pemanapemani wrote:tututuuuu wrote:pemanapemani wrote:
Seru, pišaju, spavaju i bacaju smeće na grobljima, i to katoličkim i protestantskim.
Šta je problem?
Koliko znam Isus je oprostio sv. Pavlu koji je ubijao i proganjao rane kršćane. Sumnjam da izbjeglicama nece oprostiti fekalije na grobovima.
Što opet ne mijenja činjenicu da si ti fašist.
Pa ocito ga nema. Da je po muslimanskim mozda bi ga onda tek bilo. Mozda bi ti oprostio fekalije na tatinom ti grobu, ne znam...
A ovo za Isusa... Vidi biseru, ja nisam Isus

, ja cak nisam ni neki vjernik, ja zelim reci da neko ko je u stanju se ovako smjestiti, doslovno na necijem gropu spavati, loziti vatru i tu vrsiti nuzdu... sigurno nije neko ko ce se uklopiti u zapadno drustvo, neko ko ce doprinositi i dalje to pokazuje postovanje ovih ljudi prema domacinima. I da opet napomenem da je ovo za groblje samo za primjer, pa tako i ova otimanja djece da se uguraju preko reda itd... Ali i za to imate vjerovatno nekakvo smijesno opravdanje.
Ja ipak mislim da ja nisam fasist, vec da si ti jedan obicni mali dvolicni islamist koji ni sam ocito nema postivanja ni kulture.
Nemam nikakve veze sa Islamom.
Ako sam mogao oprostiti (ne zaboraviti) četnicima jer su granatom razvalili porodičnu grobnicu, mogao bih oprostiti i izbjeglicama koji bi spavali, piškili i kakili po grobu moga oca koji je pokopan na katoličkom groblju. Sumnjam da bi i njemu smetalo.
Ti si i dalje fašist.
Vidi, mogao bih i ja tebe sad tu vrijedjati i sluziti se tvojim "argumentima". Ti ih uopce nemas zapravo, tvoj argument je ta toliko obezvrjedjena rijec "fasist", koja se na ovom forumu cuje vise puta nego zvuk kokica koje kokaju. O.K., vidis kako su te etikete besmislene (mada sumnjam da vidis, pa i dalje stojim kod napisanog, a s obzirom da se treba drzati nekih pravila ovdje sputan sam da nekad stvari preciznije nazovem).
Ti bi oprostio, ili ne bi oprostio nije uopce pitanje ovdje. Ti mozes samo oprostiti u svoje ime. Stvar je da neko pored svih zelenih i inih povrsina nadje mjesto gdje ce raditi sve to sto smo vec nabrojali

po grobovima je odraz njegovog nepostivanja prema tudjem, a i kulture, odnosno manjka iste. To je sva poenta. Nije poenta tvog oprosta, nisu poenta ni cetnici ni grobnica tvog tate. Ti im mozes oprostiti, tim cetnicima, ali isto je tako jasno sta su oni.

Kako si sam rekao - cetnici.
I samo da opet dodam, tu je i otimanje djece i sl., sto se zgodno preskoci. Ovo oko groblja je samo primjer.