Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
ABH017

#551 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by ABH017 »

Idemedosumom wrote:@Mytao

Razumijem da ovaj ajet o jagodici prsta za tebe nije dovoljan da povjeruješ u Boga. Ali, ako je to po tebi tako beznačajna stavka, zašto si se onda toliko trudio da je opovrgneš?

Hoću reći kako je tok ovih rasprava jako nelogičan. Neko postavi nekakav "dokaz" da Bog postoji. Vi se satraste pokušavajući da to opovrgnete, i kada na kraju ne uspijete, onda velite šta ima veze, taj dokaz za mene svakako nije nikakav dokaz...

elem nejse, u koliko ono Liverpool igra? :wink:
:thumbup:
Bravo. Upravo to sam htio napisati.
ABH017

#552 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by ABH017 »

Vizionar 1985 wrote:
Dexx1 wrote:nas cafir, takozvani ateista: "ja sam oslobodjen od religije!"

Svaki dan raspravlja o religiji, ubedjuje se, visi po forumima o religiji, troluje teme :D
Ne kontam što se kune Bogom ako je Ateista, što se ne kune Ateizmom, Časču, Naukom itd.
Sa onim več u šta vjeruje.
:lol: :lol:
:thumbup:
ABH017

#553 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by ABH017 »

jasko_ba wrote:
Dexx1 wrote:nas cafir, takozvani ateista: "ja sam oslobodjen od religije!"
Svaki dan raspravlja o religiji, ubedjuje se, visi po forumima o religiji, troluje teme :D
Za razliku od tebe, covjek ne trola nikako. Ima apsolutno pravo da radi sta hoce na ovom forumu, nije ga Dexx privatizovao jos.
Image
Ne trola bezbeli, jer isto misli kao i ti. :lol:
Čak je i advokata dobio. Trolanje je omogućeno, ali nije poželjno. Svako ovdje može da piše šta hoće, sve dok se moderacija ne sjeti da sankcioniše, ono što nije po pravilniku korištenja foruma.
Vidim da si voajer i da voliš posjećivati profile korisnika. To ti nešto znači, izgleda.
jasko_ba

#554 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by jasko_ba »

Like i said, smiri se i ignorisi. Ne trolaj.
ABH017

#555 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by ABH017 »

Imaš sve odlike adolescenta.
A vidim da te religija fascinira, jer si često ovdje. To je dobro. Pročitat ćeš nešto pametno.
jasko_ba

#556 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by jasko_ba »

ABH017 wrote:Imaš sve odlike adolescenta.
A vidim da te religija fascinira, jer si često ovdje. To je dobro. Pročitat ćeš nešto pametno.
Mogu te za pocetak uputiti na mjestane Zeljeznog polja ili Orahovice nakon proslogodisnjih poplava, pa nek ti ispricaju sta je par cafira uradilo za njih. Posto to nije tema svega, a iznenadio bi se ko budala ko smo i sta radimo. A kao sto rekoh ignorisi fino sve, nebitan si, a vidim da ratujes sa svima. Ti si napravio neko svoje misljenje o meni i par ovdje ljudi, a zaista nemas pojma koliko si u krivu. Molim da me ne citiras vise. Ako ima sta pametno reci, pisi slobodno.
Molim moderaciju da izbrise ove postove, ako su visak. :thumbup:
ABH017

#557 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by ABH017 »

:lol: :lol: :lol:
Fal'te me usta moja.
Bio sam u pravu. Sam se nazivaj kako hoćeš. Samo mi je čudno da pišeš u množini. Nije valjda da vas više ne koristi jedan te isti profil?
Ja ne ratujem ni sa kim. Kad je trebalo i kad se moralo, ja sam ratovao. Inače, nisam uopšte komentarisao tvoj društveni angažman, već tvoje upadanje po religijskim temama na forumu. To što imaš karakteristike adolescenta, ne znači da ne možeš pomoći drugima. I kakve veze ima sve to skupa sa temom ove emisije?
Što se tiče brisanja, Boga mi, ako @nasa bude brisala, ima da se dobro naradi, na ovoj temi samo. :D
Captain Hindsight

#558 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Captain Hindsight »

Vizionar 1985 wrote: Jes ti Ateista.
Nisam
Sanjarko

#559 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Sanjarko »

Captain Hindsight wrote:
Vizionar 1985 wrote: Jes ti Ateista.
Nisam
Pa ak nisi što ovo napisa.
Captain Hindsight wrote:
Jasno je ko dan. Ateisti se osjećaju superiorno u raspravama sa vjernicima, jer kad uletite ovako kao Ti i kolega ti broj 15, raspravljajući se o stvarima o kojima očito nemate znanje. A ateistima nije teško raspravljati o vjerskim knjigama jer su pune rupa. Neću da Vam kvarim sijelo. Dosta sam vidio. I niste zanimljivi ni jedni ni drugi.

Postavio sam Ti pitanje koje u sebi nosi naslov teme, a Ti mene naruži, jer bi radije raspravljao o nečemu o čemu očito nemaš pojma. Ali bi se natezao sa ateistima rađe. A to meni govori dovoljno o tome zašto si ovdje. Pa hajde. Sa srećom. Ali boga mi, izvući ćeš deblji kraj, po do sad ponuđenom. Sa srećom. :mrgreen:
Ovo mi nije bilo jasno nikako što si Smrčku 15 napisao ABH-u.

Pozdrav i Laku Noč.
Captain Hindsight

#560 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Vizionar 1985 wrote: Ovo mi nije bilo jasno nikako što si Smrčku 15 napisao ABH-u.

Pozdrav i Laku Noč.
Ne vjerujem u abrahamske bogove.

Ne bih o toj dvojici, jer bi se sa tim uvukao raspravu na ličnom nivou. A to ne želim.

Ima baš u Kuranu (na početku iste Sure o kojoj je ovdje riječ):

[22:3] Among the people, there are those who argue about GOD without knowledge, and follow every rebellious devil.

[22:4] It is decreed that anyone who allies himself with him, he will mislead him and guide him to the agony of Hell.

Možda nešto za razmiliti. :mrgreen:
Smrcak15

#561 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Smrcak15 »

Captain Hindsight wrote:
Vizionar 1985 wrote: Ovo mi nije bilo jasno nikako što si Smrčku 15 napisao ABH-u.

Pozdrav i Laku Noč.

Ne bih o toj dvojici, jer bi se sa tim uvukao raspravu na ličnom nivou. A to ne želim.

[22:3] Among the people, there are those who argue about GOD without knowledge, and follow every rebellious devil.

[22:4] It is decreed that anyone who allies himself with him, he will mislead him and guide him to the agony of Hell.

Cuj abrahamski bogovi, zar ih je imao vise od jednog?
Captain Hindsight

#562 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Smrcak15 wrote:
Captain Hindsight wrote:

Pozdrav i Laku Noč.

Cuj abrahamski bogovi, zar ih je imao vise od jednog?
To niko ne zna. Abrahamske knjige su najbolji dokaz da TAKAV Bog sigurno ne postoji. Koji je od onih 2700 spomenutih, da li je ijedan od njih, to niko ne zna. Boginje u koje ja vjerujem da postoje jedu tvoje trivijalne, ljubomorne i pakosne abrahamske bogove za doručak. :mrgreen:
Idemedosumom

#563 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Idemedosumom »

Vjerovatno je mislio na abrahamske religije :D :lol:
Bloo
Globalna šefica

#564 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Bloo »

Captain Hindsight wrote: To niko ne zna. Abrahamske knjige su najbolji dokaz da TAKAV Bog sigurno ne postoji. Koji je od onih 2700 spomenutih, da li je ijedan od njih, to niko ne zna. Boginje u koje ja vjerujem da postoje jedu tvoje trivijalne, ljubomorne i pakosne abrahamske bogove za doručak. :mrgreen:
:lol: :lol:
ja se ponadah da ćeš reći Elder Gods, ili cthulhu ili azaztoth
ABH017

#565 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by ABH017 »

Boginje koje imaju potrebu da jedu, vjerovatno imaju i druge fiziološke potrebe.
Ili si mislio reći da su superiorne?
Jesmo li čuli za njih ili si ti lično začetnik neke nove religije?
Captain Hindsight

#566 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Bloo wrote: :lol: :lol:
A pazi kako ste potrčali da ismijavate moju religiju, a ne znate ni o čemu se radi. Sjetite se ovoga svaki Put kada vas ateisti ismijavaju. Niste ništa bolji. :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#567 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Bloo »

Captain Hindsight wrote:
Bloo wrote: :lol: :lol:
A pazi kako ste potrčali da ismijavate moju religiju, a ne znate ni o čemu se radi. Sjetite se ovoga svaki Put kada vas ateisti ismijavaju. Niste ništa bolji. :mrgreen:
ama ne ismijavam :| šta si negativan
ja sam intelektualno zainteresirana za sve, da se čuje, da se pročita
*slaps you with cthulhu*
ne budi grumpy, nova godina je :mrgreen:
asurbanipal

#568 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by asurbanipal »

Smrcak15 wrote:
Jeli webstranice, enciklopedije i knjige kazu 5100km do tvrde zeljezne jezgre
Jeli ima 5100ajeta od pocetka kur'ana pa do rijeci zeljezo u suri Zeljezo

Šta si to jeo fino ? Raspravljao bi o svemiru, hemiji, biologiji, fizici, a ne zna osnovna pravila pismenosti...
Captain Hindsight

#569 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Bloo wrote: ama ne ismijavam :| šta si negativan
*slaps you with cthulhu*
Ma nisam ni mislio na tebe nego na ove ispod. Svakom svoje. Ovdje svakako Bog služi da neki ljudi, koji nisu voljeli zagrijati stolicu u školi, sada mogu hraniti svoj Ego. Ako im to pomaže da prožive ovaj život lakše, super za njih. Ima i ignorantnijih ljudi na svijetu. Njih bar svrbi vjera, pa se testiraju sa ateistima. Možda se nešto i zalijepi (od onoga što su propustili u školi). Evo, bar će smrčak naučiti malo osnovne gramatike maternjeg jezika.

Pokušao sam (p)okrenuti par puta temu na naslov, ali niko nije zainteresovan. A ni ja nisam vala za prepucavanje. Odoh u kupovinu.

Sretna nova godina. :mrgreen:
Smrcak15

#570 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Smrcak15 »

asurbanipal wrote:
Smrcak15 wrote:

Šta si to jeo fino ? Raspravljao bi o svemiru, hemiji, biologiji, fizici, a ne zna osnovna pravila pismenosti...
Negledaj kako ti se kaze nego sta ti se kaze nezivim u bosni od rata tako pusti mi te price.

Kako svi kad nemogu oboriti dokaze iz kur'ana odmah se hvataju za moju gramatiku :)
Captain Hindsight

#571 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Smrcak15 wrote:
asurbanipal wrote:
Smrcak15 wrote:

Ne gledaj kako ti se kaze, nego sta ti se kaze. Ne zivim u bosni od rata, tako pusti mi te price.

Kako svi, kada ne mogu oboriti dokaze iz Kur'ana, odmah se hvataju za moju gramatiku. :)
Nije problem u tome što Ti ne znaš gramatiku, nego što ne usvajaš korekcije na koje te ljudi upozoravaju. To govori puno o tebi, ne tvoja gramatika. :mrgreen:
ABH017

#572 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by ABH017 »

Captain Hindsight wrote:
Bloo wrote: ama ne ismijavam :| šta si negativan
*slaps you with cthulhu*
Ma nisam ni mislio na tebe nego na ove ispod. Svakom svoje. Ovdje svakako Bog služi da neki ljudi, koji nisu voljeli zagrijati stolicu u školi, sada mogu hraniti svoj Ego. Ako im to pomaže da prožive ovaj život lakše, super za njih. Ima i ignorantnijih ljudi na svijetu. Njih bar svrbi vjera, pa se testiraju sa ateistima. Možda se nešto i zalijepi (od onoga što su propustili u školi). Evo, bar će smrčak naučiti malo osnovne gramatike maternjeg jezika.

Pokušao sam (p)okrenuti par puta temu na naslov, ali niko nije zainteresovan. A ni ja nisam vala za prepucavanje. Odoh u kupovinu.

Sretna nova godina. :mrgreen:
Očigledno se obraćaš meni, akademiče.
To što od svog trolanja nisi ni primjetio da sam ti odgovorio, govori zašto si ovdje, govori da ti ismijavaš, a ne drugi. I ko o čemu kurva o poštenju. Čim spominješ obrazovanje drugih, pokazuješ koliko ga ti u stvari imaš. I koliki je tvoj ego.
I da. Sretna nova godina. Želim svima da budu tolerantniji i neopterećeni dubokim predrasudama.
Captain Hindsight

#573 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

ABH017 wrote:
To što od svog trolanja nisi ni primjetio da sam ti odgovorio, govori zašto si ovdje, govori da ti ismijavaš, a ne drugi. I ko o čemu kurva o poštenju. Čim spominješ obrazovanje drugih, pokazuješ koliko ga ti u stvari imaš. I koliki je tvoj ego.
I da. Sretna nova godina. Želim svima da budu tolerantniji i neopterećeni dubokim predrasudama.
Nisam se obratio tebi, nego sam mislio na tebe kada sam pisao u prošlom komentaru. Ti se ovdje baviš drugom ljudima, jer nemaš podlogu ni za šta drugo. Pa čak ni za Islam koji ovdje pokušavaš traljavo odbraniti. Eto, čak i sad nemaš ništa pametno za reći o temi, nego se opet baviš drugim forumašima. Provaljen si. I nije puno truda trebalo. :mrgreen:
Sanjarko

#574 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Sanjarko »

Smrcak15 wrote:
asurbanipal wrote:
Smrcak15 wrote:

Negledaj kako ti se kaze nego sta ti se kaze nezivim u bosni od rata tako pusti mi te price.

Kako svi kad nemogu oboriti dokaze iz kur'ana odmah se hvataju za moju gramatiku :)
https://sh.wikipedia.org/wiki/Pravopis
https://hr.wikipedia.org/wiki/Gramatika

Mješate dvije stvari.

Za temu i prethodno sve napisano svakome njegovo.
Tebi tvoja vjera/uvjerenje, meni moja vjera/uvjerenje.
ABH017

#575 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by ABH017 »

Captain Hindsight wrote:
ABH017 wrote:
Nisam se obratio tebi, nego sam mislio na tebe kada sam pisao u prošlom komentaru. Ti se ovdje baviš drugom ljudima, jer nemaš podlogu ni za šta drugo. Pa čak ni za Islam koji ovdje pokušavaš traljavo odbraniti. Eto, čak i sad nemaš ništa pametno za reći o temi, nego se opet baviš drugim forumašima. Provaljen si. I nije puno truda trebalo. :mrgreen:
A ti, kao i obično trolaš. Šta si ti napisao, vezano za temu, od kako si se prije 15 dana registrovao na forumu?
Sve što si do sad napisao je: "provaljen si", "ateisti dominiraju", "baviš se drugim ljudima" itd.. itd.. U svojim smiješnim postovima si najbolje opisao isključivo sebe.
Kopiraj se još koji put, možda budeš uspješniji. :D
Post Reply