UEFA Europa League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#551 Re: Europa league 15/16

Post by Tomahawk11 »

Pa imaju 4, tj. imaju najvise :mrgreen:
Iza njih Juventus, Inter i Liverpool sa po 3.
LSD

#552 Re: Europa league 15/16

Post by LSD »

MyTao wrote:
LSD wrote:E cuj kakva Sevilla, a ljudi redovno osvajaju ovo takmicenje :mrgreen: pretplatili se na EL.
Ej sad redovno, uzeli dva puta i odjednom redovno, a imaju svega 4 titule od kako se igra takmicenje (40 i nesto godina)... ne znam kako su uzeli prosle godine, ali sam pratio LE godinu prije i ono je bilo na guzove.. Benfica izgubila samo zbog onog prokletstva u finalu :) inace su ih ubili... Hajd to, ali Sevilla ove godine nije nesto... jedva su se i u polufinale provukli... u fudbalu je sve moguce, ali nema sanse da su oni neki favorite. Villareal je jaci tim od njih.
Pa Sevilla su rekorderi po broju osvojenih titula EL.
Da su se sastali u polufinalu Sevilla- Villareal, tipovao bih na Žutu podmornicu 101%...ovako ce andalužani opet u finale ;-) trece zaredom
MyTao

#553 Re: Europa league 15/16

Post by MyTao »

Pa dobro, za mene 4 titule u 40 godina nije dominacija. Ja bi vise volio da Liverpool igra sa Sevillom nego Villaralom jer bi ih otresli ko nista...
Kinesko prkno

#554 Re: Europa league 15/16

Post by Kinesko prkno »

Yebeno,Shaktar i Villareal ce vjerovatno obezbijediti ligu prvaka kroz sampionat,tako da ce veci pritisak biti na Liverpoolu i Sevilji.
Finale :Liverpool-Shaktar,na penale Liverpool uzima :-)
LSD

#555 Re: Europa league 15/16

Post by LSD »

MyTao wrote:Pa dobro, za mene 4 titule u 40 godina nije dominacija. Ja bi vise volio da Liverpool igra sa Sevillom nego Villaralom jer bi ih otresli ko nista...
ha dobro drug, vidjecemo ko ce na kraju osvojiti

Ja tipujem na finale Sevilja - Liverpool.

Mada nece redsima biti tako jednostavno sa žutom podmornicom. Zayebana je to ekipa, izbacilu su vec Napoli i Leverkusen, došli do polufinala.
Ako ih podcijenite i uđete sa kurcoboljom "kako cemo- lako cemo", pušiona vam je ;-) mada poznavajuci ludog Kloppa, toga nece biti :-)
MyTao

#556 Re: Europa league 15/16

Post by MyTao »

LSD wrote:
MyTao wrote:Pa dobro, za mene 4 titule u 40 godina nije dominacija. Ja bi vise volio da Liverpool igra sa Sevillom nego Villaralom jer bi ih otresli ko nista...

Mada nece redsima biti tako jednostavno sa žutom podmornicom. Zayebana je to ekipa, izbacilu su vec Napoli i Leverkusen, došli do polufinala.
Ako ih podcijenite i uđete sa kurcoboljom "kako cemo- lako cemo", pušiona vam je ;-) mada poznavajuci ludog Kloppa, toga nece biti :-)
Znam da nece biti lahko, Liverpool konstantno ide na najaceg protivnika, steta ti bi bilo da dodju u finale i onda izgube... Nece oni podcjeniti protivnika, ali Villareal igra igru koja ne godi Liverpoolu nikako, jaki su u defanzivi, disciplinovani, imaju jakog, cvrstog napadaca naprijed od takvih ekipa Liverpool je izgubio sve tekme ove sezone.
Logovan

#557 Re: Europa league 15/16

Post by Logovan »

pirmin wrote:CL: Atletico - Real
EL: Sevilla - Villareal

Kako se kaze "Pisaj po sirotinji" na spanskom? :D
:lol: :lol: :lol:
Četiri titule u 40 godina nije dominacija, ali zato jeste dominacija četiri titule u 10 godina.
AmiĐa_Idriz

#558 Re: Europa league 15/16

Post by AmiĐa_Idriz »

LSD wrote:

Ma nema te kurcobolje, za Liverpool ništa nije lagano. Svi su sa nekom kočnicom, jbte jedva su Augsburg prošli :D Nego de mi reci ti bolje pratiš špance, kakav stil gaji ova podmornica, čitam da liče na Atletiko, čvrsta odbrana a i nije im strano igrati prljavo?
LSD

#559 Re: Europa league 15/16

Post by LSD »

AmiĐa_Idriz wrote:
LSD wrote:

Ma nema te kurcobolje, za Liverpool ništa nije lagano. Svi su sa nekom kočnicom, jbte jedva su Augsburg prošli :D Nego de mi reci ti bolje pratiš špance, kakav stil gaji ova podmornica, čitam da liče na Atletiko, čvrsta odbrana a i nije im strano igrati prljavo?
Pa tako nekako :mrgreen: lice na Atletico....imaju drugu najbolju odbranu lige, iza Atletica primili najmanje golova, sredina kvalitetna (Soriano, Trigueros, Dos Santos ili Pina), na krilu Denis Suarez (posuđen iz Barce), u napadu glavni špic Bakambu kao najefikasniji i iskusni Soldado....brzo igraju, nema tu puno peglanja, dosta trce, znaju odigrati i na kvarnjaka, udarati hinjski, znaju se postaviti i protiv favorita. Zadnje dvije godine napreduju i sazrijevaju kao ekipa....jbg, kad vidiš da su 4 na tabeli u Primeri (dakle ispred Seville, Valencije, Bilbaoa), ond je jasno da su opasna ekipa...pobjedili su i Real, protiv Barce stigli 0-2 i zamalo pobjedili....vec su izbacili jedan Napoli i Leverkusen iz EL, i to je nešto govori.
Ekipa koja se ne smije ni sekunde podcijeniti :wink:

Ali svejedno, opet mislim da je Liverpool kvalitetniji i da ce pasti na Anfiledu....prednost ipak dajem Liverpoolu, zbog revanša, atmosfere, zbog Kloppa i njegovog fanatizma.
jeza u ledja

#560 Re: Europa league 15/16

Post by jeza u ledja »

Ha, ako se ne varam nekad su zuti igrali napadacki fudbal zar ne? Ja sam to zadnji put pratio kad je igrao onaj mali naturalizovani Talijan za njih, pa onda onaj veliki naturalizovani Spanac iz Brazila. :P Pa Capdevila, Marchena, Borja Valero, itd. Sad tako slabo pratim ligu, a najjaca u Evropi. :-) Valja mi pofatat od silne EPL...sto mi guraju pod nos. :-? I BHPL naravno. :D

Koji je ono igrac odanle zavrsio u EPL? Sve hocu rec David Silva ali evo gleam nije.
LSD

#561 Re: Europa league 15/16

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:Ha, ako se ne varam nekad su zuti igrali napadacki fudbal zar ne? Ja sam to zadnji put pratio kad je igrao onaj mali naturalizovani Talijan za njih, pa onda onaj veliki naturalizovani Spanac iz Brazila. :P Pa Capdevila, Marchena, Borja Valero, itd. Sad tako slabo pratim ligu, a najjaca u Evropi. :-) Valja mi pofatat od silne EPL...sto mi guraju pod nos. :-? I BHPL naravno. :D

Koji je ono igrac odanle zavrsio u EPL? Sve hocu rec David Silva ali evo gleam nije.
Santi Cazorla :mrgreen: doduše, on je došao zapravo iz Malage (odigrao onu jednu sezonu u onoj Pellegrinijevoj Malagi, Borusija ih izbacila na hinjaka u 90-toj minuti)...ali je godinama igrao za Villareal i bio tamo glavna baja.
Romanista 101%

#562 Re: Europa league 15/16

Post by Romanista 101% »

kad se sjetim kad je Riquelme igrao za Villareal :-) igracina, i naravno veliki Diego Forlan :thumbup:

isto kao sto je Sevilla 2 puta zaredom uzela ligu evrope, tako je i Villareal 2 puta uzastopno uzeo Intertoto-kup (2003, 2004)
skenderija04

#563 Re: Europa league 15/16

Post by skenderija04 »

jeza u ledja wrote:Ha, ako se ne varam nekad su zuti igrali napadacki fudbal zar ne? Ja sam to zadnji put pratio kad je igrao onaj mali naturalizovani Talijan za njih, pa onda onaj veliki naturalizovani Spanac iz Brazila. :P Pa Capdevila, Marchena, Borja Valero, itd. Sad tako slabo pratim ligu, a najjaca u Evropi. :-) Valja mi pofatat od silne EPL...sto mi guraju pod nos. :-? I BHPL naravno. :D

Pa nije bas tako tvrdo , ali naravno, u poredjenu sa tom generacijom koju je vodio Pellegrini ovo izgleda puno ozbiljnije. Ti ljudi rotiraju 20 igraca. Evo ih cetvrti u ligi i svjezi da svjeziji ne mogu biti. Bio je Villareal masina tada a i iz Engleske se dolazilo u Villareal i ne bas bilo ko :D :D :D :D

Image
jeza u ledja

#564 Re: Europa league 15/16

Post by jeza u ledja »

Eh eh, Cazorla. Znam da je jos jedan u nizu patuljaka izoblicenog lica u pitanju. :P
jeza u ledja

#565 Re: Europa league 15/16

Post by jeza u ledja »

Romanista 101% wrote:kad se sjetim kad je Riquelme igrao za Villareal :-) igracina, i naravno veliki Diego Forlan :thumbup:

isto kao sto je Sevilla 2 puta zaredom uzela ligu evrope, tako je i Villareal 2 puta uzastopno uzeo Intertoto-kup (2003, 2004)

Eee to je bio igrac. :thumbup: :thumbup:
A ovo Riquelme i Pires, nista to. :oops: :D :skoljka:
jethro

#566 Re: Europa league 15/16

Post by jethro »

Ovog malog naturalizovanog Italijana se sjecam, Giuseppe Rossi. Ali kontam, ko je taj veliki naturalizovani Spanac iz Brazila ? Ovako na prvu, bez trazenja ne mogu da se sjetim na koga mislis. Nije valjda divlji Diego Costa igrao za Villareal !? :mrgreen: On je takodje naturalizovani Spanac iz Brazila.

A taj igrac sto je zavrsio u EPL, da nije u pitanju Santi Cazorla ? On je u Villarealu dogurao do Spanske repke, pa onda otisao u Arsenal.
p206

#567 Re: Europa league 15/16

Post by p206 »

jethro wrote:

Ovog malog naturalizovanog Italijana se sjecam, Giuseppe Rossi. Ali kontam, ko je taj veliki naturalizovani Spanac iz Brazila ? Ovako na prvu, bez trazenja ne mogu da se sjetim na koga mislis. Nije valjda divlji Diego Costa igrao za Villareal !? :mrgreen: On je takodje naturalizovani Spanac iz Brazila.

A taj igrac sto je zavrsio u EPL, da nije u pitanju Santi Cazorla ? On je u Villarealu dogurao do Spanske repke, pa onda otisao u Arsenal.
Marcos Senna
jethro

#568 Re: Europa league 15/16

Post by jethro »

p206 wrote:
jethro wrote:

Marcos Senna
Da da, Marcos Senna ! :thumbup: . Odlican igrac bio, komandant sredine terena.
veella

#569 Re: Europa league 15/16

Post by veella »

Volio bi da Klopp osvoji EL ali imam predosjecaj da ce ih Villarreal rasklopiti veceras.
AmiĐa_Idriz

#570 Re: Europa league 15/16

Post by AmiĐa_Idriz »

veella wrote:Volio bi da Klopp osvoji EL ali imam predosjecaj da ce ih Villarreal rasklopiti veceras.
To veella majstore,uzdam se u tvoje osjećaje :mrgreen:
Logovan

#571 Re: Europa league 15/16

Post by Logovan »

Hajmo Sevilla!!! :izet:
Tomahawk11
Globalni moderator

#572 Re: Europa league 15/16

Post by Tomahawk11 »

Sreca pa ova druga utakmica nije bolja :roll:
Cudo bi bilo da na BHT bude bolja utakmica :D oni ko ukleti :-)
omar little

#573 Re: Europa league 15/16

Post by omar little »

bolja tekma od onih uhljupa neku noc
duminjo

#574 Re: Europa league 15/16

Post by duminjo »

Igrace liverpula I vilareala ko da je neko puskom natjero da samo budu na terena. Ne pamtim dosadniju utakmicu I manju zainteresovanost igraca
Logovan

#575 Re: Europa league 15/16

Post by Logovan »

Gameirooooo, Sevilla izjednačila. :thumbup:
Post Reply