kakavdanakneiskustvu wrote:vryzas wrote:Cini mi se da mu nedostaje jedna-dvije jake sezone u EL. Izgleda da Cedevita nije bila idealan izbor za razvoj, a vjerujem da bi vise napredovao kod nekih drugih trenera tipa Zoc i sl.kakavdanakneiskustvu wrote:vec sam nekad pisao,puna saka brade bude li nivo batuma ili galinarija u nba
da,slicno bogdanu bogdanovicu
Džanan Musa
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
vryzas
#551 Re: Džanan Musa
-
Nadzorna_ploca
#552 Re: Džanan Musa
Danas je dobar pravo.
Opet nepotrebna nervoza u jednom napadu ali nista strasno.
Opet nepotrebna nervoza u jednom napadu ali nista strasno.
- Thorgerson
#553 Re: Džanan Musa
Prema procjenama:
ESPN 21 pick
CBS 31 pick
Sport Illustrated 22 pick
22. DZANAN MUSA, G/F, KK CEDEVITA
Height: 6'9" | Weight: 185 | Age: 18 | Last: 19
Stats (All competitions): 12.2 PPG, 3.5 RPG, 47.3% FG
Musa is a score-first wing who hangs his hat on pull-up jumpers and a crafty game. He’s an experienced player for his age and has earned a large chunk of playing time for Cedevita, shooting the ball at a strong clip this season. Word is that he’s extremely motivated to make it in the NBA. An improving playmaker with a solid feel, Musa tends to be ball-dominant and isn’t an elite creator off the dribble, which will require adjustment. His thin frame may also pose a challenge, particularly when attacking the basket. He lacks ideal length, has a bit of a hunched posture and isn’t much of a man-to-man defender, either. Still, his natural ability to put the ball in the basket and the NBA’s premium on perimeter talent helps set him apart as perhaps the top international prospect behind Doncic.
ESPN 21 pick
CBS 31 pick
Sport Illustrated 22 pick
22. DZANAN MUSA, G/F, KK CEDEVITA
Height: 6'9" | Weight: 185 | Age: 18 | Last: 19
Stats (All competitions): 12.2 PPG, 3.5 RPG, 47.3% FG
Musa is a score-first wing who hangs his hat on pull-up jumpers and a crafty game. He’s an experienced player for his age and has earned a large chunk of playing time for Cedevita, shooting the ball at a strong clip this season. Word is that he’s extremely motivated to make it in the NBA. An improving playmaker with a solid feel, Musa tends to be ball-dominant and isn’t an elite creator off the dribble, which will require adjustment. His thin frame may also pose a challenge, particularly when attacking the basket. He lacks ideal length, has a bit of a hunched posture and isn’t much of a man-to-man defender, either. Still, his natural ability to put the ball in the basket and the NBA’s premium on perimeter talent helps set him apart as perhaps the top international prospect behind Doncic.
- insaneinthebrain
- Diwan
#555 Re: Džanan Musa
Vidjelo se da su ga pogurali malo u Cedeviti za ovu tekmu, jer je navodno bilo nekoliko NBA skauta na tekmi. Bio se razletio ko rijetko kad
- Diwan
#557 Re: Džanan Musa
Džanan Musa potvrdio: Igrat ću NBA ligu naredne sezone
https://sportsport.ba/kosarka/dzanan-mu ... one/278992
https://sportsport.ba/kosarka/dzanan-mu ... one/278992
- Thorgerson
#558 Re: Džanan Musa
Ako bi najave i procjene bile tacne da ce biti izmedju 20 i 30 picka, ovo je raspored timova koji biraju ta mjesta...
...
20 Minnesota Timberwolves (via Thunder)
21 Utah Jazz
22 Chicago Bulls (via Pelicans)
23 Indiana Pacers
24 Portland Trail Blazers
25 Los Angeles Lakers (via Cavaliers)
26 Philadelphia 76ers
27 Boston Celtics
28 Golden State Warriors
29 Brooklyn Nets
30 Atlanta Hawks (via Houston Rockets)
...
...
20 Minnesota Timberwolves (via Thunder)
21 Utah Jazz
22 Chicago Bulls (via Pelicans)
23 Indiana Pacers
24 Portland Trail Blazers
25 Los Angeles Lakers (via Cavaliers)
26 Philadelphia 76ers
27 Boston Celtics
28 Golden State Warriors
29 Brooklyn Nets
30 Atlanta Hawks (via Houston Rockets)
...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#560 Re: Džanan Musa
Može, mjesto Klaya.
-
kakavdanakneiskustvu
#561 Re: Džanan Musa
tesko da ce on beka igrati u nba sa 205,206 cm visine u patikama
-
Rob_Atl
#562 Re: Džanan Musa
Phily, eto Lebrona na ljeto. Prsten odma prvu godinu 
-
kakavdanakneiskustvu
- Diwan
#564 Re: Džanan Musa
Ma nek ide odmah - ako mu se posreći sa izborom kluba i statusom u njemu odnosno prostorom za igru i minutazom - super, ako ne Evropa je uvijek druga opcija. Samo mora grčevito i krvavo raditi da bi se, ne samo izborio, nego da bi napredovao radi sebe samoga, ako želi da bude nešto od njega. Vidjećemo na šta će to ličiti kad nabaci na sebe kilažu i ojača.kakavdanakneiskustvu wrote:http://sportklub.rs/Kosarka/NBA/a242428 ... u-NBA.html
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#565 Re: Džanan Musa
Moje misljenje je da Musa nije jos uvijek igrac ya NBA lige ma koliko mi bio drag. Gledao sam skoro pa sve utakmice Cedevite ove godine i po meni njegov napredak u ovoj sezoni je vrlo tanak. Fizicki ce biti u startu indisponiran nad svim americkim kosarkasima, sut za tri poena mu je katastrofalan i gori nego dok je bio mladji, svaki ulaz mu je na granici nesigurnosti a dovoljno je reci da ga Luka Zoric sa 33 godine sacekivao ko malo dijete ispod kosa i djelio mu banane. Dalje psihicki je totalno nezreo a pogotova za jaku i grubu igru medju NBA obrucevima. Njemu je Cedevita trebala biti odskocna daska za neki euroliga klub gdje bi imao priliku da se pokenfa sa bas ozbiljnim igracima od koji su mnogi igrali i na NBA parketima i da onda ode na draft. Ovaj put koji ga vodi na NVBA draft moze imati dva ishoda....prvi da ga uzme neki klub i da prvo mjesecima sa njim radi na svemu i da uglavnom koju sljedecu godinu vise grije klupu nego igra ili da mu kazu da mu je puno bolje prvo da se ispraksira u Evropi ap onda dodje u NBA. On meni jednostavno nije za NBA igraca i ne stvara mi uopste predpostavku da bi mogao tamo da zaigra a zaista bih volio da grijesim i da prodje najmanje kao Juka. Medjutim puno puno do NBA je lakse doci centrima nego igracima kao sto je Musa kojih samo u USA ima na pasija preskakala.
Kako god Dzananu zelim zaista od srca svu srecu svijeta i da bude najbolji evropski igrac u NBA ikada.
Kako god Dzananu zelim zaista od srca svu srecu svijeta i da bude najbolji evropski igrac u NBA ikada.
-
kakavdanakneiskustvu
#566 Re: Džanan Musa
i ja mislim da mu je bas rano za nba,prije svega fizicki nije za nba
-
Rob_Atl
#567 Re: Džanan Musa
Napumpat ce oni njega za 3 mjeseca ne sekiram se ja, ima ljetna liga, pa ako nista u G ligu jednu godinu.
-
palermo
#568 Re: Džanan Musa
Ne bih ulazio u to je li Musa fizički spreman za NBA i ima li potreban talenat i predispozicije....nisam neki košarkaški stručnjak...nek drugi o tome sude.
Ali reći da psihički nije spreman, to naprosto nije istina....upravo glava i mentalna snaga je ono što Musu izdiže iznad ostalih, psihička zrelost koju pokazuje za jednog devetnaestogodišnjaka je zapanjujuća i upravo to je razlog zašto vjerujem da Musa treba odmah u NBA. On ima onaj alpha mindset, uvijek podiže svoju ljestvicu i sposoban je da se suoči sa izazovima. Jasno je to pokazao u Cedeviti, u hrvatskoj ligi koja mu nije bila nimalo sklona..odnosno hrvatska javnost nijednog trenutka nije bila na njegoovj strani......pa opet...nije se izgubio, štaviše.
I molim vas, psihička zrelost nije tunjavost, Džanan nikad neće biti tunjav zato i ima šansu da uspije
Ali reći da psihički nije spreman, to naprosto nije istina....upravo glava i mentalna snaga je ono što Musu izdiže iznad ostalih, psihička zrelost koju pokazuje za jednog devetnaestogodišnjaka je zapanjujuća i upravo to je razlog zašto vjerujem da Musa treba odmah u NBA. On ima onaj alpha mindset, uvijek podiže svoju ljestvicu i sposoban je da se suoči sa izazovima. Jasno je to pokazao u Cedeviti, u hrvatskoj ligi koja mu nije bila nimalo sklona..odnosno hrvatska javnost nijednog trenutka nije bila na njegoovj strani......pa opet...nije se izgubio, štaviše.
I molim vas, psihička zrelost nije tunjavost, Džanan nikad neće biti tunjav zato i ima šansu da uspije
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#569 Re: Džanan Musa
Iz Evrope kad god da ode, fizički neće biti spreman za NBA.
Tako je bilo i sa Mirzom, Jusufom, ali i sa Jokićem, Bogdanovićima, tako je sa svima, neko ima viška, neko manjka, oni imaju kalupe gabarita i tako te tešu ili nabijaju masu.
Tako je bilo i sa Mirzom, Jusufom, ali i sa Jokićem, Bogdanovićima, tako je sa svima, neko ima viška, neko manjka, oni imaju kalupe gabarita i tako te tešu ili nabijaju masu.
- dječak sa šibicama
#570 Re: Džanan Musa
rijetko ko ili niko od europljana je spreman za NBA fizicki, Hezonja koji je u Europi bio fizicki zvijer u Americi mu je trebalo 3 godine teskog rada da konacno pocne igrati kvalitetnu kosarku.
meni kod Muse najvise smeta grba na ledjima, kako ga ne mogu izravnati, ili ce to sa godinama doci
meni kod Muse najvise smeta grba na ledjima, kako ga ne mogu izravnati, ili ce to sa godinama doci
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#571 Re: Džanan Musa
Ne bih se slozio sa tobom jer prije svega njegove reakcije na terenu su totalno nezrele za jednog ozbiljnog igraca i hajde sto sa tim reakcijama dovodi sebe u neprilike i sto izuzetno ljuti protivnika nego dovodi i klub u probleme. Dalje ako ga dobro krene onda gilja ko mahnit a ako ga lose krene, ako ga protivnicki igrac na neki nacin sjebe onda ulazi u probleme. Njegovo trenutno jedino pravo oruzje je ulaz pod kos jer sut je totalno izgubio zahvaljujuci onom konju Zdovcu, medjutim vecina ulaza mu ide na prvi obruc gdje ce ga cekati one mrcine sa brdima misica. Puno bolje za njegovu konstituciju bi bilo da mu je dobar sut a pogotovo trojka.palermo wrote:Ne bih ulazio u to je li Musa fizički spreman za NBA i ima li potreban talenat i predispozicije....nisam neki košarkaški stručnjak...nek drugi o tome sude.
E sad o hrvatskoj javnosti.....ona ga je trebala napraviti cvrscim a ne takvim da u finalnom mecu dobija tehnicku (doduse nezasluzeno) a onda izvodi sou program sa pljeskanjem sudijama i ostalim gestikulacijama. Drazen je bio slican ali je Drazen u njegovim godinama bio vec igrac na kojem se bazirala kompletna igra i koji je davao 30-40 poena igracima. Svadja se i Doncic ali Luka je bio prvi igrac VELIKOG Reala jer je imao pravog trenera a ne supka Zdovca koji je svoje komplekse lijecio na Dzananu.
Ja sam rekao da po meni Musa nema trenutacno nista posebno sto nemaju svi igraci koji ce biti na draftu sto bi ga favorizralo ali ponovit cu dabogda imao srece i ostvario najvecu karijeru od svih evropljana ikada.
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#575 Re: Džanan Musa
Ne znam zasto se pise da Musa nije za NBA ili da mu je rano. Pa ako vec tamo ide i ako ce vec biti izabran a 99%da hoce, valjda su ti ljudi razmotrili sve opcije o njemu, i ove koje vi pisete i one o kojima i ne sanjate. Kad ce ako nece sad. Sad ima najvise snage volje i elana da sustigne taj fizicki zaostatak koji mu je najveci hendikep. Sta treba da ostane u evropi pa da rizikue povredu ili nekog debila trenera koji ce ga gusiti.
Druga stvar sto mislim da ce uspjeti sto ima taj fakinluk kao Nurkic, koji ti u NBAu treba da bi bio takmac sa crncima. Mirza je previse bio "pristojan" i fer timski igrac da bi bio ista vise od onog sto je bio, a realno mogao je biti.
Druga stvar sto mislim da ce uspjeti sto ima taj fakinluk kao Nurkic, koji ti u NBAu treba da bi bio takmac sa crncima. Mirza je previse bio "pristojan" i fer timski igrac da bi bio ista vise od onog sto je bio, a realno mogao je biti.