Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
-
palestinka
#551 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Na koncert Dine Merlina nikad ne bih otišla jer ne želim slušati njegove vazove, meni nije moralna vertikala i nema je pravo ikome biti. On misli da jeste i da ima pravo to biti. Uspješno je izgradio imidž nedodirljivog, po mnogo čemu je lažan, uspješno se uklopio u sistem 'radi šta hoćeš, ali samo pričaj lijepo'. Ali, ništa od toga ne bi uspio da nije talentovan. On je izvrstan pjesnik, odličan kantautor i ima 20-tak sjajnih pjesama. Cijenim to.Napisao je neke od najljepših stihova bh. poezije. Da je objavio knjigu poezije, bilaa bi antologija, ali ne bi imao novac i slavu. Popularan je masovno jer je režimski pjevač, a ne zato što je talenovan. Šteta. Ja mislim da je on svjestan da je sebi napravio medvjeđu uslugu i da će, što više bude stario, poželjeti da ostavi trajnu vrijednost. Most će sagraditi, osnovati fondaciju ili objaviti knjigu.
- Capajebo
#552 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Evo, za one koji su htjeli a nisu mogli otici, upravo ide "Kad si rekla da me volis", nek puste sebi na youtube i otvore sliku Koseva.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#553 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
digomise na sjećanje togaCapajebo wrote:Evo, za one koji su htjeli a nisu mogli otici, upravo ide "Kad si rekla da me volis", nek puste sebi na youtube i otvore sliku Koseva.
- Moamer
#554 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Svi ovi sto svrsavaju na njega neka ga kuci vode i qrac mu ljube kad im je toliko drag.
- Better Man
#555 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Moguće je kad rade teški profesionalci. Da si bio na Massive Attack na Šalati 2003. godine vidio bi šta je spektakl i savršenstvo od zvuka. Bilo da si ispred bine ili na sredini Šalate ili skorz nazad zvuk je isti. Šalata je bila tako močno ozvučena da si se mogao kretati bilo kojim dijelom iste zvuk se nije gubio, već je imao istu jačinu. Nema tog kućnog audio sitema koji može biti bolji od koncertne opreme, ali vrhunske koncertne opreme i kad je postave teški profesionalci.razonoda wrote:Bila bi duga lista , gdje si sve ''bacio pare'' a da nisi dobio ono sto ocekujes.das auto wrote:Ja naravno ne bi otisao na taj koncert da mi neko da pola Sarajeva. Jedino mrtvog me tamo neko moze odvesti. Ok , to nije moja muzika i zavrsena prica. Degustibus non est disputandum. Neko voli crne a neko oci plave boje. Ono sto mene smeta kod ovog covjeka i njemu slicnih je sljedece. Ja sam se sasvim slucajno zadesio prije 15 godina u jednoj kafani na zapadu. To i nije kafana nego hodnik gdje neki arap drzi sank , frizidere sa pivom , sokovima , sendvice , stapice ...To je jedna zgrada kao sportski centar , sa salom gdje sviraju muzicari iz domovine. Danas Kurdi , sutra turci , prekosutra Srbi , pa Albanci itd. Ja sam tu noc pio pivo sa nekim ljudima a Dino Merlin je imao koncert odmah pored. Pod istim krovom. Negdje pred kraj koncerta kada su redari otisli sa vrata odem na WC i po povratku zavirim u zagusljivu dvoranu punu dima i znoja. Naculim usi a ono strava. horor. Samo krci i zavija. niti se cuje glas niti bubanj niti gitara , sve rastimano samo cujes publiku ( 300 - 500 ljudi ) kako urla. Dakle , taj Dino i slicni Balkanci dolaze na u Ameriku , zapadnu Evropu sa rukama u dzepovima. Iznajme najjeftiniju opremu , bez miksete , bez ton majstora bez icega ...Drsko i bezobzrazno samo dodju po lovu i odu bez da pruze imalo kvalitete ljudima. Ne meni , ne dao Bog nego svojim fanovima koji placaju po 40 50 Eura i dolara tu kartu a za te pare mozes gledati erica Claptona ili Stewe Wondera kako profesinalno sviraju za svakoga i bez obzira da li je to London ili Zavidovici. Taj lopovski balkanski mentalitet prezirem. I Hari mata hari je takodje u njemackoj tako odradio koncert 1997 ? .6 -7 pjesama na matricu , bez banda bez instrumenata, lova u padze i bjezi dalje.Frankfurt , Duisburg minhen , Malme Toronto .....bez svjetslosnih efekata bez kvalitetnog razglasa uzmi ljude na emociju i do sljedece zabave. Gade mi se.o placanju poreza zemlji gdje sviraju i zemlji odakle dolaze suvisno je pricati. sada kada su se nakrali i kada zivimo u eri interneta na sva zvona javljaju iz Magaze da ce biti placen porez na svaku ulaznicu. Javno se hvaliti kako ces uraditi ono sto moras i ono sto se podrazumijeva. Medjutim oni shvataju da placanjem poreza daju narodu sadaku. To je banda. To su obicni kriminlaci. Takvi su i politicari.Samo im daj love. Fuj
Ne znam da li je moguce postici kvalitet zvuka na koncertu , kao kad slusas kuci sa dobrom opremom. I to ne treba ni ocekivati.
Zbog ugodjaja, prijatelja, opustanja--mladi treba da idu, ako su u mogucnosto ---KOLIKO CE ON NOVCA KLEPNUTI , ni na kraj pameti mi nije. Predpostavljam da nije jednostavno pjevati kad drugi hoce, i smatram da je to teska profesija.
- Capajebo
#556 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
fuj, gade jedanVelkoski wrote:digomise na sjećanje togaCapajebo wrote:Evo, za one koji su htjeli a nisu mogli otici, upravo ide "Kad si rekla da me volis", nek puste sebi na youtube i otvore sliku Koseva.
- potočanka
#557 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
ma nek je školjka bila
jbt imam traume, strah me kakve utakmice pogledat 
- Moamer
#558 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Jbe ga malo ovo ozvucenje jelte, nikako da ritam uhvati 
- insomnia78
#559 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Capajebo wrote:fuj, gade jedanVelkoski wrote:digomise na sjećanje togaCapajebo wrote:Evo, za one koji su htjeli a nisu mogli otici, upravo ide "Kad si rekla da me volis", nek puste sebi na youtube i otvore sliku Koseva.
- Moamer
#560 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Itekako ima ... kad na Uscu zagrmi 300.000 kao jedan: Ima jedan grad ... tralalakiki-miki wrote:Vala nema nista ljepse nego kad puno Kosevo zapjeva Vojnik srece.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#561 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Mozda.spreca wrote:sudeci po komentarima na ovoj temi ...mozda si u pravutopcam wrote:
Vjerovatno. Vjerovatno bi isti i vise okupili na Kosevu, nego na ravnoj gori.
Eh nasao sam grad koji se moze pobratimiti sa Zavidovicima, i kod njih gloova
Кострома (рус. Кострома) је град у Русији и административни центар Костромске области. Налази се око 372 километра североисточно од Москве, на ушћу истоимене реке у реку Волга. Према попису становништва из 2010. у граду је живело 268.617 становника.
- karanana
#562 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
70 hiljada?
ko ono rece 20 vrh? i da mu je popularnost u padu.
ko ono rece 20 vrh? i da mu je popularnost u padu.
Last edited by karanana on 25/07/2015 22:43, edited 1 time in total.
- Moamer
#563 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Biokiki-miki wrote:Ti na Usce pa pjevajMoamer wrote:Itekako ima ... kad na Uscu zagrmi 300.000 kao jedan: Ima jedan grad ... tralalakiki-miki wrote:Vala nema nista ljepse nego kad puno Kosevo zapjeva Vojnik srece.
- karanana
#564 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
a i ona je slagala. nije ni na uscu bilo vise od 70-80 hiljada ako se sjecam dobro. cuj 300 hiljada....pa nije godisnjica boja na kosovu.
a vjerovatno i ovi kix rezimci koji su dobro placeni da ovo objavljuju iz minute u minut, lazu za 70 hiljada.
a vjerovatno i ovi kix rezimci koji su dobro placeni da ovo objavljuju iz minute u minut, lazu za 70 hiljada.
Last edited by karanana on 25/07/2015 22:45, edited 1 time in total.
- Moamer
#565 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Inace mi korjeni vuku preko Drine, Sandzak je u pitanju 
- DaysleepeR
#566 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
kod mene neko u komšiluku odvrnuo Tomu Zdravkovića, valjda da nadjača užas sa Koševa
- Ljakan
#567 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
pa ti draza pjesma o starom drevnom sandzackom beogradu od vojnika srece?Moamer wrote:Inace mi korjeni vuku preko Drine, Sandzak je u pitanju
- Moamer
#568 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Bilo kume vjeruj mi .. nakon 200.000 su prestali da broje, to je ono zvanicno. A jos polovina prebrojane mase bila je oko usca, ima koncert i snimak iz helikoptera koji dokazuje navedeno.karanana wrote:a i ona je slagala. nije ni na uscu bilo vise od 70-80 hiljada ako se sjecam dobro. cuj 300 hiljada....pa nije godisnjica boja na kosovu.
- DaysleepeR
#569 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
bio sam ja na Ušću gledao Ozzy-a, BLS, Paradise Lost, Faith No More i tako dalje, bilo oko 80.000Moamer wrote:Bilo kume vjeruj mi .. nakon 200.000 su prestali da broje, to je ono zvanicno. A jos polovina prebrojane mase bila je oko usca, ima koncert i snimak iz helikoptera koji dokazuje navedeno.karanana wrote:a i ona je slagala. nije ni na uscu bilo vise od 70-80 hiljada ako se sjecam dobro. cuj 300 hiljada....pa nije godisnjica boja na kosovu.
- Moamer
#570 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Prve ljubavi odozgo vuku korjene .. ipak se radi o ljubavnoj pjesmiLjakan wrote:pa ti draza pjesma o starom drevnom sandzackom beogradu od vojnika srece?Moamer wrote:Inace mi korjeni vuku preko Drine, Sandzak je u pitanju
- DaysleepeR
#571 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
mi posjedujemo nivo samokritike gdje ne jedemo govna samo zato jer su naša, već osjetimo da smrde kao i svaka druga...kiki-miki wrote:Trebao si i ostati.
Nama je najbolje kad sami sebe pljujemo izgleda.
A ostale sto nas pljuju i gaze, obicno dizemo u svece i svetice.
Nikad mi necemo imati dostojanstvo i samopostovanje.
ako to nije dostojanstvo i samopoštovanje, onda ne znam šta je
Last edited by DaysleepeR on 25/07/2015 22:50, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#572 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
zateznistub wrote:Netačo.
Neko ko napuni tri dana zaredom Komabank (jel' se tako piše, Dječak sa šibicama) nije popularan samo zato što je bošnjo, al se može pljucnuti samo zato što JESTE uspješni bošnjo, i zato sto ne sjedi za tastaturom i nabija postove djeleci svoju "pamet"!
Upravo tako. Endemska vrsta mržnje prema uspjehu, prema nekom ko voli svoju zemlju. U diskusiji se išlo čak dotle da se kaže da Bosna ne treba na silu da postoji ili da je prolom oblaka na potezu M. Dvor-Čaršija, a kako tu stanujem dx kao budala idem do prozora i vidim (osjetim) 3 kapi kiše, ne shvatajući da mržnja, zavist, pakost i zloba toliko zaslijepe da se ide čak i na laž kakvo je vrijeme.
- Ljakan
#573 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Zavisi kako ga ko zasluzi.Ovaj slino je zarad svojih interesa pojebo odnos sa mnogim sarajevskim pjevacima koji nisu nista manji od njega,gdje tu dostojanstvo?Kako da budem prema prevarantu dostojanstven?kiki-miki wrote:Trebao si i ostati.
Nama je najbolje kad sami sebe pljujemo izgleda.
A ostale sto nas pljuju i gaze, obicno dizemo u svece i svetice.
Nikad mi necemo imati dostojanstvo i samopostovanje.
- Moamer
#574 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Za te ne mogu nista reci, nisam posjecivao. Ovo drugo je provjereno.DaysleepeR wrote:bio sam ja na Ušću gledao Ozzy-a, BLS, Paradise Lost, Faith No More i tako dalje, bilo oko 80.000Moamer wrote:Bilo kume vjeruj mi .. nakon 200.000 su prestali da broje, to je ono zvanicno. A jos polovina prebrojane mase bila je oko usca, ima koncert i snimak iz helikoptera koji dokazuje navedeno.karanana wrote:a i ona je slagala. nije ni na uscu bilo vise od 70-80 hiljada ako se sjecam dobro. cuj 300 hiljada....pa nije godisnjica boja na kosovu.
-
Ljuba Moljac
#575 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Dino Merlin je najveca ljudina ovih prostora sto je pokazao na brojnim primjerima.