alanba wrote:
druze treba citati i sitna slova (pod zvjezdicom imas posebne uslove za nove i stare korisnike)
tako su iz telemacha zeznuli moju tetku pa...
ovo 47 km vrijedi ako potpises ugovor na 12 mjeseci tj na 24 mjeseca samo u razdoblju od tri tj 6 mjeseci a poslije toga cijena je veca
a sto se tice interneta sto je vise komsija prikopcano to je internet slabiji
znaci telemach se maše nekim brzinama (nazivnim) ali to jest da si sam na kablu no sto vas je vise to je internet sporiji
a i to zavisi od dijela grada u kojem se nalazis
tacno je da u telekomu kada nevalja parica i nema mogucnost za moju tv to barem posteno kazu nego da ukljuce i naprave sebi problem a vec ih je bilo
ono kad telekom kaze to je to onda nema greske
Kao prvo on je novi korisnik, to si mogao shvatiti da si čitao šta je napisano. Znači koristi usluge trećeg operatera i prelazi na BHT odnosno Telemach.
Kao drugo ja kada sam produžio ugovor sa Telemachom dobio sam pogodnosti kao novi korisnik, imaju loyality fazon neki tako da i stari korisnici imaju fajde (doduše novi u većini slučajeva imaju više pogodnosti ali tako ti je haman kod svih ISPova).
47KM je kada potpišeš novi ugovor na dvije godine a toliko plaćaš prvu godinu (ne 3 ne 6 mjeseci) znači 120KM uštede kao što sam fino naveo, nema sitnih slova, PDV, caka kao na BHT. Koliko god komšija je nakačeno ti moraš imati uslugu kakva jeste i ne dusaju se oni džaba brzinama. Docsis 3.0 a uskoro i 3.1 (barem se nadam) ima svoj prednosti. Vinet rejon su čitav prešli novom infrastrukturom kada su preuzeli i nema oscilacija evo 3 godine sigurno i ne znam otkud ti priča što više na kablu da je net sporiji. Žaliti se imaš kome, nerijetko umanje i račun te puuuno više brinu o svojim korisnicima (znam i to iz iskustva jer sam koristio usluge i BHT i Vinet odnosno Telemach sada).
Kod amidže, na moj nagovor ruku na srce, priključena mojaTV (zbog te famozne stabilnosti i što mu ne treba internet brzina plaho) i evo iz prve ruke, u ovoj godini njemu 2 puta tehničari dolazili zbog prekida (kao problem parica i net DO 5Mb) a meni na Telemachu jednom prekid neta i to par sati
Da napomenem i ZTE stb koji daju i da mu još uvijek ne radi TV (navodno ne može na guzonju, treba preko HDMI)
HD kanali ne mogu, SD ne rade na "guzonji" jer ne može preko scart/av kablova (citiram gospodu stručnjake ja sam tu laik).
A evo kako je ostavljeno kada su priključili i otišli (sreća pa nisam tu bio jer bi ugovor letio a i ova oprema kroz prozor instant):

Kada nazoveš podršku, pravo su ažurni, dođu za 15 dana i onda smisle priču
Nekada je BHT bio sinonim za kvalitet i dobru uslugu, sada su sinonim za uhljebe, nemar i visoke cijene. Srozana je firma i još uvijek se radi na tome, samo pogledaj njihove uposlenike na ovom forumu kakvu poruku šalju i pametnom dosta