Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zemljo Kulinova, kroz stoljeća mnoga
nakaradnu stvorismo te bez straha od Boga
Kantona je deset, entiteta dva
tri su člana predsjedništva, bezbroj funkcija
I visoki predstavnik je najviši od svih
dobro nam ga čini svima, pa zasluži stih
Bosno mila mati, Hercegovino
oprosti nam mila zemljo što postojimo,
Ti ćeš zemljo vječna biti a mi gnojivo.
ruud wrote:Bošnjaka kao većinskog stanovništva, Bošnjaka koji su se borili i izborili, nisu dali guze tek tako onima koji su prijetili da ćemo tek tako nestati...
patetika i patriJotizam su na drugom standu.
na ovom pise: 3 KONSTITUTIVNA NARODA! sa istim pravima, bez obzira na %
Pa eto onda je patetično što ova dva ostala konstitutivna naroda niko nije jebo 2% u vrijeme kad je Jedna Jedina, bila himna Republike Bosne I Hercegovine, a to što tebi to isto teško pada je drugi par patetičnih cipela.
ruud wrote:Bošnjaka kao većinskog stanovništva, Bošnjaka koji su se borili i izborili, nisu dali guze tek tako onima koji su prijetili da ćemo tek tako nestati...
samo što jedni imaju rezervne države, a ovi, hajmo reći 'najbitniji', nemaju
Pa eto onda je patetično što ova dva ostala konstitutivna naroda niko nije jebo 2% u vrijeme kad je Jedna Jedina, bila himna Republike Bosne I Hercegovine, a to što tebi to isto teško pada je drugi par patetičnih cipela.
samo što jedni imaju rezervne države, a ovi, hajmo reći 'najbitniji', nemaju
ko kaze da nemaju
ovi umjereniji imaju majcicu tursku oni radikalniji imaju siriju saudiju i sl
Ruud-prica sa tom himnom, sa zastavom ljiljana je lajtmotiv ove drzave, a to je da je ista prihvacena samo na jednom dijelu teritorije. I upravo zato su nastale i himna bez teksta i varta zastava, da podjednako ne predstavljaju nista i da predstavljaju sve.
Sto se mene licno tice-nakon atmosfere u utakmici protiv Izraela, odlucio sam ne ici vise na utakmice reprezentacije. Bolje mi je kuci, uz meze, pice i djevojacka bedra, nego dijeliti isti zrak sa stokom koja sebe zove navijacima BiH.
Bata, počele su se pričati neke nebulozne priče kako je u redu pjevati oče naš jer ima srba u ovoj zemlji, nabijem ih na kurac, kome je do oče naš nek ide preko drine, sva priča se razvila od kako neko nazva tu nekadašnju himnu "neka pjesma", a sva poenta je trebala biti da to nije tek neka pjesma i da je u jednom historijskom momentu i razdoblju, volio to neko ili ne bila službena himna Republike Bosne, i baš bazirano na toj činjenici neki je i danas gaje i pjevaju i smatraju svojom. I to je meni opravdano, al' kad dođu đikani i počnu pametovat da je to isto što i oče naš, pa to zdrav razum ne može pojmit.
Jedna jedina je sada samo pjesma htio to priznati ili ne
Al ako ti smatras da je himna onda i ratna republike srpske isto se moze pjevati pa bila ona boze pravde ili neka druga nije ni bitno i nemas im onda nista govoriti da se gone preko drine
_BataZiv_0809 wrote:Ruud-prica sa tom himnom, sa zastavom ljiljana je lajtmotiv ove drzave, a to je da je ista prihvacena samo na jednom dijelu teritorije. I upravo zato su nastale i himna bez teksta i varta zastava, da podjednako ne predstavljaju nista i da predstavljaju sve.
Sto se mene licno tice-nakon atmosfere u utakmici protiv Izraela, odlucio sam ne ici vise na utakmice reprezentacije. Bolje mi je kuci, uz meze, pice i djevojacka bedra, nego dijeliti isti zrak sa stokom koja sebe zove navijacima BiH.
pa i ova država je prihvaćena na samo jednom dijelu njene teritorije, ako ćemo tako
_BataZiv_0809 wrote:Ruud-prica sa tom himnom, sa zastavom ljiljana je lajtmotiv ove drzave, a to je da je ista prihvacena samo na jednom dijelu teritorije. I upravo zato su nastale i himna bez teksta i varta zastava, da podjednako ne predstavljaju nista i da predstavljaju sve.
pa i ova država je prihvaćena na samo jednom dijelu njene teritorije, ako ćemo tako
Pa o njoj i pricamo batice.
Batice, zašto neko ko ne prihvaća ovu zemlju kao svoju ne ode negdje drugdje? Ili šta već želi od nje?
Pa o njoj i pricamo batice.
čemu onda nametanje lažne zastave i himne jedinom dijelu koji je prihvata
ruud wrote:
Batice, zašto neko ko ne prihvaća ovu zemlju kao svoju ne ode negdje drugdje? Ili šta već želi od nje?
Zato što voli svoju kuću, ulicu, porodicu, prijatelje, grad ili mjesto u kojem živi i u kojem se rodio. To nema nikakve veze sa prihvatanjem države u smislu političkog sistema.