Uhapšen Naser Orić!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#551 Re: Uhapšen Naser Orić!
jel Bake dobijo podrsku palestinaca... 
-
VCorp
#552 Re: Uhapšen Naser Orić!
Đe ste vi što niste otisli iz Bosne, što se vi ne reagujete i ne borite se za nju ? Što šutite ? Kako su pojedinci jadni s tom pričom dijaspora - Švicarska - Švedska. Je li vam dijaspora kriva što je BiH u kurcu ili ste vi krivi ?xenforo wrote:đe su sad bajni bošnjaci dijaspora iz švicarske niđe ni jednoga, a kad treba srat i pozivat na rat iz švicarske tu su prvi sad šute ko mindže
Rat, ljudi nam slali pare, odvajali od usta da nam pomognu, financirali od hrane do oružja šta su mogli, protestovali na Zapadu da nam pomogne itd ...
Poplave ( sad i sam poslije rata zivim vani ) ljudi se organizuju, šalju od para, hrane do lijekova šta mogu - lično sam učestvovao u akcijama i koordinaciji slanja humanitarne pomoći.
35 % budžeta BiH puni dijaspora.
Umjesto da Bošnjo bude kad zahvalan malo kao što sam bio ja za vrijeme rata dok su nam slali pomoć sad se da malo disati pa se sere po onima koji pomazu BiH više od takvih besposličara i '' sjedim na kafi '' licemjera kao što si ti. Ako vam ne paše pomoć onda recite da se ne šalje ništa i ne pomaze kad se šta dogodi pa slobodno možeš otići do Banja Luke ili Beograda da ti oni daju šta za jesti i da te zaštitet. Kako su samo zadrti ljudi kod nas, to je nevjerovatno pa ne shvataju da mali narodi poput nas moraju graditi mreze sa svojom dijasporom ako zele nesto postici.
Znas li kako je doslo do rezulucije Velike Britanije o genocidu u Srebrenici ? Preko našeg lobija je predlozila dijasporka Arminka Helić, lična savjetnica britanskog premijera Davida Cameroona.
Zato prije nego što prozboris malo razmisli, što na umu to na drumu koriste danas samo oni koji će najebati.
-
xenforo
#553 Re: Uhapšen Naser Orić!
Ja čekam da vi prvi krenete ali ne bjež te noge posra vas guzica kao što znate vazda kad se zakuha, dakle prvo vi podrumaši i dezerteri samo jako samo desno pa ću onda ja što nisam OŠO.VCorp wrote: Đe ste vi što niste otisli iz Bosne, što se vi ne reagujete i ne borite se za nju ? Što šutite ? Kako su pojedinci jadni s tom pričom dijaspora - Švicarska - Švedska. Je li vam dijaspora kriva što je BiH u kurcu ili ste vi krivi ?
-
VCorp
#554 Re: Uhapšen Naser Orić!
Moj otac se vratio iz Njemačke da ratuje, prešao je teritoriju SAO Krajine da bi se prikljucio Armiji BiH. Bio sam sa nepunih 18 godina u vojsci na pocetku rata, moji stricevi i dajidze, njihova djeca i mnogi su nam poginuli. Otisao sam prije deset godina jer nisam imao od cega zivjeti.xenforo wrote:Ja čekam da vi prvi krenete ali ne bjež te noge posra vas guzica kao što znate vazda kad se zakuha, dakle prvo vi podrumaši i dezerteri samo jako samo desno pa ću onda ja što nisam OŠO.VCorp wrote: Đe ste vi što niste otisli iz Bosne, što se vi ne reagujete i ne borite se za nju ? Što šutite ? Kako su pojedinci jadni s tom pričom dijaspora - Švicarska - Švedska. Je li vam dijaspora kriva što je BiH u kurcu ili ste vi krivi ?
Da mi neces ti drzati predavanja mozda ? Nisam u BiH zato sto ne mogu trpiti stoku, moram djeci obezbjediti normalan život a ne mogu upravo zbog onih koji glasaju za SDA i njima slične. Da ne treba možda da meni život propada zbog naših klerofašista ? Je li to hoces da kazes mozda ? Ja sam se borio za ovu državu i imam pravo da kažem šta mislim, imam pravo u svakom momentu da se poserem po njoj pa opet gledam kako bih pomogao. Ti i zadrti poput tebe me demotivisete.
Dok je podrumaš i dezerter bio na Grabežu i Hasinom Vrhu, išao u Ključ i Sanu gdje si ti bio mišu jedan ? Svako drugi vam je kriv osim vas za ovo stanje.
Nisam dosao tu siriti mrznju i tenzije ali sam dovoljno dozivio i prezivio da shvatam neke stvari kako moraju biti. I meni u neku ruku ide na zivce to ponasanje dijaspore, BHF -a itd ... ali po vašoj priči ispada da između vas i Srba raste cvijeće, ne zna se ko koga više voli pa mi onda objasni koji će vam kurac medjunarodna zajednica da pomaze BiH kad ste tako u bratskim odnosima ? Da me nema svako mjesec - dva u Bosni pomislio bih po tvojoj i takvim pricama da se više pazite sa Srbima i Hrvatima nego za vrijeme Tita.
-
Drinski
#555 Re: Uhapšen Naser Orić!
Ko god je htio da ode, mogao je otici. Ostalo je zavist.
-
xenforo
#556 Re: Uhapšen Naser Orić!
vidim vas dvojica imate zajednički JEZIK možda ljubite istu ženu?
jedan od vas je i OVULIRAO, koji?
-
VCorp
#557 Re: Uhapšen Naser Orić!
Pazi da ti ne kažem čiju ženuxenforo wrote:vidim vas dvojica imate zajednički JEZIK možda ljubite istu ženu?
-
xenforo
#558 Re: Uhapšen Naser Orić!
važno bit bošnjak, KLJAKAV ali živVCorp wrote:Pazi da ti ne kažem čiju ženuxenforo wrote:vidim vas dvojica imate zajednički JEZIK možda ljubite istu ženu?
-
Drinski
#559 Re: Uhapšen Naser Orić!
O cemu ti?xenforo wrote:vidim vas dvojica imate zajednički JEZIK možda ljubite istu ženu?
-
VCorp
#560 Re: Uhapšen Naser Orić!
Jesmo samo ne vjerujem da je nasa veza toliko jaka koliko tvoja i Bakirova, ipak u toj vezi neko nekoga guzi svaki dan.xenforo wrote:važno bit bošnjak, KLJAKAV ali živVCorp wrote:Pazi da ti ne kažem čiju ženuxenforo wrote:vidim vas dvojica imate zajednički JEZIK možda ljubite istu ženu?
jedan od vas je i OVULIRAO, koji?nego ozbiljno vas dvojica ste u vezi ili?
-
Drinski
#561 Re: Uhapšen Naser Orić!
Ma jasno je da su neki frustrirani svojim statusom, ali krivca vide u onom ko je uspjesniji od njih. To je ona negativna zavist.
-
xenforo
#562 Re: Uhapšen Naser Orić!
šta ti imaš protiv poglavice svih bošnjaka jel?VCorp wrote:
Jesmo samo ne vjerujem da je nasa veza toliko jaka koliko tvoja i Bakirova, ipak u toj vezi neko nekoga guzi svaki dan.
ne diraj u IZNOGUDA din dušmanine to je kalif umjesto kalifa.
stvarno sam ljubomoran na vas dva organizatora otpora u dijaspori, preporučujem da nastavite aktivnosti na http://lgbt.ba/ i http://forum.klix.ba/queer-ba-redizajni ... t2305.html SREĆNO
- It_is_a_Leclerc
#563 Re: Uhapšen Naser Orić!
Da, jeste. Orić je uzeo pare od majki Srebrenice jer bi bez tih para čovjek bio ono - puka sirotinja.MyTao wrote:Ako je on kriminalac, a nesto ste trebali uraditi... sta si onda ti?willa wrote:@ It_is_a_Leclerc
Ne razumijem se a nisam ni citao te pravne zavrzlame...ali me boli jednostavno cinjenica da se od kriminalca stvara Edin Dzeko!
Orica poznajem i nesto smo , tamo davno, trebali uraditi.
i znam koji je "jeben" tip.....i znam kako su zavrsili oni "sitni" sa njim....
sta mislite koliko je iz onog fonda "Majke Srebrenice" Oric novca prisvojio?
To je kao da kažete da je, malo ću pretjerati, Corleone obijao dječije kasice.
Šta vam je ljudi ?! Orić je možda kriminalac, ali za to treba da mu se sudi u BIH. On ratni zločinac, po presudi najvažnijeg suda na svijetu, nije. Jedino da nacrtamo negdje..
-
Drinski
#564 Re: Uhapšen Naser Orić!
Ja sam tebe htio da prijavim zbog uvreda, ali onda pomislim ako te ja ne shvatam, onda te nece moci niti moderacija shvatiti.xenforo wrote:šta ti imaš protiv poglavice svih bošnjaka jel?VCorp wrote:
Jesmo samo ne vjerujem da je nasa veza toliko jaka koliko tvoja i Bakirova, ipak u toj vezi neko nekoga guzi svaki dan.
stvarno sam ljubomoran na vas dva organizatora otpora u dijaspori, preporučujem da nastavite aktivnosti na http://lgbt.ba/ i http://forum.klix.ba/queer-ba-redizajni ... t2305.html SREĆNO
Last edited by Drinski on 22/06/2015 12:14, edited 1 time in total.
-
VCorp
#565 Re: Uhapšen Naser Orić!
Drinski wrote:Ja sam tebe htio da prijavim zbog uvreda, ali onda pomislim ako te ja ne shvatam, onda te nece moci niti moderacija moci shvatiti.xenforo wrote:šta ti imaš protiv poglavice svih bošnjaka jel?VCorp wrote:
Kad smo mu logicki objasnili kako stvari stoje i da smo upravu, onda radi jedino sto je preostalo takvom stvorenju, priča gluposti i brljavi tu stvari koje nemaju veze ni sa čim. Bravo majstore
- BHCluster
#566 Re: Uhapšen Naser Orić!
29. maja 1995. pozvan u Komandu 2. korpusa i razrijesen duznosti komandanta 28. divizije.Arteta wrote:A Oric kao pravi Srebrenicki komandant je otisao iz Srebrenice.JoseMujica wrote:nije tačno da je pobjegao nego je čitav štab divizije izvučen iz Srebrenice na "obuku" čime je enklava ostala obezglavljena.Ludzak wrote:šta me briga ! Obični hašišar.
Kad je trebao čuvati Srebrenicu, pobjegao je.
Tako se radi kad se na višoj razini dogovori šta kome ide Ilidža, Vogošća, Hadžići za Srebrenicu i Žepu
-
sumirprimus
#567 Re: Uhapšen Naser Orić!
prva minkenska bato prva minkenska,tebif adilj vokri?xenforo wrote: ma lupi ti sebe po glavi nebi li sebi došo malo, lako je kenjat iza tastature i srat po svima, de malo da nateknu muda, a ne ko u žapca došla u grlo kad treba krenut protiv vlasti koja je ujedno i najveći krivac za ovo.
Dakle pozovi ljude da se okupe pred ambasadu srbije, švicarske, OHR_a i onda ćemo pričat a ne po portalima i forumima kenjat i čekat da neko nešto uradi.
Samo mi fakat ovi podrumaški forumski pakaši i dezerteri dižu živac, svojim debilnim pričama o patriotizmu.Sad fino okupaj se namiriši, zastavu s ljiljanima u ruke i pravac MRŠ ambasada srbije i švice i tamo kenjaj do zore. nemoj ovde otrove puštat ni ti ni ostali smradovi dijasporski i podrumaški kao i oni što se nisu ni rodili u ratu a znaju bolje od onih koji su ginuli.
- p206
#568 Re: Uhapšen Naser Orić!
Ovi neki ni osnove ne znaju,a javljaju se i palamude nešto.BHCluster wrote:29. maja 1995. pozvan u Komandu 2. korpusa i razrijesen duznosti komandanta 28. divizije.Arteta wrote:Ludzak wrote:šta me briga ! Obični hašišar.
Kad je trebao čuvati Srebrenicu, pobjegao je.
A Oric kao pravi Srebrenicki komandant je otisao iz Srebrenice.
-
VCorp
#569 Re: Uhapšen Naser Orić!
Ko se kad upoznao sa vojnicima iz Srebrenice zna da Naser nije htio otici od tamo već su ga nasilu ubacili u helikopter. Ostalo su sve mahalske priče i zna se čija propaganda.
- Gojeni H
#570 Re: Uhapšen Naser Orić!
PM72 wrote:Pa i dobivali smo oružje iz USA.Po istočnoj Bosni su izbacivali lanč pakete u kojima su bile makete tenka Abrams M1 kojeg si nakon što skineš celofan,trebao samo staviti u vodu i on nadođe na pravu veličinu.Od onih bombonica MM su na isti taj način su se stvarale granate.
- Gojeni H
#571 Re: Uhapšen Naser Orić!
Popusti ga, nije mu lako.sumirprimus wrote:prvo kuci kad dodjes tako blati.xenforo wrote: što se nađe prozvan, poduzmi nešto a ne kenjat po forumu
fino ti kajem,mani suplje.
-
Innovation
#572 Re: Uhapšen Naser Orić!
http://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilast ... /150622073Tužilaštvo BiH uputilo je putem Ministarstva pravde BiH zahtjev pravosuđu Švicarske Konfederacije u kojem traži da se Naser Orić vrati u BiH, odnosno ne izruči pravosuđu Srbije, jer bi se na taj način ugrozio predmet Naser Orić i dr. koji se vodi pred pravosuđem BiH i koje je nadležno za procesuiranje ovog predmeta.
-
klixlove
#573 Re: Uhapšen Naser Orić!
Ovo je klasičan primjer čovjeka koji čita Dnevni avaz, koji na dnevnoj bazi pljuje Bakira bez ikakvog osnova i dokaza. Ne poznaješ čovjeka, a spreman si da mu psuješ cijeli život, jer je on sigurno kriminalac zato što to Radončić piše u svojoj privatnoj novini. Umjesto avaza preporučio bih ti da u ovim lijepim ramazanskim danima češće čitaš Kur'an, pomoći će ti da vidiš malo širu sliku i da ne bališ za Amerikom. Amerika je mogla zaustaviti rat 92. ali su ga zaustavili kada su se desili genocidi na muslimanima i kada smo mi bili pred Banja Lukom i nagradili agresore Djetonskim sporazumom sa pola Bosne. Plus omogućili im tim sporazumom da koče sve pozitivno u ovoj državi. Isto tako, UN i zapad su uzeli oružje srebreničanima i bili saučesnici u genocidu i hvala Allahu pa većina bošnjaka je toga svjesna. Ne želim se raspravljati sa tobom jer postim. Preporučio bih ti da još jednom pročitaš moj post koji si citirao, možda će ti biti malo jasnije. A možda i neće. Selam alejkum.VCorp wrote:S obzirom da sam bio vojnik Armije BiH kao i dosta ljudi na forumu pa pljujem Bakira da li to znači da sam genocidas i komunjara ? Nisam ubijao civile, Srboslavija mi ne nedostaje a i dalje psujem Žutog. Bakir nije moj prijatelj niti ga priznajem kao predsjednika jer je kriminalac, kriminalci su oko njega i trebam sad da ga postujem a zbog cega ? Sta je on to uradio ? Gdje su pare od donacija ? Otac mu je bio nesposoban da nas vodi, nikakav vođa i iza toga ću stajati do smrti. Niko od nas nije ratovao ni za Bakira, ni za Aliju niti SDA vec za svoje familije, kuće i Bosnu.klixlove wrote: Medijsko preuveličavanje incidenta u Zvorniku, hapšenje naših povratnika u RS entitetu (kao i Sjefudina Tokića), hapšenje heroja odbrane Srebrenice Nasera Orića (koji je primjer svakom muslimanu kako se brani svoj narod)... Sve to nije koincidencija, već je očigledno da je u interesu Zapada da se ovdje ponovo izazove rat. Možda žele preko nas u Bosni i Tursku (Erdogana) uvući u rat zbog Bliskog Istoka i prpe Izraelu. Bošnjaci, budite oprezni i spremni. Oni nisu svjesni da kod nas omladina puni džamije svakog petka (što nije bio slučaj 92.). Oni nisu svjesni da smo spremniji nego ikad. Ali nemojte da mi počinjemo rat. Muslimani nikad ne počinju rat, ali se zato žestoko brane. I da, nemojte misliti da će Zapad biti na našoj strani. Neće, oni nam samo propast žele. Nemojte zaboraviti da je UN saučesnik genocida u Srebrenici. Nikada to nemojte zaboraviti. Nikad se na Zapad nemojte oslanjati. Oni ne vole muslimane i tačka. Bakira Izetbagovića pljuju samo naše komunjare, ateisti (npr. Galijašević i slični) istom mjerom kao i ovi genocidaši. 99% naših bošnjačih političara bi ljutito otkazalo dolazak Nikolića zbog Orića, a to je ono što oni upravo žele. Da isprovociraju. Bakir je to fantastično diplomatski uradio - ODGODIO dolazak Nikolića. Dakle, istovremeno poslao poruku da se Orić mora osloboditi, a nije djelovao isprovocirano. A da je djelovao isprovocirano, opet ništa više ne bi uradio za našeg heroja Orića. Pustite se Radončićeve pljuvačke filozofije. Bakir je lider baš kakav nam sad treba, da odmjereno i mudro vodi politiku. Uz to je i usko povezan sa Erdoganom (jednim od najjačih lidera u svijetu). Radi na konekciji sa islamskim ummetom koji nam je jedino pomagao kad je bilo najgore. A sada bi Erdogan bio spreman još i više. Komunizam nas je udaljio od vjere, razjedinio, učinio da vjerujemo kršćanskom UN-u - te pripremio teren za genocide koji su se desili. Ne dopustite da se to ponovo desi.
Bakir lider koji nam treba ?Pa ovi politicari na sceni ne mogu ni u Africi pobijediti na izborima ali mogu kod nas.
Usko povezan sa Erdoganom ? Normalno da je povezan s Turcima, tamo mu je familija i stvorila veze za lično okorištavanje. Islamski ummet nije nama pomogao vec je mislio da pomaze nam a vidi se kod koga su pare na kraju zavrsile. Znas ti gdje je BiH a gdje je Turska ? Ista stvar je s nama i njima kao sa Srbima i Rusima, jedini igrač na Balkanu koji se pita nešto je Amerika.
Nije od vjere nikoga odvratio komunizam već vjerska politika s kojom se normalan, nezatucan čovjek ne moze slagati. Umjesto da budu primjer vjernika kod nas hodze, reisovi voze najnovije BMW - ove i Mercedese, politišu i dan i noć i stvaraju tenzije. Razjedinio je nas lopovluk našeg naroda.
Last edited by klixlove on 22/06/2015 14:16, edited 2 times in total.
-
klixlove