenzive kod gornjeg vakufa i sto se nije moglo dalje od bulevara u mostaru. ali naravno tvoje vlazne snove o ujedinjenju hriscana u mrznji protiv muslimana kako bi se dalo povoda da se pobije i protijera ovoh 2 mio bosnjaka iz europe mozes dalje da vlazis. ipak je demokratija.Grean wrote:I ja mislim da je to generalno zbog mrznja prema muslimanima, kakav ISIL i Turska. Za ove lokalne iz BiH nema sumnje sta je pozadina a ne bih rekao da je drugacije ni preko Une.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Jah, pa nije mu Turska odrubila glavu. Ja ipak mislim da dobar dio tih koji daju komentare kakve daju nisu daleko od onih koji podržavaju ISIL, isti je to mentalni sklop samo prividno na suprotnim stranama.
- Kikibombona
#566 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Ma udara, jasta. Udara, jer se PKK uglavnom krece po planinama gdje nema civila. To je taktika PKK. Sidji u grad, udari po turskoj vojsci i nazad na planine.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Misliš ti da Turska udara svim sredstvima po PKK? Misliš da nije svaki potez pod lupom, ono kao prava Kurda, paziti da se ne upotrijebi prekomjerna sila, bla, bla, bla. Ako dođe do te faze mislim da će Kurdi u Turskoj doživjeti genocid a onda bi Tuska bila izložena sankcijama i bila izolirana, eto jendog od razloga. A u tih 30 godina koliko pominješ bilo je i mirovnih pregovora i primirja tako da nije to baš tako crno-bijelo kako ti misliš.
Jesi ikada odgledao neki turski dokumentarac o ratu sa PKK?
Turci priznaju da je veoma tesko ganjati se sa PKK po planinama, jer su oni usavrsili strategiju gerilskog ratovanja, za koje vojska nije najbolje obucena. Zbog toga Turci uglavnom tuku avijacijom i artiljerijom po planinama i rijetko na iste planine salju vojsku. To maksimalno izbjegavaju, jer su u proslosti imali strasne gubitke na planinama.
Evo ti standardne lokacije na kojim boravi PKK
http://thehilltalk.com/wp-content/uploa ... 08/PKK.jpg
http://www.turkpress.co/sites/default/f ... d7a14d.jpg
http://fotocdncube.gazetevatan.com/vata ... 65089.Jpeg
http://dtj-online.de/wp-content/uploads ... rozess.png
http://eaworldview.com/wp-content/uploa ... TERS-2.jpg
Imas milion dokumentaraca o PKK i potpuno je jasno da su njihova uporista na planinama, daleko od civila.
E sad, desi se da izbiju borbe i u gradovima... ali ne tako cesto...
Slivan, grad u kojem su bile zestoke ulicne borbe
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... J1YAhq0MWS
http://static4.demotix.com/sites/defaul ... 080446.jpg
http://static3.demotix.com/sites/defaul ... 080409.jpg
Cizre
http://www.corumhdfhititgunesi.com/wp-c ... /cizre.jpg
http://fotocdncube.gazetevatan.com/vata ... 35566.Jpeg
http://www.channelnewsasia.com/image/21 ... damage.jpg
http://ichef-1.bbci.co.uk/news/660/cpsp ... 513480.jpg
Itd, da ne postavljam dalje. Porokaju se oni i u gradovima, ali je 90% borbi po planinama gdje nema civila.
- Drvosjeca iz Dejcica
#567 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Smiješno jer prvi zapad stvorio taj ISIL i naoružavao ga misleći da će srušiti Asada. Kada su stvari izmakle kontroli onda je dakako kriva Turska.sunceKOtepsija wrote: zasto? upravo sad, veceras se vodi saslusanje povodom prijave Erdogana protiv urednika Cumhuriyeta Candar Dundara,zbog otkrivanja "tajnih vojnih i politickihinformacija", niko, pa ni Erdogan ne negira da su kamioni MIT-ovi (jer je to dokazano, i dokumentovano, prvo od strane bivseg drzavnog tuzioca kojem se na teret stavlja isto kao i uredniku Cumhuriyeta) da su isli u Siriju, prije toga Nusri-tj alkaidi, sada kad je sve otkriveno, potkrepljeno dokumentima tuze ga zbog otkrivanja vojnih tajni. Oruzje je islo i ide u siriju, glavni logisticar MIT.

- vivaldi
#568 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
tu se slazemo 100%. samo pogledaj domacu crnu hroniku i vidis kakvih blesnika ima medju nama, od silovanja vlastite cerke pa nadalje..Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jasno je meni da nisu svi isto kao i kod nas ali vidiš da svakakvih bolesnika ima na obje strane.
zato mi i nema vece gluposti od citiranja foruma i uzimanja istih kao nesto relevantno.
ustvari uopste i ne znam zasto komentarisah onaj post
- klavirdžija
#569 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Slike niđe veze.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Smiješno jer prvi zapad stvorio taj ISIL i naoružavao ga misleći da će srušiti Asada. Kada su stvari izmakle kontroli onda je dakako kriva Turska.sunceKOtepsija wrote: zasto? upravo sad, veceras se vodi saslusanje povodom prijave Erdogana protiv urednika Cumhuriyeta Candar Dundara,zbog otkrivanja "tajnih vojnih i politickihinformacija", niko, pa ni Erdogan ne negira da su kamioni MIT-ovi (jer je to dokazano, i dokumentovano, prvo od strane bivseg drzavnog tuzioca kojem se na teret stavlja isto kao i uredniku Cumhuriyeta) da su isli u Siriju, prije toga Nusri-tj alkaidi, sada kad je sve otkriveno, potkrepljeno dokumentima tuze ga zbog otkrivanja vojnih tajni. Oruzje je islo i ide u siriju, glavni logisticar MIT.![]()
- Kikibombona
#570 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Ma to je glupost!155_mm wrote: alo bre kiki. koje bre drkanje. veci drkadzija od ovih sto traze aja sofiju nazad trenutno nema.
ovo sta bi im turci uradili se odnosi ako bi rusi naoruzali kurde na nivo nekakve armije. tako da turci pomisle da ce im kurdi unistiti drzavu i pocijepati je kao masnu krpu kao sto neki forumasi prijedlazu. samo za razliku od tih forumasa kurdi dobro znaju kako su prosli do sada oni koje su turci smatrali za toliku opasnost po sebe i tursku drzavu.
Ko je to rekao?
Da naoruzaju 100 000 i vise pripadnika PKK...? To bi bio direktan atak na Tursku i Rusija bi se suocila sa teskim sankcijama. O takvoj gluposti nije potrebno polemisati.
Medjutim, postoji realna mogucnost da Rusi preko svercera oruzjem tajnim putem posalju za PKK protuzracne i protuoklopne sisteme koji bi mogli napraviti velike probleme za tursku armiju. To bi mogla biti kao neka osveta za sruseni avion.
Taj PKK i sada neko naoruzava.
Pitanje je ko?
Za 10 000 boraca koliko ima PKK potrebno je pun kurac svega i svacega.
- Drvosjeca iz Dejcica
#571 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Vidiš i ja se pitam zašto se kao relevantno uzimaju komentari na portalima u regionu. Totalno ludilo, pola tih što ostavljaju komentare su nabrijani, mladi i nezaposleni.vivaldi wrote:tu se slazemo 100%. samo pogledaj domacu crnu hroniku i vidis kakvih blesnika ima medju nama, od silovanja vlastite cerke pa nadalje..Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jasno je meni da nisu svi isto kao i kod nas ali vidiš da svakakvih bolesnika ima na obje strane.
zato mi i nema vece gluposti od citiranja foruma i uzimanja istih kao nesto relevantno.
ustvari uopste i ne znam zasto komentarisah onaj post
-
155_mm
#572 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
to da to tek sada rade govori dovoljno o rusima i njihovim sposobnostima.Samprotivsviju wrote:Eo dopremili rusi i nake Sukhojeve u Siriju...predpostavljam da se radi o presretacima
nego me interesuje sta ako u stilu naoruzavanja kurda od strane rusije turska naoruza turkmene u siriji nekim mobilnim PVO. pa da turkmeni pocnu da trljaju guzicicu ovim suhojima.
sta kazu ovi sto predlazu naoruzavanje kurda od strane rusije na takvu mogucnost?
- Drvosjeca iz Dejcica
#573 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Naravno. Turska je okupirala Irak i Avganistan, donosila demokratiju tamo gdje nije kompatibilna.klavirdžija wrote:Slike niđe veze.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Smiješno jer prvi zapad stvorio taj ISIL i naoružavao ga misleći da će srušiti Asada. Kada su stvari izmakle kontroli onda je dakako kriva Turska.sunceKOtepsija wrote: zasto? upravo sad, veceras se vodi saslusanje povodom prijave Erdogana protiv urednika Cumhuriyeta Candar Dundara,zbog otkrivanja "tajnih vojnih i politickihinformacija", niko, pa ni Erdogan ne negira da su kamioni MIT-ovi (jer je to dokazano, i dokumentovano, prvo od strane bivseg drzavnog tuzioca kojem se na teret stavlja isto kao i uredniku Cumhuriyeta) da su isli u Siriju, prije toga Nusri-tj alkaidi, sada kad je sve otkriveno, potkrepljeno dokumentima tuze ga zbog otkrivanja vojnih tajni. Oruzje je islo i ide u siriju, glavni logisticar MIT.![]()
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 26/11/2015 20:18, edited 1 time in total.
- Arteta
#574 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Izrael ne moze unistiti Hamas zato sto ne djeluje na njegovoj teritoriji, ali unutra sa njim nemaju problema.Kikibombona wrote:
Kao sto Ameri nisu mogli unistiti Talibane - tako ni Turska ne moze PKK. Ne moze ni Izrael Hamas.
- sunceKOtepsija
#575 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
nije turska, tj turska vlada mimo "zapada", zajedno s katarom i saudimaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Smiješno jer prvi zapad stvorio taj ISIL i naoružavao ga misleći da će srušiti Asada. Kada su stvari izmakle kontroli onda je dakako kriva Turska.sunceKOtepsija wrote: zasto? upravo sad, veceras se vodi saslusanje povodom prijave Erdogana protiv urednika Cumhuriyeta Candar Dundara,zbog otkrivanja "tajnih vojnih i politickihinformacija", niko, pa ni Erdogan ne negira da su kamioni MIT-ovi (jer je to dokazano, i dokumentovano, prvo od strane bivseg drzavnog tuzioca kojem se na teret stavlja isto kao i uredniku Cumhuriyeta) da su isli u Siriju, prije toga Nusri-tj alkaidi, sada kad je sve otkriveno, potkrepljeno dokumentima tuze ga zbog otkrivanja vojnih tajni. Oruzje je islo i ide u siriju, glavni logisticar MIT.![]()