Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Locked
kritichar

#551 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by kritichar »

FAP mashina wrote:Evo smrada narkomanskog

Image
kolko je stara slika?
Capajebo

#552 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Capajebo »

Janjicar wrote:
Kombat wrote:nego, samo da ponovim pitanje posto je ostalo neodgovoreno - je li terorista omeragic u ocima IZ BIH sada sehid i hoce li mu se halaliti na dzenazi?

Dr. Zakir Naik jedan od od "jacih" teologa trenutno u svijetu objasnjava da li je ovo ispravno, imas masu videa na youtube i njegovih predavanja.
Nista to ba, zar nisi cuo da Zakira Naika ne treba slusati, jer nije bas ispravnog tumacenja? :mrgreen:
animals

#553 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by animals »

Vitezanin wrote:Može li meni laiku neko objasniti kako je moguće da osobe poput Bilala "preuzmu" džamiju i da drže predavanja? Ko to dopusti i kako? Koja je uloga IZ i jesu li te džamije uopće u nadležnosti IZ kada jedan takav lik ima predavanja koja su očigledno dijametralno suprotna onome što ljudi poznaju kao "islam u Bosni"?
Nije to samo u Bosni,,
u Austriji, Bosanac Mirsad Omerovic,Imam, je glavni za vrbovanje ljudi za Siriju..
problem su radikalni imami, koji sire mrznju, u citavoj Evropi..
It_is_a_Leclerc

#554 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by It_is_a_Leclerc »

Vitezanin wrote:Može li meni laiku neko objasniti kako je moguće da osobe poput Bilala "preuzmu" džamiju i da drže predavanja? Ko to dopusti i kako? Koja je uloga IZ i jesu li te džamije uopće u nadležnosti IZ kada jedan takav lik ima predavanja koja su očigledno dijametralno suprotna onome što ljudi poznaju kao "islam u Bosni"?
Ne preuzimaju oni ništa. Oni svoje mesdžide otvaraju sumnjivim parama, i u njima šejhovi drže predavanje, "liječe" narkomane i izvode na "pravi put".
ambienta

#555 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by ambienta »

@Nurudin je objasnio !

Nema "prečice" za Dženet ! Lahko se uzima u opticaj rijeć "džihad" a ona ima lijepo značenje a to je BORBA SA SAMIM SOBOM . očito sve ove ubice pa kasnije i samoubice su slabe unutra pa ih je savladao "prokleti" kada su to u stanju uradti i drugima i sebi , a lažne učitelje (samoproglašene šejhove) treba dobro preispitati....
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#556 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Nurudin »

nije nikad preuzeo ni jednu džamiju
ispiranje mozgova je obavljao u svojoj kući
FAP mashina

#557 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by FAP mashina »

ruud wrote:Ko biva u toku sam oko ovih dešavanja, al' mi jedno nije jasno. Šta će vojno lice, tokom službe, kao reprezent države, u kladionici?
kladionice su javni objekti. tako su mogli da budu i u pekari, kaficu, restoranu...
Baltazar_khan

#558 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Baltazar_khan »

Image
jel ovo lik koji je ubio vojnike? ovog lika znam iz tramvaja ba :shock: sjedio blizu mene i vani nekom vehabiji kroz prozor pokazuje uzdignuti prst u zrak. znaš ono njihovo kad dignu ruku i prst pa pokazuju ka nebu. baš ono u sebi kontam tad vidi idiota prava debilna faca :run:
FAP mashina

#559 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by FAP mashina »

Baltazar_khan wrote:

Image
jel ovo lik koji je ubio vojnike? ovog lika znam iz tramvaja ba :shock: sjedio blizu mene i vani nekom vehabiji kroz prozor pokazuje uzdignuti prst u zrak. znaš ono njihovo kad dignu ruku i prst pa pokazuju ka nebu. baš ono u sebi kontam tad vidi idiota prava debilna faca :run:

to je taj!
ruud

#560 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by ruud »

FAP mashina wrote:
ruud wrote:Ko biva u toku sam oko ovih dešavanja, al' mi jedno nije jasno. Šta će vojno lice, tokom službe, kao reprezent države, u kladionici?
kladionice su javni objekti. tako su mogli da budu i u pekari, kaficu, restoranu...
Možeš li mi kao laiku objasniti šta se radi u svakom od navedenih objekata i ima li neke razlike, te da li je javna kuća također javni objekat?
Ecci
Vozim: Biciklam

#561 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Ecci »

Najmanje što ova država može da uradi nakon ovog napad je :
- akcija u Gornjoj Maoči, Dubnici, B.Bojni, Ošve itd, radi identifikovanja osoba i potrage za naoružanjem;
- kontrola svih onih za koje postoje informacije da su de borili u Siriji ili u Iraku;
- otkrivanje načina finansiranja vehabijskih zajednica;
- informativni razgovori sa istaknutim članovima vehabijskih zajednica.

Potom akcije ograničavanja slobode, presijecanje tokova novca....

Ovo je minimum koji čak i neozbiljna država poput naše može da preduzme.
Janjicar

#562 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Janjicar »

Takve dzamije nisu u nadleznosti IZ.

Kada se napravi dzamija na nekom prostoru onda ide tzv. Proklanjanje dzamije a to ustvari nije nista drugo nego stavljanje dzamije pod okrilje Islamske Zajednice. Dakle oni postavljaju svog Hodzu i od tog dana je u vlasnistvu Islamske Zajednice.
Freamon Lester

#563 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

Otac Enesa Omeragića je kazao za N1 da je bez teksta. "Više mi je žao vojnika, nego njega. Neću mu otići na dženazu", rekao je vidno potreseni otac Enesa Omeragića.
Idi babo. I ti si zrtva svog sina. I tebe je ostavio bez djeteta kao i oceve ubijenih. :(
Dozer

#564 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Dozer »

Jah...zaboga...i to jos Srbin i Bosnjak u kladionici kojoj je sjediste kod Hrvata...
Mislim...gdje to pise da vojnici ne smiju uci u kladionicu...?
oridjidji

#565 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by oridjidji »

Kikibombona wrote:
oridjidji wrote: Sta bi isti napisali da se ovo nije desilo? Ne vidim da su oni preuzeli odgovornost. Nisu rekli ni da je njihov brat mudzahid, sehid Enes Omeragic, bio vjerni clan njihove Isis struje i sta li vec. Ovako samo likuju nad ovim terorom i navijaju protiv mrskih nevjernika i otpadnika iz BiH kako nas oni sve smatraju Srbe, Hrvate i i Bosnjake.
Da li bi tebe iznenadilo da se neki simpatizer Bilala Bosnica i vijestiummeta raznese u nekoj diskoteci i pobije 100 ljudi?

Proglasenje hilafeta, ISIL

https://www.youtube.com/watch?v=wSbLs7OH5cY

18 000 pregleda. Svaki njegov video ima veliki broj pregleda. A dovoljna je jedna budala da pobije 100 ljudi.
Nebi. Za Bilala i Nusreta znam najmanje 10 godina i kakvu pricu pricaju. Tekfir furaju strogi.Samo njima podobni Bosnjaci nisu cafiri, Reis, ja i ti Kiki smo otpadnici koje je halal zveknuti, imovinu nam unistiti, krv proliti, a cast ukaljati. Imas jedan dzemat u Kasindolskoj, nije pri IZ, tu bi nekad Bilal prizivao serijat u BIH i slavio mudzahide, ali mi nije poznato da je kao recimo Nusret ohalalio samoubilacke napade kao nacin borbe i to preko svog servisa Put Vjernika uveliko prenosio drugima. O tome sam na ovome forumu pisao mnogo prije onog velikog uleta u Maocu drzavnih struktura, kao neophodnu mjeru da se isti stave pod istrazni proces. Isto tako dok su se ovdje smijali OX na Centralnom Zatvoru, uveliko sam im tabirio da nije nimalo smjesno ono sto je govorio tada u toj emisiji, ali jbg smjesno im kako je Tihija prekino u govoru na dzumi...

Sto se tice Isila o njima nista lijepo nemam reci.Zlo bez dna.

Slazem se s tobom da je jedna budala dovoljna da pobije 100 ljudi.
Dozer

#566 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Dozer »

Ecci wrote:Najmanje što ova država može da uradi nakon ovog napad je :
- akcija u Gornjoj Maoči, Dubnici, B.Bojni, Ošve itd, radi identifikovanja osoba i potrage za naoružanjem;
- kontrola svih onih za koje postoje informacije da su de borili u Siriji ili u Iraku;
- otkrivanje načina finansiranja vehabijskih zajednica;
- informativni razgovori sa istaknutim članovima vehabijskih zajednica.

Potom akcije ograničavanja slobode, presijecanje tokova novca....

Ovo je minimum koji čak i neozbiljna država poput naše može da preduzme.
Tacno. :thumbup:
ruud

#567 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by ruud »

Dozer wrote:
Jah...zaboga...i to jos Srbin i Bosnjak u kladionici kojoj je sjediste kod Hrvata...
Mislim...gdje to pise da vojnici ne smiju uci u kladionicu...?
Koga pitaš gdje to piše? Je li neko spominjao da im je zabranjen ulazak?
Dozer

#568 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Dozer »

Pa ti se pitas otkud oni tamo, ne ja...
Freamon Lester

#569 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

ambienta wrote:@Nurudin je objasnio !

Nema "prečice" za Dženet ! Lahko se uzima u opticaj rijeć "džihad" a ona ima lijepo značenje a to je BORBA SA SAMIM SOBOM . očito sve ove ubice pa kasnije i samoubice su slabe unutra pa ih je savladao "prokleti" kada su to u stanju uradti i drugima i sebi , a lažne učitelje (samoproglašene šejhove) treba dobro preispitati....
Pa zato i bivsi narkomani jesu pogodna meta. Nece nekog dedu koji 50 godina ide u dzamiju uciti kako se klanja. Ljudi kod nas ocekuju da jedino Reis Kavazovic ako se digne u zrak onda ima veze sa Islamom. Jednostavno nece da prihvate cinjenicu o postojanju monstruma koji koriste Islam kao podlogu za njihovu bolesnu mastariju. A upravo IZ treba zapoceti dzihad protiv takvih. Ne oruzijem vec znanjem. I to u svakoj dzamiji. Odmah.
Janjicar

#570 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Janjicar »

Capajebo wrote:
Janjicar wrote:
Kombat wrote:nego, samo da ponovim pitanje posto je ostalo neodgovoreno - je li terorista omeragic u ocima IZ BIH sada sehid i hoce li mu se halaliti na dzenazi?

Dr. Zakir Naik jedan od od "jacih" teologa trenutno u svijetu objasnjava da li je ovo ispravno, imas masu videa na youtube i njegovih predavanja.
Nista to ba, zar nisi cuo da Zakira Naika ne treba slusati, jer nije bas ispravnog tumacenja? :mrgreen:
Normalno da nije ispravnog tumacenja kada govori kako trebamo graditi suzivot s krscanima, kada kaze da imamo mnogo toga zajednickog s Kršćanima, kada kaze da nasilje nema uporiste u Islamu... Kao sto rece u "Kad porastem bit cu kengur" Nekome i negdje to smeta ja ne znam kome i zasto... :D
Baltazar_khan

#571 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Baltazar_khan »

FAP mashina wrote:
Baltazar_khan wrote:

Image

to je taj!
sjebo sam se pravo jarane odmah ga prepoznah :shock: nije ni 2 metra od mene sjedio u tramvaju :run: prošle godine nekad ja mislim
undefined007

#572 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by undefined007 »

Kada sagledam sta ko pise,mogu samo konstatovati da puno pametujemo za narod koji je nosio vodu Torabiju da prouci na nju!
45cents

#573 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by 45cents »

Nego ljudi, red je da pogledamo istini u lice...

Pokušali smo živjeti s njima i nikako ne ide.

Da li je vrijeme za zabranu vehabizma kod nas?

(bolje je spriječiti, nego liječiti)
Dozer

#574 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Dozer »

45cents wrote:Nego ljudi, red je da pogledamo istini u lice...

Pokušali smo živjeti s njima i nikako ne ide.

Da li je vrijeme za zabranu vehabizma kod nas?

(bolje je spriječiti, nego liječiti)
Ja se slazem. Identicno kao i cetnistvo i ustastsvo.
One koji i dalje nastave, rigidno kaznjavati autoamtskom kaznom od min. 2 godine zatvora.
One koji pocine bilo kakvo djelo terorizma, po zakonu napraviti dozivotnim invalidom bez mogucnosti bilo kakve drzavne pomoci. Ne ubiti ga ili zatvoriti, nego ga napraviti nepokretnim invalidom (a to je samo jedan hiruski potez u trajanju od par sekundi), i nakon toga neka gleda u plafon do kraja zivota i razmislja o svom "putu".
Last edited by Dozer on 19/11/2015 13:55, edited 2 times in total.
ruud

#575 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by ruud »

Dozer wrote:Pa ti se pitas otkud oni tamo, ne ja...
Pročitaj još jednom moje pitanje pa pokušaj mi dati odgovor, a ne postavit kontra pitanje.
Locked