BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

Del_Boy1

#551 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Del_Boy1 »

mirza_15 wrote:
Del_Boy1 wrote:
mirza_15 wrote: Telecom ce uskoro izbaciti nove pakete, izmedju ostalog i za midi 30. Najbolje da sacekas, vidis sta nude pa onda odluci.

Šta će bit sa mini15, promjena na bolje ili gore?
Nekoliko dobrih stvari su za sve pakete i jedna losija nego sada. Ova losija, kada se uporedi sa ovim dobrim na mini 15...... Onako. Ovi na visim paketima ce itekako dobiti.

Sigurno je obračunska lošija. :D
alanba

#552 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by alanba »

Pozdrav,
ne kontam anketa kaze da je telecom bolji a samo se izgleda heateri javljaju da dokazu suprotno
kako neko rece bio intervju sa direktorom BH Telecoma pa fino covjek kaze:
nema problema nek se telekom proda (propadne ako to zelite cuti) i ko ce onda uplaciviti PIO, podržavati sport, stimulisati kulturne i druge manifestacije itd itd
ja sam lojalan telekomu ne zbog cijene koja je kako vidim bare sa drugima plus minus ali sigurno zbog toga sta rade za ovu drzavu i svakako sto podrzavam domace (pa moze i eronet i oni su domaci ali su mi malo skuplji)
sretno svima
doff

#553 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by doff »

Joj kad počne priča za budžet, pa jarane godišnja dobit Telecoma ne može pokrit isplatu jedne mjesečne penzije...
alanba

#554 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by alanba »

O ovome i govorim
znaci jarane idi drugom operateru i nek ti tvojoj djeci i tebi bude sutra bolje
hajde u stvari da bojkotujemo sve domace firme pa nek nam sutra svima bude bolje
ja nisam govorio samo o penzionom
znas li ti koliko samo radnici telekoma po osnovu poreza izdvajaju kako bi se ti mogao lijeciti
a sta je tek sa skolama, sportom, kulturom (evo zadnje kako znam da je telekom podrzao zemaljski muzej)
ne vidim da ista sto kazete vi heateri telemach ili drugi rade za ovu drzavu sto radi telekom pa makar to bio i pedalj (osim sto uzimaju pare i preusmjeravaju van ove drzave)
ma u stvari u pravu ste sve sto kazete ja se bezveze trosim jer svima je jasno ko bi sutra stao na crtu za drzavu i buducnost ove djece
a ko bi strugno (stvarno malo uplacuju u budzet kako ih nije samo stid)
izvinite ja vise necu komentarisati
u pravu ste sve
doff

#555 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by doff »

Što tako nisi govorio kad su firme iz proizvodnog sektora prodavane, pa tako sad imaš jedan Arcelor Mittal koji godišnje ispumpa love koliko telekomu treba par godina da toliko ubaci u budžet? Ostavljen Telecom a prodato nešto što izvozi. Gdje je tu logika?

Nema potrebe bojkotovat domaće što valja, što nevalja i nije konkurentno odjebaus. Nisam toliko glup da ne vidim šta je povoljno, na čemu ću uštedit, zarad patriotizma ne bih pojeo nešto što nevalja. Na prvom mjestu je kvalitet a odmah iza toga cijena.

Telecom je davno trebalo prodat, ne bi ostali bez njega al firme koje se bave proizvodnjom i izvozom je trebalo ojačat. Sad je obratno, zato i cvjetamo u svakom pogledu :shock:

Pričaš o nekim stvarima a nisi dovoljno upućen, "misliš" kako ti je neko drugi rekao.
alanba

#556 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by alanba »

tako je care sada mislim kao i ti
nesto sam naucio
domace nista nevalja treba sve prodati
strano je bolje
ole ole
svi kradu lazu i petljaju
mi znamo najbolje
slazem se :izet:
doff

#557 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by doff »

Nemoj mi stavljat u usta nešto što nisam rekao.

Neka ostane Telecom u državnom vlasništu, iako je dominantan na trećini države. Prodat i ovo malo firmi koje se bave izvozom i dostupne su daleko široj masi. Zbog takvog razmišljanja nam je standard tu gdje jest :kiss: Šta će nama dita, šta oni imaju izvozit deterdžent i povećat dobit, ko više pere suđe, veš... Sve to i daleko više se može namirit preko telekomunikacija, prodat koji minut susjedu... :bih:
Dr Kova

#558 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Dr Kova »

pepeljara wrote:Raja,

imam pitanje za vas koji ste presli sa Bhtelecoma na eronet.

Trenutno imam paket midi 30 na telecomu.
Za tu ljubav dobijam cca 15 KM razgovora, 1GB (koja upada u cijenu preplate ), 10injak sms i 10+1 obracunsku.

Obzirom da vjernost dugu 14 godina telecom nikad nije uzvratio nekom ponudom boljom jer boze moj ne treba, sad mi istice ugovor, i planiram da pocnem ostavljat pare nekom drugom koji ocigledno ima bolju ponudu.

Ova tarifa (isto bez poreza cijena 25KM) mi je najinteresantnija, jer ima 2GB (nakon toga 64kb flat) i eto 150 minuta i sms prema svima u bih.
Mana jedina 60+1 obracunska, al meni dosta.
Kolika je eronetova pokrivenost uopste 3g signalom odnosno h+ ?

Tarifa Super 25 uključuje 150 minuta, 150 SMS/MMS i neograničeni mobilni internet
Ja imam tu tarifu, prešao sam s Telecoma. Pokrivenost signala je odlična i u Sarajevu i u okolnim mjestima... 3G je prebrz, sve leti... Meni je lično savršena, 150 poruka i 150 min mi je taman, samo sam jednom prekucao za jednu poruku. Uglavnom bih ti preporučio ovaj paket... Preko njega možeš i uzimati telefone kakve želiš. Ako ne uzmeš telefon, nema roka trajanja ugovora, samo ti uzmu 3 mjeseca unaprijed pretplatu, da ne bi odmah otkazao ugovor, i onda ti dolaze računi na 0 KM prva tri mjeseca, jer trošiš taj avans.
friskyoreo

#559 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by friskyoreo »

Tarifa Super 25 uključuje 150 minuta, 150 SMS/MMS i neograničeni mobilni internet
Ja sam presao sa BHT na Haloo, koji koristi eronetovu infrastrukturu. Sto se tice pokrivenosti, ja sam zadovoljan. Cak se nekad i iznenadim u kakvoj sam vukobejini a ima 3g. :D Ne znam odakle si, ali sjeveroistocna Bosna je odlicno pokrivena. Ostalo ne mogu tvrditi, ali ima karta pokrivenosti na njihovom site-u pa provjeri.
avaks

#560 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

mirza_15 wrote:Najjeftiniji tm paket je 49,90 KM ima cini mi se 9 HD programa i brzinu interneta 20 Mbps. 20 vs 10 je dva, a ne 4 puta. Meni licno to ne predstavlja nesto, ali ima vas kojima treba veca brzina interneta i to postujem. Zato sam i napisao ako mu treba veca brzina interneta da uzme TM.
Pa ti mu nudiš alternativu phone+ i netflat10 + doplata za HD kanale (11 koliko si naveo) što zajedno košta kao Trio Grande Family (ako ne i skuplje) pa sam o tome i pričao. I je li mu uopšte može taj netflat 10 i HD kanali i to treba uzeti u obzir. Telemach će preko svoje infrastrukture bez problema to ispoštovati a ovamo zbog loših parica masovno odbijaju ljude jbg.
Ako već akcije spominješ, opet ti ne ide u korist BHT jer bi Trio Grande Family na 2 godine bio 47KM a ne 57 znači 120KM uštede (pretplatu na telefon prvu godinu ne bi plaćao) a uz sve prednosti koje sam naveo je logičan izbor.
Opet sam će lik skontati šta mu treba i šta je bolje ja samo iznosim činjenice.
kloniran

#561 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

friskyoreo wrote:

Ja sam presao sa BHT na Haloo, koji koristi eronetovu infrastrukturu. Sto se tice pokrivenosti, ja sam zadovoljan. Cak se nekad i iznenadim u kakvoj sam vukobejini a ima 3g. :D Ne znam odakle si, ali sjeveroistocna Bosna je odlicno pokrivena. Ostalo ne mogu tvrditi, ali ima karta pokrivenosti na njihovom site-u pa provjeri.
Mozes li postaviti speedtest sa halo?
Benq
Moderator

#562 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

avaks wrote: a ovamo zbog loših parica masovno odbijaju ljude jbg.
Jedna napomena , ne mora uvijek biti da je zbog lose parice , tim "inzinjerima" u telecomu je cesto mrsko i da izadju na teren , a imam i prijatelja kao dokaz. Naime , prije 3 mjeseca je podnio zahtjev za uvodjenje MojaTV usluge , nakon 7 dana nista niko se ne javlja , prodje i 20 dana a dobio je odgovor da ce neko izaci na teren jer je nalog napisan. Nakon vise od mjesec dana agonije , pukne momku film i ode u poslovnicu telekoma da pita ko se tu zajebava , na sta je dobio odgovor da su kolege bile na adresi , da nikoga nisu zatekli u kuci i da zbog parice ne mogu realizovat zahtjev. Ovo je LAZ jer mu je majka uvijek u kuci , bolesna zena pa se ne krece nigdje a ormaricu nije niko prisao.

Dakle , neko svjesno ide na to da unisti telecom , ko i zasto - to oni znaju.
alanba

#563 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by alanba »

avaks wrote:
mirza_15 wrote:Najjeftiniji tm paket je 49,90 KM ima cini mi se 9 HD programa i brzinu interneta 20 Mbps. 20 vs 10 je dva, a ne 4 puta. Meni licno to ne predstavlja nesto, ali ima vas kojima treba veca brzina interneta i to postujem. Zato sam i napisao ako mu treba veca brzina interneta da uzme TM.
Pa ti mu nudiš alternativu phone+ i netflat10 + doplata za HD kanale (11 koliko si naveo) što zajedno košta kao Trio Grande Family (ako ne i skuplje) pa sam o tome i pričao. I je li mu uopšte može taj netflat 10 i HD kanali i to treba uzeti u obzir. Telemach će preko svoje infrastrukture bez problema to ispoštovati a ovamo zbog loših parica masovno odbijaju ljude jbg.
Ako već akcije spominješ, opet ti ne ide u korist BHT jer bi Trio Grande Family na 2 godine bio 47KM a ne 57 znači 120KM uštede (pretplatu na telefon prvu godinu ne bi plaćao) a uz sve prednosti koje sam naveo je logičan izbor.
Opet sam će lik skontati šta mu treba i šta je bolje ja samo iznosim činjenice.
druze treba citati i sitna slova (pod zvjezdicom imas posebne uslove za nove i stare korisnike)
tako su iz telemacha zeznuli moju tetku pa...
ovo 47 km vrijedi ako potpises ugovor na 12 mjeseci tj na 24 mjeseca samo u razdoblju od tri tj 6 mjeseci a poslije toga cijena je veca
a sto se tice interneta sto je vise komsija prikopcano to je internet slabiji
znaci telemach se maše nekim brzinama (nazivnim) ali to jest da si sam na kablu no sto vas je vise to je internet sporiji
a i to zavisi od dijela grada u kojem se nalazis
tacno je da u telekomu kada nevalja parica i nema mogucnost za moju tv to barem posteno kazu nego da ukljuce i naprave sebi problem a vec ih je bilo
ono kad telekom kaze to je to onda nema greske
Benq
Moderator

#564 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

alanba wrote: tacno je da u telekomu kada nevalja parica i nema mogucnost za moju tv to barem posteno kazu nego da ukljuce i naprave sebi problem a vec ih je bilo
Bil' se kladio u to sto pises ? Eno ti na BHT temi korisnik "nightvision" postavio screenshot "brzine" neta , od mogucih 5Mbps on ima jedva 1,73 i ne moze preci dalje nikako.
alanba

#565 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by alanba »

Benq wrote:
alanba wrote: tacno je da u telekomu kada nevalja parica i nema mogucnost za moju tv to barem posteno kazu nego da ukljuce i naprave sebi problem a vec ih je bilo
Bil' se kladio u to sto pises ? Eno ti na BHT temi korisnik "nightvision" postavio screenshot "brzine" neta , od mogucih 5Mbps on ima jedva 1,73 i ne moze preci dalje nikako.
U glavu ako treba
mogu i ja postavljati razne screenshotove
na kraju krajeva telecom se moze tuziti a oni to dobro znaju i ne igraju se s tim
a telemech je ionako divlji i krse zakone
probajte se zaliti telemahu nesto vjerujte imao sam graozna iskustva
ni jedni nisu cvjecke sto se tice podrske ali zagarantovana brzina u telekomu je 100% tacna i dajem glavu za to
probook

#566 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by probook »

Benq wrote:
Nzm je li neki siri problem, jutros na poslu ne moze do 2 mbps dobaciti nikako. Placa se netflat10
Benq
Moderator

#567 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

Kako ti glavu lako dajes :D , uglavnom , ja glavu ne bih dao ni za jednog operatera , nisu vrijedni ni moje dlake sa glave a kamol' sta vise :) , ja sam na HS-u i da kucnem u drvo nikakvih problema nemam , eh sad kad to sve poklopi Telemach , kako ce ici ne znam , ostaje da se vidi... Telecom ne bih nikad uzeo iz dva razloga , prvo jer meni treba brz internet a ne nekih 5-10Mb jer kad su na netu 3 racunara i tv istovremeno , tih 10Mbps je premalo , a mojih trenutnih 40 je sasvim dovoljno, a drugo kanali su im blago receno uzas, nema ni HD-a kako treba. Da je situacija drugacija mozda bih i razmislio..
pepeljara

#568 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

Pa ja :) u doba kad su tv 42+ LED, a sad i 4K (nikad nece biti kod nas)nepojmljivo je imati SD kanale :)
avaks

#569 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

alanba wrote: druze treba citati i sitna slova (pod zvjezdicom imas posebne uslove za nove i stare korisnike)
tako su iz telemacha zeznuli moju tetku pa...
ovo 47 km vrijedi ako potpises ugovor na 12 mjeseci tj na 24 mjeseca samo u razdoblju od tri tj 6 mjeseci a poslije toga cijena je veca
a sto se tice interneta sto je vise komsija prikopcano to je internet slabiji
znaci telemach se maše nekim brzinama (nazivnim) ali to jest da si sam na kablu no sto vas je vise to je internet sporiji
a i to zavisi od dijela grada u kojem se nalazis
tacno je da u telekomu kada nevalja parica i nema mogucnost za moju tv to barem posteno kazu nego da ukljuce i naprave sebi problem a vec ih je bilo
Kao prvo on je novi korisnik, to si mogao shvatiti da si čitao šta je napisano. Znači koristi usluge trećeg operatera i prelazi na BHT odnosno Telemach.
Kao drugo ja kada sam produžio ugovor sa Telemachom dobio sam pogodnosti kao novi korisnik, imaju loyality fazon neki tako da i stari korisnici imaju fajde (doduše novi u većini slučajeva imaju više pogodnosti ali tako ti je haman kod svih ISPova).
47KM je kada potpišeš novi ugovor na dvije godine a toliko plaćaš prvu godinu (ne 3 ne 6 mjeseci) znači 120KM uštede kao što sam fino naveo, nema sitnih slova, PDV, caka kao na BHT. Koliko god komšija je nakačeno ti moraš imati uslugu kakva jeste i ne dusaju se oni džaba brzinama. Docsis 3.0 a uskoro i 3.1 (barem se nadam) ima svoj prednosti. Vinet rejon su čitav prešli novom infrastrukturom kada su preuzeli i nema oscilacija evo 3 godine sigurno i ne znam otkud ti priča što više na kablu da je net sporiji. Žaliti se imaš kome, nerijetko umanje i račun te puuuno više brinu o svojim korisnicima (znam i to iz iskustva jer sam koristio usluge i BHT i Vinet odnosno Telemach sada).

Kod amidže, na moj nagovor ruku na srce, priključena mojaTV (zbog te famozne stabilnosti i što mu ne treba internet brzina plaho) i evo iz prve ruke, u ovoj godini njemu 2 puta tehničari dolazili zbog prekida (kao problem parica i net DO 5Mb) a meni na Telemachu jednom prekid neta i to par sati :run:
Da napomenem i ZTE stb koji daju i da mu još uvijek ne radi TV (navodno ne može na guzonju, treba preko HDMI) :run:
HD kanali ne mogu, SD ne rade na "guzonji" jer ne može preko scart/av kablova (citiram gospodu stručnjake ja sam tu laik).
A evo kako je ostavljeno kada su priključili i otišli (sreća pa nisam tu bio jer bi ugovor letio a i ova oprema kroz prozor instant):
Image
Kada nazoveš podršku, pravo su ažurni, dođu za 15 dana i onda smisle priču :thumbup:
Nekada je BHT bio sinonim za kvalitet i dobru uslugu, sada su sinonim za uhljebe, nemar i visoke cijene. Srozana je firma i još uvijek se radi na tome, samo pogledaj njihove uposlenike na ovom forumu kakvu poruku šalju i pametnom dosta :run:
alanba

#570 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by alanba »

Benq wrote:Kako ti glavu lako dajes :D , uglavnom , ja glavu ne bih dao ni za jednog operatera , nisu vrijedni ni moje dlake sa glave a kamol' sta vise :) , ja sam na HS-u i da kucnem u drvo nikakvih problema nemam , eh sad kad to sve poklopi Telemach , kako ce ici ne znam , ostaje da se vidi... Telecom ne bih nikad uzeo iz dva razloga , prvo jer meni treba brz internet a ne nekih 5-10Mb jer kad su na netu 3 racunara i tv istovremeno , tih 10Mbps je premalo , a mojih trenutnih 40 je sasvim dovoljno, a drugo kanali su im blago receno uzas, nema ni HD-a kako treba. Da je situacija drugacija mozda bih i razmislio..

U pravu ste glavu ne dam nikome
nego svako kako vidim ima svoga "operatera"
ja nisam bezee pisao imao telemah i nije nam valjao imam telekom i valja
znam da su razlicita misljenja pa naravno da ce svako gledati sta mu je bolje u odnosu na cijenu i kvalitet samo me nerviraju price eh ovaj je sada najbolji (mislim da to ne postoji)
po meni samo stoji prica koliko je koji domaci i da li cu ga zbog toga preferirati ono pa makar
znaci glavu ne dam :-D
zao mi je sto se desavaju lose privatizacije pa se borim na licnom primjeru protiv toga
to se valjda zove patriotizam kao sto se u rs-u isto tako bore za srpsku (podrzavam - nece oni ni jednu nasu uposliti) :bih:
ali kada mi sami to radimo onda .ebaji ga
a sad bujrum raspalite
zato sluzi forum
friskyoreo

#571 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by friskyoreo »

kloniran wrote:
friskyoreo wrote:

Mozes li postaviti speedtest sa halo?
Mislim da je na haloo ogranicena brzina na 2 mbs. Vec je neko ranije pominjao da je radio testove i nije premasio preko 2 mbs. Meni je to dovoljno, yt ide bez problema.
kloniran

#573 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

friskyoreo wrote: Mislim da je na haloo ogranicena brzina na 2 mbs. Vec je neko ranije pominjao da je radio testove i nije premasio preko 2 mbs. Meni je to dovoljno, yt ide bez problema.
Hvala
Alkos

#574 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Alkos »

Bile su prije vece brzine od 2 mbs, 100%. To su ogranicili u posljednje vrijeme nesto... Ja sam se zalio i meni su nesto povecali. :mrgreen:
friskyoreo

#575 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by friskyoreo »

Alkos wrote:Bile su prije vece brzine od 2 mbs, 100%. To su ogranicili u posljednje vrijeme nesto... Ja sam se zalio i meni su nesto povecali. :mrgreen:
Koliko su ti sad povecali? Ja sam izricito pitao prije prenosa broja koje su brzine i rekli su mi ove normalne. Imam i pismeni dokaz za to. :D Iako nemam problema ni sa ovom brzinom, osjecam se prevarenim na neki nacin. :-)
Post Reply